Автор Тема: Моля за съвет  (Прочетена 4980 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
Моля за съвет
« -: Юли 18, 2012, 05:28:48 pm »
Снощи говорих със сина ми който се намира в Канада.Ходил за сьомга но още не е пристигнала и иска да отиде за самородно злато.Какъв апарат да си вземе?Кой е най добрия независимо от цената?И има ли компромисен вариант като цена и качество на работа?
Най добрия приятел на иманяра е лопата.

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
Re: Моля за съвет
« Отговор #1 -: Юли 18, 2012, 10:27:34 pm »
И ... за самородното злато избора на апарати не е малък . Има ги индуктивен баланс  , има ги и пулсаци .
Но в  случея не е важно кой е най-добрия ,а кой е най-подходящия.
На първо място , щом му е за първи път ,апарата трябав да е лесен за ползване .
Всеки си знае за себеси ,но аз мисля ,че ако вземем под внимание това условие пулсовите като че ли отпадат или поне на мен ми се виждат сложни за работа. Освен това са в пъти по-скъпи от ИБ машините . Колко и да не е важна цената 5000 долара са доста пари навсякаде и да се ползва веднъж и после да стои в гаража ,май не си заслужава .
 Тъй  ,че вече стана въпрос за сложност на ползване ,ако се избира ИБ апарарат за търсене на съмородно злато нека да е с автоматичен земен баланс задължително .Имам такъв без автоматичен грунд и ти гарантирам ,че не е за всеки .

поздрави
« Последна редакция: Юли 18, 2012, 10:47:50 pm от deso »

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Вар Баний
« Отговор #2 -: Юли 19, 2012, 07:15:24 am »
Точно същото предадох на сина си,защото съм съгласен с всичко написано по горе.Благодаря за съвета.Марката на машината още не е избрана,бих се радвал ако има препоръки.

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
« Отговор #3 -: Юли 19, 2012, 08:58:35 am »
Всички марки имат поне по един модел голд детектор . Еурека Голд ,Лобо супер трак ,GMT , Голд буг ... и може да се продължава д асе изброява
Конкретни препоръки за апарати който не съм ползвал ,немога да давам.Не ка да изкажат мнеия колеги които ги ползват .
За последния и специално новия модел на Gold Bug и същото се отанся и за G2 на Текнетис са апарати с ръчна и полуавтоматична настройка на земята .А що се отнася за търсене на самородно злато земния баланс  е основна настройка за която се изиаква повече опит . В тоя случеи автоматичната е за предпочитане .
 Същото което  може да направи и ще му е от голяма  полза  е да потърси някакъв клуб на търсачи ,ако има такъв около него . Там ще получи най-добрата информация за места кадето може да пробва ,а и ще му помогнат в избора на апарат .

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Вар Баний
« Отговор #4 -: Юли 19, 2012, 01:33:49 pm »
За клуба е много добра идея.Аз му бях казал да влезе в някой форум на златотърсачи.Въобще да се запознае с други търсачи за да може да излизат заедно.Може да има някакви изисквания,например в Австралия искат да заплатиш 20долара за миньорско разрешително.Забравих да спомена че той не е съвсем аджамия(за което се извинявам).Тука е търсил с моята гъдулка и даже ми счупи любимата лопата.Но няма значение, овладяването на един нов апарат перфектно ще отнеме няколко месеца и то на човек който има опит с друг металотърсач.Търсенето на златни зрънца също има своите тънкости.Само един ден съм търсил такива,от Чирпан на север забравих му името на селото.Един търсач "Къртика" беше намерил седемдесет и няколко грамов къс.С моя приятел Христо отидохме на мястото и намерихме две зрънца по един грам тогава.Но копах и магнетита от страх да не изтърва нещо.Тогава имаше много монети и не си струваше по тя голямата поляна да търсиш такива дребосъци и то ги няма твърде.Голямо парче кога ще намериш,безнадеждна работа.