Автор Тема: възможно ли е цена на GPZ 7000 от Китай  (Прочетена 1042 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 447
възможно ли е цена на GPZ 7000 от Китай
« -: Март 08, 2026, 04:08:39 pm »
Това не мога да го разбера , какво точно продава китаеца на тази цена ?
8888888" border="0

Неактивен Toros

• Старши потребител
  • Публикации: 270
Re: възможно ли е цена на GPZ 7000 от Китай
« Отговор #1 -: Март 08, 2026, 07:16:33 pm »
Видно от страницата си е написано кой е продавача. Има и форма за връзка с него. Нищо не пречи да отправиш запитване, на английски или на руски. Ще ти отговорят.

Неактивен algan

• Старши потребител
« Отговор #2 -: Март 08, 2026, 10:41:33 pm »
Да колега ще направя едно  запитване ,защото  тази цена е много ниска и други продавачи се въртят около тази цена ,а и логото е на майлаб снимките също  не ми се вярва да е оригинал на такава цена ,но реплики със стикера на майлаб да продават чудна работа.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3262
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #3 -: Март 09, 2026, 01:23:24 am »
Виждал съм, пипал съм, и съм работил с Текнектикс Т2  китайско копие от висок клас. Досущ оригинален апарат. Само мисля че братя китайци не могат да пипат сондите като хората. Но за тоя модел не знам, прекалено висок таргет ми се вижда. Т2 доколкото разбрах беше на цена наполовина , това тук е прекалено, даже за копие.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен algan

• Старши потребител
« Отговор #4 -: Март 09, 2026, 07:52:20 am »
Този на първата снимката GPZ7000  която съм публикувал го продават от Китай,но пише ,че е с произход Флорида, САЩ я ня друг продавач който продава GPX7000 такъв оригинал на майлаб няма  на снимката уреда  е и без стикири на майлаб пише произход Китай той е 631.80 евро
44444444" border="0
« Последна редакция: Март 09, 2026, 08:00:22 am от algan »

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 382
« Отговор #5 -: Март 09, 2026, 09:22:00 am »
Подозирам , че ще влезеш в някой филм.

Неактивен Ghostwheel

• Напреднал потребител
  • Публикации: 163
« Отговор #6 -: Март 09, 2026, 11:06:26 am »
Аз също - всички сме се опитвали да е"ем Къна, ма от 10 опита само 1 е сполучлив. А и принципно не виждам смисъл от такъв детектор у нас, дори и да е истински. В Аляска, и по австралийските пущинаци - да, ама тука ще се копаят ръждиви железа на кило. Виж за нашите мургави биричеди де берат джилязу по полето ще е незаменм, ма па цифрата му дебела - има да копат над 5 години докато го избият от с"копаното джилязу. Един завалия вече над половин година се опитва да продаде едно ново-новеничко ГП, има обяви навсякъде, ма май още не е успял...
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен algan

• Старши потребител
« Отговор #7 -: Март 09, 2026, 11:31:52 am »
Търсех нещо друго и ми излязоха и тези обяви   и реших да ги споделя,но да  има нещо нередно ,а това им е репликата мисля,че е на GPX5000  777" border="0

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1598
« Отговор #8 -: Март 09, 2026, 12:07:25 pm »
Този на първата снимката GPZ7000  която съм публикувал го продават от Китай,но пише ,че е с произход Флорида, САЩ я ня друг продавач който продава GPX7000 такъв оригинал на майлаб няма  на снимката уреда  е и без стикири на майлаб пише произход Китай той е 631.80 евро
44444444" border="0

В случая вариантите са няколко:
1. Обърни внимание от колко време въпросния търговец присъства там. Ако е от скоро, много вероятно да е измамник. Събира колкото може поръчки от тези които са се излъгали и чао. Обикновнео минава време в чакане на доставката. През това време, може  да направи много продажби, а после или нищо няма да дойде, или някакъв евтин боклук.
Имаше подобни случаи напоследък, хората се жалваха, че поръчали някакъв скъп лазерен заваръчен апарат, а получаваха най-обикновен поялник за няколко $$$.
2. На втората снимка пише GPX7000, а не GPZ7000 !
Такъв модел няма, и дори купувача да се усети, че е получил някакво менте (ако е мислел че си купува GPZ7000), и ако после се жалва, веднага ще отговорят, че това е друг модел, а не GPZ7000. Т.е. да си гледал. Типични китайски номера, които се прилагат масово за огромно количчество стоки.
По подобен начин продават ментета на GPX5000, които само на външен вид приличат на него.
3. Обърни внинмание, че нямаш бутон "купи", а "Изпрати запитване". В такива случаи снимките са, за да привлекат внимание, дори и да е снимка на оригинална стока.
Ако пишеш, че се интересуваш от 1-2 броя, може и да не ти отговорят, или най-много да ти пишат, че произвеждат подобни детектори, но по изисквания на клиента и то количества. Т.е., ако аз съм някой по-голям търговец и искам да продавам нещо с моя марка, поръчвам им да разработят нещо, договарям се с тях, предплащам и почвам реклама...
Обаче в такива случаи винаги е рисково какво и как ще направят, какви параметри ще има и т.н. Но търговци има най-различни и някои се хващат на такива сделки.
Преди около 3 години от една китайска фабрика ми предлагаха цялата карбонова конструкция на Търсачи 8000. Но да му повтарям изцяло дизайна, за мен изобщо не е добра идея.
Не бях отварял скоро алибаба, сега погледнах, пълно е с таква обяви за GPX и GPZ. И най-вероятно става сума за последния вариант - предлагат ти да произведат нещо по твои изисквания, защото някои са от години там, и ако бяха обикновени измамници, едва ли щяха да се задържат толкова дълго там.
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен Toros

• Старши потребител
  • Публикации: 270
« Отговор #9 -: Март 09, 2026, 08:18:45 pm »
Добър анализ на Микрон, но защо имам чувството, че Алган не е много заинтересован от кореспонденция с търговеца. Иначе до сега щеше да се е обадил и щяхме да имаме отговор, даващ ни представа каква е истината. А иначе в Алибаба(не в Алиекспрес) могат да се намерят почти всички световно утвърдени марки детектори на цени доста по-ниски от цените, на които се продават у нас. Като казвам по-ниски нямам предвид 10 пъти по-ниски. Но на цена на половината на цената у нас детектори могат да се намерят и купят. Разбира се иска ровене и търсене, защото там някои търговци не продават единични бройки.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3262
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #10 -: Март 09, 2026, 10:48:13 pm »
Тези дни босът на Термал Гризли ( който се занимава с компютри трябва добре да знае фирмата) пусна публикация че китайците, уж доверени търговци, вместо алуминиева и медна ламарина са му пратили обикновена железна ламарина с покритие. Така че винаги едно наум когато се пазарува от другия край на света.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен algan

• Старши потребител
« Отговор #11 -: Март 10, 2026, 07:48:30 am »
Да  написаното и от Микрон и от imperio е вярно имаше един  случай преди години  на колега който си е поръчал от алиекспрес  подвижна масичка за инструменти доколкото си спомням беше  10 пътя по ниска цена ако е била 300 лв в други обяви той я намерил същата снимка и обява за  30 лв и след време изчезва обявата ,а той получил две макетни ножчета след това е писал обратно и каза,че са му върнали парите.Колега Toros идеята ще направя няколко запитвания и ще ги кача във форума.

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 290
« Отговор #12 -: Март 12, 2026, 11:44:44 am »
  Не си го причинявай ще влезеш във филм. Ползвай някой VPN  и влез в md4u.ru (вече сме врагове и бяха ни отрязали), ако има копие/клонинг на въпросния апарат би трябвало да е разгледано.

В общи линии по едно време ми беше попаднал клонинг на Garett - платките са 1:1, менюта настройкии т.н. на въздух всичко е ОК амаааа види ли почва нещата стават коренно различни и пищи на всичко. Извода и на руснаците беше - кофти антени не работят коректно с оригинален блок, вероятно има разлики в програмата на чипа защото електрониката на клонинга се държи странно и с оригинална антена.

Ако ще вземаш изгладувай разликата и си вземи нещо оригинално от проверен источник, не се знае на какво ще попаднеш като клонинг от китайците, това че платките са 1:1 не означава че софтуера е същия.