Автор Тема: Голден Маск-7  (Прочетена 5859 пъти)

elana и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Активен Sasho06

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 27
Re: Голден Маск-7
« Отговор #15 -: Януари 02, 2024, 12:57:36 am »
Времето беше хубаво и разходих малко маската.
Впечатленията са ми само положителни.Детектора усеща по добре земята така че се  прави по-прецизен ръчен или автоматичен  грунд баланс.Тук отпада  настройката G.B.SENSE.
Новият фиксиран грунд баланс е много подходящ за начинаещи!Стартираш машината избираш програма от менюто и започваш да търсиш!.Детектора използва най новите сонди на фирмата  7G coil с които детектора  е определено по стабилен респективно и по дълбок.Премахнат е фоновия шум в слушалките.Машината използва  4 самостоятелни честоти  4,14,24,44  което я прави  универсална.

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 107
« Отговор #16 -: Януари 02, 2024, 06:53:41 pm »
Благодаря много Сашо.Машинката има ли дискриминационен режим при който не се чува желязото(лозе) а само цветния сигнал? Благодаря предварително.

Активен Sasho06

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 27
« Отговор #17 -: Януари 02, 2024, 07:44:39 pm »
Да има!Големите железни предмети можеш да ги чуеш като цвят иначе малки железни боклуци не ги чуваш или чуваш само къс пукащ звук.

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 808
« Отговор #18 -: Март 06, 2025, 03:32:32 pm »
Реших да взема една Маска 7.Тези ,които я имат нека споделят как се представя.Стабилност,дълбочина ,дискриминация.Как се справя с електромагнитните смущения?

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #19 -: Март 08, 2025, 02:03:17 pm »
Или малко хора имат този апарат или е голяма тайна.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 90
« Отговор #20 -: Март 08, 2025, 06:57:12 pm »
Ами замисли се защо е така колега.
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
  • Публикации: 360
« Отговор #21 -: Март 09, 2025, 06:10:55 pm »
UNBOXING - Golden Mask 7
https://www.youtube.com/watch?v=QzCrjrvOxVI

ВСИЧКО ЗА Golden Mask 7
https://www.youtube.com/shorts/27CTk04RGbU

Като си купите Златната Маска 7, напишете вие отзиви как се справя. Благодаря. И ако можете да я отворите и да качите снимки вътре на платките 'и. В темата Поглед под капака.
« Последна редакция: Март 09, 2025, 06:17:01 pm от Vladislav »

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #22 -: Март 09, 2025, 09:20:18 pm »
Днес слънцето май доста те е понапекало....

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
« Отговор #23 -: Март 15, 2025, 09:36:31 pm »
Аз от 5 години още чакам да видя тая моя модификация на Златна маска 7

За моя радост гледах че в PCB платката на GM6 са изневерили на традиционните ОпАмп TL074 и LM358 и са сложили 6 краки единични Операционни усилватели предполагам си аз че са с подобрени ппараметри на 5 волта захранване Rail-to-Rail и на входа и на изхода.
Тая схема за модификация на GM5, я предлагах тук в форума още през 2019г. преди 5 години. За разлика от класическата схема на GM5+SE в тази преправена схема LM358 е веднага след C16 и C12 на които се записва като памет напрежението с LM358 се усилва 10 пъти (може да се сложи двоен цифров потенциометър вместо R16 и R23 220кОм и да се регулира усилването SENS от микроконтролера) Слде това имаме двойно диференциране на сигнала и на изхода делим на две и подаваме на AЦП 0-5V на микроконтролера двата сигнала единия показва дали има желязо другия прави разлика между черен и цветен метал. схемата на ГМ 29 и 39 се запазва като предварително се усилва 10 пъти и може да се регулира от 1 до 10 и подържа сигнала на кондензаторите C16 и C12 с LM358(1/2LM324). Във алгоритъма на микропроцесора трябва да се диференцира още веднъж за дълбоки цели и да се добави чакащ мултивибратор за звука да се подава продължителен звук не само кратки пискания. Подобно на схемата Мегатроник-4 на Евгени Терминатор:

След синхрнонните детектори имаме буфер повторител с LM358 . След това двойно диференциране първи аудио канал за плитки (близки) и големи цели и трето диференциране и втори отделен аудио канал реализирани не схемно а програмно в микроконтролера за откриване на слаби пикове в сигнала и т.нар. дълбоки схеми имаме тройно диференциране на сигнала режекторен софтуерен филтър за -50Хц който елиминира мрежовото смущение вместо хардуерен филтър 50Hz с ЛМ358.

« Последна редакция: Март 15, 2025, 09:54:28 pm от Vladislav »

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
« Отговор #24 -: Март 16, 2025, 06:27:43 am »
В C12 100nF и C16 съответно за втория канал, Фазата се преобразува в напрежение което усилваме Ku=12200.625пъти или 82дБ децибела. Диференцираме два пъти сигнала и след това делим на две усилването ни пада наполовина на 55.7децибела и подаваме в АЦП 0-5V микроконтролера трябва да е захранен от -5V -> GND и 0V -> Vcc. Прикачам пак оригиналната схема за сравнение с променената по-горе.
« Последна редакция: Март 16, 2025, 06:32:41 am от Vladislav »

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 319
« Отговор #25 -: Март 16, 2025, 07:01:01 am »
Днес слънцето май доста те е понапекало....
;)   даа- вчера беше яка жега ( и за днес  прогнозата е същата ! )–личи си по  Отговор #24 ... и луната е в пълнолуние ... хареса ми и  изказът тук - Отговор #23  ,, След това двойно диференциране първи аудио канал за плитки (близки) и големи цели и трето диференциране и втори отделен аудио канал реализирани не схемно а програмно в микроконтролера за откриване на слаби пикове в сигнала и т.нар. дълбоки схеми имаме тройно диференциране на сигнала режекторен софтуерен филтър за -50Хц който елиминира мрежовото смущение вместо хардуерен филтър 50Hz с ЛМ358.‘‘ .определено имаме корелация между температурата вън, сухият  вятър   тези дни , пълнолунието и постовете в този форум ...някой може да напише докторска дисертация , следейки публикациите  тука ...сетих се  – https://ritnikotkata.com/vicove/8986  . да видим ний какви публикации ще има утре  -сабахлем рано ?
« Последна редакция: Март 16, 2025, 07:06:17 am от zAt »

Неактивен Владко_тарикатко

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 205
« Отговор #26 -: Март 16, 2025, 10:25:26 am »
Платката на 7-цата, ще кача и схемата по някое време, скоро ще бъде спряна от производдство.  Идва ерата на хибридните машини, там е истината !

« Последна редакция: Март 16, 2025, 10:30:58 am от Владко_тарикатко »

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #27 -: Март 16, 2025, 11:24:10 am »
Г- н Войнов,въпросите, които съм задал не са случайни .Имал съм Маска 1,Маска 4 про и Маска 6.За да питам пак за Маска,значи съм доволен но и има неща ,които ме дразнят.Примерно дупков ефект при маска 6,електромагнитни смущения от далекопроводи и жп.трасета.Лоша дискриминация на брануване при другите две маски.Неуспоримо е ,че вадят повече от доста западни прехвалени пръчки.

Неактивен Владко_тарикатко

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 205
« Отговор #28 -: Март 16, 2025, 11:45:34 am »
Г- н Войнов,въпросите, които съм задал не са случайни .Имал съм Маска 1,Маска 4 про и Маска 6.За да питам пак за Маска,значи съм доволен но и има неща ,които ме дразнят.Примерно дупков ефект при маска 6,електромагнитни смущения от далекопроводи и жп.трасета.Лоша дискриминация на брануване при другите две маски.Неуспоримо е ,че вадят повече от доста западни прехвалени пръчки.

DEUS 1 и 2 също имат дупков ефект на някои почви :) . За да няма дупков ефект или да е минимален трябва да се работи на режим FX (GM7) или да балансираш машината махайки върху дупката. Другия чалъм е да правиш къси плавни махове над дупката, без да излизаш от нея, тогава се разбира дали сигнала е още там.
Ако работиш в близост до далекопроводи използвай 24кХц ( и съответно лека промяна на подчестотите) 24кХц са бетон при работа в близост до жици .
Регулиране на дълбочината при всички честоти използвай NF (Non-ferrous) Volume и съответно трите режима на генератора  ( POWER BOX) Low - Medium - High
На почва която има трудности с GB баланс изпозлвай GB- FX, POWER BOX - Low и редуциране на NF Volume , ако пак не става пускаш 4кХц , на тая честота няма дупков ефект.

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #29 -: Март 16, 2025, 06:53:26 pm »
Благодаря.От това разяснение имах нужда.