Автор Тема: дълбоки сигнали с кантар  (Прочетена 278172 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Tribal

• Гост
Re: дълбоки сигнали с кантар
« Отговор #75 -: Май 21, 2012, 12:23:34 am »
               Съгласен съм,колега.И двамата сме на едно мнение.Поздрави...Колега,не знам с какъв апарат работиш, но ще те попитам:Как би реагирал той,ако под него има бронзов съд със стоманени инструменти и са в обсега му,разбира се?   
« Последна редакция: Май 21, 2012, 12:46:22 am от Tribal »

Tribal

• Гост
« Отговор #76 -: Май 23, 2012, 03:24:11 pm »
Не съм сигурен,че колегата Керкенез е прочел целия пост,тъй като е редактиран,добавих въпрос.Отговорът ще е полезен за мен.Поздрави.

Неактивен ZTDMP

• Модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 648
    • Ако не виждате ясно надписите на монитора натиснете тук
« Отговор #77 -: Май 23, 2012, 04:22:18 pm »
Стоманените инструменти в съда ли са или около него?

Tribal

• Гост
« Отговор #78 -: Май 23, 2012, 06:17:31 pm »
Да,в съда са.Дължах тази корекция и се извинявам,че не я направих навреме.И като количество са толкова,колкото е възможно да минат през "гърло" с диаметър около 10-11 см.Поздрави.

Tribal

• Гост
« Отговор #79 -: Май 23, 2012, 06:44:44 pm »
Пропуснах още нещо важно:Инструментите са по-дълги от съда и се показват навън с около една четвърт от дължината си/чукчета,длета и разни загадъчни/.Това е.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1526
« Отговор #80 -: Май 23, 2012, 07:30:45 pm »
Привет ,колега Трибал ,ако това ,което описваш е реална находка - тя е много специфична и не всеки има щастието да се натъкне на такава. Ще се радваме да споделиш опита си за този интересен сигнал.
Ако обаче това е тестови случай, то той няма да има реално приложение . Античното ковано желязо престояло дълго време в земята почти винаги е корозирало и с ИБ детектор оцветява сигнала. Още повече ,че предметите са обемисти. Миналото лято едни приятелчета от Монтанско са щяли да получат инфаркт,бяха изкарали с Миладинка едно огромно парче правоъгълно желязо на около 60см на дълбочина на едно специално място в планината, водиха ме и го видях с очите си.Предполагам ,че е било наковалня или бог знае какво. Поздрави.

Tribal

• Гост
« Отговор #81 -: Май 23, 2012, 08:50:06 pm »
Привет,колега kodokan.Не случайно слагам тази "баница "на масата.Зная,че на няколко колеги се е случвало,на 2-3-ма дори по два пъти-според техните разкази.Тогава,изглежда,желязото е било много ценно,за да го спастрят по такъв начин.Ясно,тук има повече история...Мен ме интересува реакцията на монетарите,според вас най-добрите,защото наистина не знам.Моята маска-2 я ползвам като обслужващ кантара апарат и моля "монетаристите"да не се засягат от това.А самият кантар добре се справя с тази интересна ситуация.

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
  • s.p.q.r
« Отговор #82 -: Май 23, 2012, 09:25:20 pm »
с уреда с които работя,ще го даде 100 процента цветно,а за фабричните модели незнам.единствено съм работил с фишер и последно онзи ден тесоро вакуеро,но не съм хващал подобен сигнал

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #83 -: Май 23, 2012, 09:28:31 pm »
Да колега Трибал, кантарът ще даде индикация и по интензитета и дължината на сигнала ще се определи големината на обекта,евентуално и приблизителната дълбочина. При монетарите имаме един термин дълбок сигнал. Не знам как да ти го опиша, трябва да го усетиш, въпрос на опит и практика е. Та като хванеш дълбок сигнал и поразровиш малко ще усетиш и големината на обекта. Предмети  от антично ковано желязо като волски подкови, стрели ,косерчета, ножове и др. подобни когато са корозирали и престояли много време в земята донякъде оцветяват сигнала. И си длъжен да го провериш(по мое лично мнение). Зависи и от формата на обекта, големината му и степента на минерализация на терена. А пък лемеж като вадиш може и инфаркт да получиш. А в твоя случай, който питаш ще е сигнал ,който не трябва да се пропусне, ти се съмняваш ,че желязото в медния съд ще заслепи металдетектора в режим на дискриминация - това ли имаше в предвид? Извинявам се, ако не мога да го обясня добре, но е въпрос на усещане ,опит и практика. Поздрави.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #84 -: Май 23, 2012, 09:34:44 pm »
с уреда с които работя,ще го даде 100 процента цветно,а за фабричните модели незнам.единствено съм работил с фишер и последно онзи ден тесоро вакуеро,но не съм хващал подобен сигнал
И с фабричните е така колега, когато е голям обекта. Поздрави.

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
  • s.p.q.r
« Отговор #85 -: Май 23, 2012, 10:07:33 pm »
дълбок или както му казваме ,тих сигнал наи обичам да хващам,въпреки че от доста време 70 процента от тях са за скрап.поздрави. 8)

Tribal

• Гост
« Отговор #86 -: Май 23, 2012, 10:13:32 pm »
Когато човек  е опитен и чувства  апарата като един от пръстите си е приятно.Може би е като с високите звукови честоти- по -скоро ги  усещаш,отколкото чуваш.Кантара,обаче показва ясен резултат:разминава зоните.Първата ,при началното регистриране и срещуположната.Ако е само цвят зоните се покриват точно,ако е само желязо-удвоява /наставя/ зоната,а  в действителност обекта е точно между тях.И въпреки това,често бива заблуден от антични железа.Не зная дали има апарат,който може правилно да дискриминира железен пръстен?До ден днешен не съм виждал такъв.
« Последна редакция: Май 23, 2012, 10:18:47 pm от Tribal »

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
« Отговор #87 -: Май 23, 2012, 10:15:41 pm »
да се включа и аз в темата , дълбоките и обемисти железа изцветняват при монетарите или поне при мен с експлорера , вадил сам копие около 30см дължина в дълбочина на около 40см , което си беше чист цвят , вадил съм тесла , като съвременната но без дупката за вадене на пирони и тя си беше чист цвят , изцветняват и волските подкови , които ги познавам , но не мога да си позволя да ги прескоча.
яка тема.
по - здрави  :)

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #88 -: Май 23, 2012, 10:18:10 pm »
дълбок или както му казваме ,тих сигнал наи обичам да хващам,въпреки че от доста време 70 процента от тях са за скрап.поздрави. 8)
И на мен са ми любими, колега. И скрап да е адреналина е на 6. Нали това е и целта - положителни емоции, движение и упражнения сред природата.
И тренираме за да сме във форма за другите проценти  ;). Поздрави и от мен.

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
  • Прогонен
« Отговор #89 -: Май 23, 2012, 10:39:38 pm »
Tака си е... по-едрите железа са си цвят, както и халките няма значение... ОСОБЕННО КОВАНИТЕ !!! железа.... Какво ще извадите няма значение тръпката е в копането и пищенето на машинката до като го изкарате  8), въпреки, че е хубаво всеки поне веднъж да удари... ма то си е като 6 ца от тотото :D