Автор Тема: Ревю на Teknetics Omega 8000  (Прочетена 105312 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Публикации: 428
  • Living In The Past
Re: Ревю на Teknetics Omega 8000
« Отговор #15 -: Април 17, 2012, 01:55:12 pm »
супер изглежда, и цената е добра, хваща око от пръв поглед.

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
  • Прогонен
« Отговор #16 -: Април 17, 2012, 04:26:30 pm »
Айде честито...! И кадемлиска да е машиниката...
Аз лично бих се метнал на класа на Ф75 че и черният или Текнетикса ...
Обезателно си мини капачето против влага с каквото си решиш ти, дори и да не те прекара дъжд.. от роса пак може да се навлажни... и си вземи предпазен калъф за ел блок или си пригоди...
За работата като чета какво казваш, ми той си е като Ф75. Ръждивите железа и пироните си ги дава черно и цвят, а в едната посока може и чист цят. Но!!! Цветен сигнал на границата на засичане е абсолютно същият като от пирон примерно. Внимавай на такива сигнали. Ако има дълбокомер гледай и него, ако няма кофти...Дълбокомера отчита точно само за големина на монета...  При центриране с пинпоинта, монетите или такива обли!!! неща може и ламаринка, шайба ги свири на пинпоинт по един такъв рязък и отчетлив сигнал когато преминаваш над предполагаемото место... другите форми би трябвало да ги свири едно такова разлято... Другото което казваш има различни честоти... на най-ниската- предполагам на нея при смущения трябва да ти е най неспокоен-цирикащ, или  апарата ти е най-дълбок. По- силен е тока тогава в сондата... Ф75 е така и тази омега  трябва да е така... Гадно е, че са доста чувствителни към ел смущения...  Търси си голяма сонда за чисто...
« Последна редакция: Април 17, 2012, 04:29:34 pm от wallb2 »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #17 -: Април 17, 2012, 07:22:04 pm »
Има бая прилики с Ф75, но на него при мен на много места не може да му се набримчва дийп-бост режима. В други райони с по-хубави почви и без смущения Ф75 и Т2  са по-добре,  тука просто са някой лев нагоре без никакъв смисъл. Омегата върши същата работа.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен spiderman

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 25
« Отговор #18 -: Април 17, 2012, 09:25:18 pm »
На минерализация на дисплея как показва сигналите? Цветното имам предвид.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #19 -: Април 17, 2012, 09:44:45 pm »
На тежки терени особено ако има тухли и разни гранити - само в режим дискриминация. Така цветните сигнали са си цветни сигнали и на дисплей и на звук, само дето се скъсява дълбочината. Може малко да се изкриви графичното показание но си дава сигнал за вадене. На общ режим  изчернява и сигнала го пиши бегал. Назад имаше  клипче дето апарата е в режим на диск. виж какво показва на дисплея.
Mikron металдетектори

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #20 -: Април 19, 2012, 08:40:50 pm »
Няколко вида настройки

Настройка за чисти от метални боклуци гористи или планински райони с ниска минерализация

Сонда - 11''
Режим - АТ
TONE - Default ( тона зададен по подразбиране за режим АТ)
SENS/TRESH - на праг

Настройка за стандартно търсене в режим дискриминация

Сонда - 11''
Режим - DISC
Степен DISC - 38
ТОНЕ - 3
SENS - max

Настройка за работа в силна минерализация с дискриминация ( на някои видове силно минерализирани гранити цветния сигнал може да е само в една посока). Копае се всичко което се обажда

Сонда - 11''
Режим - DISC
Степен DISC - 40
TONE - 1
SENS - max

Настройка за работа на много замърсени с железа обекти Турция

Сонда - 10х5'' концентрична елипса (стандартната)
Режим - DISC
Степен DISC - 1
TONE - 4
SENS - max
Mikron металдетектори

Неактивен zanvan

• Напреднал потребител
  • Публикации: 227
« Отговор #21 -: Април 19, 2012, 09:27:40 pm »
ще ме прощаваш за спама но още ли не си го отворил ..давай да мо видим съдържанието ...........  :)
иначе по горнте програми дето си дал и ако машинката е стабилна без фалшиви сигнали при сенс мах  или режат дълбочината мин на половина  ;) или почвата е варовита или много лека ..  предпол де мнението ми не е миродавно се знае  :)
имаше и едно разпостранено становище ,че апарати който работят с 1 батерия от 9 волта не са много добри ...

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #22 -: Април 19, 2012, 09:38:31 pm »
На сбирката ще го видиш. Лек на перце, можеш да махаш цял ден. Няма "извънземна" дълбочина но общо взето е много приятна машина. Ако на минерализация се бачка в режим АТ се хващат сигнали двойно по-дълбоко, много по-добре пробива гранита, но тогава всичко е черно. Нарочно не дадох тази настройка щото не знам дали някой ще я ползва. Пък за батерията де да знам, не виждам някаква закономерност. На Фишер Ф5 са две батерии, на тоя е една. Искам да видя дали има някаква зависимост от промяната на работната честота, засега не забелязвам някаква промяна но и време за проби много нямах. По-натам ако излезе някой чалъм ще го напиша. А за платката няма какво да го отварям , те хората вече са го сторили  8) Утре ще я пусна с платки на Технетикс Т2 и още една в техническата секция че сега нямам време да ровя по компа

Mikron металдетектори

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
« Отговор #23 -: Април 19, 2012, 09:41:55 pm »
ще ме прощаваш за спама но още ли не си го отворил ..давай да мо видим съдържанието ...........  :)
иначе по горнте програми дето си дал и ако машинката е стабилна без фалшиви сигнали при сенс мах  или режат дълбочината мин на половина  ;) или почвата е варовита или много лека ..  предпол де мнението ми не е миродавно се знае  :)
имаше и едно разпостранено становище ,че апарати който работят с 1 батерия от 9 волта не са много добри ...

И моят Тесоро Умакс работи с 1 батерия от 9 волта, тежи по малко от 1 кг. и е фантастично апаратче. Това е тенденцията ,една 9v батерийка е много по лека от 6 батерии от 1,5v или акумулаторен блок. Това е бъдещето и при компютрите(примерно Интел Атом) и в електрониката нещата се променят с нови енергоспестващи и с по малка консумация ел. компоненти.
Татооса и Японеца(неговият Тезоро също е с 1 батерия от 9 волта) тестваха моят Умакс, нека те безпристрастно да кажат.
Днес се паразкърших по дерета и баири с него, въобще не усетих умора на ръката(и си викам глей колко важно нещо е ергономиката и теглото на апарата), а с Лобото и Гарета капвам на първия половин час ,когато търся в пресечена местност.

Неактивен 7hills

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 55
« Отговор #24 -: Април 28, 2012, 02:24:32 pm »
Може ли някой да ми каже Teknetics Omega 8000 на кой модел от Fisher е еквивалентен?

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #25 -: Април 28, 2012, 03:05:41 pm »
Текнетикс Gamma 6000 и Bounty Hunter Platinium са еднакви на 99 процента. Същото  е с последния Fisher Gold Bug и Текнетикс G2 - те са с по два процесора и по предназначение и начин на работа много си приличат. Те са правени за търсене на монети но основното им предназначение е голд проспектинг. Teknetics Delta 4000 от към работни характеристики има някаква прилика с F4 но са с различна схемотехника и софтуер. Омегата е малко частен случай, тя се води надграден вариант на софтуера на F5, но нещата при нея са малко по-различни - например скалата за желязото е разтеглена почти три пъти. Демек освен за търсене на монети апарата да е и реликт машина. При нея е обърнато малко повече на контрола на грунд баланса. Там разликите с Ф5 са че при последния грунда е по-тънък ако мога така да се изразя. При него промените във фазата на земята се опресняват  по-бързо. При Омегата промени от толеранс по-малък от 6 степени (от всичико 100) се приема че не оказват влияние на работата на апарата и не се издава съобщение за грешка в грунда. Мисля че специално за грунда при Омегата  доста е преработен софтуера но за тези неща е нужна продължителна работа паралелно с двете машини за да се каже нещо повече. Довечера ако намеря ще кача една таблица с всички основни параметри на технетиксите че сега не мога да я намеря.
Mikron металдетектори

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #26 -: Април 28, 2012, 03:20:13 pm »
Да допълня макар че някъде напред беше станало дума - на Фишер Ф5 трешхолда и мощността са на отделни копчета. При Омегата са на един потенциометър като с него до 70 се извършва услилването а след това в режим АТ се гласи прага. Ако апарата не е на пълна мощност праг не може да се гласи. Преди това не ми харесваше, но след няколко излета схващам логиката на инженерите от FTP - няма смисъл от праг ако апарата не работи на макс.
Mikron металдетектори

Неактивен 7hills

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 55
« Отговор #27 -: Април 28, 2012, 03:50:17 pm »
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор, Omega 8000 май ще излезе доста добър апарат  :)

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #28 -: Април 28, 2012, 06:47:40 pm »
Струва си парите. Само се чудя на маркетинговия отдел на First Texas Products да ги оборудват с Фишер F5 стандартно с концентрични елипси, а апарати от по-долния клас като Фишер Ф4 и съответно Боунти Хънтер Платиниум с 11 инчовите ДД сонди. Между другото - всички сонди за Фишер F5 с петпинов конектор с метална гайка  стават и за Технетикс Омега 8000.
Значи за една особеност която забелязах последните дни. Когато се работи с ДД сонди понякога апартата става нервен независимо от това че е много по-добре на елктромагнитни смущения от Fisher F75/70 и Т2. Става дума за следното. Апарата е набримчен, добре грундиран и си работи нормално. Но ако се постави на земята, или като се търси и се вдигне сондата напред като пеленгатор прага почва да трака. Това го прави само в определени райони при мен, не знам на други места как е.  Явно има още какво да се иска по отношение на стабилността тъй като на тези места с Микроните прага се подава нормално.
« Последна редакция: Април 28, 2012, 07:01:45 pm от imperio »
Mikron металдетектори

Неактивен trakieca

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 54
« Отговор #29 -: Април 28, 2012, 07:39:32 pm »
 Доста изчерпателна информация относно  Teknetics Omega 8000 , нека  да обсъдиме също и за Teknetics G2 ,че нещо за него не се говори много по нашите форуми ...... :)