2:
Не са метеорити , а по-скоро шлака , топилка , отделена при леенето на метали в миналото . Ако се откриват в по-големи количества на едно и също място , това говори за земният им произход . Метеоритите не се откриват близо един до друг на един и същи терен . Голяма рядкост ще да е да паднат няколко метеорита на малка площ . Преди години бях свидетел на падането на метеорит и видях как огнено кълбо с големина на баскетболна топка (поне така изглеждаше в небето) се спускаше със съскане към земята . Малко преди да падне в земята , се раздели на три лъча и загасна , някъде на около половин километър от дома ми насред нивата до селото ... Освети цялото село , преди да загасне . Беше красива гледка , но за повече от половин минута ми спря дъхът , защото се уплаших , че идва направо върху къщата ми !...Не съм ходил да търся там този метеорит , защото тогава нивите бяха засети , а и ми се стори , че метеоритът успя да изгори напълно , преди да се е докоснал със земята ... Възможно е да са попаднали на повърхността малки парчета , възможно е да не е метеорит , а парче от изкуствен спътник или друг човешки отпадък от космоса ...