Автор Тема: силиконова подложка за шлюз?  (Прочетена 744 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен danail

• Напреднал потребител
  • Публикации: 241
силиконова подложка за шлюз?
« -: Юли 08, 2024, 09:18:29 am »
Преди време попаднах на силиконови подложки за шлюз за улавяне на финото злато естествено на "добра" цена. Поразрових се и гледам в щатите си ги правят сами, матрицата се печата на 3д принтер (лесно се моделира как ти е кеф, има готови безплатни модели), после се формова обикновен акрилен силикон по нея и като стегне вадиш и си готов. Някой реално да се е пробвал? има ли ефект?

Въпроса ми е чисто от любопитство от към техническата страна без да навлизам в спорове.
https://www.youtube.com/watch?v=_5DcC5NEvKc

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 219
Re: силиконова подложка за шлюз?
« Отговор #1 -: Юли 08, 2024, 10:58:21 am »
Абсолютно възможно е макар , че аз използвах само стелки от коли.

Неактивен danail

• Напреднал потребител
« Отговор #2 -: Юли 09, 2024, 02:06:16 pm »
... аз използвах само стелки от коли.

Кой какво ще ползва зависи от това какво и къде промива, знанията, уменията и възможностите. Кога съм се занимавал с това просто нямаше, или това което се внасяше беше на такива цени че обезмисляше всичко. Тогава сме правили какви ли не простотии, включително с машинка за нарязване на гуми (все още така нарязват протектор на износени гуми за камиони) да нарязваме транспортни ленти или автомобилни гуми. Просто сега рових за друго и попаднах на тази "технология" която позволява много лесно моделиране на негатива, разпечатване (нов принтер е около 300 лева) и вече изливане на обикновен акрилен силикон да си направиш стелката. Така можеш да наредиш няколко "шарки" и да увеличиш шансовете за дадения участък. Пример за шарки тук:

https://www.yeggi.com/q/gold+sluice+box/

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 219
« Отговор #3 -: Юли 09, 2024, 02:22:22 pm »
Е Ок дано градинките ти оправдаят инвестициите . ;D Иначе има още хиляда начина , всички те възможни вклщчително и извънземни технологии. ;D

Неактивен danail

• Напреднал потребител
« Отговор #4 -: Юли 09, 2024, 04:11:25 pm »
Е Ок дано градинките ти оправдаят инвестициите ...

Не си ме разбрал, аз моите 5 пари съм ги взел преди повече от 20 години и имам своята си истина за нещата  ;D Само къде инструмента се налагаше да си го правим сами и нямаше толкова ентусиасти с лесен достъп до техника и "образователни филмчета" в инстаграм и ютуб за конкуренция, и "зелени глави" с телефон  в джоба които ако те видят веднага да звънят на 112 да докладват че някой прави нещо нередно да идват да те проверяват. Сега се занимавам с други неща и времето ми е лукс, ако имам време пак бих се качил по планината с приятели но само с каса бира и чанта с пържоли, другото няма защо да го вземаме, най-много като се напием да го разгубим. Просто ми беше интересно някой дали го прилага като технология.