Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 280069 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 359
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1530 -: Юни 04, 2025, 11:52:04 am »
Не ме хвалете толкова, че чак се изчервих  :-[
Древна китайска мъдрост: "Който ме критикува, ми е приятел, а който ме ласкае ми е враг!"
Критиката е един от факторите на прогреса, така че тези който се заяждат и "оплюват" стимулират най-много развитието  :)
Такива като Тарикатко например, заслужават най-големите благодарности ;)
Естественно , че и това го има , но в случая не е така и това е моята гледна точка и преценка.  :D

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 83
« Отговор #1531 -: Юни 05, 2025, 09:47:31 pm »
https://youtu.be/782Nxkeoch4?si=4qEtmLQwzsoplAgA
Кметът на селото е много разочарован от това, че след събора поляната остана като след бомбардировка.
Не знам защо толкова много хора не си заравят дупките. Нито е много трудно, нито отнема време да избуташ обратно пръстта.

Една част от хората точно затова намразиха хора с апарати по полето....Зимата като имах време да ходя,имаше двама новобранци с мен.Ей постоянно говорих да си заравят копките,че чак и по тях ходех...Аз си ритна с ботуша или ако съм извадил голям чим си го хвана с ръце и го върна.Не ставаме си като народ...възпитание нула,не сме само ние по тези полета...Смятайте как ще ви се "зарадват" друг път ако идете там...  :)

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 186
« Отговор #1532 -: Юни 11, 2025, 06:03:22 pm »
Да, за голямо съжаление културата на търсача е безкултурна. Но такива хора са със същият манталитет и в парка, и на улицата, и на магистралата-хвърлят си фасовете, кутийките от цигари, чашките от кафета, опаковките от вафли, и закуъски...където им допйде.Лисват им първите четеринадесет, не седем години. И е много трудно да превъзпиташ такъв човек.Простака си отсва ПРОСТак.

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 704
« Отговор #1533 -: Юни 16, 2025, 09:01:31 am »
Хах... ;D

Неактивен Ghostwheel

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #1534 -: Юни 16, 2025, 11:07:56 am »
Готина картинка, за лично бих разменил местата, щото така малко подвеждат...  ;)
Принципно предпочитам миньончета с по-малък тезгях, но от време на време може и некоя по-така екзотика - с по-голям тезгях  :)
« Последна редакция: Юни 16, 2025, 11:26:58 am от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 704
« Отговор #1535 -: Юни 16, 2025, 08:12:27 pm »
Хибрида е между кон и магаре - нещо както в моя пост... ;)

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
  • Публикации: 285
« Отговор #1536 -: Юни 18, 2025, 01:23:34 pm »
Стефчо скоро ще има ли клипчета на новия хибрид че ми омръзна да чакам, цифров ли ще е или аналогов.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1573
« Отговор #1537 -: Юни 18, 2025, 03:52:14 pm »
Стефчо скоро ще има ли клипчета на новия хибрид че ми омръзна да чакам, цифров ли ще е или аналогов.
За момента два варианта – аналогов и цифров. Аналоговия съвсем скоро, а по цифровия имам още доста работа по софтуера. Надавам се през Юли и Август да е малко по спокойно от към поръчки и да имам повече свободно време да довърша софтуера, че вече се проточи доста.
Аналоговия е „пълната версия” на базовия хибрид, работещ на пълна мощност + някои допълнителни настройки.
Досегашния Смарт е малко намален заради по-малкия капацитет на батериите. Ако беше пуснат да работи на пълна мощност, щеше да ги изразходва за около час, час и половина.  Новия вариант е в друга кутия, с батерии 7000mAh и ще може да работи два пъти по дълго с едно зареждане. И това на пълна мощност при което дълбочината е увеличена с още около 10-15%. Т.е ако сега Смарта засича денара на 40см в земята с базовата антена, новия го чува до около 45см. По-големите монети като сестерции, надхвърлят 60см.
Цифровия ще е вероятно готов към есента или зимата и едва ли ще е по-дълбок от основния хибрид, но за него са предвидени повече екстри и функции, с които много хора вече са свикнали и си ги търсят.
Като стана дума за кутия, новите няма да са с марката АКА, че за някои май има много голямо значение каква била марката  :)
Мислех Смарта да го спрем като модел, след като излязат новите, но се оказва, че доста хора го харесват в този му вид и все повече се купува. Някои  дилъри дори си направиха свои кашони за него. Заради това ще остане като „Lite” вариант (младшия брат с намалена цена) на основния хибрид, който скоро излиза.
Познавам китаеца, който е правил матрицата на кутията на Смарта  (кутиите идват от Китай, нищо че пише АКА на тях), и тези дни той потвърди, че ако искаме и 1млн. кутии може да направи и изпрати. И за това не е нужно знанието или одобрението на когото и да било. Така, че за сега не виждам причина да спираме Смарта.
Клипчета ще направим обезателно, за да се видят разликите...
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
« Отговор #1538 -: Юни 18, 2025, 04:39:54 pm »
Стефчо цифровия със по добра дискр. ли ще е от аналога.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1539 -: Юни 18, 2025, 05:39:44 pm »
Стефчо цифровия със по добра дискр. ли ще е от аналога.
Точно дискриминацията е едно от главните неща на които се обръща най-много внимание (наред с дълбочината), когато се разработва нов детектор, или софтуер. И това може да забави най-много целия проект.
През 2018-та когато с Виктор разработвахме дълбочнната програма за Сигнума и цяло лято бяхме по полигоните, научих (и ми се изясниха) много неща за това как се правят алгоритми за дискриминация на дълбоки сигнали. Което се надявам сега да е от голяма полза при софтуера за този модел.  Макар, че кой каквото и да ти обяснява и обещава, че ще имаш хем голяма дълбочина, хем „ перфектна” дискриминация, не трябва да се забравя, че колкото по-дълбока е една цел, и повече пръст има над нея, толкова по- трудно се дискриминира. И това важи за абсолютно всеки детектор, и най-вече за по дълбоките! Всеки търсач с долу-горе някакъв опит е наясно с това. Няма начин да не си обръщал внимание как дълбоката цел се "размазва" по дисплея и графиката не е като на други по- плитки цели.
Повечето VLF играчки реално в земята са плитки и не чуват дълбоките сигнали, затова имат и по-добра дискриминация, защото над плитката цел има по-малко пръст и се дискриминира по-лесно.  Плитките сигнали и от хибрида се дискриминират много по-добре. Това за което се хващат някои, че трябвало да е чисто, да няма трева и т.н. важи само за дълбоките цели, които така или иначе са недостижими за масовите играчки. Например денара, който е заровен на полигона на 35см -> https://www.youtube.com/watch?v=o-fPVVgsg4M , Еквинокс 800 ( и много други) не може изобщо да загатне,че има нещо, да не говорим да го дискриминира…
Заради това дискриминацията на дълбоките цели в много голяма степен зависи и от опита и личната преценка на оператора.
Цифровизацията дава много по-големи възможности,  но какво и как ще се получи накрая на практика, ще видим. Надявам се да е доста по-добре от сега. Дори и новия аналогов хибрид е с подобрена в някаква степен дискриминацията от тази на Смарта.
Засега няма да се ангажирам с конкретни и точни обещания. Да не казваме „хоп” преди да сме скочили… :)
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
« Отговор #1540 -: Юни 18, 2025, 06:15:15 pm »
а новия аналогов хибрид ще има ли копче което стария хибрид го няма понеже нямало место на кутията на стария става въпрос за дискр.примерно силно ръждясала ламаринка да си я нагласиш да ти я свири черно или цветно и цветния сигнал да можеш да си го нагласяш и него.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1541 -: Юни 18, 2025, 06:50:04 pm »
а новия аналогов хибрид ще има ли копче което стария хибрид го няма понеже нямало место на кутията на стария става въпрос за дискр.примерно силно ръждясала ламаринка да си я нагласиш да ти я свири черно или цветно и цветния сигнал да можеш да си го нагласяш и него.
Да, ще го има това. А също и Sensitivity.

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
« Отговор #1542 -: Юни 18, 2025, 07:37:24 pm »
ок Стефчо най вероятно ще взема новия аналогов хибрид само ще чакам да го пуснете в продажба а и някой друг тест да се види.

Неактивен Владко_тарикатко

• Производители
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 269
« Отговор #1543 -: Юни 18, 2025, 08:38:51 pm »
Да, ще го има това. А също и Sensitivity.

Браво, има нужда от копчета за да стане още по-дълбок !
До сега само тестове гледам, никой не показва как се държи машината на ход .

Ето как - https://youtu.be/NkiwBeQ7exo?si=gVyuGlLy1MQHwp1r
след 23:40 мин. човека обяснява колко е доволен от машината, что случилось след покупката.
« Последна редакция: Юни 18, 2025, 08:56:52 pm от Владко_тарикатко »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3243
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1544 -: Юни 18, 2025, 09:07:42 pm »
Абе клипове...то на всеки апарат като му надуеш треша е така. Повече вярвам на очите си като работя с тоя апарат отколкото на клипове. При мен смущения за пулсак да искаш, сигурно няма друг район в България като при мен. И какво, сваляш треша, апартата кротува, и пак бие монетарките като маче в дирек. И на децата е ясно че тая машина като излезе бръкна в джигера на маса народ, и кандидати да го нас..рат бол. Между другото Стефан показва уважение и такт, а ти не пропускаш да му нас...еш апарата в неговата тема. Ама това си е въпрос на възпитание.

Да добавя за новия "аналогов" модел - дизайна ще е GPX тип. И между другото видях че печката се е изказал че апарата имал дупков ефект при условие че никога не го е пипал. Никакъв дупков ефект няма, това съвсем отговорно мога да го кажа. И друго предимство има- хваща сигнал на дъното на дупката. Щото обикновените монетарки имат кофти склонността да преглъщат такъв сигнал и да мълчат над дупката като партизанин на разпит.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори