Автор Тема: Препоръчайте лопата  (Прочетена 1724 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 31
Препоръчайте лопата
« -: Август 04, 2024, 07:08:11 pm »
Здравейте.Препоръчайте здрава лопата по възможност от този тип като на снимката че тоя trash гръмна буквално на второ излизане ;D.Нещо с тънък резец което да сече и корени.Въпроса е да е по-здрава....Не съм фен на фискарс.Те приличат повече на някогашните войнишки лопати...

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3172
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: Препоръчайте лопата
« Отговор #1 -: Август 04, 2024, 11:39:44 pm »
Някогашните войнишки лопатки са инструмент и половина. А за права лопата - в момента всичко е боклук.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 133
« Отговор #2 -: Август 05, 2024, 08:43:43 am »
Само Фискарс, колкото и да не си фен те са най здрави и компактни.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3172
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #3 -: Август 05, 2024, 11:15:25 am »
Да, фискарсите са добри. Но ако става дума за обикновена права лопата ей това е истината. Преди близо 20 години беше внесена някаква малка партида май от Италия, светлосини на цвят. Моята не си знае кубиците дето е прехвърлила, преди две седмици копах 25 метра на метър и осемдесет за канализация в глина и чакъл и боята още си седи. Като копаеш в камънак се самозаточва, стоманата е хем корава хем жилава.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #4 -: Август 05, 2024, 03:07:07 pm »
Точно това е идеята да се самозаточва,не да пиля мъртво железо преди всяко излизане,защото се побива... Ей това много прилича като форма и извивки на тази твоята....Не знам материала обаче дали е читав....  https://vodensviat.bg/p/462/%D0%9B%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B0-Kent-Stowe-1100-%D0%BC%D0%BC--.html

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 214
« Отговор #5 -: Август 05, 2024, 06:03:26 pm »
Точно това е идеята да се самозаточва,не да пиля мъртво железо преди всяко излизане,защото се побива... Ей това много прилича като форма и извивки на тази твоята....Не знам материала обаче дали е читав....  https://vodensviat.bg/p/462/%D0%9B%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B0-Kent-Stowe-1100-%D0%BC%D0%BC--.html
Здравей колега ! Да те отворя на моя ефтинджос гяволък............Има една партида се продават по разни малки магазинчета оранжеви , но с щемпъл /печат/ на който пише ,, Рельсовая сталь,,  , не разни други оранжеви без печат. Аз ги купувах за 9 лв. без сап. Та капваш една капка заварка където е малкия диаметър за сапа , а там сглобката им е на шпонк за да не се отваря при свръх напреженията идващи от разярения и разнебитен копаещ по цял ден оператор на Металдетектор. После отиваш на ялово място зимата и я забиваш до края и , ако се изкриви ми тегли една майна. Сапа ще се счупи огъва се , но няма чупене. Предполагам , че е от пружинна стомана и е от тънка ламарина и след , като я заточиш реже треви и корени и няма износване. Аз уредих сума ти хора тогава .............Моята от двете страни леко съм свалил по вертикалите по една лента за да стане малки по тясна /лек трапец/ и е огън. Лентите , които свалих ги напъвах да ги изкривя с гаргите и не можах. ;)

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #6 -: Август 05, 2024, 06:18:43 pm »
Скивай........

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #7 -: Август 05, 2024, 08:49:44 pm »
Намерих ги и онлайн.Релсова стомана се води,не пружинна.Проблема е че излизат само в Руски сайтове,не намирам в БГ...Иначе обичам точно такъв тип лопати,хем реже и копае лесно,леки са,и се самозаточват и секат корени.През годините съм купувал какви ли не,и Bellota и такъв тип.Чат-пат е имало някоя да изкара повече време.Но натиснеш ли интензивно на работа не са вечни все пак...Ама на второ излизане да се предаде,пък не съм я и напънал кой знае колко....

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #8 -: Август 05, 2024, 09:33:39 pm »
Е мн. ясно , че е релсова , но е доста близко до пружинната. Страшно здрава е за парите си 9лв. Търси по малките железарски магазинчета , има я.   
За сега ти намерих това. Мисля , че е подобна , пак руска , но печатът е друг.  Ще продължа да ти търся.

https://varnac.bg/product/lopata-prava-ruska-nova-chervena-800g-xg07
Ето още една макар и черна на нея вече има същия печат ,,Релсовая сталь,,.  https://www.olx.bg/d/ad/lopata-s-drazhka-prava-ili-vaglischarska-ruska-CID1012-ID7hdfD.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=4
« Последна редакция: Август 05, 2024, 09:47:27 pm от traper250 »

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #9 -: Август 05, 2024, 10:02:32 pm »
Рових ги и аз.Тази в OlX-е буквално същата на вид като тази дет съм я качил....По-принцип е доста яка стомана (за да гръмне така цялата) Но горе извивката и беше малка.Имам предвид под извивка там дет си слагаш крака да копаеш.То точно това и е главното място дет трябва да държи.А на тази моята е мнооого малко.. :) Един приятел градинар ми предлага това.https://www.home-max.bg/lopata-zaostrena-cellfast-ideal-pro/  Да знам че ще е здраво,но това е "мрътво" железо...трябва да си метна и ъглошлайфа в джипа...Не ми е до парите,аз съм човек който никога не се пазари.Отивам питам за цена и плащам,обаче така се отнасям и в моята работа,отивам казвам цена и ако искат.Въпроса е да не се кача на 1км в балкана пеш и да се счупи лопата....Дали ще е 10 или 100лв няма значение,пари се изкарват  :)

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #10 -: Август 05, 2024, 10:09:58 pm »
 Ще пообиколя покрай мен в магазините,така и така тичам за други материали да видя какво ще намеря

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #11 -: Август 05, 2024, 10:18:25 pm »
Вземи тази с печата дето ти пратих , само дето не е оранжева , а черна. Мисля , че има шанс да е със същата стомана , като моята. Горе извивката и моята не е кой знае , колко голяма м но какво те притеснява? Вдруги ден , като ходя до Ахтопол ще мина през магазинчето да питам има ли същите.
Редакция.........Сега видях , че твоята се е пукнала, може да е случаеен екземпляр от термичната обработка. Аз с моята оранжева нямам проблеми , огъва се , но няма пукане.
« Последна редакция: Август 05, 2024, 10:22:38 pm от traper250 »

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #12 -: Август 05, 2024, 10:22:41 pm »
Там им е слабото място.От там тръгва да цепи  :)  На твоята е по-голяма извивката.Ако има ми драсни на л.с. Пък и тук да е все тая,темата така и така е за това.Ще взема две,и ако идваш "у северозападо" ще черпя допълнително  :)

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #13 -: Август 05, 2024, 10:29:00 pm »
,,У северозападо,, няма за кога да идвам, едно време 1983 карах школа у Видин. Благодаря ти за жеста все пак , ако има ще свирна. Поздрави!  ;)

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #14 -: Август 05, 2024, 10:32:05 pm »
Там им е слабото място.От там тръгва да цепи  :)  На твоята е по-голяма извивката.Ако има ми драсни на л.с. Пък и тук да е все тая,темата така и така е за това.Ще взема две,и ако идваш "у северозападо" ще черпя допълнително  :)
Между другото , ако я стесниш малко с флекса , като моята усилието точно там ще намалее.