Автор Тема: Тема за Черен Пясък.  (Прочетена 466 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен hristo

 • Редовен потребител
 • **
 • Публикации: 103
Тема за Черен Пясък.
« -: Юни 12, 2024, 02:23:52 pm »
В Бургас има един плаж в кв.Сарафово, където Пясъка е от магнетит т.нар. тук Черен Пясък.

Информация за Плаж Сарафово
https://pochivka.bg/plazh-sarafovo-e1331
Плажната ивица на плаж Сарафово е дълга 4 км и е покрита с фин пясък. На отделни места пясъкът има черен цвят, което се дължи на високото съдържание на желязо и манган. Тези части от плажа се нагряват много бързо от слънцето, затова е задължително да ходите с чехли, тъй като кожата ви ще изгори. Водата в района е плитка и чиста и е без резки промени в дълбочината. Плажът е охраняем, сравнително спокоен и предлага удобства като заведения, барове, платени чадъри и шезлонги, водни колела, джетове и скутер. Морето тук е подходящо за практикуване на спортове като уиндсърф и кайтсърф.

Аз нямам апетит към твойта почва , но ако домъкнеш една кофа (поне 10 литра обем ) пълна с черен магнетитов пясък от сарафово -бургас -ще проводя керван пратеници на магарета и катъри да вземат пясъка и да те черпят, докато паднеш под масата ;D

Може и с по малко да направиш тестове пълниш го в компотен буркан капачката е ясно пласмасова ,но зависи дали ще го грундира не всички детектори биха се грундирали  и ако го пробие слагаш отгоре още един буркан с два не знам кой детектор може да се справи  и така може и трети не знам  за хибрида ако някой направи такъв тест ще го гледам с голям интерес

Буркана е малка площ а това е много важно. Когато в заобикалящата среда всичко наоколо е магнетитен пясък е съвсем друго. Пробвай един по голям диаметър леген с черен магнетитен пясък , трябва по голяма площ и тогава ще разбереш . ;)

Антената /сондата трябва   с  цялата си площ да се  тества  върху този магнетит ,а не само 1  точка  1 буркан и не  само това на  ход  нещата са  различни съдържанието във всяко петно се променя!!

Какво ще го правиш този черен пясък? За щастие само на едно място в страната имаме черен пясък, по бургаските плажове. Поне аз не съм чул да има на друго място.  Не знам защо някои хора се хващат за черния пясък като удавник за сламка, като че ли той е най важния критерий за металдетектинга в България. Може би защото е най-трудната среда за работа с металдетектор. Но много хора в БГ даже не знаят че има "такова животно". Относно орудените почви и "горещи скали" и всякакви видове камъни, те са толкова много и най-разнообразни, че човек цял живот може да събира и да си прави колекции от тях. Черния пясък обаче е доста по различен по характеристики от всички тях.
Засега няма камък или почва, които да са проблем за хибрида. Дори от много силно орудените от всички краища на страната. Той все пак е релик машина, за монети и находки, разработван да работи по -дълбоко от масовите играчки и не е конструиран специално за черен пясък.  Просто не му е това приоритет! За такава среда, трябва малко да се промени и да се намали малко чувствителността. Който иска да работи край Бургас специално на черен пясък, да се свърже с Командера, сигурен съм че ще му съдейства.
На видеото с детектора на Любо, черния пясък се балансира, но се вижда, че засича едва-едва на два-три пръста. Ако на хибрида се намали толкова много чувствителността, и той работи така, (дори много по-добре) и то без да се налагат никакви промени по него. Но пак подчертавам, че засега не е приоритет...
https://youtu.be/IqnoaxpvXr4?si=S3v2estCu02Sukj

черния пясък е магнетит тои присъства във всички почви с различно процентно съдържание .За истинската импулсна индукция този пясък не е никъкъв проблем .

Воинов колко черен пясък да домъкна ? И ми кажи от кои искаш щото има черен има и лилав ,лилавия е по брутален . Може и туба солена вода ако искаш ,с малко сафрид .

Една кофа ( поне 8 литра ) черен и 10 литра лилав –да си жив и здрав ! тубата морска вода е задължителна за тестове на пулсаци и на Deus2, Equinox, Manticore и други multifrequency

Стана много банален тоя черен пясък вече, кой го интересува, освен обитателите около плажовете по бургаско, където така или иначе каквото извадят е отгоре. Разбрахме, че там нищо не работи както трябва, така че няма смисъл да съпоставяме работа на даден уред в специфични условия и ограничена територия, се едно виждаме нещо работи добре и да викаме, че за луната не става понеже има наличие на тежки метали, ами не става. Кое ни интересува повече, като отида на "водоема" , да скубя дебели шарани от дълбокото, където на плувка не става, та те така. А който иска, нека си тества, каквито си иска камъни и минерали, но това не е представителна извадка и не влиза в стандарта и нищо не означава.


Тук влизат стари пулсаджии-разработчици. Те да кажат.
« Последна редакция: Юни 12, 2024, 02:28:56 pm от hristo »

Неактивен hristo

 • Редовен потребител
 • **
 • Публикации: 103
Re: Тема за Черен Пясък.
« Отговор #1 -: Юни 13, 2024, 07:16:40 am »
,,повече пот в учението  - по-малко кръв в боя‘‘ – добрата работа на бангията на черен пясък гарантира , че няма да се озори на люти почви , дето слабо залепват за неодимов магнит.
... ;)

Активен algan

 • Старши потребител
 • ****
 • Публикации: 365
Re: Тема за Черен Пясък.
« Отговор #2 -: Юни 13, 2024, 07:29:29 am »
Колега ,hristo  OpenAI  ли ползваш в повечето от твоите постове?

Неактивен hristo

 • Редовен потребител
 • **
 • Публикации: 103
Re: Тема за Черен Пясък.
« Отговор #3 -: Юни 13, 2024, 08:26:34 am »
Да, пробвайте:
https://chat.openai.com/auth/login

Активен algan

 • Старши потребител
 • ****
 • Публикации: 365
Re: Тема за Черен Пясък.
« Отговор #4 -: Юни 13, 2024, 06:21:04 pm »
Да интересно е ,но си има месечна такса безплатното  е малко питанки
« Последна редакция: Юни 13, 2024, 06:50:19 pm от algan »

 

Powered by EzPortal