Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 129703 пъти)

0 Потребители и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 237
Re: Mikron Hybrid
« Отговор #1050 -: Юни 11, 2024, 02:15:40 pm »
Аз нямам апетит към твойта почва , но ако домъкнеш една кофа (поне 10 литра обем ) пълна с черен магнетитов пясък от сарафово -бургас -ще проводя керван пратеници на магарета и катъри да вземат пясъка и да те черпят, докато паднеш под масата ;D
Щото не си я видял и пробвал.............На драго сърце приятелю , но аз няма да присъствам.

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 380
« Отговор #1051 -: Юни 11, 2024, 06:36:43 pm »
А една кофа (поне 10 литра обем ) пълна с черен магнетитов пясък от сарафово -бургас
Може и с по малко да направиш тестове пълниш го в компотен буркан капачката е ясно пласмасова ,но зависи дали ще го грундира не всички детектори биха се грундирали  и ако го пробие слагаш отгоре още един буркан с два не знам кой детектор може да се справи  и така може и трети не знам  за хибрида ако някой направи такъв тест ще го гледам с голям интерес

Активен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3185
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1052 -: Юни 11, 2024, 06:42:52 pm »
пълниш го в компотен буркан капачката е ясно пласмасова

Монети в буркани няма. И особено ако е пулсак тестове не се правят с буркан.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1477
« Отговор #1053 -: Юни 11, 2024, 07:37:03 pm »
Аз нямам апетит към твойта почва , но ако домъкнеш една кофа (поне 10 литра обем ) пълна с черен магнетитов пясък от сарафово -бургас -ще проводя керван пратеници на магарета и катъри да вземат пясъка и да те черпят, докато паднеш под масата ;D
Какво ще го правиш този черен пясък? За щастие само на едно място в страната имаме черен пясък, по бургаските плажове. Поне аз не съм чул да има на друго място.  Не знам защо някои хора се хващат за черния пясък като удавник за сламка, като че ли той е най важния критерий за металдетектинга в България. Може би защото е най-трудната среда за работа с металдетектор. Но много хора в БГ даже не знаят че има "такова животно". Относно орудените почви и "горещи скали" и всякакви видове камъни, те са толкова много и най-разнообразни, че човек цял живот може да събира и да си прави колекции от тях. Черния пясък обаче е доста по различен по характеристики от всички тях.
Засега няма камък или почва, които да са проблем за хибрида. Дори от много силно орудените от всички краища на страната. Той все пак е релик машина, за монети и находки, разработван да работи по -дълбоко от масовите играчки и не е конструиран специално за черен пясък.  Просто не му е това приоритет! За такава среда, трябва малко да се промени и да се намали малко чувствителността. Който иска да работи край Бургас специално на черен пясък, да се свърже с Командера, сигурен съм че ще му съдейства.
На видеото с детектора на Любо, черния пясък се балансира, но се вижда, че засича едва-едва на два-три пръста. Ако на хибрида се намали толкова много чувствителността, и той работи така, (дори много по-добре) и то без да се налагат никакви промени по него. Но пак подчертавам, че засега не е приоритет...
https://youtu.be/IqnoaxpvXr4?si=S3v2estCu02Sukj

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 295
« Отговор #1054 -: Юни 11, 2024, 10:02:16 pm »
Миналата година обясних защо ми трябва черен пясък, но ( както и очаквах ) –само се бъзикаха и никой не донесе/изпрати ... относно моят  клип ... ( там си SGS ) –нямам абсолютно никакво намерение да го коментирам.хората , които разбират , са ,,видели‘‘.другите се пулят .на другите и да им ,,отваряш очите‘‘-  смисъл 0 ! аз ако имах достатъчно пясък –мислиш ли , че нямаше да пропусна възможността да направя слой поне 10 см дебел ? и престанете с този снизходително –великодушен тон , моля...  в онзи форум не е така. Всеки един човек живее в отделна, своя си виртуална реалност и много , ама страшно много си ,,вярва‘‘ и винаги е прав ! затова сме на този хал и ще пропадаме със свръхсветлинна скорост- вече я минахме...много лесно могат да се въведат железни , научно обосновани стандарти за тестове на бангии.ма на производителите изобщо не им отърва...пеняват се десетки хиляди ,,експерти‘‘ от цял свят и правят клипове с ,,тестове‘‘ . по клипа му може да го прецениш колко ,,знае за кво иде реч‘‘ . туй то
« Последна редакция: Юни 11, 2024, 10:08:28 pm от zAt »

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #1055 -: Юни 11, 2024, 10:06:41 pm »
 в ,,онзи форум'' има осцилограмата на АКА -СМАРТ -ПУЛС -КИБРИТ.има снимки. има и доста мнения- особено ценни са тези на ivconic . публикуването на  клипа ми тук няма смисъл . тук е Пульо-Сульо  -Пульо   :(  ма говорете де -ни съ притиснявайте ;D  ;D ;D ;D ;D ;D
« Последна редакция: Юни 11, 2024, 10:19:11 pm от zAt »

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1056 -: Юни 11, 2024, 10:17:55 pm »

Е, здрасти! Нали беше тук миналата седмица, защо не каза? Цяла торба с черен пясък щях да ти дам.
А относно "онзи форум" на най-активните си личи много ясно колко им е багажа, и интелектуалния, и техническия и липсата на практически опит. Обаче са решили че са "голямата работа", и понеже не ми се влиза в излишни спорове и обяснения с такива, затова бях престанал да влизам там от много дълго време, може би поне 10-тина години. Сега също нямам намерение да споря и да се обяснявам с хора, с огромно его, които си мислят, че всичко им е ясно.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1057 -: Юни 11, 2024, 10:21:18 pm »
в ,,онзи форум'' има осцилограмата.има снимки. има и доста мнения- особено ценни са тези на ivconic . публикуването на  клипа ми тук няма смисъл . тук е Пульо-Сульо  -Пульо   :(  ма говорете де -ни съ притиснявайте ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Точно на ivconic ли са ценни? Не ме разсмивай. ;D  Този се има за някакъв гуру, вероятно сам си е създал такъв образ, и някои му цъкат с език и се възхищават. Точно на него му липсват много неща. Не знам как не си разбрал...
И понеже няма за какво друго да се хванат, се обсъждат платки, външен вид и пр. Е не е ли това най-гениалното, да бъде колкото се може по-просто и в същото време максимално ефективно.
Сложно всеки може да го направи. Ето АКА направиха Интроник, от сложен, по сложен. Обаче след като пробваха хибрида, чистосърдечно признаха , че е е по-дълбок от Интроника. Ако не вярваш , звъни на Виктор и го питай. На теб ще ти разкаже всичко :)
« Последна редакция: Юни 11, 2024, 10:25:03 pm от Mikron »

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #1058 -: Юни 11, 2024, 10:31:55 pm »
Моят човек с триста зора си намери електрическата самобръсначка( подарък му е ) -беше я заврял в сака с въдиците и затова окъсняхме  и ме беше яд , че не можахме да се видим като хора.  знам ,че страдам от мегаломания, мания за величие , перманентни халюцинации и т.н. нема смисъл да се лекувам-края на света ще е съвсем скоро...

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1059 -: Юни 11, 2024, 11:07:03 pm »
Моят човек с триста зора си намери електрическата самобръсначка( подарък му е ) -беше я заврял в сака с въдиците и затова окъсняхме  и ме беше яд , че не можахме да се видим като хора.  знам ,че страдам от мегаломания, мания за величие , перманентни халюцинации и т.н. нема смисъл да се лекувам-края на света ще е съвсем скоро...
Значи, ако края на света няма да е съвсем скоро, мога като се върна от събора, другата седмица да ти пратя черния пясък.

Неактивен comander

• Напреднал потребител
  • Публикации: 169
« Отговор #1060 -: Юни 11, 2024, 11:16:45 pm »
Воинов колко черен пясък да домъкна ? И ми кажи от кои искаш щото има черен има и лилав ,лилавия е по брутален . Може и туба солена вода ако искаш ,с малко сафрид .

Неактивен comander

• Напреднал потребител
  • Публикации: 169
« Отговор #1061 -: Юни 11, 2024, 11:32:41 pm »
Какво ще го правиш този черен пясък? За щастие само на едно място в страната имаме черен пясък, по бургаските плажове. Поне аз не съм чул да има на друго място.  Не знам защо някои хора се хващат за черния пясък като удавник за сламка, като че ли той е най важния критерий за металдетектинга в България. Може би защото е най-трудната среда за работа с металдетектор. Но много хора в БГ даже не знаят че има "такова животно". Относно орудените почви и "горещи скали" и всякакви видове камъни, те са толкова много и най-разнообразни, че човек цял живот може да събира и да си прави колекции от тях. Черния пясък обаче е доста по различен по характеристики от всички тях.
Засега няма камък или почва, които да са проблем за хибрида. Дори от много силно орудените от всички краища на страната. Той все пак е релик машина, за монети и находки, разработван да работи по -дълбоко от масовите играчки и не е конструиран специално за черен пясък.  Просто не му е това приоритет! За такава среда, трябва малко да се промени и да се намали малко чувствителността. Който иска да работи край Бургас специално на черен пясък, да се свърже с Командера, сигурен съм че ще му съдейства.
На видеото с детектора на Любо, черния пясък се балансира, но се вижда, че засича едва-едва на два-три пръста. Ако на хибрида се намали толкова много чувствителността, и той работи така, (дори много по-добре) и то без да се налагат никакви промени по него. Но пак подчертавам, че засега не е приоритет...
https://youtu.be/IqnoaxpvXr4?si=S3v2estCu02Sukj
черния пясък е магнетит тои присъства във всички почви с различно процентно съдържание .За истинската импулсна индукция този пясък не е никъкъв проблем .

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #1062 -: Юни 12, 2024, 05:08:31 am »
Една кофа ( поне 8 литра ) черен и 10 литра лилав –да си жив и здрав ! тубата морска вода е задължителна за тестове на пулсаци и на Deus2, Equinox, Manticore и други multifrequency

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 380
« Отговор #1063 -: Юни 12, 2024, 08:48:40 am »
Монети в буркани няма. И особено ако е пулсак тестове не се правят с буркан.
може ли да кажеш защо не се прави  с буркан теста какво пречи стъклото значи аз съм правил грешни тестове слагам 1 лев под буркана и го пробива пулсака слагам 10 ст под буркана няма никой

Неактивен stapkaneron72

• Ветеран
  • Публикации: 604
« Отговор #1064 -: Юни 12, 2024, 09:47:31 am »
Оня  топ  паралията  ,умрелия  кур заспал -къде  седнал на стола все  едно света него  амм чи спря  да пише !!