Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 113094 пъти)

0 Потребители и 9 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1460
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1275 -: Ноември 25, 2024, 12:18:17 pm »
Малко аматьорски тест, но все пак е някакъв ориентир: https://www.youtube.com/watch?v=m52RbTk026U

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3172
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1276 -: Ноември 25, 2024, 10:14:22 pm »
Грунд на 6, праг също на 6... Баси, народа по света има условия за работа като слънце  :)
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 216
« Отговор #1277 -: Ноември 25, 2024, 10:51:14 pm »
Даа лека почва има там.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1278 -: Ноември 25, 2024, 11:17:23 pm »
Грунд на 6, праг също на 6... Баси, народа по света има условия за работа като слънце  :)
Специално на това място няма магнетизъм, но има по-висока проводимост, и затова донякъде се озорват VLF-те. Но като цяло нямат толкова тежки почви каквито се срещат при нас (или в Турция).
Когато бях в Москва ме водиха на тестове на някакъв "сложен грунд" в подмосковието. Оказа се доста по-лека почва от нашия добруджански чернозем и много апарати там работеха едва ли не почти на максимум. Интроника там с 45см сонда засичаше €1. на 60см -> https://www.youtube.com/watch?v=Ent82R6W6qI Какво и беше сложното на тази почва, така и не разбрах. Когато искат да тестват нещо ново на по-тежка почва, отиват в Крим или по баирите около Сочи. Там действително са малко по-трудни условия, но пак не могат да се сравняват с нашите "железни" почви, каквито има на някои места. АКА преди да дойдат в България, не бяха виждали истинска тежка почва.

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 31
« Отговор #1279 -: Ноември 26, 2024, 05:14:14 pm »
Че и покрай мен хибрида се грундира масово между 5 и 7 (рядко е около и под 5) Но това не значи че земята е лека,съвсем не е така.Няма пробиване на доста места.Изглежда лека,но спъва зверски дълбочината на апаратите...

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 473
« Отговор #1280 -: Ноември 27, 2024, 06:24:15 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=Ent82R6W6qI

И той го пее черен сигнал - с клизма цвят... ;D

Неактивен pechkata

• Старши потребител
« Отговор #1281 -: Ноември 27, 2024, 07:49:04 pm »
При търсене в металдетегтинга има два маха ляв и десен... :)
Като махаш с крачка чуваш първия мах - втория ако се спреш... ;)
Детектора като ти издаде звук на първия мах черен сигнал - не се спираш... :(

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #1282 -: Ноември 27, 2024, 08:07:42 pm »
Така е особенно , когато вече се изморим и маховете ни стават все по бавни.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1283 -: Ноември 29, 2024, 05:15:32 pm »
Че и покрай мен хибрида се грундира масово между 5 и 7 (рядко е около и под 5) Но това не значи че земята е лека,съвсем не е така.Няма пробиване на доста места. Изглежда лека, но спъва зверски дълбочината на апаратите...
Висока проводимост (+някакво количество соли), която образно казано дава сигнала "на късо", заради това се губи сериозно дълбочина!
В такива случаи е общоприето да се говори за минерализация като общо понятие, но почвите освен железни окиси, които влияят на дискриминацията (идентификацията на целите)  имат и проводимост, която влияе на дълбочината на откриване. А когато имаме и едното и другото, може да се говори за сложна почва.
От съдържанието на железни окиси в почвата зависи в какво положение ще се грундира детектора и как ще идентифицира целите. При хибрида например, "магнитните" почви, се балансират под 4. При 3 и надолу може баланса към земата да е безпроблемен и да има максимална дълбочина, но такава почва влияе сериозно на дискриминацията и особено дълбоките цветни цели ще бъдат засичани като черни. Затова е силно препоръчително на почви с грунд баланс под 4 да се ползва елипсата, при която няма ожелезяване. А също и да не се увеличава дискриминацията повече от 1-2.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1284 -: Ноември 29, 2024, 05:31:17 pm »
...Детектора като ти издаде звук на първия мах черен сигнал - не се спираш... :(
... и след теб другите намират неща, които задължително си пропуснал при такъв начин на търсене.  :)
Всъщност така може да се работи с бързите и плитки апаратчета, които "чешат" повърхността, особено ако човек има за цел да обходи няколко декара за кратко време. Обаче къде и дали има останали още плитки сигнали, освен лятото на плажа след като народа се разотиде?
Но с по-бавни и дълбоки детектори, това е груба грешка. Дълбоката цел си иска да спреш над нея и да я прослушаш добре, за да я определиш дали да се копае или не. Колкото по-дълбока е една цел, толкова по трудно се дискриминира! Многократно сме го обсъждали това. При детектори от типа на хибрида, които имат широка зона на засичане, периферните сигнали първоначално могат да се засекат като черни. Обаче при точно центриране и разтриване отгоре, често стават цветни. Ето един пример: https://www.youtube.com/watch?v=nA94kuoeEEI Дълбоката цел се засича отдалеч, но става цветна когато застанеш точно над нея и се размахва плътно над земята! Ако след като чуеш първите един-два звука подминеш или се завъртиш някъде встрани, такава цел е изтървана задължително. Затова този детектор е за дообиране след другите, а не за бързо претърсване на големи площи за кратко време.

Неактивен pechkata

• Старши потребител
« Отговор #1285 -: Ноември 29, 2024, 06:14:50 pm »
Стефко няма как да стане - да дадеш 3000лв. за детектор който ще ти стои под масата... >:(
Да ходиш с него по разсейки и петна от къщи - не е рентабилно на днешно време... ;)
Детектора трябва да чува дълбокия сигнал винаги цвят - оператора определя след 5/6 мах дали да копае... ;D
Нарадвал съм се на тези които пеят дълбокия сигнал черен... ::)
« Последна редакция: Ноември 29, 2024, 06:23:50 pm от pechkata »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3172
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1286 -: Ноември 29, 2024, 09:37:51 pm »
GP-тата ма Майнелаб са минимум два пъти по-скъпи от хибрида, а по отношение на дискриминация нека мнението да си кажат опитни потребители като Командера дето им знаят и кътните зъби. Особено пък на минерализация. Изобщо не може да става дума за сравнение, нито по отношение на дълбочина, нито за дискриминация. ГП-тата и без това по отношение на деленето на черно/цветно на нормални почви са зле, а питай Митака как е на минерализация.

Цитат
Детектора трябва да чува дълбокия сигнал винаги цвят

Ники, де го тоя идеален свят? Иска ни се, ама реално жълти пари излизат на сигнал с извинение г...вно и половина. Хибрида също си има свои особености , особено на тежки почви почви с магнетит и особено такива с железни окиси плюс  повишена проводимост в зависимост от влажостта на почвата. Стефан по-нагоре даде добра информация, цял късмет е че тук във форума имаме разработчик който да дава инфо от първа ръка. На практика има още какво да се каже. На супер люти терени дори с елипсата може да има разтеглена зона на смесване на черно/цветно, и определено границата на грунд и дискриминация в следващите модели трябва да се разтегли в лявата зона. Тоя апарат си има сила където трябва, и има места където не иска. Замърсено, или много железа - прости си губи предимствата и няма смисъл да се търси с него. На супер тежки места обаче ти трябва да чуеш това дето другите не могат, понякога това е достатъчно. За мен лично за хибрида почвите с малки изключение не са проблем, повече ме бърка разнороден минерализиран камънак.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 31
« Отговор #1287 -: Ноември 30, 2024, 02:12:45 am »
Той няма как да те разбере така... ако не е търсил с тоя апарат.Нека се опитам аз....Търся на ранно петно (което по принцип не пуска повече от 3-4 сигнала,полезни).Аз го търся с хибрида,отрепано не знам от кой и колко години и вадя 3 бели монетни сигнала,дълбоки! Наистина изкопах и доста железа,ама на каква дълбочина.... Лъжат го железни стопилки на под 30 см и то не големи стопилки.Повтарям се на под 30см,да не пиша за повече че ще кажат че адаша ми плаща за реклама.. :) Имам и деус,миналата седмица извадих 2см бронзова монета дет я пееше желязо,и то не дълбоко
...но търкам с него на изплес... че по "кротък"
« Последна редакция: Ноември 30, 2024, 02:20:11 am от Savage_333 »

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #1288 -: Ноември 30, 2024, 08:59:06 am »
Просто няма такава машина с тази дълбочина - дискраминация за тези пари. При мен най големия проблем са камъните и скалите в земния пласт , а при мен няма камък да не свири. На места където ги няма е рахат , но иска ходене.

Неактивен Sasho06

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 22
« Отговор #1289 -: Ноември 30, 2024, 02:23:39 pm »
Въобще има ли машина на пазара която да има дискриминация на дълбочината на която откриват хибрида?Аз имам Пи апарат който има дискриминация но тя е сложена по скоро за красота  ;D