Автор Тема: Въпрос за сонда за импулсна машина  (Прочетена 24109 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Tribal

• Гост
Re: Въпрос за сонда за импулсна машина
« Отговор #15 -: Юни 16, 2012, 09:09:31 pm »
Здравей,колега.След моята "реплика" не мога да пропусна интелигентното продължение ...
...Човек трябва да разчита винаги на  постоянно опресняваните опит и знания.За последните не съм 100% убеден,имайки предвид себе си,но със сигурност смея да кажа, че ако аз трябваше да направя подобен клип щях да бъда особено внимателен с деликатната нишка на задължителната последователност.

Неактивен jagler

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 98
« Отговор #16 -: Юни 17, 2012, 01:03:23 am »
да клипа малко не дава ясна представа,защото е пропуснато заравянето на обекта и това навежда на мисълта за ,,шмекерия'' така да се каже,просто го видях като стана въпрос за рамки.

Керкенез

• Гост
« Отговор #17 -: Юни 17, 2012, 02:12:53 am »
Колега Jagler,мисълта ми е,че сондата ако е 70/70 а не 50/50 би трябвало да бъде по-нечувствителна по отношение на дребните боклуци на повърхността,което е доста важно за мене.А по отношение на въпроса,защо не 1м/м-за да може да се закрепи на стик.Що се отнася до клипа-що не направят ксперимента с монети на куп,никой не търси ламарина или фолио.И последно-дали ще има разлика в резултатите при същата големина на сондата в два варианта,квадрат и кръг?

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1493
« Отговор #18 -: Юни 17, 2012, 07:28:55 am »
На тоя клип въобще не е ясно какво засича детектора. Гърка, който го е снимал е трябвало да заснеме заравянето без да спира, а също така и да покаже, че няма сигнали в и около дупката, преди да спусне вътре тая ламаринка.
Според мен клипа не е реален, защото сигнала е много силен, и в голям периметър около дупката, за да е от такъв предмет на 1,5м. Ако въобще го засече, то ще е едва-едва и то точно над дупката! Такъв предмет и на такава дълбочина може да бъде засечен от Протон2 само с рамка. С 50х50 ще е максимум на 90-100см. и то със слаб сигнал!
Вероятно човека е имал за цел да си продаде апарата, затова е направил такава шмекерия :)

Tribal

• Гост
« Отговор #19 -: Юни 17, 2012, 09:10:16 am »
Благодаря на колегата Mikron.Колега Керкенез,монетите са поне два пъти по-трудни за хващане,за това е ставало въпрос и преди,а нали клиповете целят висока представителност.По отношение на формата-при равни площи за предпочитане е кръглата заради по-малките загуби,като  идеална фигура  всички периферни точки са еднакво отдалечени от центъра.Поздрави.

Неактивен jagler

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #20 -: Юни 17, 2012, 09:40:20 am »
Колега Jagler,мисълта ми е,че сондата ако е 70/70 а не 50/50 би трябвало да бъде по-нечувствителна по отношение на дребните боклуци на повърхността,което е доста важно за мене.А по отношение на въпроса,защо не 1м/м-за да може да се закрепи на стик.Що се отнася до клипа-що не направят ксперимента с монети на куп,никой не търси ламарина или фолио.И последно-дали ще има разлика в резултатите при същата големина на сондата в два варианта,квадрат и кръг?
Капачка от буркан или половинеста капачка от същия пак ще се засече...с голямата сонда тъй като е на малка дълбочина,а такива боклуци ги има много в дворовете,ламаринки и т.н.виж ако си някъде другаде където е по изчистено в гора или кале е друг въпроса ,но пак ще има боклуци с големина над 5-10см.Колега Керкенез всичко може само желание да имаш има и рамки 1/1м направени като тази на клипа свързани към стик полека е така без тръби само на кръст в средата и другото е намотки.А относно кръгла или квадратна мисля че кръглата ще има по-добри характерстики ,но по-трудно се прави с тръби и се пренася.

Керкенез

• Гост
« Отговор #21 -: Юни 17, 2012, 10:56:10 am »
В тая ера на технологиите и морето от всевъзможни материали може да се измисли кръгла рамка че и лека като перо,това не е проблем.Целта ми е принципно да стигна до решение за възможно най-оптималните размери на сондата,които ще отговарят на моите изисквания.
Като казвам дребни боклуци имам пред вид повече ръждивите телчета и подобни железца от черен метал,а капачките са по-рядко,нека си ги засича:)
« Последна редакция: Юни 17, 2012, 10:59:52 am от Керкенез »

Tribal

• Гост
« Отговор #22 -: Юни 17, 2012, 03:35:16 pm »
Колега Керкенез,според мен, целта ти е изключително актуална.Като изхождам от скромния си опит в тази област,мога да кажа,че рамка 1х1м.,която е равностойна на кръгла с радиус 56.4см. би ти свършила добра работа. Ако половината от проблема са габаритите,то другата половина се пада на електрониката(вероятно и повече)...Убеден съм,че "златното сечение"може да бъде подсказано от някой водещ производител,при добро желание,разбира се.Поздрави.

Керкенез

• Гост
« Отговор #23 -: Юни 17, 2012, 08:49:37 pm »
Ха браво :)) Много точно го каза-златното сечение.Изкълчих си езика да говоря та белким някой специалист ме светне малко,но изглежда няма да го бъде :)Както и да е.

Неактивен jagler

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #24 -: Юни 18, 2012, 12:30:34 pm »
Направих на  Proton 2 рамка 50/50 гледах да постигна близки параметри на голямата 1/1 около 200 микрохенри, 1 ом.с многожилен 0,75кв.см. 11навивики,медна платка 20/20см. я усеща на около 1м.Смятам че резултата е добър...предвид размера на рамката.Поздрави.

Tribal

• Гост
« Отговор #25 -: Юни 18, 2012, 02:44:13 pm »
Здравей,колега.Тестът въздушен ли е?Би ли го повторил с по-масивен,но равен по площ на първия обект.Още по-добре с два,меден и железен.Поздрави.

Неактивен jagler

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #26 -: Юни 18, 2012, 10:25:36 pm »
Въздушен беше теста нямам сега възможност да копая...и да пробвам.Би било интересно на вън резултатите може да са малко по-добри,защото в стаята и панелите се смущава малко.

Tribal

• Гост
« Отговор #27 -: Юни 18, 2012, 10:45:28 pm »
Здравей,колега.Идеята ми е със същата рамка да се установи степента на "предпочитане"на по-масивният равноплощен и цветен обект,от една страна и на "по-обичания" железен-от друга.Въздушният тест ще бъде достатъчно показателен.
« Последна редакция: Юни 18, 2012, 10:52:44 pm от Tribal »

Керкенез

• Гост
« Отговор #28 -: Юни 19, 2012, 12:08:25 am »
Направих на  Proton 2 рамка 50/50 гледах да постигна близки параметри на голямата 1/1 около 200 микрохенри, 1 ом.с многожилен 0,75кв.см. 11навивики,медна платка 20/20см. я усеща на около 1м.Смятам че резултата е добър...предвид размера на рамката.Поздрави.

Колега,това 50/50 го пробвай и с гърне с монети да видим какво ще стане

Неактивен jagler

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #29 -: Юни 19, 2012, 03:52:49 pm »
ще пробвам стига да събера толкова монети... ;D