Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 96601 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 197
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1200 -: Септември 07, 2024, 07:25:36 pm »
Добро Утро. Аз може ли тей дистанционно да си поръчам един микрон Хибрид сериен с отстъпката, все едно че днес съм на Крайморие, че сам малко болен все още и няма да мога да дойда лично там е поне вече не съм в болницата и мога да пиша тук.
Ако искаш пиши ми на лични да ти дам телефон на Стефан.
 Ейй ама , че убаво си изкарахме днес на Крайморие , а Рублата с тази сладка и огромна карпуза направо ме разби. Че беше и студена та плюсках със сиренье и ляп. Честито на спечелилия голямата награда металдетектор Хибрида на Стефан!  ;)
« Последна редакция: Септември 07, 2024, 07:29:14 pm от traper250 »

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1441
« Отговор #1201 -: Септември 29, 2024, 03:52:13 pm »

Често чувам от някой, който е взел хибрида и още не му е свикнал: "Много е дълбок, засича неща които другите изобщо не могат, но не мога да му разбера дискриминацията". И това дори от хора с претенции, че са с много опит и са работили с какво ли не.
Този детектор е особен, държи се по различно от масовите други детектори, особено от VLF-те, с които болшинството хора са свикнали. Самия начин на търсене е по-различен и иска свикване. Когато се видим на живо или от някакво видео, се оказва, че в такива случаи просто го движат неправилно, понякога даже се размахва като овчарска гега из въздуха.
Този апарат не обича въздуха, иска да е плътно над земята, за да сработи правилно дискриминацията. Заради такива случаи е направено това видео с малка монета на 35см в земята. -> https://www.youtube.com/watch?v=o-fPVVgsg4M
При движение от високо, на разстояние от земята, монетата се засича като желязо, но плътно над земята и с по-къси и резки махове, сигнала е категорично цвят и няма как да се обърка и подмине! Нещо съвсем просто и елементарно, а странно защо някои се затрудняват да го направят...

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3155
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1202 -: Септември 30, 2024, 08:58:00 pm »
Мисля че е в реда на нещата дори стари търсачи които са свиканли с ВЛФ-ите малко да се пообъркат в началото. Важното е да разбереш особеностите на апарата а не да го мъчиш да работи според някакви свои стереотипи базирани на  предишен опит с други машини. При мен в началото стана същото, още повече че имах малшанс да попадна на място с минерализиран камънак и проводими петна. Още на втория ден ми светна обаче че това не е ВЛФ. За щастие. Иначе тук е нужно да внеса една корекция , или по-точно уточнение за това което каза Стефан по-горе, Може да се оставя аванс между сондата и земята. Ако е неравно или камънак никой не ви кара да си чупите сондите, апарата е дълбок и дори с аванс пак хаваща повече сигнали от ВЛФ машинките, Важното когато се дискриминира да се прави каквото е показано на този клип, и на още един предишен. Има още един случай когато се прави гимнастика с това нещо с аванса,  но това вече опира до типа на сондата и силата на минерализация и не се прави на нормални и средни почви.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 20
« Отговор #1203 -: Октомври 03, 2024, 12:55:13 am »
Бачка подобно на гадулка бре...кое му е тегавото?Дискриминацията му е по особена,адаша ако мое да му напасне една стрелка вместо звукова ще го почерпя,не ВДИ,стрелкова.Нервен е ако го помпаш на макс,и мълчи кат скумрия на еднородна почва.Имах и аз затруднения признавам,докато го опознах,даже ми се обажда и оня Пешо недовлния че и прибит след работа ходих да правя смешни тестове....Е далеч е от апаратите пусни-тръгни

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1204 -: Октомври 07, 2024, 08:17:46 pm »
Между другото забелязах че в темата няма ръководство за употреба. Видях че в някакъв сайт го има генерирано с превод, мисля че като първоначално запознаваме върши работа.

(PDF-a може да се свали само от регистрирани потребители)
Mikron металдетектори

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1205 -: Октомври 08, 2024, 05:57:00 pm »
Хайде да поддържаме темата че чак сега поизбягах от работа за някой ден  :) Моя днес го учих на бели пари  ;) Чак сега ме изкефи много тоя апарат.Общо взето на изплес надуших някакво петно пък и на по много стари копки.Много му харесва среброто и дори изменя самия тон при цветен сигнал,усеща се какво ще е или поне на мен така ми се стори.Дискриминацията беше категорична,копах 4-5 сигнала които ги даваше на едната страна железни на другата цветни,просто за проверка.Еми излязоха си железни,а цветните категорично цвят си ги даваше (дълбоки сигнали) С мен имаше един колега със симплекс плюс,опита се да ми хване 10-на от сигналите,не чу нито един отгоре,а един даже и след като извадих чим не го чу....Каза че кат се прибере ще го поизмие и ще го снима за продавалника  ;D ;D ;D Земята не беше от най-леките но апарата беше супер спокоен,двата обаче се смущават със симплекса но на 15 метра един от друг няма дерт
« Последна редакция: Октомври 08, 2024, 06:01:11 pm от Savage_333 »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1206 -: Октомври 08, 2024, 07:51:14 pm »
На такъв терен може да опиташ малко да му върнеш дискриминацията. Пробвай някъде на 5, някои железа може да се оптва да ги оцветнява, но като разтриеш и ти дава повече цвят припомпай отгоре. Обикновено винаги се явява  железния тон. Даже моя го мародерствам на още по ниска дискриминация. Това е снимка на настройките от последният излет. Среден грунд, монетарките бачкат нормално но губят от дълбочината. С тая дискриминация някои железа ги цветни (големи халки и тем подобни), и макар че почти винаги хващам и железния тон по навик някои сигнали ги копая ако е мека земята. На някои места слагам дискриминацията и на 1. Абе усет малко трябва, няма универсална рецепта. Това за дискриминацията. Виж обаче настройката на сенса. Тук е промишлен район - заводи, фабрики, подстанции, далекопроводи, жп линии...абе от всичко по доста. При това положение апарата е много скопен. Обаче , какво на практика се получава. Едни приятели ходиха цял ден да бият едно петно 15 на 15 метра. Симплекс, Релик страйкър с голяма сонда, и моя Сорекс про. Три сигнала на уж дълбоко, и трите ги хванал релика. На другия ден пред тях  за 10 минути хванах още 2 сигнала. Та такива ми ти работи.
« Последна редакция: Октомври 08, 2024, 07:54:58 pm от imperio »
Mikron металдетектори

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1207 -: Октомври 08, 2024, 07:51:48 pm »
А, видях че диск. ти е на 4. Добре е.
Mikron металдетектори

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1208 -: Октомври 08, 2024, 07:56:26 pm »
Е не така ми е ок,единия от такива колебливи сигнали беше желязна стопилка 3 на 1.5 см на 50см дълбочина.....Между другото и другите колебливи бяха от същия тип.Аз такива сигнали на ръба ги копая..на припомпване го губиш като сигнал почти :) а и на републиканци и гърци мешано такъв сигнал го копая за свое успокоение  ;D

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1209 -: Октомври 09, 2024, 07:41:37 pm »
а и на републиканци и гърци мешано такъв сигнал го копая за свое успокоение  ;D

Еее, на такова място ако е петно директно включвай режим "всичко коз"  8) . Не е майтап, хибрида хваща сигналите с широка зона, и ако има железор някое мазно сребро може като нищо да се е маскирало покрай него.
Mikron металдетектори

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1210 -: Октомври 09, 2024, 09:22:36 pm »
... Моя днес го учих на бели пари  ;) Чак сега ме изкефи много тоя апарат...
Вярно е, също много обича и дебелия бронз, а и на златните не прощава.
Който е съумял да му схване особеностите на работа и го е усвоил, има добри резултати.
Съвсем скорошен пример от Англия:

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1211 -: Октомври 10, 2024, 09:39:30 am »
Едни юнаци в Африка си правят някакво тестче, но въпреки, че апарата е намален (не е на праг) и го размахват съвсем аматьорски и неправилно, все пак успява да засече добре златната гривна на 70см под земята. От видеото умишлено са отрязани тестовете на другите детектори, които дори и с огромни антени не засичат нищо, за да не стане като антиреклама. Времето на обикновените VLF отминава неумолимо и безвъзвратно...
https://www.youtube.com/watch?v=htx7M_GNpVA

Неактивен неделя

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 80
« Отговор #1212 -: Октомври 10, 2024, 08:24:57 pm »
 По-назад в темата, а и в твоя канал, има вече нарочен тест с един Еквинокс 800 на Майнлаб и едно Тарсачи МД8000. А тук едни мароканци тестват неангажиращо няколко апарата.
Пусни цялото видео, моля, какъв е проблема?
« Последна редакция: Октомври 10, 2024, 08:51:07 pm от неделя »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1213 -: Октомври 10, 2024, 08:59:50 pm »
Колега, никаква интрига няма. Стефан от етични причини е редактирал клипа. Но този клип без орязването съм го гледал, пък и същия апарат на всеки излет се опитва да се мери с хибрида. Хибрида го бие дори скопен, За Релик Страйкър става дума.
Mikron металдетектори

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1214 -: Октомври 10, 2024, 09:14:11 pm »
Аз мислех да си направя трапче още като си купих апарата и да си направя тестове някакви но все нямаше време от бачкане.Ама както казват,по-добър тест от реалните условия няма.Е през живота си сребърна монета 18мм на реално търсене на 40 см дълбочина не бях вадил...до днес  :) Това ме отказа от всякакви тестове лично мен.  P.S Колегата със симплекса беше пак с мен  ;D като видя сгъна и отде да търка по други поляни  ;D ;D ;D