Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 350295 пъти)

0 Потребители и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Valerian

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 35
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1845 -: Юни 16, 2026, 10:54:54 am »
Е така де,Градски , говорили сме и затова взех елипсата, но досега не съм я ползвал. Стефчо , това обяснявам - при грунд 1-ца и по-надолу с пеперудата , с елипсата грунда колко ще е  0 ,  - 0,5 , -1. Клиповете ги гледам редовно. Между другото  на същото място Сигнума при грундиране показва PHASE +23  +25  и  GS 0009 - 0015 , антената е  кръглата 10,5 инча 7kHz .

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
  • Публикации: 292
« Отговор #1846 -: Юни 16, 2026, 11:21:25 pm »
днес бях на едно много орудено место като хвърлих неодимовия магнит на земята стана целия на таралеж,deep forsa неможах да го грундирам на цяло,но забелязах че при грунд 1 и под 1ца апарата спира да работи незнам това нормално ли е нека Стефчо да каже, аз съм със пеперудата нека колеги който ползват елипсата да кажат на такава тежка земя как се държи елипсата работи ли и долу горе на колко се грундира.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1616
« Отговор #1847 -: Юни 17, 2026, 07:46:33 am »
Е така де,Градски , говорили сме и затова взех елипсата, но досега не съм я ползвал. Стефчо , това обяснявам - при грунд 1-ца и по-надолу с пеперудата , с елипсата грунда колко ще е  0 ,  - 0,5 , -1. Клиповете ги гледам редовно. Между другото  на същото място Сигнума при грундиране показва PHASE +23  +25  и  GS 0009 - 0015 , антената е  кръглата 10,5 инча 7kHz .
Не, няма да отиде на минус. На каква цифра ще се грундира зависи от RC верига в нея, която се настройва предварително. Между другото същото е и при Сигнумите. Дали ще е 1,2 или 3 няма особено значение, важното е да бъде в границите на скалата за грунда. Най-лесната проверка е с парче ферит. Ако от ферита имаме нисък тон в лязвата част на скалата, дори и на 1 да бъде, няма да има проблеми и с грунд баланса.

днес бях на едно много орудено место като хвърлих неодимовия магнит на земята стана целия на таралеж,deep forsa неможах да го грундирам на цяло,но забелязах че при грунд 1 и под 1ца апарата спира да работи незнам това нормално ли е нека Стефчо да каже, аз съм със пеперудата нека колеги който ползват елипсата да кажат на такава тежка земя как се държи елипсата работи ли и долу горе на колко се грундира.
Да, нормално е. Умишлено така е направено, за да се подсети човек, че при такъв грунд по-добре да не се ползват стандартните антени, а елипсите. Може разбира се това да се премахне и да не блокира апарата, а да продължава да работи и да се грундира, но на такава почва със стандартните DD антени, всичкия цвят ще е желязо. Особено по-дълбоките сигнали. Заради това по-добре елипсата!
Ситуацията е точно същата както с кофата с "желязната" пръст по горе във видеото.
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен Valerian

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 35
« Отговор #1848 -: Юни 17, 2026, 09:07:59 am »
Ок.Тогава ще пробвам елипсата на мястото,където грунда с пеперудата е под 1-ца.