Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 248963 пъти)

0 Потребители и 26 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 686
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1605 -: Септември 02, 2025, 10:33:55 pm »

Дизайна е изцяло мое дело

Да беше турил и др. две врътки на панела - BIAS - SPEED ... >:(
« Последна редакция: Септември 02, 2025, 10:43:50 pm от pechkata »

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 408
« Отговор #1606 -: Септември 03, 2025, 09:23:30 am »
Това са правилни разсъждения. Идеята за алиекспрес не е лоша. Там се въртят огромни продажби и има милиони посетители от цял свят. И без това в последните 2-3 години разни мениджъри от алиекспрес и алибаба редовно ме бомбардират с предложения да си качвам нещата там. Освен детектори продавам и много други неща и явно това им е работата - да привлиачт повече търговци. Там освен китайски търговци, е пълно и с турци и руснаци.
Ето хората са си качили кутиите там и само аз съм им направил оборот 1000 кутии. Които между другото са супер здрави, може и да се копае с тях, и да се чупят орехи, и дори да се забиват гвоздеи в стената ;)
Бъди сигурен на 100% , че прочитайки  това ( 1000 кутии ) , AI са една наносекунда ти е уредил аудиенция с този -  https://business.dir.bg/banki-i-finansi/noviyat-direktor-na-nap-rumen-spetsov-ekspert-po-danachni-izmami-kulturizam-i-zdravoslovno-hranene . ще те посрещне в костюм , ама като го съблече ? подготвяй се за срещата –ти си знаеш...  ;)

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1561
« Отговор #1607 -: Септември 03, 2025, 09:28:33 am »
Да беше турил и др. две врътки на панела - BIAS - SPEED ... >:(
"Турени" са. Виж какво съм писал на Nikola Zhelev.
Iron Bias, за което съм му споменавал преди време и за което пита , е комбинирано с веригата за дискриминацията като двоен потенциометър и се регулират едновременно двете вериги.
Скоростта е само бързо и бавно. Coins - бързо, Relic - бавно. Няма място за повече настройки по панелите. Вътре също всичко е плътно заето.
Все пак нямаме таланта на Мерчев, само той може на една схема половината резистори да ги изкара на потенциометри🙂
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 769
  • миндил и железарка
« Отговор #1608 -: Септември 03, 2025, 03:23:31 pm »
Ако идваш към полигона звънни да видя за какво иде реч.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1609 -: Септември 03, 2025, 08:26:49 pm »
Ако идваш към полигона звънни да видя за какво иде реч.
Обезателно.
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 686
« Отговор #1610 -: Септември 03, 2025, 09:47:14 pm »

Iron Bias, за което съм му споменавал преди време и за което пита , е комбинирано с веригата за дискриминацията като двоен потенциометър и се регулират едновременно двете вериги.

Това са различни величини - не се упраляват заедно... :(

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1611 -: Септември 04, 2025, 09:51:37 am »
Това са различни величини - не се управляват заедно... :(
Няма нищо невъзможно...

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
  • Публикации: 283
« Отговор #1612 -: Септември 06, 2025, 12:00:27 pm »
Стефчо днес на събора ако заснимате видео на новия хибрид качете го да го видим че аз се канех да идвам но така стана че съм на работа днес благодаря предварително.

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 760
« Отговор #1613 -: Септември 06, 2025, 12:45:39 pm »

А дали е в продажба вече?

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
  • Публикации: 283
« Отговор #1614 -: Септември 06, 2025, 12:53:32 pm »
Стефан каза че след събора ще се пусне в продажба.

Неактивен Владко_тарикатко

• Производители
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 264
« Отговор #1615 -: Септември 06, 2025, 05:55:39 pm »
Стефчо днес на събора ако заснимате видео на новия хибрид качете го да го видим че аз се канех да идвам но така стана че съм на работа днес благодаря предварително.

Обикновено на местата на които се провеждат съборите е пълно с боклуци и промишлени смущения, хибридните детектори работят зле на такива места.
Поради тази причина в края са този месец или началото на Октомври с любезното съдействие на колеги от Тополовград ще организираме мероприятие ''Битката на Хибридите'' !
Мястото на полигона съответства 99% с реалните условия, в които се ползват дълбоки детектори, няма изобилие от телчета, без промишлени смущения . Колегите от Тополовград са виждали и пробвали стария модел ''АКА СМАРТ'' и лесно ще направят сравнение има ли разлика между стария и новия .

''Битката на Хибридите'' - стига разбира се Стефчо да дойде или да изпрати негов представител...

Неактивен неделя

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 104
« Отговор #1616 -: Септември 06, 2025, 10:48:49 pm »
И Стефан, и Владо споделят, че надграждат различни схеми на един и същи човек. Щом този човек,  да го наречем "Конструктора", е разработил две схеми, значи става дума за два различни апарата. Разбира се ще е интересно  да видим предимствата на всеки от тях. Определено печеливши ще са потребителите. Защото всеки ще прецени от какво има нужда.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1617 -: Септември 07, 2025, 10:07:42 am »

На конкретното място за демонстрации на пълни възможности или сравнения с други апарати, нямаше никаква възможност. Къмпинга претъпкан с бунгала и бараки едно до друго, никакво място за тестове, само малки полянки между бунгалата с безброй боклуци и много смущения. Почвата суха и сбита, не може да се забие лопата. Отделно електрическите смущения, които даже и въздушни тестове не позволиха. Близкия плаж много малък и пълен с хора. Затова дори и състезание със скрити цели нямаше.
Намериха се ентусиасти които искаха да видят как работи апарата и решиха да изкопаят дупки на някоя от поляните наоколо извън къмпинга, обаче накъдето се обърнеш - археологически обект, а и главния път минава наблизо с непрекъснат поток от автомобили. Затова накрая решиха да не рискуват да станем медийни звезди.

За реални демонстраци и сравнения, ще направим отделно събиране специално за тази цел, на подходящо място, като се подготви полигон, където всеки да може да тества каквото иска и както иска. Има и много налични детектори за сравнения - GPX5000, Мантикор, Интроник, Търсачи 8000, разни Еквинокси и Сигнуми, и други, пък и всеки може да носи каквото реши.
Като се уточни место и време, ще съобщя допълнително.

Стефан каза че след събора ще се пусне в продажба.

След събора - нямах впредвид на следващия ден. За серийно производство трябва всичко на 100% да е налично. Все още някои компоненти идват, на две от платките (общо вътре са 3) трябва да се корегират 1-2 дребни грешки, за да не се налага преправяне на ръка. Т.е. докато дойдат последните платки също ще мине малко време. Прототипа работи перфектно, даже имах предложения да го купят, но засега е само за тестове. Готови антени, работещи перфектно имаме в голямо кличество. С тях нямаме никакви проблеми, за разлика от други колеги, които няколко месеца не можаха да направят свястна нормално работеща антена, и се наложи други хора да им ги правят, за да се отсрамят, че сега и битки да си организират за местния пазар, към който уж няма интерес ;D
За две години Смарта, толкова много се е доказал, че вече има много предварителни заявки от някои от дилърите по света за новия модел, и то още преди да е в серийно производство. А тук който иска да си прави каквито си иска битки...
И да не збаравя, че както виждам е много важно за някои какво пишело на платката, освен Микрон няма други надписи!

• Производители
  • Старши потребител
  • *
« Отговор #1618 -: Септември 07, 2025, 02:06:34 pm »
И Стефан, и Владо споделят, че надграждат различни схеми на един и същи човек.
Стефан нищо не споделя, от самото начало го представи за негова разработка.

Щом този човек,  да го наречем "Конструктора", е разработил две схеми, значи става дума за два различни апарата. Разбира се ще е интересно  да видим предимствата на всеки от тях. Определено печеливши ще са потребителите. Защото всеки ще прецени от какво има нужда.

Точно така, апаратите са различни .
 Това което показва Стефан за ''нов модел'' го имам от няколко месеца, разликата е че чиповете не са SMD, става за полигони и за неделни търсачи :) 

• Производители
  • Старши потребител
  • *
« Отговор #1619 -: Септември 07, 2025, 02:12:17 pm »
С тях нямаме никакви проблеми, за разлика от други колеги, които няколко месеца не можаха да направят свястна нормално работеща антена.

Те твоите много работят, всички детектори продадени през първите 6-8 месеца са със сменени антени !
Нямам зор да продавам преди всичко да е 101% изчистено, не искам да правя микронски работи.