0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
много ти благодаря.успя да ме разсмееш-много повече от минимално необходимото...има огромни логически противоречия в твоят ферман .ще се радвам в цирка да се включи и кюмбето и да те събуди от транса с лютив пушек и сажди .от точка 1 – малее- или си на райски газ , или нон-стоп- индийски коноп
Здравейте колеги, имам въпрос относно покупка на пулс индуктивен апарат, имам няколко години опит с VLF, но малко/никакъв с пулс.Критерии и разяснение на какво и защо търся:1. Искам дълбочина: примерно метър, метър и петдесет до 2 за кесия с монети. Повече за по-големи предмети (нямам предвид танк т-34 на 6 метра . Интересуват ме цветни метали и сплави злато/сребро/мед итн.2. Дискриминация. Знам че с тази технология има играничения. Склонен съм да приема 80/20 (повече работи отколкото не) но не и 20/80 (почти не познава цветното от черното). Също така бих желал да има по възможност елиминиране на малки/повърхностни обекти/цели.3. Терен: Като цяло - смятам да използвам на не замърсени терени. Ще ми се да има визможност и за сонда и за рамка, но ако трябва да избирам предпочитам сонда, че рамката не е лесна за употреба в гората.4. Минерализация: не държа да работи на орудени, люти, осквернени итн странни земи - вие си знаете за кои говоря. Все пак е хубаво да има автоматичен и ръчен грунд. Ако трябва да се избира - автоматичен. Български или вносен - стига да върши работа на нашите почви, с посочените изключения.5. Сложност. По-просто е по добре (Сварог Рубеж), но не се плаша от сложност (Майнлаб ГПХ) стига да има смисъл/полза от нея. 6. Цена - не по-малко от минимално необходимото .Примерни Апарати за които мисля (DETECH SSP 5100 PULSE Pro, Golden Mask Deep Hunter Mobile ST, Golden Mask Deep Hunter Pro 7se и други подобни). Елиминирах Сварог Рубеж понеже само размер може да дискриминира.Кой е моя апарат ? Моля пишете дали имате личен опит с препоръчвания.
Ами колега, то е очевидно, у целио свет нищо, очакваш да намериш хора врели и кипели баш с тези апарати. За мен това са посредствени уреди и не бих си взел, освен ако око не види и ръка да пипне, ама ако беха цвет за мирисане, досега да се у всеки трети търсач.
..., го хвана с малката антена лесно на 80см, а на максимална дълбочина - не помня колко точно беше дупката - 90см, или 1 метър, по-трудно, но го хваща. С голямата антена го хвана без грижи на максималната дълбочина, при положение, че дупката беше и наводнена - лично го пробвах...
Благодаря много за отговорите! Този Хибрид наистина изглежда интересен и познавайки се виждам как ще има един такъв в моето бъдеще, темата също беше интересна за прелистване. Да споделя само, че има едно място, което искам да прегледам с мой далечен роднина - става дума за много отдалечено, планинско място което е недостъпно. Не знам цялата история, та не ме питайте за повече детайли.Предполагам, че на такова място няма да има много замърсяване и една комбинация от пулсак без кой знае каква дискриминациа и един приличен ВЛФ (каквито аз имам) ще помогнат да се намери каквото (ако) има да се намери. Затова се насочих към чисти пулсаци, където да гоня дълбочина основно пък дискриминацията е бонус, понеже истинската дискриминация ще дойде от лопатата и ВЛФ. Плюс това цялата тази история е едно добра причина да оправдая пред жена ми покупка на нова играчка - все пак роднината е от нейна страна Инче този Хибрид наистина изглежда добра комбинация, но все си мисля (може да греша), че един блоков пулсак ще бие по-дълбоко.