Forum > Форумни анкети
Анкета - каква конструкция препочитате?
imperio:
И така, нека гласуваме :)
vvarbanov:
Гласувах за обикновена пистолетна защото само с такава съм работил,нямам мнение за другите.По важно според мен е конструкцията на стика да отговаря на някои условия.Явно човешката ръка сгъната под определен ъгъл най малко се уморява при търсене и има оптимален обхват при движение наляво и на дясно.Стика трябва да е удобен точно при тази позиция на ръката.Конструкцията естествено трябва да е лека,балансирана,здрава и да осигурява лесен достъп до командния панел на МТ.Варианта при който на стика се намира само антената е най лек и удачен.Бързо и лесно да се привежда в работно положение и да се събира на малко място.В никакъв случай да не се огъва и вибрира защото сондата почва да хваща стика или кабела.
deso:
Ако апарата е перушина с лека антена ,примерно като Тесоро пистолетната дръжка също е добро решене. Въпреки това аз гласувам с двете ръце за S образния вариант . Типа носеща конструкция /ф-75/е възможно най-удобната .С условието ,че се използва
стандартната антена . За по-тежки антени фишерски траби ми се виждат малко „тънички“. По тая причина ,ако трябва да се избира бих предпочел също S образната ,на на Уайтс /тип XLT/ .Удобно са ,без грижа носят всякакви антени и най-доброто им качество е ,че са вечни ;D
поздрави
ЧИГОТ:
S образната конструкция на Уайтес съчетана с добрата балансировка, по-късно и при фишерите...
Всяка конструкция би била удобна, ако е изработена така, че при захват няма никакво допълнително огъване/изпъване на китката съчетана с една добра опора в лакътя- регулеруем подлакътник -за по-къси, или по-дълги ръце, както и балансиране на сондата и батериите и електрониката
imperio:
От старите S - образни конструкции са много удобни някои на Фишер и Компас. но специално тази на Фишер 1266 е много неудобна за транспорт защото се разглабя на две части, а не на три.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия