Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 138546 пъти)

mikreto и 13 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 66
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1320 -: Януари 05, 2025, 04:35:23 pm »
Браво! Обаче , като гледам трапа направо се плаша. Ами нали всички искахме дълбок апарат?Лопатата ти май е руска , няма ли печат на , който пише ,,Рельсовая сталь,,? Моята е от оранжевите , мн. здрава стомана.

Абе Руска е уж,издържа няколко месеца  ;D Много я напънах в тея камъняци и се предаде

Неактивен nnasskoo

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 398
  • PULSE
« Отговор #1321 -: Януари 05, 2025, 05:18:16 pm »

Ами не е за качване.Нищо кой знае какво като цяло,но не е  много едро.... 20см дължина  ::) Идеята беше че не е хванат от никого,а съм сигурен че ще има и още изпуснати там но си тръгнах поради липса на инвентар  ;D ;D ;D
Цвят?Черно?

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #1322 -: Януари 05, 2025, 05:19:31 pm »
Хайде за много години.Живи и здрави всички и много късмет.Ето ви едно "сигналче" на хибрида от днес. Не е тест,не е полигон,реален сигнал хванат на бавно търсене. И двата линка са на един и същи сигнал,вторият клип е вече на изваден сигнал....Мястото е драно над 20 години от много хора.Лично аз съм го млатил с гадулка,Енигма Монтанска,Фишер cz 5 .Сигнал не можеше да се хване пък и отдавна го бяхме отписали като място за ходене.... https://www.youtube.com/shorts/aJLJ-WInr6A     https://www.youtube.com/shorts/nJ-PJXhFjwk   Другото интесно нещо е че всички ВЛФ-и там работят неспокойно като ги надуя на макс и дават фантоми,пеят камъни и т.н. Хибрида бачка учудващо спокойно на това място,обажда по някой камък но много по-малко и рядко....  P.S: Лопатата отново се предаде  ;D ;D ;D
Много силен сигнал. Как така не са го засекли други апарати? :o

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1323 -: Януари 05, 2025, 05:26:33 pm »
Е като откопах го усили повече,но като цяло не беше слаб сигнал.Ами не знам честно казано,мнооого сме го драли преди години там,със сигурност е минавано над него.Преди този извадих и 2 малки монетни сигнала,цветни.... В отговор на Nasko: Черно беше,черно си го и пееше преди да го копая но усетих че е дълбоко а и ги копая като знам какво е излизало...На дупка ги обръща цвят по едрите
« Последна редакция: Януари 05, 2025, 05:31:16 pm от Savage_333 »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1324 -: Януари 05, 2025, 07:22:13 pm »
Завиждам ти на настройките. При мен грунда и треша посмъртно не мога да ги докарам до това положение.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1325 -: Януари 05, 2025, 08:44:23 pm »
Завиждам ти на настройките. При мен грунда и треша посмъртно не мога да ги докарам до това положение.

Ама ВЛф-те на такива места сгъват бре,много странно....В смисъл не може да работи спокойно,а това бачка та се скъсва...Значи за да не ме разбере някой погрешно,и хибрида има места на които няма подкарване,писали сме и друг път! Вчера бях с деус по същия маршрут,един голям Кор...Изпомпан на макс,вее,фантоми,камъняци реве...нищо не копах.Днес минах по същия маршрут че и не претърсих добре...
« Последна редакция: Януари 05, 2025, 09:04:22 pm от Savage_333 »

Активен avreliann

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 30
« Отговор #1326 -: Януари 06, 2025, 07:13:14 pm »

Ама ВЛф-те на такива места сгъват бре,много странно....В смисъл не може да работи спокойно,а това бачка та се скъсва...Значи за да не ме разбере някой погрешно,и хибрида има места на които няма подкарване,писали сме и друг път! Вчера бях с деус по същия маршрут,един голям Кор...Изпомпан на макс,вее,фантоми,камъняци реве...нищо не копах.Днес минах по същия маршрут че и не претърсих добре...
На такива места трябва да спънеш малко машината, а не да я издуваш на макс. Кой разбрал, разбрал.

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1327 -: Януари 06, 2025, 07:43:34 pm »
На такива места трябва да спънеш малко машината, а не да я издуваш на макс. Кой разбрал, разбрал.

Разбирам те много добре...Хванал съм апарат преди 25 години...Въпроса е че като го "спънеш" и си до там със сигналите на такива места....Плитки няма....Каквото е имало отгоре много отдавна е извадено  :) Мисълта ми беше че хибрида там бачкаше съвсем спокойно и то издут на предела.Защо да го спъвам след като работи,няма фалшове и фантоми?  :) Има места където се налага но това не е от тях за този апарат...Да,деуса го "спънах" на 5-тата минута,то беше оркестър без име иначе... Мястото не е замърсено..Скопих го до нормална работа и така...върнах си го в раницата безславно накрая на деня :D Не го обиждам като апарат,на места той също ми е много продуктивен,но далеч не е дълбок и за такива места...
« Последна редакция: Януари 06, 2025, 08:04:01 pm от Savage_333 »

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #1328 -: Януари 08, 2025, 11:33:47 am »
Едно интересно видео със засичане на сигнали на ход и златна монета на 40см.
Човека казва, че на това място някога е имало битка и много хора години наред са го претърсвали с какви ли не детектори. Но напоследък никой не ходел там, защото вече нищо не намирали, а ето че той извади куп сигнали, които си стоят на дълбоко.
Много добре обяснява и показва как да се дискриминира правилно дълбокия сигнал.
Има автоматични субтитри, само трябва да се избере български от настройките.
https://youtu.be/cruspOcGWsM?si=DqNKVOiGUv1seCF6

Активен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #1329 -: Януари 09, 2025, 12:00:52 am »
Евала на човека - много добро видео е направил!
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Активен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
« Отговор #1330 -: Януари 10, 2025, 10:06:48 am »
Не знам колко е грундиран този апарат за по-неравен терен,пък и там е същата работа.Аз грундирах месеци наред с такива малки помпи и правех голяма грешка.Тази грешка я видях чак на събора в Троян.С по-големи помпи нещата са съвсем други.Поне при мен си трябва над 30-40 см дигане и сваляне на сондата,иначе спокойна работа няма. Някой който е работил с първата кръглата сонда на смарта и тази малката пеперуда,може ли да сподели разликите ако има такивa?

Активен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #1331 -: Януари 10, 2025, 11:31:29 am »
Май само ти си с тази кръгла сонда вече - другите сме с пеперудите. Аз не съм имал честта да работя с кръгла сонда като твоята, но на леки и нормални почви също грундирам с по-малки помпи - някъде до към 20см и апарата мълчи като комунист, и работи спокойно. Само на няколко места досега се е налагало да помпя по 35-40см, и с малко по-бавни движения - там апарата просто не искаше да се грундира като хората с малките помпи. Имам много добри впечатления от елипсата - много се чудих в началото, дали да не си взема голямата антена вместо елипсата, но реших че няма смисъл. На събора в Чифлика видях, че при мен специално разликата между голямата и малката пеперуда е малка - и с двете чух сигнала на метър, просто с голямата беше една идея по-лесно и дискриминацията по-категорична, та ползата от ходене по такива мероприятия е много голяма. Мисълта ми беше за елипсата - ако имам затруднения с нормалната сонда някъде, слагам елипсата и нещата заспиват. Стефан разправяше че елипсата е специално за терени с по-висока минерализация ако съм запомнил правилно, но не е само това. Тя при нормални условия е с една идея по-плитка от пеперудата, но лично за мен дискриминацията с нея е по-лесна, а при по тежки терени, или в условия със смущения - далекопроводи, или ако има в близост клетка на мобилен оператор е незаменима(в чукарите около София има доста такива клетки, и то все около интересни места). На около 200-300м от такава клетка с нормалната антена не може да се работи - дори и да се намали треша до към 2, апарата е като полудял - свири всичко, докато с елипсата на треш между 4 и 5 имаш прилична работа.  Другото и много важно свойство - при мен има места с по-особени камъни - мраморизиращи се варовици, които пеперудата ги свири, а елипсата няма проблем. Ако искаш пиши на лични - мога да ти я пратя за тест да я видиш за какво иде реч - мисля че ще ти хареса.
« Последна редакция: Януари 10, 2025, 11:43:20 am от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1332 -: Януари 10, 2025, 05:42:43 pm »
Работил съм с почти всички сонди, и по отношение на самия начин на  грундиране на по-леки терени няма някакви кой знае какви разлики.  Разлики има на силна минерализация, но това не касае размера на сондата а нейния тип. С пеперудите за разлика от смарт сондите на такива места е хубаво грунда да се прави по от високо независимо дали с малки или големи помпи за да усетиш по-добре изчезването на сигнала при дърпане. Иначе за дълбочината няма малка няма голяма сонда - при реална работа на поле хибрида прави всички други апарати на мармалад. Пред свидетели тоя цирк го играем редовно. Проблемите при него са да го насилваш на много разнороден минерализиран камънак ( не че другите апарати са по-добре там), и най вече мърсотията. С кръглата 27 сонда е малко по-добре но пак не става. Апарата е силен и хваща всичкия железор в дълбочина който другите машинки не чуват, освен това сигналите му са с широка зона. За това за мърсотия се принудих да взема още една монетарка че един приятел свикна на сорекса и за такива места не ще да чуе за неговия.
Mikron металдетектори

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #1333 -: Януари 10, 2025, 07:27:08 pm »
И кво Хибрида ще стои под масата само за гърнета... ;D

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1334 -: Януари 10, 2025, 08:57:05 pm »
Щом си връща парите ако щеш и във витрина го дръж.
Mikron металдетектори