0 Потребители и 16 Гости преглежда(т) тази тема.
Ми то колега червения цвят в почвата се получава от именно от желязото, та нормално на петно с повишена концентрация на желязо детектора да умре. И няма да е само хибрида, ми и всеки друг ще е дал фира там.
Стефане има ли техническа възможност грунда да се направи да слиза няколко деления под 1? Питам от спортен интерес. За последните 3 дни попаднах на още две места на които диапазона на грунд баланса не стига. Не са нещо особено но ме чопли от вътре да ги пробия както трябва Монетарките на проба там хващат голяма монета само на повърхността, и то само с черен сигнал. На 10 см дълбочина няма никой - абсолютна тишина.
Е то ако се направи грунда да работи с едно-две деления надолу - тоест да се смени потенциометъра, или да се увеличи хода му, за какво ми е автотрак - апарата ще може да се грундира без проблем и на ръка...
Разбира се че може да се променя и то в големи граници. Не е нужно да се сменя потенциометъра. Променят се други неща. На по-новите това е направено. На твоя вероятно е останал стария вариант и затова малко не му стига... вече не помня
Нямам проблем с настройките. А със сенс на 3 тук пак хваща повече от монетарките, та и това ще го преживея . Различен си е тоя апарат, различно е търсенето, и терените дето мислиш че си ги познавал и те са различни та се налага отново да откриваш топлата вода. Ей го оня ден в това хубаво време ходихме на изплес докато стане време за скарата на място дето го знаех че не е замърсено. Слушам как работи сорекса че на него съм му усилил желязото и още една монетарка - през 5-6 метра обадят по някое желязо. Изглежда си чисто та чисто, Пуснах пулсака, грунд на 3, сенса както винаги към 3 и половина, повече не може. Чисто друг път. На всяка крачка по две железа. Чисто е за монетарките че стържат само отгоре и чат пат хванат някой сигнал, а хибрида си пробива както трябва и чува всичкия железор в дълбочина.
...Всичко беше на макс по апарата,и мълчи като риба,а какви дълбоки сигнали чуваше...