0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
И на мен не ми харесваше ф75 чистия на мокрия пясък та се налагаше да намалям доста Сенса. Учех го да плува , ама само до кръста /до кутията де/ ,но топнех ли антената във водата направо се побъркваше. Махнах го отдавна и със всичка сила.
Имах този апарат преди 4-5 години и наистина издаваше звуков сигнал, когато го ударех в камък или дърво , но не и при допир с тънки тревички и клонки .Би било много ориентиращо , ако заснемеш клипче , за да видим какво точно е поведението на машината .PS:Оригиналната сонда е супер , почти не отстъпва на ултимейта, особено пък за монети , където разлика почти няма, а и с нея може да се работи на по- тежки почви, на по- висока стойност на чувствителност .
...От официалният представител на марката за България. ...
Здравей колега. Имам Ф75+ от доста време. Преди това имах чист ф75. Проблема за който говориш го няма при мен. Използвам сеф 12х15 с нея апарата е доста дълбок и стабилен. Ф75+ работи най-добре и дълбоко на дискриминация, за разлика от чистия, с който работех само на алл метал. Според мен пробвай първо с друга сонда и тогава си направи извод. Мисля, че там е проблема. Имам наблюдения над голд бъг от Китай. Държеше се по същия начин. Аз пък забелязвам друго- много често хваща сигнали паразитни в земята с число 2 винаги. Изолирам ги с ноч и няма проблем. Ще се радвам и други колеги да споделят опит с техните машини. За мен ф75 плюс е най-дълбокия ВЛФ и ако свикнеш с него е много приятен за работа.
Както ти казах и по рано СЕФката ми беше изключително голяма и тежка. Трудно се повираше из гора примерно , а да не говорим за плажа. Но става за нива или поле. Другото трудно ми беше да локализирам сигнала, но да кажем, че е защото нямах още опит. Най ми хареса НЕЛ торнадо , но от нея имах проблем една година в рамото, болеше ме адски много и не можех да си вдигам ръката, което доведе до смяна на апарата.Иначе работех на JE със Сенс 95. Като вски път грундирах в началото и всеки път , като се сетих по време на търсенето.Батериите също са много важни за този апарат. Някой казват, че работи най добре с Алкални, защото са 1,5 v , а акумулаторните, които ползвах аз , че и всики такива са по 1,2v. , но държаха по 40-50 часа търсене.За слушалките си взех безжичен модул, но не успях да намеря начин да го закрепя за машината. Отделно много светеше вечер, когато няма друга светлина ти изкарваше очите, защото няма намаляне на светлината самият апарат. Това го реших, като изрязах бирена бутилка и я сложих под протектора на дисплея.