Автор Тема: Golden Mask hybrid  (Прочетена 4171 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Владко_тарикатко

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 226
Re: Golden Mask hybrid
« Отговор #60 -: Юни 06, 2025, 06:35:15 pm »
https://youtu.be/cMcUteNQJ8g
https://youtu.be/1YQuCb5o9-Y

С по-големи антени дълбочината се повишава, бях дал един Altus с 32х38 см и 45-ца на колеги от Велинград за тестове, трябваше да върнат машината още преди седмица, днес се обадиха но върнаха не машина, а пари .
За това теста е с малката сонда.
Имаше и един Мантикор зад кадър ама се пусна да тества на изключена камера ;) .

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3216
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #61 -: Юни 08, 2025, 01:43:12 am »
Добра дълбочина, доста шумен на праг. Не знам на какво се дължи но мисля че можеш да го пипнеш още. В сегашно състояние прави ли този номер?
https://www.youtube.com/watch?v=ujM61Hy2o1U

Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
« Отговор #62 -: Юни 08, 2025, 04:35:27 pm »
Добра дълбочина, доста шумен на праг. Не знам на какво се дължи но мисля че можеш да го пипнеш още.
Това си го пипа човека който държи детектора, има потенциометър ''threshold''за регулиране, между другото на видеото се чува доста повече от колкото е в действителност, явно външния микрофон преекспонира звука.
Всеки истински търсач използва детектора на лек звуков праг (ако същия позволява), само неделните и форумните търсачи скриват прага  :)

Ето детектор за неделни търсачи, скриваш прага, слагаш малка антена и пак е по-дълбок от всичко друго .
https://www.youtube.com/watch?v=WjnaD2q8HG0&t=107s

В сегашно състояние прави ли този номер?
https://www.youtube.com/watch?v=ujM61Hy2o1U

Тоя номер ли ? - https://www.youtube.com/watch?v=WEw0gv4kwpw

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3216
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #63 -: Юни 08, 2025, 08:32:43 pm »
Абе човек, кажи с една дума че е от микрофона на камерата, не е трудно. Праг тръгнал да ме учи какво е...
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 108
« Отговор #64 -: Юни 08, 2025, 10:12:34 pm »
Абе чак от камерата няма да е, защото ако е от камерата тогава неможе да се приеме, че чува двете евро на 40 см, за медальона на 50 няма въобще да говоря. Апарата просто е издут на максимум според мен. Хубаво е като се правят такива клипове да се показват и настройките на апарата, за да се добие реална представа каква е почвата - например при хибрида на Стефан средните почви са между 4 - 5.5 до 6, а другите под 4 грунд отиват от тежки, до много гадни, съответно над 6 грунд са супер леки. Над 5 почти няма разлика въздушно, и в земята. Иначе поздравления за стика - изглежда много добре, шестата врътка за регулиране на чувствителността ли е?

П.П. Въпроса за настройките е за клипа, където се тества в земята.
« Последна редакция: Юни 08, 2025, 10:17:06 pm от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
« Отговор #65 -: Юни 09, 2025, 12:05:53 am »
Абе чак от камерата няма да е, защото ако е от камерата тогава неможе да се приеме, че чува двете евро на 40 см, за медальона на 50 няма въобще да говоря. Апарата просто е издут на максимум според мен. Хубаво е като се правят такива клипове да се показват и настройките на апарата, за да се добие реална представа каква е почвата - например при хибрида на Стефан средните почви са между 4 - 5.5 до 6, а другите под 4 грунд отиват от тежки, до много гадни, съответно над 6 грунд са супер леки. Над 5 почти няма разлика въздушно, и в земята. Иначе поздравления за стика - изглежда много добре, шестата врътка за регулиране на чувствителността ли е?

П.П. Въпроса за настройките е за клипа, където се тества в земята.

При търсене на високоговорител нивото на звуков праг е различен от прага при изполване на слушалки, при слушалки се налага да се намали.
Тука е същото, в реални условия въобще не чувах прага или го чувах много леко, като гледах видеото се учидих защо се чува толкова много.

С тази настройка може спкойно да се търси без никакъв проблем, във видеото потенциометъра SENS е на максимум но това не е издут апарат, машините които ще бъдат пуснати на пазара сеганшия максимум на SENS при тях ще бъде в средата, т.е. ще може още се усилва.
Altus може да работи на много висок праг (който е свиканл на такъв ) и това по никакъв начин не пречи, няма никакив паразитни сигнали.
Антената от видеото е 24х30 см и това е най-малката антена с която ще се предлага, със средната 29х32 см дълбочината е още по-голяма, а най-голямата е 45 см.
Снимах това видео за да видят дистрибуторите на Golden Mask че Altus e по-дълбок от GM4Xtreme когато става въпрос за монети и малки предмети и много по-дълбок за големи цели ( от капачла за буркан и нагоре ), като тепърва ще има много тестове.
Почвата e леко до средно орудена, т.е. ако камък който го хваща магнита потенциометъра GB е в положение 8ч, положението на GB при тази почва е 8.30-9ч . На леки почви се грундира около 12ч, а на проводими (морския бряг) 15ч .

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 597
« Отговор #66 -: Юни 09, 2025, 09:15:36 am »
https://www.youtube.com/watch?v=1YQuCb5o9-Y&ab_channel=GoldenMask

Специално за този клип прага се чува съвсем нормално - не виждам какъв е проблема че вдигате толкова мн. пара...  ???

Поздравления за детектора - Влади... 8)

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
« Отговор #67 -: Юни 10, 2025, 04:29:53 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=1YQuCb5o9-Y&ab_channel=GoldenMask

Специално за този клип прага се чува съвсем нормално - не виждам какъв е проблема че вдигате толкова мн. пара...  ???

Неделни търсачи, всичко им е криво ..., ако машината е без фенерче и не издържа под вода мрънкат .

Като заговорихме колко е нестабилна машината на праг ...

https://youtu.be/a7XuCF0CQkI

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #68 -: Юни 10, 2025, 06:41:50 pm »
Точно така - аз съм съботно-неделен търсач, защото търся само събота и неделя, понеже това ми е хоби а не професия, и не си вадя хляба с него. Не виждам нищо лошо във това, да не говорим, че в България няма как ако спазваме законите това да е професия, с която човек да може да се издържа по обясними причини. На мен нищо не ми е криво, не мрънкам, и ме боли оная работа дали някой детектор има фенерче, или прочие глупости. Интересува ме само апарата да работи добре, и що годе да е ергономичен, за да ми е кеф да търся с него. И понеже се рекламира, че въпросния Алтус щял да бъде по-дълбок от хибрида на Стефан, и с по-добра дискриминация от него, очаквах поне на тези рекламни клипове да е по-дълбок, а дискриминацията може да се тества и друг път,но за съжаление според това което видях не е. С моя хибрид чувам левче на 40см в земята без проблем, чух миналата година на събора в Чифлик пред свидетели малката бронзова купичка, която е почти колкото капачка от буркан, и присъства на повечето клипове на Стефан, на 90см в земята - става въпрос за стоковата антена, а апарата мълчеше като комунист на разпит- настройките бяха направени за търсене на ход - нито се чуваше праг, ни вопъл, ни стон.  Със сигнума на 4 програма - за дълбоко търсене, капачката се чува на 1.6-1.7 метра въздушно със стоковата антена, но мен въздушните тестове не ме интересуват. Ще взема да пробвам тия дни на колко ще чуя 2евро с хибрида(все пак е по-голямо от един лев), и капачка от буркан въздушно - досега не съм пробвал, но заради последният ви коментар ще си направя този труд, и най-вероятно ще пусна един клип да се види наистина каква, и колко точно е разликата, съответно със тих и жужащ праг. Не мисля, че е редно търговец да се отнася по този селски начин със потенциален клиент, но това си е въпрос на възпитание все пак...
П.П. От Стефан до момента не съм чул/прочел такъв коментар към някой потенциален/бъдещ клиент
« Последна редакция: Юни 10, 2025, 06:54:05 pm от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
« Отговор #69 -: Юни 10, 2025, 07:38:28 pm »
Точно така - аз съм съботно-неделен търсач, защото търся само събота и неделя, понеже това ми е хоби а не професия, и не си вадя хляба с него. Не виждам нищо лошо във това, да не говорим, че в България няма как ако спазваме законите това да е професия, с която човек да може да се издържа по обясними причини. На мен нищо не ми е криво, не мрънкам, и ме боли оная работа дали някой детектор има фенерче, или прочие глупости. Интересува ме само апарата да работи добре, и що годе да е ергономичен, за да ми е кеф да търся с него. И понеже се рекламира, че въпросния Алтус щял да бъде по-дълбок от хибрида на Стефан, и с по-добра дискриминация от него, очаквах поне на тези рекламни клипове да е по-дълбок, а дискриминацията може да се тества и друг път,но за съжаление според това което видях не е. С моя хибрид чувам левче на 40см в земята без проблем, чух миналата година на събора в Чифлик пред свидетели малката бронзова купичка, която е почти колкото капачка от буркан, и присъства на повечето клипове на Стефан, на 90см в земята - става въпрос за стоковата антена, а апарата мълчеше като комунист на разпит- настройките бяха направени за търсене на ход - нито се чуваше праг, ни вопъл, ни стон.  Със сигнума на 4 програма - за дълбоко търсене, капачката се чува на 1.6-1.7 метра въздушно със стоковата антена, но мен въздушните тестове не ме интересуват. Ще взема да пробвам тия дни на колко ще чуя 2евро с хибрида(все пак е по-голямо от един лев), и капачка от буркан въздушно - досега не съм пробвал, но заради последният ви коментар ще си направя този труд, и най-вероятно ще пусна един клип да се види наистина каква, и колко точно е разликата, съответно със тих и жужащ праг. Не мисля, че е редно търговец да се отнася по този селски начин със потенциален клиент, но това си е въпрос на възпитание все пак...
П.П. От Стефан до момента не съм чул/прочел такъв коментар към някой потенциален/бъдещ клиент

Търговеца въобще не се интересува от българския пазар ! 
Никъде не съм казвал че Altus ще е по-дълбок от АКА-то, казвах че ще има перфектна дискриминация и няма да се налага да стържеш чимовете и да събираш шумата за да дискриминираш .
Ела и хвани 1 лв на 40 на моя полигон като ми говориш че те интересуват показателите в земята, която събота (неделя) искаш, ще ти покрия всички разходи X2 .
Аааа и ми намери тоя клип дето АКА-то хваща чинийка колкото капачка от буркан на 90 см със стокова антена  .

Неактивен неделя

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 94
« Отговор #70 -: Юни 10, 2025, 11:29:27 pm »
Българският пазар е неплатежоспособен и малък и е разбираемо да нямаш интерес към него. Но затова пък е  наситен с добри майстори и много предложения. И никой от гилдията не хвърля кал наляво и надясно по колегите. АКА-то го няма вече втора употреба. Има го само нов, пазарът си каза думата.
 Дай да видим най-после ти какво си си купил и какво предлагаш на Световния пазар, не на нас. Че да ти кажем и ние какво мислим. Вярвам, че е с други достойнства твоята схема. Ама първо скочи, пък после кажи "хоп".
« Последна редакция: Юни 10, 2025, 11:55:28 pm от неделя »

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 301
« Отговор #71 -: Юни 10, 2025, 11:33:11 pm »
Ехх пламна пак горътъъ! ;D Аз мисля , че левчето ще го хване Хибрида на Стефан , но не знам на колегата дали му се занимава. Аз тука на една моя градинка щом с Нокса хващам 10ст, на 30см. За Маската не мога да кажа нищо , щото не съм го пипал дори , може и да е добър , но  както сам казва Владко  и по плитък.
« Последна редакция: Юни 10, 2025, 11:36:22 pm от traper250 »

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
« Отговор #72 -: Юни 11, 2025, 12:07:30 am »
Българският пазар е неплатежоспособен и малък и е разбираемо да нямаш интерес към него. Но затова пък е  наситен с добри майстори и много предложения. И никой от гилдията не хвърля кал наляво и надясно по колегите. АКА-то го няма вече втора употреба. Има го само нов, пазарът си каза думата.
 Дай да видим най-после ти какво си си купил и какво предлагаш на Световния пазар, не на нас. Че да ти кажем и ние какво мислим. Вярвам ,че е с други достойнства твоята схема. Ама първо скочи, пък после кажи "хоп".

АКА -то ?
АКА е руска марка метал детектори, Стефчо ползва чужда схема, чужда марка и се бие в гърдите че направил нещо !!!  Както казах преди време с чужда пита помен прави.
Нямало втора употреба и това гарантира че детектора е успешен ? Вярвай си !
Схемата нито е моя нито на Стефан .

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #73 -: Юни 11, 2025, 02:49:52 am »
 Първо доброто отношение и възпитание нямат ама нищо общо с някой си пазар - тук става въпрос за отношение на един човек към друг
 Ще си позволя да спомена една житейска мъдрост на уважаван от мен човек: Не настъпвай пръстите на ръката под теб днес, защото може да са свързани със задника, който ще ти се наложи да целуваш утре.
 Тука казвате, че тази маска е по-дълбока от всичко друго - това би трябвало да включва и хибрида, че дори и GPX - което е меко казано тъжно, ако наистина го вярвате.

[color=]Ето детектор за неделни търсачи, скриваш прага, слагаш малка антена и пак е по-дълбок от всичко друго[/color] .
https://www.youtube.com/watch?v=WjnaD2q8HG0&t=107s

А тук казвате, че Алтуса е по-дълбок от въпросната маска, дори и за малки цели, и много по-дълбок за големи, което означава, че е по-дълбок от хибрида:

Антената от видеото е 24х30 см и това е най-малката антена с която ще се предлага, със средната 29х32 см дълбочината е още по-голяма, а най-голямата е 45 см.
[color=]Снимах това видео за да видят дистрибуторите на Golden Mask че Altus e по-дълбок от GM4Xtreme когато става въпрос за монети и малки предмети и много по-дълбок за големи цели ( от капачла за буркан и нагоре ), като тепърва ще има много тестове[/color].

Това по отношение на дълбочината, а за дискриминацията гледам на клипа ви се вижда, че и вие сте махнали тревата точно над дупката та...
По отношение на тревата - на събора в Прелом се пуснах на състезанието със моя хибрид, и нямах изкопан черен сигнал - може да се поинтересувате какви бяха условията на търсене - ливада на центъра на селото, пълна със всякакви боклуци, на места яко прогизнала, и като копнеш на 10-15см излизаше направо вода. Нямах проблем с дискриминацията, дори хванах няколко цветни сигнала на доста голяма дълбочина, но нямах възможност да ги изкопая(нищо че съм съботно-неделен търсач). Миналата година на събора в Чифлик си говорих със Стефан и Емо - ако не се лъжа това е човека, измислил въпросната схема. Та и двамата обясниха, че може да се направи уред с малко по-добра дискриминация, но за сметка на това ще е по-плитък - демек монетар, а не реликвеник, за което Стефан спомена че няма интерес да прави такъв. За мен също е безмислено, но това няма никакво значение в случая. Та щом въпросния откривател на схемата е решил да работи със Стефан, и е съгласен изделието да се казва както е решил Стефан, не виждам проблем. Вашите приказки за чужди пити са меко казано неуместни, тъй като и вашия Алтус използва схемата от същия човек - предполагам че е версията за монетар, като гледам клиповете. По вашата логика половината марки автомобили трябва да се казват бош, защото ползват електроника, компютри, и модули произведени от бош. В това че Стефан е използвал готови кутии от АКА, след като се е разбрал със руснаците по този въпрос пак не виждам проблем, още повече че в началото Стефан изрично каза, че това ще е опростения базов модел, който тепърва ще се надгражда.
 Не виждам смисъл да си губя времето да мина няколкостотин километра, за да дойда при вас, за да ви доказвам каквото и да било - аз не съм на работа при Стефан, нито той ми е дал апарата без пари. Платил съм си като поп - каквито пари е искал, съм ги дал без да се пазаря. Клип за копанката на 90см нямам, но имаше няколко души свидетели - те ако следят темата и имат желание може да се изкажат. Съвсем скоро ще се появи един хибрид втора ръка за продажба, но не защото апарата не е успешен - просто ще минавам на новия модел хибрид, но не Алтус, а Микрон. Имах някакъв интерес към вашия апарат, но след такова отношение от ваша страна, не мисля че някога ще съм ви клиент, та ако ще и "извънземен" апарат да създадете.
Въпреки всичко ви желая успех на международните пазари!
« Последна редакция: Юни 11, 2025, 03:03:02 am от Ghostwheel »

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 597
« Отговор #74 -: Юни 12, 2025, 08:07:18 am »
Детектора трябва да чува дълбокия сигнал цвят - сигнал за копан... ;)
Датектори които пеят дълбокия сигнал черен не работят правилно... ;D
Даже и на Владо Лилов новият Алтус леко го къдри в едната посока в черен - общо взето го дава цвят... :)
Може би това е кусура на хибридната технология - времето ще покаже... :D