Автор Тема: Conrad GR-3plus  (Прочетена 700 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Търсещ

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 2
Conrad GR-3plus
« -: Януари 29, 2025, 09:37:47 am »
Здравеите мисла да зема Conrad GR-3plus но имам съмнения дали върши работа някакви мнения по въпроса

Неактивен hristo

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 132
Re: Conrad GR-3plus
« Отговор #1 -: Януари 30, 2025, 03:46:49 pm »
Здравей Търсещ, на колко години си за да ти обяснявам че това

Conrad GR-3plusе са играчки за лапни шарани /с много излишни пари/ и никаква работа не върши. Освен по-добре на 'Easy Rad', дето бяха с Георадари, като ще е скенер поне да е Георадар.
« Последна редакция: Януари 30, 2025, 04:00:54 pm от hristo »

Неактивен Търсещ

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: Януари 30, 2025, 06:31:48 pm »
Ясно разбрах и аз така си мислих но си викам чакаи да питам. Благодаря за ясния одговор

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 66
« Отговор #3 -: Януари 30, 2025, 09:33:20 pm »
Здравей Търсещ, на колко години си за да ти обяснявам че това

Conrad GR-3plusе са играчки за лапни шарани /с много излишни пари/ и никаква работа не върши. Освен по-добре на 'Easy Rad', дето бяха с Георадари, като ще е скенер поне да е Георадар.

Riste я дайте едно клипче на тая антена за УКВ,да видим и ние простосмъртните какво вади Mamka mu deeVa :D Или викаш бизнИса да върви? А Владко? Или си Жоро ?

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 298

Неактивен hristo

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 132
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2025, 12:44:34 am »
https://www.youtube.com/watch?v=XcC5J6o1sB4  GPR Services

Нещо такова, като малка количка с 4 пластмасови колела един приятел си прави и ми остави подари антените от неговото, дето го прави. Сега имам двете антени предавателя UWB и приемната. Обаче платката, която ги обработва я няма и няма как да го тествам; а и самите антени са облепени със стириопор за изолация има места само за включване на кабелчетата към основната платка, която я нямам. Ако имате интерес мога да ви снимам антените. Ама то няма какво да се види едни стириопорени кутии две и трябва да се монтират в такава малка детска количка камионче да се движат и да сканират местото, като се разчертае с канап и се движи по линиите после се наслагват изображенията за да стане 3D карта, но това вече софтуер такъв нямам и ще трябва да си го направя сам. Това имам антените. От 10 години нищо не го правя и до там си седи проекта незавършен и още не ми се е налагало да го завършвам за някаква полезна цел. Самите платки са с някакви супер редки а и скъпи днес чипове направени тогава бяха по евтини но пак си струваха доста и части няма вече за платката ако се поръча така както е направена с чипове от преди 10-тина - 15 години. Вече дори имената и означенията не им помня. целия хардуер се захранван с 12 волта оловен акумулатор заради UWB предавателя гълта много ток и излъчва с 1-2 киловата радарни импулси обаче се връзва към USB на лаптоп на който трябва да върви софтуер, който не е написан още не съществува сега с AI е много лесно да се направи какъвто и софтуер си искаш така, че и това не е болка за умиране. Трябва само някой да се хване и да работи по проекта а като се завърши да го снима за реклама и продажби както вие искате на готово. Само да ви замерят после с пачки пари, да направите и за тях едно. При тези скъпи и липстващи части.

Преди години гледах предаването Ничия Земя за Богинята-Котка Бастет, която се твърди в легендата в предаването че е заровена в българските земи и там имаше такъв Георадар от институте ги извикаха да обследват хълмове където под земята се предполага са заровили несметно имане и злато. Имаше кадри за апарата как търсят с него само дето беше фабричен а не самоделен правеняк и безбожно скъп, но го имаха и работеха двама с него.
« Последна редакция: Февруари 01, 2025, 01:14:59 am от hristo »

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2025, 10:23:58 pm »
От 10 години електрониката и микроконтролерите много се развиха и еволюираха. И вече са на достъпни цени, супер мощни и с многообразна периферния за всякакви прищевки на разработчиците. Има готови проекти за георадари в интернет, примерно с Ардуино. Изработката на антените не е толкова скъпа и трудоемка. На Ардуино проекта е тип Vivaldi. Бях приготвил всичко да пробвам този проект, но така стана с мен, че от година насам с нищо не ми се занимава.

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 265
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2025, 07:00:05 pm »
  Това чудо най-вероятно реагира на изменение на магнитното поле на земята. Просто са го свързали по някакъв начин с телефон и това автоматично прави 3-измерна карта и вече ако има някаква магнитна аномалия я засичаш. Преди време имаше филм как по такъв начин търсят мини от 2-рата световна, които са си опасни но пък са потънали достатъчно и с нормален детектор много трудно може да се локализират.

Ето тук един руснак се задява с нещо подобно, ако е на количка (датчика е вертикално и относително на постоянна височина) и можеш да му прехвърлиш данните и местоположението дори и в една екселска таблица може да направиш 3-измерна карта която може да ти даде дадената аномалия, а датчика не е нещо чак толкова сложно като го гледам.
 https://www.youtube.com/watch?v=dsaa0givs64

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2025, 09:38:00 am »
Това е магнитометър,който чрез Bluetooth или Wireless е свързан съм смартфон и някаква програма обработва и визуализира данните