Автор Тема: Въпрос за Fisher F75 LTD  (Прочетена 2220 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1264
Въпрос за Fisher F75 LTD
« -: Май 05, 2025, 07:01:12 pm »
Привет на всички !!! 🙂
Като заклет "фишерджия" , въпреки липсата на свободно време за хобито в последните 2-3 години, някак си на шега реших да стана горд собственик на флагманският модел на Фишер... FISHER F75 LTD. Уредът е чисто нов, окомплектован единствено с  11" базова DD елипса.
След близо 12-13 часа тест в рамките на 2  дни, при лека почва с грунд 47-56 (по скалата на Ф75) ми направи едно много странно, за мен впечатление ,че въпреки, че е добре
грундиран автоматично или ръчно, при докосване до земята или туфа с трева - сондата издава звук, като от сигнал в нея. Прави го всеки път, независимо дали сенса е на макс, или на минимум, без значение от избраната програма в режим дискриминация (без олл метал, защото там треша го поставям на +1 или +2 и не мога да разбера дали се получава същото както при програмите на "дискриминация"). И всичко това се получава и без значение и с кой от двата софтуера работя 9.0 или 9.1. По принцип стилът ми на работа винаги е бил "да мета земята със сондата" и сега се чудя къде е проблема и има ли проблем, защото и при повдигната сонда на ок 5-7 см. над земята при докосване на туфа с трева пак издава сигнал. Питането ми е към всички работещи с Fisher F75 LTD (F75+DST), нормално ли е това за този модел с такава сонда и има ли някакво решение на проблема, ако е проблем, де ?
Благодаря в аванс на отзовалите се. ,
Поздрави !!!
« Последна редакция: Май 05, 2025, 07:17:04 pm от Araman »
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 343
Re: Въпрос за Fisher F75 LTD
« Отговор #1 -: Май 05, 2025, 07:54:51 pm »
сондата ти е за боклука.а честито бръснене !

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #2 -: Май 05, 2025, 08:04:07 pm »
сондата ти е за боклука.а честито бръснене !
Дай сега уточни,че не разбрах, ако сондата е дефектирала...в гаранция е, а иначе тези базови елипси не са си стока като цяло. Обаче ме интересуваше дали става така с всички фишери с DST и такива сонди, или заводско си е излязла дефектна тази сонда?

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #3 -: Май 05, 2025, 08:44:56 pm »
.  симптомите говорят за механична нестабилност –трябва да стискаш ушите при свален стик .връщай веднага , нема спасение

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #4 -: Май 05, 2025, 08:49:51 pm »
.  симптомите говорят за механична нестабилност –трябва да стискаш ушите при свален стик .връщай веднага , нема спасение
Кое да връщам, сондата ли?

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #5 -: Май 05, 2025, 09:05:43 pm »
настоявай са смяна на сондата и тестове на място. Иди с Автомат калашников, базука и колан експлозиви .това са солидни аргументи в подкрепа правата на потребителя ;)

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #6 -: Май 05, 2025, 09:11:05 pm »
настоявай са смяна на сондата и тестове на място. Иди с Автомат калашников,

базука и колан експлозиви .това са солидни аргументи в подкрепа правата на потребителя ;)
Благодаря, колега.

Ще изчакам и други мнения по темата, на колеги работили и работещи с F75 с DST.

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 301
« Отговор #7 -: Май 06, 2025, 09:13:40 am »
Здравей колега , забравихме се! :) Аз също мисля , че има проблем или с апарата или с антената , знаеш , че съм имал Ф 75. Връщай.

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #8 -: Май 06, 2025, 11:57:45 am »
Здравей колега , забравихме се! :) Аз също мисля , че има проблем или с апарата или с антената , знаеш , че съм имал Ф 75. Връщай.

Привет на стария трапер !!! 🙂
Не сме се забравили, просто в един момент за три години се насъбраха доста неотложни ангажименти, както и някой друг здравословен проблем, та така...🤗😉
Сега по темата. Сондирам мнения и наблюдения на база опит за да се ориентирам дали има проблем или не. Защото вън от форумът от двама ползватели (единият вече бивш) на Fisher F75 ltd и F75+(DST) са наблюдавали подобно поведение с този вид сонда. И не само. Единият ми обясни,че това се дължи на самото DST и при двата модела с такива чудо, както и нещо си там надуто си при изхода на сондата, каквото и да значи. Т.е.,че сондите са един вид мн чувствително направени. Но ме интересува дали и при други колеги, ползващи КОНКРЕТНО тези модели (не обикновенните Ф75) се получава така или наистина някъде има някакъв проблем?
Поздрави!!!

Неактивен traper250

• Старши потребител
« Отговор #9 -: Май 06, 2025, 04:24:03 pm »
Ясно......деликатна ще е работата и трябва да чакаме повече мнения на колеги дали са забелязали този тънък момент с този апарат и точно тази антена. Поздрави!

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 108
« Отговор #10 -: Май 06, 2025, 08:18:49 pm »
Мой колега си купи за фишера75 антена 33-ултимейт и две години не иска да чуе за оригиналната.

Неактивен traper250

• Старши потребител
« Отговор #11 -: Май 06, 2025, 11:46:48 pm »
Че той ф 75 с оригиналната си е жалка картина та чак и Ачетата го бият.

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 279
« Отговор #12 -: Май 07, 2025, 08:13:43 am »
Колега, само за информация от физически магазин ли е купен или от сайт или "от ръка"?

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #13 -: Май 07, 2025, 08:42:30 am »
Колега, само за информация от физически магазин ли е купен или от сайт или "от ръка"?
Надявам се админите да не приемат отговора ми за реклама.
От официалният представител на марката за България. И именно поради това съм убеден,че ако това за което пиша,че е възможен проблем, ще бъде отстранен в случай на такъв.

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #14 -: Май 07, 2025, 09:12:07 am »
Мой колега си купи за фишера75 антена 33-ултимейт и две години не иска да чуе за оригиналната.
Това е така, имам си нещо наум за допълнителна сонда, питането ми обаче е донякъде свързано и с това, че тази базова елипса която не е нещо кой знае какво...но поне на другият ми детектор се справя доста добре, да не кажа мн добре, на плажа и най-вече при работа в замърсено., а сега се питам  тази новата дали ще я бъде  въобще и в замърсен терен...по този начин на държане към момента ?!?