Автор Тема: Покупка на пулс индукция през 2024  (Прочетена 3128 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен mitko.petrov2024

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 9
Покупка на пулс индукция през 2024
« -: Август 10, 2024, 03:04:48 pm »
Здравейте колеги, имам въпрос относно покупка на пулс индуктивен апарат, имам няколко години опит с VLF, но малко/никакъв с пулс.

Критерии и разяснение на какво и защо търся:

1. Искам дълбочина: примерно метър, метър и петдесет до 2 за кесия с монети. Повече за по-големи предмети (нямам предвид танк т-34 на 6 метра :). Интересуват ме цветни метали и сплави злато/сребро/мед итн.

2. Дискриминация. Знам че с тази технология има играничения. Склонен съм да приема 80/20 (повече работи отколкото не) но не и 20/80 (почти не познава цветното от черното). Също така бих желал да има по възможност елиминиране на малки/повърхностни обекти/цели.

3. Терен: Като цяло - смятам да използвам на не замърсени терени. Ще ми се да има визможност и за сонда и за рамка, но ако трябва да избирам предпочитам сонда, че рамката не е лесна за употреба в гората.

4. Минерализация: не държа да работи на орудени, люти, осквернени :) итн странни земи - вие си знаете за кои говоря. Все пак е хубаво да има автоматичен и ръчен грунд.
Ако трябва да се избира - автоматичен. Български или вносен - стига да върши работа на нашите почви, с посочените изключения.

5. Сложност. По-просто е по добре (Сварог Рубеж), но не се плаша от сложност (Майнлаб ГПХ) стига да има смисъл/полза от нея.

6. Цена - не по-малко от минимално необходимото :).

Примерни Апарати за които мисля (DETECH SSP 5100 PULSE Pro, Golden Mask Deep Hunter Mobile ST, Golden Mask Deep Hunter Pro 7se и други подобни). Елиминирах Сварог Рубеж понеже само размер може да дискриминира.

Кой е моя апарат :)? Моля пишете дали имате личен опит с препоръчвания.

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 295
Re: Покупка на пулс индукция през 2024
« Отговор #1 -: Август 10, 2024, 08:47:22 pm »
много ти благодаря.успя да ме разсмееш-много повече от минимално необходимото...има огромни логически противоречия в твоят ферман .ще се радвам в цирка да се включи и кюмбето и да те събуди от транса с  лютив пушек и сажди .от точка 1 – малее- или си на райски газ  , или нон-стоп- индийски коноп ;D ;D ;D

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3172
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #2 -: Август 10, 2024, 09:45:39 pm »
Този въпрос прилича на рекламна тема на микрон хибрид  :)
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1460
« Отговор #3 -: Август 10, 2024, 10:05:53 pm »
много ти благодаря.успя да ме разсмееш-много повече от минимално необходимото...има огромни логически противоречия в твоят ферман .ще се радвам в цирка да се включи и кюмбето и да те събуди от транса с  лютив пушек и сажди .от точка 1 – малее- или си на райски газ  , или нон-стоп- индийски коноп ;D ;D ;D
Е, веднага тръгваш с критика. Човека може и да няма ясна представа какви са възможностите на апаратите. Имал съм много такива питания за недостижими дълбочини, даже веднъж искаха да засичат кофа от 7 метра ;D
Кесия на 1,5-2 е много висока летва. Не знам има ли детектор, който да може да се справи с таква задача ::)

• Нов потребител
  • *
« Отговор #4 -: Август 10, 2024, 10:30:01 pm »
Здравейте колеги, имам въпрос относно покупка на пулс индуктивен апарат, имам няколко години опит с VLF, но малко/никакъв с пулс.

Критерии и разяснение на какво и защо търся:

1. Искам дълбочина: примерно метър, метър и петдесет до 2 за кесия с монети. Повече за по-големи предмети (нямам предвид танк т-34 на 6 метра :). Интересуват ме цветни метали и сплави злато/сребро/мед итн.

2. Дискриминация. Знам че с тази технология има играничения. Склонен съм да приема 80/20 (повече работи отколкото не) но не и 20/80 (почти не познава цветното от черното). Също така бих желал да има по възможност елиминиране на малки/повърхностни обекти/цели.

3. Терен: Като цяло - смятам да използвам на не замърсени терени. Ще ми се да има визможност и за сонда и за рамка, но ако трябва да избирам предпочитам сонда, че рамката не е лесна за употреба в гората.

4. Минерализация: не държа да работи на орудени, люти, осквернени :) итн странни земи - вие си знаете за кои говоря. Все пак е хубаво да има автоматичен и ръчен грунд.
Ако трябва да се избира - автоматичен. Български или вносен - стига да върши работа на нашите почви, с посочените изключения.

5. Сложност. По-просто е по добре (Сварог Рубеж), но не се плаша от сложност (Майнлаб ГПХ) стига да има смисъл/полза от нея.

6. Цена - не по-малко от минимално необходимото :).

Примерни Апарати за които мисля (DETECH SSP 5100 PULSE Pro, Golden Mask Deep Hunter Mobile ST, Golden Mask Deep Hunter Pro 7se и други подобни). Елиминирах Сварог Рубеж понеже само размер може да дискриминира.

Кой е моя апарат :)? Моля пишете дали имате личен опит с препоръчвания.

Благодаря за отговорите дотук :) Както казах - не съм информиран за инстинските визможности (и очаквания) свързани с пулс технологиите - затова питам кое е реалистично, трудно итн. Не се хващайте на абсолютните стойности: за кесията писах метър до два.. ако отговора е 80см макс - ще се радвам да го чуя от вас. Също така има и кесии и кесии :) и делви :)

Ще се радвам да изкоментирате кои от пулсаците споменати горе (или други) са близо поне до това което търся и какво да очаквам като цяло.

• Нов потребител
  • *
« Отговор #5 -: Август 12, 2024, 04:29:43 pm »
Колеги, наистина ли никой тук няма мнение за DETECH SSP 5100 PULSE Pro, Golden Mask Deep Hunter Mobile ST, Golden Mask Deep Hunter Pro 7se и други подобни?

Надявах се че все пак някой ги е ползвал тези машинки и би споделил впечатленията си за работата с тях.

Изтърках тубата и само няколко (не съвсем дилърски) неща видях - та се надявах за субективни/клиентски мнения.

https://youtu.be/YCmR4UqGsYI?si=gsPIqyCGmcDLAaaW

https://youtu.be/OK6KTEjN3M8?si=cWNH06oAEiUh3JbQ

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 740
« Отговор #6 -: Август 12, 2024, 05:47:06 pm »
Ами колега, то е очевидно, у целио свет нищо, очакваш да намериш хора врели и кипели баш с тези апарати. За мен това са посредствени уреди и не бих си взел, освен ако око не види и ръка да пипне, ама ако беха цвет за мирисане, досега да се у всеки трети търсач.

• Нов потребител
  • *
« Отговор #7 -: Август 12, 2024, 07:51:00 pm »
Мерси, точно такъв вид коментари търся, понеже нямам поглед с тези машинки.
Питам тук, понеже бидейки български все пак очаквам да има шанс някой да коментира.

Ами колега, то е очевидно, у целио свет нищо, очакваш да намериш хора врели и кипели баш с тези апарати. За мен това са посредствени уреди и не бих си взел, освен ако око не види и ръка да пипне, ама ако беха цвет за мирисане, досега да се у всеки трети търсач.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #8 -: Август 12, 2024, 10:53:31 pm »
 И хибрида е български апарат колега, нищо че не е чист пулсак, но е дори по-добър според мен. Можеш да погледаш малко клипчетата на Стефан - Микрон. Поне досега не съм го видял да е излъгал нещо. Тази година на събора в Чифлик, онова малкото бронзово канче, което го има и по клиповете, го хвана с малката антена лесно на 80см, а на максимална дълбочина - не помня колко точно беше дупката - 90см, или 1 метър, по-трудно, но го хваща. С голямата антена го хвана без грижи на максималната дълбочина, при положение, че дупката беше и наводнена - лично го пробвах. Сега ако кесията е по-голяма може и на 70-80см да я хванеш на по-лек терен, де да знам - кесия още не съм намирал - ни малка, ни голяма за съжаление... За дискриминация също хибрида се справя чудесно, след като му схванеш малко "номерата", за разлика от чистите пулсаци. Е няма автоматичен баланс все още, но според мен не ти и трябва, щом търсиш дълбочина. Абе цяла тема има за него  - вземи та попрочети малко - човек не си купува апарат всеки ден...
Не си писал от къде си (не бой се, тук не хапем), може някой колега около теб да ти даде да го пробваш. Ако си от София, и имаш желание за проба, и голямо желание за копане - щото аз няма да ти копая дупки по половин метър и отгоре, пиши на лични - ще се разберем за тест.
П.П. Да кажа предварително - не съм дилър на Стефан - обикновен клиент съм.
« Последна редакция: Август 12, 2024, 11:14:02 pm от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1460
« Отговор #9 -: Август 13, 2024, 06:40:17 am »
..., го хвана с малката антена лесно на 80см, а на максимална дълбочина - не помня колко точно беше дупката - 90см, или 1 метър, по-трудно, но го хваща. С голямата антена го хвана без грижи на максималната дълбочина, при положение, че дупката беше и наводнена - лично го пробвах...
Дупката беше 1,1м под лек наклон, за да се получи реално целта на 1м под земята и за да не става така, че тестваме във въздуха над нея, а реално има земя под антената.
https://www.youtube.com/watch?v=nA94kuoeEEI
Но дории "на джоб" е същата работа: https://www.youtube.com/watch?v=WTCdY2H34XM

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 216
« Отговор #10 -: Август 13, 2024, 02:11:07 pm »
Колегата да пробва Хибрида и ако не му хареса за това пари няма да му искат.

• Нов потребител
  • *
« Отговор #11 -: Август 13, 2024, 05:22:22 pm »
Благодаря много за отговорите! Този Хибрид наистина изглежда интересен и познавайки се виждам как ще има един такъв в моето бъдеще, темата също беше интересна за прелистване.

Да споделя само, че има едно място, което искам да прегледам с мой далечен роднина - става дума за много отдалечено, планинско място което е недостъпно. Не знам цялата история, та не ме питайте за повече детайли.
Предполагам, че на такова място няма да има много замърсяване и една комбинация от пулсак без кой знае каква дискриминациа и един приличен ВЛФ (каквито аз имам) ще помогнат да се намери каквото (ако) има да се намери.

Затова се насочих към чисти пулсаци, където да гоня дълбочина основно пък дискриминацията е бонус, понеже истинската дискриминация ще дойде от лопатата и ВЛФ.

Плюс това цялата тази история е едно добра причина да оправдая пред жена ми покупка на нова играчка - все пак роднината е от нейна страна :)

Инче този Хибрид наистина изглежда добра комбинация, но все си мисля (може да греша), че един блоков пулсак ще бие по-дълбоко.

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 216
« Отговор #12 -: Август 13, 2024, 08:21:36 pm »
Щом гониш дълбочина вземи го с голямата антена пеперудата.

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 473
« Отговор #13 -: Август 13, 2024, 09:49:00 pm »
Благодаря много за отговорите! Този Хибрид наистина изглежда интересен и познавайки се виждам как ще има един такъв в моето бъдеще, темата също беше интересна за прелистване.

Да споделя само, че има едно място, което искам да прегледам с мой далечен роднина - става дума за много отдалечено, планинско място което е недостъпно. Не знам цялата история, та не ме питайте за повече детайли.
Предполагам, че на такова място няма да има много замърсяване и една комбинация от пулсак без кой знае каква дискриминациа и един приличен ВЛФ (каквито аз имам) ще помогнат да се намери каквото (ако) има да се намери.

Затова се насочих към чисти пулсаци, където да гоня дълбочина основно пък дискриминацията е бонус, понеже истинската дискриминация ще дойде от лопатата и ВЛФ.

Плюс това цялата тази история е едно добра причина да оправдая пред жена ми покупка на нова играчка - все пак роднината е от нейна страна :)

Инче този Хибрид наистина изглежда добра комбинация, но все си мисля (може да греша), че един блоков пулсак ще бие по-дълбоко.
Объркал си се нещо пулс-индукцията не стават... 8)

https://www.youtube.com/watch?v=ZOhn9Oe4Hg0&t=20s

https://www.youtube.com/watch?v=LTXMq-MAOAE

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 473
« Отговор #14 -: Август 13, 2024, 09:57:30 pm »
Ай сега у всеки трети търсач Хибрид - 3000лв. никой не дава... ;D
Кат ва гледам 10 човека сте на кръст - стига сти са перчили... >:(
« Последна редакция: Август 13, 2024, 10:05:21 pm от pechkata »