Автор Тема: Мултицет  (Прочетена 473 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sando_pretorii

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 146
Мултицет
« -: Септември 26, 2024, 08:16:30 pm »
Предложете бюджетен мултицет който да измерва точно ...моят ме лъже по някога гледам в рекламите доста има но кой е читав ....моят е DT9208A

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 71
Re: Мултицет
« Отговор #1 -: Септември 26, 2024, 10:00:22 pm »
Какво значи бюджетен колега? Аз имам някакъв "чешки" плащах го към 40лв и съм си доволен от него, а шефчето на сервиза заприходи един "бюджетен" за сервиза на стойност  300кинта след отстъпката, че не му се давали повече за по-скъп - и тоя щял да върши работа по неговите думи.
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 197
« Отговор #2 -: Септември 26, 2024, 10:01:32 pm »
Аз карам с почти същия и нямам проблеми.Скоро издъних един ГДР ейски аналогов стрелкови и се наложи да си купя друг , руски военен с металното куфарче.Цифровия го ползвам по малко в аудиото . Има места , където цифров не става и си ми трябва аналоговия със стрелка.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1441
« Отговор #3 -: Септември 27, 2024, 12:18:52 am »
Предложете бюджетен мултицет който да измерва точно ...моят ме лъже по някога гледам в рекламите доста има но кой е читав ....моят е DT9208A
Няколко години го ползвам, работи безотказно и е доста точен - https://youtu.be/GYIJrUWnX1M?si=TsL6gx5gscAhEGP6

Неактивен sando_pretorii

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #4 -: Септември 27, 2024, 06:28:09 am »
HP-770D не го намирам в нета от къде в БГ мога да го купя

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1441
« Отговор #5 -: Септември 27, 2024, 10:40:21 am »
Не знам дали го има някъде в БГ. Аз съм го вземал от Китай. Виждам, че още ги има:
https://a.aliexpress.com/_EIbnShT

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #6 -: Септември 27, 2024, 08:01:11 pm »
В Алито е пълно...............

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 740
« Отговор #7 -: Септември 28, 2024, 05:48:28 pm »
https://elimex.bg/product/68438-ured-multitset-ut139b

От по-евтините марки харесвам UNI-T , такъв би беше първия евтин цифров преди 25г , още е в кондиция, много бързо и точно измерване, после си купих от ибей от същата марка джобен, прекрасен уред. В течение на времето накупих много модели от любопитство, малко ми е слабост, над десет, като няколко висок клас, но понякога се запитвам дали има смисъл, един добър мултиметър среден клас върши всичко. Даже винаги съм се чудил, гледам видеоклипове на майстори, показват отремонтирането на различни техники, почти всички работят с някви долнипробни мултиметри, които бих изхвърлил на боклука, та майсторлъка не е само в използваната техника, но все пак трябва да се подържа и реноме.  :)

Неактивен sando_pretorii

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #8 -: Септември 28, 2024, 09:37:25 pm »
Намерих грешка в адмирал там където трябва да е резистор 68 ом с моя мултицет измерен показва 46 с тестер измерих 51 ом ..!? Явно малките стойности са проблем за мултицет ми . Гледам пълно е в нета но не ми се иска само да купувам и захвърлям този ми е четвъртият уж по читав

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 740
« Отговор #9 -: Септември 28, 2024, 11:10:54 pm »
Ами тоя тестер какъв е, дали е калибриран, а и това DT дето си взел е най-нисък клас уред, да не кажа менте. За хобито си трябва нещо по-добро, нужно е да се даде малко отгоре, ще се ползва дълго и си заслужава, е ако не се изгърми някой път, но и това го има. :)

Неактивен sando_pretorii

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #10 -: Септември 29, 2024, 12:02:00 am »
Съгласен съм но,на коя марка и кой модел да се насоча ? А тестера е от фирмата Анима бг Mega328
« Последна редакция: Септември 29, 2024, 12:05:43 am от sando_pretorii »

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #11 -: Септември 29, 2024, 11:43:20 am »
https://elimex.bg/product/68438-ured-multitset-ut139b

От по-евтините марки харесвам UNI-T , такъв би беше първия евтин цифров преди 25г , още е в кондиция, много бързо и точно измерване, после си купих от ибей от същата марка джобен, прекрасен уред. В течение на времето накупих много модели от любопитство, малко ми е слабост, над десет, като няколко висок клас, но понякога се запитвам дали има смисъл, един добър мултиметър среден клас върши всичко. Даже винаги съм се чудил, гледам видеоклипове на майстори, показват отремонтирането на различни техники, почти всички работят с някви долнипробни мултиметри, които бих изхвърлил на боклука, та майсторлъка не е само в използваната техника, но все пак трябва да се подържа и реноме.  :)
Мн. верна приказка.