0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
здравейте има ли шанс да се оправи блокирал пулт на хп деус..постояно е в update не дава да му се исталира нова версия може да е блокирал чипа..пробвахме и с свалена батерия и нищо
Здравей колега. Не познавам Апарата. Разгледай хубаво кутията. Обикновенно такива устройства имат скрит бутон RESET. Ако този има трябва да има много малка дупчица впод която има бутон. И с клечка за зъби да може да се бръкне и натисне за да се ресетнеустройството. Но преди да го направиш питай някой който има съшото устройство. Него прави ако не е СИГУРНО. Поздрави.
Здравейте, в микроконтролера има т.нар боот лоадер, като се включи захранването и боот лоадера очаква да му се изпрати кода, обаче мисля, че трябва на WinXP 32bit да се пържи, а не на Win 7 или 10 - там е проблема, според мен в модерния виндовс и лаптопа. На стар компютър с WinXP SP2 32bit трябва да се програмират. Производителя предупреждава и отказва да поправя такива запецнали дистанционни, ако в борса кажете някаква разумна ниска цена да го купя от вас ако се оправи да ви го върна /понеже нямам Деус/ или да остане за мен ако не може да се оправи /да си чукам орехи с него или да подпирам крака на масата или да затискам листите със схеми които седят на бюрото ми вместо пресс папие (фр. presse-papiers)/. Иначе и вие може да опитате с WinXP sp2 32 бит да го програмирате повторно, това се сещам без да се отваря, а ако е отворено платката трябва да има точки къде се свързва програматор за пик микрочип примерно PicKIT 3 с който да може да се програмира чипа, но софтуера го няма:( той софтуера е кодиран в програмата за обновяване и не е достъпен, като HEX файл за пик процесор програматора да може да се опита програмиране чрез контактните площадки с които се програмира в завода чипа при производството.
Само да уточня. Това е лично мое мнение. Този пулт ако не е удрян или падал така чеда не е механично повреден е Здав.Всички микроконтролери които се използуват затакива устройства имат Pin(крак) RESET който обикновенно е вързан през резисторобикновенно към + на захранването. Ако за момент (малко време) се присъедини към маса трябва да се върне в първоначалната (Заводска) настройка. Поздрави.PS: Под механична повреда имам предвид вътре в пулта.