0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Пред олтара, в специално иззидана под пода скришница, е открит уникален комплект от мощехранителници. Те са три: мраморна, сребърна и златна, украсена със скъпоценни камъни и гранати. Намерени са поставени една в друга
Гледам Върбанов разправя едни истории... Мен обаче от малък са ме метнали на полето, отначало трева да скубя после лозето се копаеше за "добро утро" докато си почина, къде с мотика къде вила или права лопата. За това и залитам по техниката, мисля че съм си изкопал своето. Та историята е нейде преди 2000 година, събираме се на кафе, после минахме на бира, един донесе от виното на дядо (още не беше се избистрило), после решихме да видим ракията на дядо.... Та така в един момент започват да се ръсят истории за това че някой познат изровил... и изведнъж се чува че металотърсача бил около 2000 марки при което аз започвам да се чеша по тиквата и викам "а бе то че може да се направи може, схеми ще се намерят ама повече от 200 няма да излезе сякаш, има и схеми за 20" И така на пияна глава се започна "кой аз ли", на другия ден се търсят схеми... най-лесното което ми се стори беше едно БФО стабилизирано с кварц (по него време имах само стрелкови мултицет, осцилоскоп нямаше от къде). Тъкмо ми просветна следобяда към 5, ходихме за частите и после рисуването на платката с асфалт-лак, ецване, лепене и... някъде към 2 и нещо вечерта го пускаме Установихме колко и защо работи (монета на 5-7 см, масивно желязо на около 20), почесохме се по тиквите "мисията е изпълнена, разбираш му куче ма още много имаш да учиш, с туй нещу имане няма да намерим" И пак решихме да пробваме ракията на дядо със свински пръжки, сланина и някаква трушия дето така и си стоя още 3 месеца - така де, за това и се бяхме събрали. Единственото което помня е, че сутринта имаше сняг и беше светло, като се прибрах просто умрях, като се събудих вече беше тъмно (ех години години....) и баща ми ме ръга в ребрата "дигай се, твойте пиянки дойдоха да те търсят". Та аз след няколко дневен маратон се измъквам от леглото и усещам че таз вечер няма да се пие. Или поне няма да се пие онова гадно неизбистрено вино А на вратата ме чакат ухилени приятелите и единия вика "ела, долу едни хора искат да говорят с тебе" и нищо не казват. Вдигам се аз, отиваме в едно кафе а насреща един дето много трудно оправя българския и единственото което му разбирам беше "дитету у дирету". - тази твоята машина може ли да намери трактор и на колко дълбоко - превежда един от нашите- Коя машина бе- ми таз дет прай снощи-ъъъ ма тя нали знаеш че насипна бе?-чи кои и има човека се интерисува? - ако ще е за желязо май към 15-20 санта, за монети нали знаеш че не повече от 7-8, за тез пари толкова -тига толкуз, кулку искас Ето тук нещо ме загриза съвестта, викам си "ами на този ако не му хареса може ли да ме бие после и му викам:- виж сега, правена е само за играчка, давам ти я да видиш за какво става въпрос, дай 20 лева и си купи батерията (тук приятелите щяха ме утрепят), след 1 седмица пак се виждаме, ако не ти хареса връщам парите ти техниката. - то частите излязоха под 5 по спомени. Стиснахме си ръцете, за кутия ползвахме някаква картонена (нали е за проба), дръжка от метла за стик, всико олепено с анкерпласт и така онзи взе "машината". След 3-4 дена се чува че онзи ме търсил да съм отишъл с тайфата в една кръчма, отиваме с компанията леко подозрителни а насреща онзи ухилен "батееее ти ми даде ляба у ръцете, я сядай тукаааа" Е, чудехме се какво стана, дойдоха и още "черни перли" и всеки благодари и решава да черпи По едно време онзи изплю камъчето "бате, аз намерих дитето, извадихме го, вечйи на втурични, искам още 2 машин, аверите ще дадът по 50 лева трай си" а аз гледам умно По едно време като удари онзи 2 водки се успокои и започна да обяснява. Някъде назад във времето са обърнали един верижен трактор ДТ в едно дере, правили са опити да го извадят ама безуспешни, валял някакъв дъжд, затънал в калта после било дозатрупано от времето. Сега с "великата машина" онзи го е намерил и с приятели са отишли и са го изкопали, нарязли и извадили. Та въпросния после си купи и свястна машина, колко рева аз да му правя ама тогава се занимавах вече с друго и се разбрахме да купи готов. На няколко пъти ми е било смешно като ги видя как той ходи начело с металотърсача а след него 5-6 човека с кирки и лопати Пичове, съкровищата имат различни измерения, може и вие да търсите монети, онзи пък търси железа. От цялата работа - всичко е въпрос на информация къде има нещо а техниката е просто за да ти покаже къде точно да копаш.
здравей колега по темата,когато тези пари са заровени и забравени понеже нямат наследник БОГ определя кой и кога да получи това което лежи в земята,30 процента от хората го получават чрез сънищата си,10 процента на случайноста ,50 процента на търсаческият си късмет,10 процента черния списък.....аз лично смятам,че трябва човек да има страхотен късмет за да открие нещо...
колека виж ти си начцетен човек вярваш ли в тези работи дето колегата ги пише за бога за сънищата ами дето казват хората ти не бракни в огина и няма да се изгориш та и тая е същата ако не търсиш само ли ще дойде у вас