Автор Тема: Осцилоскоп Търся  (Прочетена 968 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен paunnetti

• Ветеран
  • Публикации: 876
Осцилоскоп Търся
« -: Юли 07, 2024, 01:23:43 pm »
Някой предлага ли този осцилоскоп. Втора употреба.
Без сондата и кутията. В AnimaBG нов е 73лв с доставката
по ЕКОНТ.
« Последна редакция: Юли 07, 2024, 01:26:56 pm от paunnetti »

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 373
Re: Осцилоскоп Търся
« Отговор #1 -: Юли 07, 2024, 01:40:09 pm »
Има ги на алиекспрес с безплатна доставка 35 лв избери си от там ако искаш  да е с  куриерската Choice идват за около две седмици ,че и може по-бързо
https://vi.aliexpress.com/w/wholesale--DSO138.html?spm=a2g0o.productlist.search.0
« Последна редакция: Юли 07, 2024, 01:44:38 pm от algan »

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #2 -: Юли 07, 2024, 02:14:56 pm »
Никога не съм купувал от там. Не знам как се плаща. Имах
една колежка която ми купуваше от Алиекспрес само че
напусна. Ще търся тук.

Активен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 214
« Отговор #3 -: Юли 07, 2024, 05:57:03 pm »
 Ето за този вид осцилоскопи се карахме в една друга тема за Ванкуиша и там някой от кръга на филмаджиите ме правиха на глупав , че това било боклук и не мерел коректно осцилограмата на Еквинокс 800  само и само да изтъкнат своите апарати. Неговия осцилоскоп от 3000 лв. мерел , а това китайче било играчка. Простено да им е........... ;)

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #4 -: Юли 07, 2024, 06:27:50 pm »
Ето за този вид осцилоскопи се карахме в една друга тема за Ванкуиша и там някой от кръга на филмаджиите ме правиха на глупав , че това било боклук и не мерел коректно осцилограмата на Еквинокс 800  само и само да изтъкнат своите апарати. Неговия осцилоскоп от 3000 лв. мерел , а това китайче било играчка. Простено да им е........... ;)
За нашите цели си доста добър. И аз искам да имам Tektronix ама ако ще го ползувам
10/20 пъти в годината струва ли си. :)
А на тези в другата тема можеш да им се  :)
« Последна редакция: Юли 07, 2024, 06:52:45 pm от paunnetti »

Активен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #5 -: Юли 07, 2024, 07:15:54 pm »
Аз имам две подобни с , които меря транзистори , индуктивности и капацитети и не съм разбрал до сега да мерят криво ама мир да има.

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #6 -: Юли 07, 2024, 08:09:45 pm »
Ако става въпрос за този и аз го имам и до сега не ме е предал. :)

Активен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #7 -: Юли 08, 2024, 11:03:58 am »
 Този на 9 волта и още един на 3 волта с две батерии ААА - 1,5 волт с много повече възможности имам. Работят си супер.

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #8 -: Юли 08, 2024, 11:13:23 am »
Този е 95лв с ДДС. Напълно завършен с вграден акумолатор 1Ачас.

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 740
« Отговор #9 -: Юли 08, 2024, 01:19:59 pm »
То вярно по-добре нещо без нищо, ама с това устройство нищо не става, по-зле е от хантека, който имаш, предимството само е, че е мобилен. Дай повече пари и купи нещо хубаво да ти върши работа, нищо, че е за инцидентна любителска дейност, кеф цена няма, по-добре да не се ядосва човек с боклуци. Аз във времето съм накупил сумати техника, мултиметри, осцилоскопи и какво ли не, нищо че ги ползвам няколко пъти в годината, ама да знам, че като посегна, да има. Последните години имах мерак, като тебе за цифров, оглеждах включително евтинджоси, ама те много зле, аналоговите ги бият от всякъде, само висок клас цифрови си заслужава, накрая си поръчах от ибея накрая един, щото не даваше мира синдрома на липсата, е сега ще седи предимно, ама е голям кеф, като цъкнеш и да ти покаже всички възможни параметри. Та аз бих препоръчал да си вземеш нещо да върши, работа, мисля диапазон 500-600 лева се намират добри екземпляри.

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #10 -: Юли 08, 2024, 06:22:28 pm »
Благодаря за съветите. Явно с трици маймуни трудно се ловят. :)
Моля да заключите темата. Поздрави.

Неактивен Toros

• Напреднал потребител
  • Публикации: 246
« Отговор #11 -: Юли 09, 2024, 04:36:51 pm »
Благодаря за съветите. Явно с трици маймуни трудно се ловят. :)
Моля да заключите темата. Поздрави.

Колега не подминавай с лека ръка предложението за покупки от Алиекспрес, само защото не знаеш как се пазарува от там. Най-общо се прави регистрация в техния сайт и коректно се дават всички твои данни, включително и данните за банковата ти карта. Когато си избереш какво искаш да купиш маркираш "купувам" и потвърждаваш, ако се иска потвърждение. Алиекспрес ще изтегли парите от банковата ти сметка и ще ги запази при себе си докато ти не получиш стоката. Когато я получиш трябва да потвърдиш, че си я взел и тогава парите ще отидат при продавача.

Активен stapkaneron72

• Ветеран
  • Публикации: 604
« Отговор #12 -: Юли 10, 2024, 07:01:19 am »
Колега не подминавай с лека ръка предложението за покупки от Алиекспрес, само защото не знаеш как се пазарува от там. Най-общо се прави регистрация в техния сайт и коректно се дават всички твои данни, включително и данните за банковата ти карта. Когато си избереш какво искаш да купиш маркираш "купувам" и потвърждаваш, ако се иска потвърждение. Алиекспрес ще изтегли парите от банковата ти сметка и ще ги запази при себе си докато ти не получиш стоката. Когато я получиш трябва да потвърдиш, че си я взел и тогава парите ще отидат при продавача.
Така  ,това  е  лесната  част.При  задържане  на  митница  за  доказване  на  сумата  на покупката  се  изискват документи доказващи стойността  на  продукта,наи  добре  Поща  да те представлява  там  декларация  ,после  Иори  номер  за  седмица  става  и става си ебала майката-говорим за  суми над 150 долара
« Последна редакция: Юли 10, 2024, 07:04:39 am от stapkaneron72 »

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #13 -: Юли 10, 2024, 08:17:34 am »
До колкото видях Алиекспрес имат Склад в България където
стоката пристига по някъкъв техен канал безплатно. И от
там можеш да я получиш.

Активен stapkaneron72

• Ветеран
  • Публикации: 604