Автор Тема: Дистанционни локатори  (Прочетена 38054 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1523
Дистанционни локатори
« -: Юни 01, 2012, 04:07:51 pm »
Колеги, днес видях една обява във форума
https://metaldetecting.eu/index.php/topic,850.msg8906/topicseen.html#new
и се сетих ,че досега не сме дискутирали за така наречените "дистанционни локатори" - Омнитрони ,Омнископи ,Омни.... Поздрави.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
Re: Дистанционни локатори
« Отговор #1 -: Юни 01, 2012, 08:08:05 pm »
Хайде, няма ли някой да се престраши. Ще започна аз тогава -  апаратната част е един обикновен генератор на точно определени честоти. Ако греша ,нека някой да ме поправи.

Неактивен Plamen

• Старши потребител
  • Публикации: 384
« Отговор #2 -: Юни 01, 2012, 09:07:46 pm »
Хайде, няма ли някой да се престраши. Ще започна аз тогава -  апаратната част е един обикновен генератор на точно определени честоти. Ако греша ,нека някой да ме поправи.
Да точно така колега на определени честоти работят.Преди 4  години   купихме един такъв локатор от Америка чак, с   надеждата,че ще е добър апарат,но не се опровергаха очакванията ни.За мен лично си остават пълна измама.Сега като се замисля май куфара в който беше апарата струваше повече пари.А пък, що копане беше за няма и нищо,като се сетя ме заболява главата :o

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #3 -: Юни 01, 2012, 09:37:30 pm »
Да точно така колега на определени честоти работят.Преди 4  години   купихме един такъв локатор от Америка чак, с   надеждата,че ще е добър апарат,но не се опровергаха очакванията ни.За мен лично си остават пълна измама.Сега като се замисля май куфара в който беше апарата струваше повече пари.А пък, що копане беше за няма и нищо,като се сетя ме заболява главата :o

Е нищо де, лошо няма - 'физкултура,спорт,туризъм - здрав и бодър организъм'  ;D
Може би този апарат в съчетание с опитен багетист би имал някаква помощна функция, но не е за всеки.
"Омнитрон" ли беше вашия локатор с хубавия куфар, колега?

Неактивен zanvan

• Напреднал потребител
  • Публикации: 227
« Отговор #4 -: Юни 01, 2012, 09:40:11 pm »
тук може се види един от вътре ... ..https://metaldetecting.eu/index.php/topic,288.msg2435.html#msg2435

Неактивен Plamen

• Старши потребител
« Отговор #5 -: Юни 01, 2012, 10:07:47 pm »
Е нищо де, лошо няма - 'физкултура,спорт,туризъм - здрав и бодър организъм'  ;D
Може би този апарат в съчетание с опитен багетист би имал някаква помощна функция, но не е за всеки.
"Омнитрон" ли беше вашия локатор с хубавия куфар, колега?
Не колега не е "Омнитрон".Самото устройство е не по голямо от един обикновен мултиметър.Към него се включват едни багети фабрични ;D.Има и 4 наброй конектора, които се забиват в земята и с тях се локализира сигнала.Работи с батерия от 9 волта.Един ден решихме да го отворим и какво се оказа за наша голяма изненада.Апарата е правен в Индонезия в час по трудово.Съжалявам,че немога да пратя снимки на въпросния апарат,защото е на парчета.Единствено куфара е истински,не пропуска вода.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #6 -: Юни 01, 2012, 10:41:01 pm »
тук може се види един от вътре ... ..https://metaldetecting.eu/index.php/topic,288.msg2435.html#msg2435

Благодаря ,колега за снимката значи там сме разнищили - Електроскопа, сега дойде ред и на Омнитрона  ;) .

Tribal

• Гост
« Отговор #7 -: Юни 02, 2012, 07:40:55 am »
Здравейте,колеги.За първи път виждам такъв апарат.Представях си го по-внушителен,макар,че съм гледал схеми,а те не изискват кой знае какви габарити.И съм се чудил каква дяволия е заплетена в този апарат(чел съм и теория по въпроса)та да бъде произвеждан.Сигурно има смисъл.
Двама мой познати са притежавали такава техника.Правили са тестове с гърнета,напълнени със сребърни монети от царско време,главно петолевки и двулевки,но са получавали фалшиви,"огледални" сигнали....После,не съвсем лесно са се разделили с техниката си.Поздрави.

Неактивен Plamen

• Старши потребител
« Отговор #8 -: Юни 02, 2012, 01:11:04 pm »
Ако някой е решил да си вземе дистанционен апарат,моят съвет е не си давай те парите за нещо,което просто неработи.По-добрият вариант е металдетектор и един пулс.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #9 -: Юни 02, 2012, 04:56:27 pm »
В контекста на горния пост на колегата Пламен ми идва една поговорка " Не питай старило, а патило" .

Tribal

• Гост
« Отговор #10 -: Юни 02, 2012, 10:25:44 pm »
А не се ли комбинираха старило и патило?Поздрави.

Неактивен alireza

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 22
  • Злобата убива.
« Отговор #11 -: Август 04, 2012, 01:01:42 pm »
здр колега да върши  работа самоче ще имаш проблеми.

Неактивен Plamen

• Старши потребител
« Отговор #12 -: Август 04, 2012, 01:27:20 pm »
здр колега да върши  работа самоче ще имаш проблеми.
Здравей,колега мислишли сериозно, че дистанционния апарат върши работа  :( :( :(Това е техника,която насочва към нещо, ама незнайно към какво ;D ;D ;D

Tribal

• Гост
« Отговор #13 -: Август 04, 2012, 02:57:04 pm »
Здравей,колега alireza.За разлика от колегата Пламен,аз не разбрах какво казваш.Извинявай,би ли се уточнил,за да мога и аз да взема участие по темата.

Неактивен valu_81

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 61
« Отговор #14 -: Август 07, 2012, 10:14:31 am »
колеги ,да нямате предвид локатори от този вид:
КИРКА И ЛОПАТА---МИНИСТЕРСКА ЗАПЛАТА