Forum > Схеми и инженерни решения

Заместители

(1/3) > >>

sando_pretorii:
Таблица с заместители на npn pnp транзистори?

traper250:
Неразбираемо е......... искаш да кажеш таблица за заместители на биполярни транзистори ли?

Toros:
Неразбираемо е и дали Сандо търси  таблица или се кани да ни предложи такава за ползване. А според мен най-лесно е в търсачката на браузъра да напишеш наименованието на транзистора и след това думата аналог. Един път на български и след това втори път на английски. Ще излезнат достатъчно данни за да намериш аналог.

traper250:

--- Цитат на: Toros в Септември 20, 2024, 10:31:36 am ---На мен ми е неразбираемо е и дали Сандо търси  таблица или се кани да ни предложи такава за ползване. А според мен най-лесно е в търсачката на браузъра да напишеш наименованието на транзистора и след това думата аналог. Един път на български и след това втори път на английски. Ще излезнат достатъчно данни за да намериш аналог.

--- Край на цитат ---
Неразбираемо е защото по принцип PNP и NPN преход на транзистор си означава прав и обратен транзистор. А ако му трябват аналози /комплементарни двойки/ на Биполярни или .......други това е друга работа и трябваше да бъде написано ,,Търся списък за аналози на Биполярни транзистори,,. ;) Иначе и ти си прав  с твоята версия за неразбираемост.  ;D
П.п. Аз имам една книга , но трябва да ровя и да я намеря. Там са дадени всички параметри на транзисторите и ти по тях можеш да си търсиш и аналозите им пък били те прави или обратни , че и комплементарни двойки.

nobody:
Защо просто не отвориш mouser и не си избереш транзистор, и по параметри дадеш филтър за подобни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия