Автор Тема: TERRA GOLD LR200  (Прочетена 2356 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен trufel

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 3
TERRA GOLD LR200
« -: Март 07, 2026, 07:40:35 am »
Здр.група търся инфо за TERRA GOLD LR 200,произведен в Гърция,как най оптимално да го използувам и наистина ли върши работа,разполага със 2 малки сини на цвят,и 2 големи черни на цвят аантени.Благодаря

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
  • Публикации: 288
Re: TERRA GOLD LR200
« Отговор #1 -: Март 07, 2026, 09:48:56 am »
здр колега и аз преди време я гледах тая ел.багета но ми се струва че това нещо няма да върши работа,има 3 честоти за злато но те не са достатъчни във различните почви е различна честотата за даден метал по добре един генератор на сигнали от колкото това,нека и хората който го претежават да дадът мнение.не бързай да копуваш преди да си сигурен на 100 процента да не останеш разочарован.

Неактивен пламак

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 97
« Отговор #2 -: Март 07, 2026, 12:46:00 pm »
Засича малоумници от 1 километър.

Неактивен trufel

• Нов потребител
  • *
« Отговор #3 -: Март 07, 2026, 02:16:50 pm »
Благодаря за отзивчивоста и отговора,уредът е на лице,мой познат ми го връчи да му направя Check up ,дали въобще работи понеже навремето се занимавах със електроника като хоби,тествах го с моя FLUKE 177,kойто от доста време не минал калибровка от сп.лаборатория,за съжеление старият ми Hameg не работеше,измерих следните стойностни величини Gold F1 5000-5200Hz,Gold F2 5200-5300 Hz,Gold F3 5400-5500Hz,SILVER 8700 Hz,BRASS 11200-11800Hz CAVITY 200-400 Hz,мисълта ми е какво да кажа на собственника на този уред,да му разчита или Не.Благодарности

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 447
« Отговор #4 -: Март 08, 2026, 08:09:01 am »
Златото не излъчва само по себе си звук с постоянна честота ,но във  физиката всеки материал може да има резонансни вибрации на атомите и те могат  се измерват със специални уреди като спектрометър,лазерен виброметър,резонансни анализатори,но  това е лабораторна физика ,но примено ако чукнеш две златни монети  една в друга ще има тон който може да бъде  чут от човешкото ухо  пак зависи от размер дебелина и може да бъде измерен   примерно от 3 kHz до  8 kHz.
нямат научно доказан принцип на работа За електронните багети,защо повечето багети за злато всъщност се движат това е заради несъзнателно движение на ръцете наречено идеомоторен ефект тово е силата на внушение  този ефект представлява когато човек очаква или вярва, че нещо ще се случи, мозъкът може несъзнателно да предизвика много малки движения на мускулите,но всъщност човекът не усеща, че сам ги прави .Понякога човек копае на много места. Ако веднъж случайно намери нещо, мозъкът запомня точно този успех и игнорира всички пъти, когато нищо не е намерено в пихологията се нрича пристрастие към потвърждението помним случаите, които потвърждават нашето вярване.

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 743
« Отговор #5 -: Март 08, 2026, 09:11:30 am »
« Последна редакция: Март 08, 2026, 09:19:27 am от pechkata »

Неактивен pechkata

• Ветеран
« Отговор #6 -: Март 08, 2026, 09:24:22 pm »
Благодаря за отзивчивоста и отговора,уредът е на лице,мой познат ми го връчи да му направя Check up ,дали въобще работи понеже навремето се занимавах със електроника като хоби,тествах го с моя FLUKE 177,kойто от доста време не минал калибровка от сп.лаборатория,за съжеление старият ми Hameg не работеше,измерих следните стойностни величини Gold F1 5000-5200Hz,Gold F2 5200-5300 Hz,Gold F3 5400-5500Hz,SILVER 8700 Hz,BRASS 11200-11800Hz CAVITY 200-400 Hz,мисълта ми е какво да кажа на собственника на този уред,да му разчита или Не.Благодарности
Лично бих заложил на този уред - ако нямам др. вариант... ;)
Малко или много е по добре от нищо... :)
Така или иначе ще се копае - спокойно копане... ::)

Неактивен trufel

• Нов потребител
  • *
« Отговор #7 -: Март 09, 2026, 04:50:34 am »
P.s.Доколкото бях информиран от собственника на ел.багетата,е намирал празни гилзи и средно големи снаряди,предполага че са от 2 Световна Война...

Неактивен yaponetsa

• Модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 866
« Отговор #8 -: Март 10, 2026, 08:18:47 pm »
Здр.група търся инфо за TERRA GOLD LR 200,произведен в Гърция,как най оптимално да го използувам и наистина ли върши работа,разполага със 2 малки сини на цвят,и 2 големи черни на цвят аантени.Благодаря
Най оптималната работа, която можеш да свършиш с това нещо е да го строшиш в тиквата на тоя който ти я е набутал. Багетите не работят.

Неактивен Toros

• Старши потребител
  • Публикации: 270
« Отговор #9 -: Март 11, 2026, 06:38:37 am »
Това, че си измерил някакви честоти показва,че антената излъчва. Дали приема не е ясно. Най-добре излез на разходка в гората или на полето. Постави някъде метален предмет, отдалечи се и включи уреда насочен надолу. После го изправяш и чакаш да ти покаже накъде да вървиш. Така ще го пробваш дали работи. Ако наоколо няма други метални предмети се предполага, че антената трябва да те насочи към мястото на метала, който си поставил и да почне да се върти когато стигнеш самото място. Ако има инструкция на гръцки език, вземи я сканирай и преведи с Гугъл за да се ориентираш как да работиш.

Неактивен pechkata

• Ветеран
« Отговор #10 -: Март 11, 2026, 10:03:31 pm »
Това, че си измерил някакви честоти показва,че антената излъчва. Дали приема не е ясно. Най-добре излез на разходка в гората или на полето. Постави някъде метален предмет, отдалечи се и включи уреда насочен надолу. После го изправяш и чакаш да ти покаже накъде да вървиш. Така ще го пробваш дали работи. Ако наоколо няма други метални предмети се предполага, че антената трябва да те насочи към мястото на метала, който си поставил и да почне да се върти когато стигнеш самото място. Ако има инструкция на гръцки език, вземи я сканирай и преведи с Гугъл за да се ориентираш как да работиш.

Цитат
P.s.Доколкото бях информиран от собственника на ел.багетата,е намирал празни гилзи и средно големи снаряди,предполага че са от 2 Световна Война...

::)

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 447
« Отговор #11 -: Март 12, 2026, 07:26:34 am »
TERRA GOLD LR200-има антени и електроника, които се настройват на различни метали злато, сребро и други метали
има 6 честоти за различни цели
твърди се, че може да засича до ~2.5 km разстояние и ~6 m дълбочина в зависимост от размера на обекта
Идеята е, че всеки метал имал „молекулярна честота“, която устройството излъчва и засича обратно.
Няма реална научна основа Няма физичен принцип, който да позволява малко устройство да открива конкретен метал на километри разстояние.Металдетекторите работят по друг принцип
Истинските детектори използват: VLF ,PI инпулсен магнитно поле и бобина.LR200 няма такава бобина за търсене в земята.може да реагира на движението на ръката подобно на махало или радиестезия понякога може да покаже  нещо чисто случайно  не е надеждно за реално търсене.За тази цена която се продава  около 850–950 €.
За същите пари може да се вземе истински металдетектор, който работи.Ако целта ти е да намираш метал или злато в земята, не бих препоръчал този тип уред. По-добре е класически металдетектор..Ако обечаш разходки в природата за здраве да може да го ползваш и да обикаляш поляни и планини уреда все нанякъде ще се върти докато те измори само недей се нерви. :)