Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 129697 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 257
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1335 -: Януари 10, 2025, 09:05:25 pm »
 :)
« Последна редакция: Януари 10, 2025, 09:20:53 pm от yjasabg1 »

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
« Отговор #1336 -: Януари 10, 2025, 09:17:50 pm »
Да усетих периферната чувствителност още на 1-то излизане.Работя с голямата пеперуда и с 27 та кръгла .27 та е смърт за монети на една страна по 100 пъти минавани петна необработваеми все нещо на една страна има изпуснато.На дълбоко слабия сигнал малко го чува с разлика звук и движение,поне при мен.Желязо вадя капачки от бири и лимонади ръждиви няма как.Някой друг клин.Усеща се при разкриване но за всеки случай на слънце да го видя .

Активен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 53
« Отговор #1337 -: Януари 11, 2025, 12:40:54 am »
И кво Хибрида ще стои под масата само за гърнета... ;D

И тука грешиш...Ползвам го главно за бавно търсене на отписани места,защото трябва да търкаш по-бавно с него.Ами не е бърз апарат,не е апарат с който може да тичаш на изплес.Вие май Български не разбирате като пишем всички дет работим с хибрид? Хибрида е апарат който да ползваш на петна,не е универсален! Да ама вади сигнали на места които са отрепани преди 20+ години,че и бити с какво ли не.Не може да работиш с него и да тичаш и да мълчи,усеща и най-малките разлики в почвата,особено на пресечен терен.И е нормално за такъв тип апарат.И не,не е само за гърнета,има достатъчно нехванати монети дет хваща и не само...Няма как да ви направят дълбок апарат дет да грундираш сабалем и да не мръдне до вечерта.Няма как да ви направят апарат с перфектна дискриминация,без да заработи мозъка на задкормилното устройство....P.S.Мен ако ме ме видите как грундирам ще се сцепите от смях :D Левичар съм и търкам с лява ръка.Кат грундирам местя в дясната и направо го подхвърлям да тупа в земята антената  ;D ;D ;D

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 497
« Отговор #1338 -: Януари 11, 2025, 09:57:26 am »

И тука грешиш...Ползвам го главно за бавно търсене на отписани места,защото трябва да търкаш по-бавно с него.Ами не е бърз апарат,не е апарат с който може да тичаш на изплес.Вие май Български не разбирате като пишем всички дет работим с хибрид? Хибрида е апарат който да ползваш на петна,не е универсален! Да ама вади сигнали на места които са отрепани преди 20+ години,че и бити с какво ли не.Не може да работиш с него и да тичаш и да мълчи,усеща и най-малките разлики в почвата,особено на пресечен терен.И е нормално за такъв тип апарат.И не,не е само за гърнета,има достатъчно нехванати монети дет хваща и не само...Няма как да ви направят дълбок апарат дет да грундираш сабалем и да не мръдне до вечерта.Няма как да ви направят апарат с перфектна дискриминация,без да заработи мозъка на задкормилното устройство....P.S.Мен ако ме ме видите как грундирам ще се сцепите от смях :D Левичар съм и търкам с лява ръка.Кат грундирам местя в дясната и направо го подхвърлям да тупа в земята антената  ;D ;D ;D
Има мн. начини да се направи...
Авто грунд-баланс или проследяващ...
Авто трешхолд...
Паур-бокс - вкл./изкл. ...
С тези подобрения ще работи на мн. повече терени и като ти потрябва ги изключваш...

Не казвам че е лош детектора - има трески за дялане...
И съвършен детектор няма - има си предимства и недостатъци...

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
« Отговор #1339 -: Януари 11, 2025, 07:11:47 pm »
Погледнато реално,кой е идеалният апарат?Всеки апарат си има трески за дялане.Също виждам че има апарати за 2500-3000лв които могат да се заместят от някои апарати за 1500 1700 лв,със същите качества.Хибрида си е доста различен апарат,има си своя индивидуалност.Аз не съжалявам че съм го купил,и ми се работи с него много,но времето ми е малко ограничено за това хоби.С него си трябва млатене изместо по нашенски.Но рано или късно ще дрънне над което трябва.

Активен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 53
« Отговор #1340 -: Януари 11, 2025, 10:05:41 pm »
Погледнато реално,кой е идеалният апарат?Всеки апарат си има трески за дялане.Също виждам че има апарати за 2500-3000лв които могат да се заместят от някои апарати за 1500 1700 лв,със същите качества.Хибрида си е доста различен апарат,има си своя индивидуалност.Аз не съжалявам че съм го купил,и ми се работи с него много,но времето ми е малко ограничено за това хоби.С него си трябва млатене изместо по нашенски.Но рано или късно ще дрънне над което трябва.

Ами оди му обясни на Печката че като му направи авто-грунд,губи плюса на апарата,прага му е стабилен па стабилен...Защо му е авто праг не го разбирам ама айде...То и така може да го врътнеш в минус като клиповете на Владко-тарикатко и ще ти е стабилен па стабилен,ще хващаш капсулите от хапчетата... :) Хибрида си бач1ка на повечето места при мен на релик 2,в замърсено и пресечен терен го кротя на релик 1 като правя грунд баланс на 20-на метра...Ама замърсено и горяло и керамика и т.н.Убаво ще ти го направи с авто грунд и кво правиш?Ти такива апарати си имаш..Автото ще му върне 1/3-та от дълбочината в минус...Единствените минуси на този апарат които реално могат да се оправят са слабия звук и нуждата да му е равно при дискриминация.Писал съм го и друг път...Аз също не съжалявам че съм го купил.
« Последна редакция: Януари 11, 2025, 10:17:13 pm от Savage_333 »

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 497
« Отговор #1341 -: Януари 12, 2025, 10:51:30 am »
С авто-треш ще стане по категоричен и ще дискриминира по добре и ще конпенсира грунд аномалиите - с опция вкл./изкл. ...
Авто грунд-баланса ще го накара да работи на тежки почви - с опция вкл./изкл. ...
Паур-бокс ще облекчи режима на работа на замърсено - с опция вкл./изкл. ...
Но тези опци са отврат за всеки производител - така че няма да ви огрее скоро слънцето... ;D

На мен нищо не ми трябва имам достатъчно детектори... ;)

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 166
« Отговор #1342 -: Януари 12, 2025, 11:42:23 am »
Николай е прав, че тези "екстри" превръщат машината в съвършенният професионален апарат, и след него нищо друго няма да ти трябва. Реално ще работи навсякъде, стига оператора да може да го настрои. Друг е въпроса че това е сложно, трудно, и скъпо за реализиране и не всеки производител би се нагърбил с този нелек проект. Както много пъти съм отбелязвал: всеки терен (почви) си иска машината. Затова сме се напълнили с по една торба апарати, и угодия все няма. ;D  Чувам приказки от ухо, на ухо по кръчмарските маси за нов Хибрид ?(Или по-скоро за надграждане на старият ?!?) Ако не е някаква добре пазена тайна ще помоля Стефан да внесе яснота по темата, и да потвърди или разсее слуховете... ;)
« Последна редакция: Януари 12, 2025, 11:47:05 am от Radislav »

Активен nnasskoo

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 395
  • PULSE
« Отговор #1343 -: Януари 12, 2025, 12:37:40 pm »
 Той новия хибрид отдавна се продава.Двама познати го имат ама от снега немогат да го тестват.Казват че нямал проблем с грунда ама да видим.

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 255
« Отговор #1344 -: Януари 13, 2025, 01:07:41 pm »
... Реално ще работи навсякъде, стига оператора да може да го настрои. ...

Може би тук е "заровено кучето", апарата до колкото разбирам си има "особености" които ако не успееш да настроиш му губиш предимствата (като всяка друга техника). Според мен тук сте се събрали все сериозни хора, уговорете се някъде на подходящ "полигон", вземете някоя къща за гости с барбекю и голям хладилник и мирно и тихо потъркайте и обменете опит... пък вечерта полейте. Всеки да си каже мъката и кое може да се подобри - пък току-виж някоя идея може да се реализира лесно и да я видите в някоя следваща версия на апарата.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 83
« Отговор #1345 -: Януари 13, 2025, 02:33:05 pm »
Колега то никой апарат няма да работи като хората ако не го настроиш както трябва. Тук няма какво толкова да настройваш - грундираш и почваш да работиш. Хубаво е да си носиш някоя монета - златна най-добре, но може и сребро, за да си нагласиш  дискриминацията със сигурност. От време на време може да си проверяваш как е грунда - това ако си новак с апарата и не усещаш промените в почвата. Аз също съм доволен от апарата и не съжалявам че го купих, единственото което ми липсва е телевизор - много ми беше добре със ходографа на сигнума - още съжелявам, че го продадох, а не си го оставих и него. Просто като се появи версията с екран ще продам сегашния, и ще си купя следващия. Пинизите при този апарат са да се научиш да дискриминираш като хората, защото иначе копането с него е доста. Вече има достатъчно информация как се прави това, а и ако ходиш по събори, ама не само за участие в томболата може да научиш доста неща от Стефан - това е безценно.
« Последна редакция: Януари 13, 2025, 02:45:37 pm от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
« Отговор #1346 -: Януари 13, 2025, 10:48:04 pm »
 Имах предвид че има апарти, които ги настройваш ама не работят...Историята помни доста такива случай. Не е само до оператор, но и до възможности на машината. Ако са зададени възможности имаш избор стига да змаеш как да ги ползваш. Ако ти сложат ограничател  на скороста на камиона си пътуваш с макс 90, и нищо не зависи от теб. Печката го е написал-дай на колата кубици, конски сили, окачване, спирачки, аеродинамика пък пак си я карай с 50, но ако се наложи отиваш на 180.Скороста спрямо терена. Надявам се да си не разбрал.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
« Отговор #1347 -: Януари 14, 2025, 04:49:35 am »
Трябва си и ходене,а не да се излезе два пъти в месеца по за 2 часа и накрая да търсим под вола теле.

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
« Отговор #1348 -: Януари 14, 2025, 10:44:41 am »
То ходенето си е ходене, но когато машинат не става за конкретният терен, и си навъртял километраж след което осъзнаеш на един полигон, че само си търкаш подметките определно ще се почувстваш глупаво ! Ако вземеш един Некус и цял ден се опиваш да направиш земният баланс, а накрая се обадиш на Жорката и той ти каже, че "машината е супер но ти не си достаъчно интелигентен за да я настроиш" ще мигаш смутено в първите секунди.Въпросният пример важи и за други прехвалени машини с големи претенции. Няма да ги споменавам кои са. И "майсторите" им отказват да дойдат на терен за да ти покажат как се настройват, защото ти ти си неук, невеж. и т.н. ...Трябва си машина, която да бърка, и да чува. АКА засега се представя много добре.Може би, ако е възможно иска леко надграждане стига да е технически възможно за изпълнние. Търсача реално е арбитъра, и вижда какви са недостстъците, Шапка свалям на Deus, че имат страница където хорта пишат какво забеляват и не им харесва, и французите работят по отсраняването на проблемите.За разлика от Minelab, които в последните години бълват модели на ишлемe които са на практика почти едни и същи, и НЕ коригират проблемите си.Повечето заводски машини от клас "хоби"са с фиксирани параметри, и ограничени възможности за да бъде апарта спокоен, и да няма негативни коментари от потребителите. Но ние претендираме за професионализъм, и искаме да можем да имаме възможност за настройки извън границите на стандартните общовалидни  параметри. И търсача да може да задава онова, което позволява терена. Някъде Powr box, някъде изключваш, някъде auto track, другаде ръчен...Онова за което писа Николай по-горе. 

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 83
« Отговор #1349 -: Януари 14, 2025, 04:53:33 pm »
И си прав, и не си. Ние българите искаме да караме ферарита, ма да струват, и горят като малолитражки, и поддръжката да им е без пари - е не става. Искаме да имаме всесезонни гуми, дето да се държат перфектно и на -25, и на +40градуса - пак не става. Може би сигнума е един от най-универсалните апарати, защото имаш няколко вида антени за различни терени, имаш и много неща, които да пипаш, но пък повечето колеги разправяха че бил супер сложен, и нямал настройване направо. То угодия няма. Стефан още в началото беше споменал, че хибрида се замисля като "реликвеник" - апарат  който да хваща средни монети, и по-големи цели на пределна дълбочина, недостижима за ВЛФ техниките, както и в терени, където ВЛФ технологията е безсилна. При това не само да ги хваща, но и да дискриминира, защото обикновените пулсаци си имат достатъчно дълбочина, но като нямаш дискриминация - какво от това. Той не става за силно замърсени терени, не става и за малки цели - самородки, малки синджирчета по плажа и прочие глупости. Когато имаш за задача да завиеш/развиеш гайка на терсене място, използваш специализиран инструмент, не че не може и с обикновен гаечен ключ(в някои случаи действително не може), просто с една лула, или глух ключ ще свършиш работа за две минути, без да си строшиш пръстите и нервите, докато с гаечния ключ ще се мъчиш половин час, и най-накрая ще си изхабил едно кило нерви и усилия. При нормални условия с гаечния ключ ще си вършиш работата много по-лесно, отколкото с глух такъв, защото едното е специално проектирано да работи в точно определени условия, за разлика от другото. Всички ревяха, че им трябва дълбок апарат, с добра дискриминация, защото всичко повърхностно до 20-30см било опоскано, но когато се появи такъв апарат се почнаха претенциите - да може да работи на замърсено, па да е бърз, па да има автоматичен грунд, щото то разбираш ли едно грундиране отнема едва ли не половин час и трее да имаш две висшита за да грундираш, па ако може и сам да си копа сигналите ще е най-добре. Чудя се ако този апарат се беше почвил от името на някой от известните брандове - майлаб, фишер, или деус на цена х3 спрямо сегашната, дали щеше да е толкова оплюван, и с толкова високи изисквания. Бас държа, че ако Стефан продаде патента на някой от големите имена в бранша, та да му пипнат малко дизайна, и да го пуснат на тройна цена, но под топ марка, всички ще разправят, че апарата е топ.
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...