Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 111720 пъти)

kodokan, goro50, traper250, Mikron и 16 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен avreliann

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 28
Re: Mikron Hybrid
« Отговор #600 -: Февруари 11, 2024, 08:39:23 pm »
Да докладвам резултатите от днес както обещах по-рано. Пуснах хибрида на тотално пребит участък - претарашен е няколко пъти с последния сигнум, и нокс 800, и на края с тези два детектора беше абсолютна тишина. Та сигнума със зор чуваше левче на 20см там, в същата дупка хибрида го чува перфектно до 35см - повече ме мързеше да копая, защото под 20см има много дребни камъчета и стават по-големи в дълбочина - тегаво за копане е, па исках и да преслушам терена за сигнали. Хванах точно 4 сигнала - всичките ги даваше смесени, дори и с така наречената вертикална идентификация пак не се изчистваха еднозначно - винаги имаше леко замазване - не знам може и аз да съм нещо крив и да не мога да го настроя правилно тоя апарат - все пак ми е първия такъв с врътки и без дисплей, и първи излет с него. Та реших да копая най-силния сигнал - той беше 50/50 черно цветно, от другите има два с черно включване от време на време - 70/30, но бяха доста по-слаби - демек трее се копа повече. Та с копането започна и псуването - до 30-35см бива, но надолу - ужас няма копане, много камъни. На 53-55см извадих полуразложена турска подкова - само половината беше оцеляла горе долу - 3мм дебелина беше останала, а  другата половина изядена тотално от ръжда. Тая дупка ми разказа играта - другата седмица ще взема авера с нокса - днес не можа да дойде, че си имал работа, и той не ми вярва като му разправях за какво иде реч - като покопае малко ще повярва. Явно май номера със заравяне на златна монетка в началото, за точно определяне на дискриминацията ще важи с пълна сила за този апарат. Иначе уреда си струва парите - все пак 4 сигнала са си 4 сигнала - направо не ми се вярваше. Започнах с тези настройки, като на два пъти ми се наложи да грундирам - последния път грунд баланса падна почти на 3.5. - там терена ставаше много каменист. Някой ако иска може да удари едно рамо ако съм сбъркал - все пак не минах първо през полигон да видя кое как ще го дава, а и не ме е срам да си призная ако съм сгрешил някъде.
Цвят изкара ли?

Неактивен неделя

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #601 -: Февруари 11, 2024, 08:49:36 pm »
Колегата е направил по-скоро тест за късмет, отколкото сравнителен тест с друг апарат.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #602 -: Февруари 11, 2024, 08:50:18 pm »
Цъ - само тоя го проверих, защото ми беше първия сигнал - другите 2 по-цветни ще ги копаеме с авера, и ще се подготвим по-добре за яко копане. С мини кирката и малка лопатка тоя трап ми ева мамата - много камъняк, няма копане направо. А и както казах там се води пребит терен - минавали са и други колеги преди нас и според тях няма нищо -загуба на време било - още в началото ни предупредиха, че всичк оцветно е "обрано" отдавна. ;D

Колегата е направил по-скоро тест за късмет, отколкото сравнителен тест с друг апарат.

Ми по-скоро беше ми любопитно как ще е спрямо бившия ми сигнум, и нокс 800 - минали сме го основно това място миналата година. Та рекох дали ще чуя нещо с новото апарат - разбира се че ще направя 2-3 полигона да видя кое как е реално, а и да посвикна малко с апарата. Иначе специално два от сигналите са на такова място, че няма никакъв шанс да сме пропуснали да минем отгоре поне веднъж - много е характерно и с малка площ. А тестове и сравнения с други апарати не мисля да правя - вече за себе си съм убеден че машината за цената си е топ и отвява бившия ми апарат като куцо пиле домат - тоест действително съм вдигнал нивото откъм машина. Сега остава аз да се науча да се възползвам от възможностите, които предлага. Сигурно някой GPX 7000 може и да го бие, но цената му е майка плаче спрямо хибрида. А тука с тези закони, поне аз не виждам разумна причина за изсипване на такива суми за техника.
« Последна редакция: Февруари 11, 2024, 09:06:58 pm от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 468
« Отговор #603 -: Февруари 11, 2024, 08:59:55 pm »
Цъ - само тоя го проверих, защото ми беше първия сигнал - другите 2 по-цветни ще ги копаеме с авера, и ще се подготвим по-добре за яко копане. С мини кирката и малка лопатка тоя трап ми ева мамата - много камъняк, няма копане направо. А и както казах там се води пребит терен - минавали са и други колеги преди нас и според тях няма нищо -загуба на време било - още в началото ни предупредиха, че всичк оцветно е "обрано" отдавна. ;D
То се види що за търсач си...  ;D
« Последна редакция: Февруари 11, 2024, 09:03:06 pm от pechkata »

Неактивен avreliann

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #604 -: Февруари 11, 2024, 09:04:07 pm »
Е те на пребитите обекти само железата останаха, цвят има в дълбочина, въпроса е коя машина може да ги достигне,

Неактивен avreliann

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #605 -: Февруари 11, 2024, 09:08:40 pm »
Няма ли друг, запознат с материята, с новия пулс хибрид или както рече инджилера– дрънкат ли в джоба семки и бомбони?

Неактивен неделя

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #606 -: Февруари 11, 2024, 09:16:29 pm »
Чакаме Kronos555.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #607 -: Февруари 11, 2024, 09:17:22 pm »
Я съм само любител, а не професионалист :D
Щом стои толкоз време, и никой не го е намерил досега, ще постои и някой друг ден - мойто крехко нежно телце, е създадено за силни и приятни усещания, а не за големи хамалогии - ако падна под 100 оки от много копанье, жената може и да ме зареже - къв мъж ще съм тогава. Па и колегата с нокса не ми вярва че съм чул нещо там - ще подкрепя вярата му с малко физ зарядка за негова сметка.. :D
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен pechkata

• Старши потребител
« Отговор #608 -: Февруари 11, 2024, 09:36:31 pm »
Няма лошо... ;)

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1457
« Отговор #609 -: Февруари 11, 2024, 09:37:35 pm »
Стефчо възможно ли е към титулярният потенциометър за грундбаланса да се добави
последователно още един но с много по малко съпротивление за финна настройка.
Доколкото виждам на панела има място. А най добре ще е ако има потенциометър
двоен един в друг но с различно съпротивление. Единят за грубо а другият за финно.
Просто си мислех.Поздрави. :)
PS: Сигурно си мислел по въпроса но нещо е попречило.
Може да се сложи и допълнителен за фина настройка или многооборотен. Обаче няма къде. На панела има място, но на платката няма, а тя е плътно зад панела.
Двоен също може, но те малко стърчат от кутията и ако случайно се закачи в дрехата при маховете, настройката може да замине без да разбере човек. Твърде много се задълбахме в това грундиране и сега се прави от мухата слон. То е точно толкова нормално, колкото и при всички други детектори с ръчен баланс. Най-вече зависи от почвата. Ако тя се променя, който и да е детектор, трябва да му се пипне баланса! Тук над Аксаково има една нива, в която трябва да се прави баланс към грунда през метър. Без значение от детектора. Автоматичните работят удобно, но режат от дълбочината. Обаче извън нивата като се влезе в гората, направиш ли грунда, може с часове да се маха без промяна...
Автотракинга в такива случай помага, но той е "нож с две остриета" - работи се по комфортно с него, но може и да отреже едни 10-20-30% от дълбочината според това как е направен, с каква скорост работи и до какво ниво на сигналите е настроен да елеминира. Удобство е, но се изтърват най-дълбоките и понякога най-интересни сигнали.  В следващите модели е предвидено да го има, заедно с други екстри за мързеливи, а вече кой както иска, така ще може да настройва и да работи.
« Последна редакция: Февруари 11, 2024, 09:40:52 pm от Mikron »

Неактивен pechkata

• Старши потребител
« Отговор #610 -: Февруари 11, 2024, 09:46:23 pm »
Цитат на: Mikron

Автотракинга в такива случай помага, но той е "нож с две остриета" - работи се по комфортно с него, но може и да отреже едни 10-20-30% от дълбочината според това как е направен, с каква скорост работи и до какво ниво на сигналите е настроен да елеминира. Удобство е, но се изтърват най-дълбоките и понякога най-интересни сигнали.  В следващите модели е предвидено да го има, заедно с други екстри за мързеливи, а вече кой както иска, така ще може да настройва и да работи.
;) :)

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3172
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #611 -: Февруари 11, 2024, 09:59:59 pm »
Няма ли друг, запознат с материята, с новия пулс хибрид или както рече инджилера– дрънкат ли в джоба семки и бомбони?

Още са малко в България, пък и тук е особено положение  - хората се пазят, и никой не обича да се хвали ако е набрал на излет някой жълт минзухар или нещо друго читаво. Не че ги няма вече. Иначе за аутотрака съм против. Сорекса има и аутотрак, и авто баланс, но още от самото начало го карам само на ръчен грунд. По-добре да усещаш когато терена се мени и да грундираш начесто отколкото от мързел да си вкарваш автогол.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3172
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #612 -: Февруари 11, 2024, 10:01:50 pm »
Ники, какви са тея постове с по две ухилени маймуни? Ако ги трием да не се сърдиш.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен borisla123

• Старши потребител
  • Публикации: 373
« Отговор #613 -: Февруари 11, 2024, 10:09:01 pm »
Каква е цената на този  апарат .

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1457
« Отговор #614 -: Февруари 11, 2024, 11:30:53 pm »
...Освен на ферит, се настройва към гранит, магнетит, почвата на Трапера от Странджа, която е супер магнитна и прилича на желязна руда. Също и към всякакви керамики и камъни, които са проблем за другите или най-малкото обръщат сигнала. Всичко това е заснето, чакам видеото да се качи...
За това ставаше дума: https://www.youtube.com/watch?v=sglhw9ERh3U