Автор Тема: Това метеорити ли са  (Прочетена 66963 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mehmed Kurusiulejman

• Ветеран
  • Публикации: 628
Re: Това метеорити ли са
« Отговор #30 -: Септември 14, 2015, 08:39:13 pm »
2:
Не са метеорити , а по-скоро шлака , топилка , отделена при леенето на метали в миналото . Ако се откриват в по-големи количества на едно и също място , това говори за земният им произход . Метеоритите не се откриват близо един до друг на един и същи терен . Голяма рядкост ще да е да паднат няколко метеорита на малка площ . Преди години бях свидетел на падането на метеорит и видях как огнено кълбо с големина на баскетболна топка (поне така изглеждаше в небето)  се спускаше със съскане към земята . Малко преди да падне в земята , се раздели на три лъча и загасна , някъде на около половин километър от дома ми насред нивата до селото ... Освети цялото село , преди да загасне . Беше красива гледка , но за повече от половин минута ми спря дъхът , защото се уплаших , че идва направо върху къщата ми !...Не съм ходил да търся там този метеорит , защото тогава нивите бяха засети , а и ми се стори , че метеоритът успя да изгори напълно , преди да се е докоснал със земята ... Възможно е да са попаднали на повърхността малки парчета , възможно е да не е метеорит , а парче от изкуствен спътник или друг човешки отпадък от космоса ...

Неактивен idakieff

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 127
« Отговор #31 -: Септември 14, 2015, 09:29:53 pm »
И на мен са ми интересни шлаките , намерих доста на терен който познавам много добре и съм убеден че там няма какво да се лее , няма никакви залежи на каквато и да е руда ,имаше около тях много керамика , черна, червена, черно червена и си мисля да ли не са правили грънци и друга керамика ,но какво са горили нямам никаква представа , толкова време да издържи и да не се разрони при положение че там се оре всяка година и че са изложени на лоши условия в земята при положение че всички монети който съм намирал там са заличени до неузнаваемост но шлаката си е ок  :o 

Неактивен vanbg

• Старши потребител
  • Публикации: 347
  • Прогонен
« Отговор #32 -: Септември 14, 2015, 09:54:24 pm »
Който има желание , мога да му направя химичен тест.
Да запазим историята си.