Автор Тема: КАЖЕТЕ  (Прочетена 8276 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен BA4O KOLIO

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 21
КАЖЕТЕ
« -: Юни 05, 2012, 02:39:55 pm »
Кажете къде според вас да отиде човек с монетарката при положение че в полето всичко е жито и слънчоглед.
  Според мен най- добре е да се ходи по редките гори-и самата трева е по-малка под дърветата да не кажа че е само шума.
 Някой с опит по горите би ли ми казал да се търси само в гора където има керамика-или да се кара на ред на късмет.

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 796
Re: КАЖЕТЕ
« Отговор #1 -: Юни 05, 2012, 05:49:37 pm »
Колега  като    се    тьрси   в    непозната   гора  , човек       се  придьржа  покрай    деретата-там    кьдето   е   имало     вода.Ориентираш   се   и   по   наличието   и   концентрацията  на  черни    сигнали.

Неактивен BA4O KOLIO

• Нов потребител
  • *
« Отговор #2 -: Юни 05, 2012, 06:09:13 pm »
Селищата са били над деретата по тепетата....

Tribal

• Гост
« Отговор #3 -: Юни 05, 2012, 06:33:18 pm »
В Северозападна България от отдавна практикуват по горските терени.Казват му търсене на исплес-би следвало по -скоро да е безпланово,хващане посоката на  отплеснал се куршум.Но така се е наложило.Поздрави.

Неактивен Plamen

• Старши потребител
  • Публикации: 384
« Отговор #4 -: Юни 05, 2012, 07:00:52 pm »
Кажете къде според вас да отиде човек с монетарката при положение че в полето всичко е жито и слънчоглед.
  Според мен най- добре е да се ходи по редките гори-и самата трева е по-малка под дърветата да не кажа че е само шума.
 Някой с опит по горите би ли ми казал да се търси само в гора където има керамика-или да се кара на ред на късмет.
Не е задължително да има непременно керамика.Аз невярвах,че от една гора,където няма керамика могат да излязат толкова интересни неща.Така,че всичко е до късмет.Поздрави.
« Последна редакция: Юни 05, 2012, 07:02:33 pm от plamen »

Неактивен BA4O KOLIO

• Нов потребител
  • *
« Отговор #5 -: Юни 20, 2012, 03:28:57 pm »
Според вас след дъжд ще има ли промяна на сигналите в гората - както в полето ?

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
  • Прогонен
« Отговор #6 -: Юни 20, 2012, 03:43:51 pm »
Според вас след дъжд ще има ли промяна на сигналите в гората - както в полето ?

Имаше една тема в която всеки изказа мнението си.... изхождайки от различията на състава на почвите когато се намокрят отрицателният ефект им се увеличава... т.е. намалява пробивността на машинките. Според мен идеалният вариант е когато горният слой от 10-15см е сух, а надолу е влажно. Именно влагата около сигнала поддържа и усилва хало ефекта... Но когато отгоре ти е кално се намалява пробивността....
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 03:48:24 pm от wallb2 »

Tribal

• Гост
« Отговор #7 -: Юни 20, 2012, 04:06:54 pm »
Би трябвало под действието на катализатора слънчева енергия процеса на почвообразуване в горния слой да е най-напреднал,т.е.-наличие на повече соли.Като им сипеш водица и...всичко си ляга на място,както казва колегата.
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 04:09:28 pm от Tribal »

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
« Отговор #8 -: Юни 20, 2012, 06:48:43 pm »
Имаше една тема в която всеки изказа мнението си.... изхождайки от различията на състава на почвите когато се намокрят отрицателният ефект им се увеличава... т.е. намалява пробивността на машинките. Според мен идеалният вариант е когато горният слой от 10-15см е сух, а надолу е влажно. Именно влагата около сигнала поддържа и усилва хало ефекта... Но когато отгоре ти е кално се намалява пробивността....
Много точни наблюдения.Това за идеалния вариант най добре се наблюдава при горски почви където структурата е зърнеста като зарчета и е оптимално рехава.И обратно калната,влажна и сбита глина трудно пропуща сигнала.Още зелената трева и росата оказват негативно влияние на дълбочината.А времето около 12часа на обяд и през ноща влияе отрицателно на проникването.Докато от 5 до 8ч. сутрин и след обед е най благоприятно за търсене.Високата влажност на въздуха съчетана с много ниски или високи температури оказва негативно влияние на работата на МТ(това се забелязва покрай морето).
Най добрия приятел на иманяра е лопата.