Автор Тема: дълбоки сигнали с кантар  (Прочетена 278111 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Tribal

• Гост
Re: дълбоки сигнали с кантар
« Отговор #105 -: Май 25, 2012, 11:59:19 am »
Здравей,колега Wallb2.Лично аз не възприемам форума като"увеселителна алея",осеяня с удобни пейки,по които седим,подръпваме от цигарките и си разказваме цветни сънища и фантастични небивалици.

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
  • Прогонен
« Отговор #106 -: Май 25, 2012, 12:11:40 pm »
Здравей,колега Wallb2.Лично аз не възприемам форума като"увеселителна алея",осеяня с удобни пейки,по които седим,подръпваме от цигарките и си разказваме цветни сънища и фантастични небивалици.
Анадънму...!
« Последна редакция: Май 25, 2012, 12:20:30 pm от wallb2 »

Tribal

• Гост
« Отговор #107 -: Май 25, 2012, 12:22:27 pm »
За този колега,щом казваш,значи е така.Мисля си ,че трябват повече подобни случаи за да стигаме до обобщения.Поздрави.

Керкенез

• Гост
« Отговор #108 -: Май 25, 2012, 12:37:18 pm »
Здравей,колега glogov.На първия въпрос не мога да отговоря категорично,тъй като съм присъствал само на един случаи.Обектът е доста дълбок и единствено кантара не пропусна....Имам медна ламарина с размери 1мм. х14см.х16см.-224 кв.см.Не съм правил реалн тест на земя с нея.Въздушно моят кантар започва да я хваща от 2 метра с прилична сила на звука.

Колега Трибал,същата ламаринка не си я пробвал в почва,но ако въздушно я усеща от 2 метра,може ли да се очаква в почва да я усети поне от 70см?

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Прогонен
« Отговор #109 -: Май 25, 2012, 12:40:41 pm »
За този колега,щом казваш,значи е така.Мисля си ,че трябват повече подобни случаи за да стигаме до обобщения.Поздрави.

Радвам, се че възприемаш реалността, и бих искал да уточня, специално за "очертаването" че това може да стане само в плитката зона когато е обекта и то с площ когато има обекта... В зоната, която би го хванал всеки монетар, но в зоната в която са кантарите имаш просто само сигнал... и никакви такива очертавания. Поздрави!

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Прогонен
« Отговор #110 -: Май 25, 2012, 12:44:52 pm »
   Колега Трибал,същата ламаринка не си я пробвал в почва,но ако въздушно я усеща от 2 метра,може ли да се очаква в почва да я усети поне от 70см?

Най лесният тест е с алуминиеви капачки 10-15бр заровени на купчинка и поставена цигла/керемида или антична керамика над тях.... тогава можеш да съдиш дали хваща или не, за бакърче тази ламаринка я огори в огън...

Tribal

• Гост
« Отговор #111 -: Май 25, 2012, 12:46:12 pm »
Здравей,колега Керкенез.Убеден съм, че на 110- 120 сантиметра в земята няма да я пропусне!

Керкенез

• Гост
« Отговор #112 -: Май 25, 2012, 12:50:52 pm »
Здравей,колега Керкенез.Убеден съм, че на 110- 120 сантиметра в земята няма да я пропусне!
    Че то си е кебап тогава :) А ако е ТМ808 ?Фабричен ?

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1284
  • Вар Баний
« Отговор #113 -: Май 25, 2012, 03:26:21 pm »
Привет,колега Керкенез.За съжеление не съм правил тест с монети,а и мен ме интересува.Затова преди време зарових на 1м. парче метал отговарящо според мен на 1000денара.Чух го , но на ход можеше и да го пропусна.Слаб съм с кантара ,но съм чувал че 1000 парчета на метър не може да се пропуснат.Интересно е че може да се направи и кантар монетар.Такъв видях преди 1980г. в един колега който ми го демонстрира на масата.На калъч хващаше монета от пет ст. на 40см.,а хоризонтално много по малко.На мен ми се струваше че трудно ще се търси,но той ме увери че е свикнал и не се затруднява.Поздрави.

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
  • s.p.q.r
« Отговор #114 -: Май 25, 2012, 03:58:45 pm »
звпа патката незнам,но имам чуство че спорят хора които само са гледали как работи кантара,а изобщо не са работили с такъв.не е тук мястото да казвам за кво става въпрос,които не вярва да доиде и да види.не искам да споря с никои то си личи кои е кантарджия и кои е бекелджия.нека се върнем на темата за дълбоките сигнали и деиствително да се впуснат колеги кантарджии.поздрави на всички. 

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Прогонен
« Отговор #115 -: Май 25, 2012, 04:50:09 pm »
Хех в тоя бранш не ме учудва нищо.... работата е както в рибарлъка... предполагам лафа го знаеш дето на един му вързали ръцете и го накарали да каже колко голяма риба е хванал... оният посочил с шепите "... Е С ТАКОВА ОКО..."   ;D ;D ;D
Законите във физиката, дори и в идеална среда не можеш да ги прескочиш...  8)
« Последна редакция: Май 25, 2012, 04:52:13 pm от wallb2 »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3272
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #116 -: Май 25, 2012, 04:57:15 pm »
Хайде от тук натам без офтопик. На който не му е интересно да говори за кантари има куп други теми във форума където може да вземе участие. Благодаря предварително.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1284
  • Вар Баний
« Отговор #117 -: Май 25, 2012, 05:30:14 pm »
Явно съм разбунил страстите.Но аз не споря дори постоянно твърдя , че съм слаб с кантара.Не предполагах и че интересните(според мен ) възможности на кантарите ще скандализират някои кантарджии.За което се извинявам и ги моля да не ги споменават по вече.Пожелавам успех на всички .

Tribal

• Гост
« Отговор #118 -: Май 25, 2012, 06:07:08 pm »
Колеги,хубаво е,че има спор,още по-добре да е градивен.Нали и за това сме тук.И аз като колегата Влади-коин  предлагам:Може да видите,стига да пожелаете.Не бива да подхождаме с предубеждение  към онова,което не напълно за момента познаваме.Нека първо преброим до десет.Поздрави.
« Последна редакция: Май 25, 2012, 06:32:05 pm от Tribal »

Керкенез

• Гост
« Отговор #119 -: Май 25, 2012, 11:58:36 pm »
Аз не познавам възможностите на кантара и затова питам,като се е отворила тема.Нека тоя който го познава и има опит с тази техника сподели впечатления.......вместо да се хвърля кал един другиму