Forum > Български металдетектори
СилентNew Forse-металдетектор
stapkaneron72:
Апарата е в лошо състояние ,подариха ми го.Подариха го но антената е счупена ,дори и да не беше в много тежка.Въпроса ми е къде мога да намеря данни за да направя нова антена-благодаря предварително.Апарата го отварях ,изтрити са чиповете но е елементарен нищо стряскащо.
algan:
ТX-60 навивки-0,45 , RX -140 -145 навивки-0,25.Кондензатора на TX предполагам е с 220 NF ако е 330 NF 45 навивки даните са като стандартните намотки на адмирал
stapkaneron72:
--- Цитат на: algan в Март 09, 2024, 08:57:39 am ---ТX-60 навивки-0,45 , RX -140 -145 навивки-0,25.Кондензатора на TX предполагам е с 220 NF ако е 330 NF 45 навивки даните са като стандартните намотки на адмирал
--- Край на цитат ---
Да ,видях приемника и предавателя ,стандартни банални схеми-Магнум аз дори си мисля и без кондензатори на намотките ще работи същото .Енигми ,Адмирали и прочие схеми са това
laki:
Приемната мисля,че беше 120 навивки.
stapkaneron72:
--- Цитат на: laki в Март 09, 2024, 10:23:55 am ---Приемната мисля,че беше 120 навивки.
--- Край на цитат ---
Правена е ,абе трудно е ставало в по дебел текстолит ,фреза е дълбала каналите,после навивките после лекоплст е ползвал смола ,екран и пак смола..Полага ги отгоре залива и прави ушите ,доста труд е
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия