Автор Тема: AKA Smart Pulse или Detech EDS RELIC STRIKER  (Прочетена 3011 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 66
Re: AKA Smart Pulse или Detech EDS RELIC STRIKER
« Отговор #15 -: Февруари 04, 2025, 11:51:58 am »
                                     Какъв например? И трябва да е VFL доколкото разбирам. Няма значение цената.

ВЛФ,но все пак и да е нещо средно което ще върши работа.Не някой Китайски ментак.Мое мнение поне  :)

Неактивен kkk777

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #16 -: Февруари 04, 2025, 01:08:24 pm »
Hristo /Hristoooo / Milenium продължава да си мисли, че е анонимен, а ние продължаваме да се правим, че не знаем кой е ::)
    Това май касае също мен? Абе в този форум има ли нормални хора с които може да комуникираш? Или всички са обсебени че някой ги преследва и ги дебне . Доколкото разбирам ти трябва да си Стефан, вместо се  правиш  на Шерлок Холмс бъди по сериозен. Бяхме си писали във вайбър на 16.10.23г. , и исках да купя една сонда 15'' 7Kz за Сигнум и ти каза че си я продал и ще имаш след няколко дни и ще ми пишеш...уви.. от умял писмо!

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #17 -: Февруари 04, 2025, 01:54:39 pm »
    Това май касае също мен? Абе в този форум има ли нормални хора с които може да комуникираш? Или всички са обсебени че някой ги преследва и ги дебне . Доколкото разбирам ти трябва да си Стефан, вместо се  правиш  на Шерлок Холмс бъди по сериозен. Бяхме си писали във вайбър на 16.10.23г. , и исках да купя една сонда 15'' 7Kz за Сигнум и ти каза че си я продал и ще имаш след няколко дни и ще ми пишеш...уви.. от умял писмо!
В никакъв случай не касае теб. Той си знае кой е.
Да, аз съм Стефан, но не се правя на Шерлок Холмс, има си хора за тези неща. Нито се крия, като някои колеги производители, които редовно влизат в конфликт с много хора и накрая биват изгонени от форумите и групите. Впоследствие с разни измислени анонимни регистрации,  осират (без извинение) обявите и темите на хората, като се заблуждават че редовното им оплюване ще промени нещо. За 34 години в този бизнес, съм се нагледал на какви ли не изпълнения...
Извинявай, че не съм се обадил, но получавам на ден десетки обаждания, съобщения, Е-мейли и понякога ми отнема по 2-3 часа на ден да отговоря на всички. А не винаги има такова време. Като мине време, понякога и забравям. Просто е трябвало да се обадиш / пишеш пак…

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #18 -: Февруари 04, 2025, 09:25:47 pm »
Мислех да на обръщам внимание на отчаяния вопъл на Христо относно хибрида, ама няма начин, той исказа такова категорично мнение все едно ни е носил лопатите и знае какво сме вадили. Зер видиш ли , имаме боклуци и се чудим какво да ги правим. То за това на зарязани от 15 години места има нови къртичини на по половин метър, и от тук от там чувам че колеги не се оплакват. И за да е по темата - хибрид плюс монетарка е перфектната комбинация, ако не за друго в един момент монетарката почва да работи като пинпойнтер на смарт пулса.
« Последна редакция: Февруари 04, 2025, 09:33:16 pm от imperio »
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен kkk777

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #19 -: Февруари 04, 2025, 10:18:27 pm »
В никакъв случай не касае теб. Той си знае кой е.
Да, аз съм Стефан, но не се правя на Шерлок Холмс, има си хора за тези неща. Нито се крия, като някои колеги производители, които редовно влизат в конфликт с много хора и накрая биват изгонени от форумите и групите. Впоследствие с разни измислени анонимни регистрации,  осират (без извинение) обявите и темите на хората, като се заблуждават че редовното им оплюване ще промени нещо. За 34 години в този бизнес, съм се нагледал на какви ли не изпълнения...
Извинявай, че не съм се обадил, но получавам на ден десетки обаждания, съобщения, Е-мейли и понякога ми отнема по 2-3 часа на ден да отговоря на всички. А не винаги има такова време. Като мине време, понякога и забравям. Просто е трябвало да се обадиш / пишеш пак…
  Да разбирам, че има някаква меко казано надпревара или по точно удари под кръста между АКА и DETECH за надмощие, с  не позволени средства, и аз с въпроса си за двата вида уцелих точно в ''раната'', съжалявам не знаех. Относно сондата вече не ми трябва поне за сега, имам Сигнум  но никога не съм го използвал, мисля да взема   Smart Pulse другия месец и  ще ми трябват съвети, затова реших да пиша. Доколкото четох някъде се очаква ъбдейт на сматр пулса, верно ли е това.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #20 -: Февруари 04, 2025, 10:38:41 pm »
  Да разбирам, че има някаква меко казано надпревара или по точно удари под кръста между АКА и DETECH за надмощие, с  не позволени средства, и аз с въпроса си за двата вида уцелих точно в ''раната'', съжалявам не знаех. Относно сондата вече не ми трябва поне за сега, имам Сигнум  но никога не съм го използвал, мисля да взема   Smart Pulse другия месец и  ще ми трябват съвети, затова реших да пиша. Доколкото четох някъде се очаква ъбдейт на сматр пулса, верно ли е това.
Не, с DETECH сме в много добри отношения и няма никаква надпревара между нас. Има друг производител на скъпи български детектори, който е много силно раздразнен от Смарта. Но това си е негов проблем...
По хибрида има дребни подобрения, които касаят скоростта, звуците и дискримиацията в някаква степен. Но не може да се говори за някакъв генерален ъпдейт. Просто подобрения засега, с които идват всички нови детектори.

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 265
« Отговор #21 -: Февруари 05, 2025, 07:41:48 pm »
...
 На мен например ми е интересна техническата страна принципната електрическа схема, детайлно обяснение по работата на схемата, сондата конструкция, детайлно обяснение по сондата и те така чисто техническите детайли.
 Аз изводи за апарат не си правя докато не видя схемата на апарата за да разбера какво има вътре под капака. Ако вие имате разполагате със снимки на платката и схемата то моля да ги качите тук в темата за да ги обсъдим иначе освен за кутията и външния и вид няма какво да си говорим друго.
...

Във общи линии ме тресна грипа, докато не можех да ходя и не намерих нищо по телевизията порових из ютуб и в един момент попаднах на ето този хубавец и по-точно ме привлече "Oscilloscope Decodes SMF Detectors"  ;D и в един момент някой заговори на български  ???
https://www.youtube.com/watch?v=hVmwlk0cqUg

Реално Бг-клипа е тук :
https://www.youtube.com/watch?v=WH6mYzKF_wI

Сам виж каква е разликата между сигнала на VLF  и XP DEUS 2, за смарт пулс-а явно е нещо подобно (предполагам). Реално и да ти покажат платките и схемите без софтуера какво точно излъчва и как  се отработва приетия сигнал не вярвам да ти свърши някаква работа.

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #22 -: Февруари 05, 2025, 08:53:08 pm »
  Реално и да ти покажат платките и схемите без софтуера какво точно излъчва и как  се отработва приетия сигнал не вярвам да ти свърши някаква работа.
За Христо да - но за др. хора не ми се вярва... ;D
"Да се мисли не е вредно - а е трудно..." ;)

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 265
« Отговор #23 -: Февруари 07, 2025, 07:28:53 pm »
За Христо да - но за др. хора не ми се вярва... ;D
"Да се мисли не е вредно - а е трудно..." ;)

В случая, до едно време всичко беше на дискретни елементи, копираш платката някой елемент ако не можеш го намери вкарваш леко корекции в схемата и тя тръгне - и аз съм го правил на времето. Като разгледаш схемата можеш да видиш какви филтри има, кой филтър как е направен и как действа, как е направен генератора. Сега всичко отива в чипа (който определено не позволява четене) и дори да повториш схемата то не знаеш ли как да програмираш чипа и си до там. Към момента на пазара (поклон към местните официални търговци че не вкарват "евтини" уреди) има много детектори които са 1:1 със оригиналните. Само разрови из али-то и ще ти стане ясно за какво става въпрос, директно клонинги които копират 1:1, има и такива с малко по-различен дизайн НО пък платките с дисплея са 1:1 със някой официален уред. При руснаците има доста теми по форумите им, сравняват платки, сонди и т.н. всичко уж еднакво ама не работи както оригинала. Това лято ми попадна Гарет 250 и китайски клонинг Райдер md6250 едновременно - ами 1:1 са външно и до там, корпусите еднакви, можеш да смениш антените, китайската малко калпава но бива и т.н. Ако собственика им не ги е продал може да ти ги уредя за тестове - просто като платка са абсолютно еднакви, ама като сравнение все едно сравняваш заз 968 и порше 911.

Колко до хората които биха се справили - ДА съгласен съм има такива, но определено щом могат да се справят имат знания и квалификация с които могат да изкарват добри пари и спокойно да си купят готов детектор и да не се занимават с глупости. Клипа го пуснах да се види, че нещата определено вървят напред.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #24 -: Февруари 08, 2025, 03:19:30 am »
За АСЕ 250 иди дойди. Нисък клас Ти да видиш перфектни копия на Т2 и F75,мани другото ами и работят като хората като изключим че китайците сонди не правят както трябва. За хибрида и хардуера и софтуера трябва да са перфектно съчетани, поне за сега не виждам как проекта от при Стефан ще се литне в някакъв страничен производител. Иначе всичко друго е как го пишеш де.
Mikron металдетектори

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #25 -: Февруари 08, 2025, 09:16:46 am »
За тази техналогия която споменаваш в клипа отдавна го има в детекторите - 90г. от Майнлаб Соверейн и Експлорер... :)
Сега гоним биполярното помпене а в Майнлаб го имат от преди 10/15г. ... ;)
И тези френкси детектори не ми ги хвали - бих работил с Уайтс от колкото с този манекенски детектор... ;D

Неактивен Владко_тарикатко

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 202
« Отговор #26 -: Февруари 08, 2025, 03:02:49 pm »
поне за сега не виждам как проекта от при Стефан ще се литне в някакъв страничен производител

Литна и се приземи успешно, но с правилна дискриминация ! Края на Март започва масовото производство :)

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #27 -: Февруари 08, 2025, 03:15:14 pm »
Ей, не си седнахте на задниците докато не го копирахте. Ами ще чакаме да видим каква сте я свършили.
Mikron металдетектори

Неактивен Владко_тарикатко

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 202
« Отговор #28 -: Февруари 08, 2025, 03:32:02 pm »
Ей, не си седнахте на задниците докато не го копирахте. Ами ще чакаме да видим каква сте я свършили.
Нещо не си разбрал, не копирам НЕработещи машини !

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 66
« Отговор #29 -: Февруари 08, 2025, 06:12:43 pm »
Нещо не си разбрал, не копирам НЕработещи машини !

А те твоите от работещите ли са? Затова ли се е задръстил продавалника и групите оз фейса от " маски" за продаване? Аз се чудя защо навиваш антени за Индия,а то явно тук никой не купува.... Лично за мен като търсач хибрида работи,дори и да не ти харесва....P.S. Да откраднеш нещо дали идея или готов продукт е меко казано грозно,независимо в коя сфера на работа и бизнес.Но си си бил винаги такъв и не може да се промени това ;)
« Последна редакция: Февруари 08, 2025, 06:16:37 pm от Savage_333 »