Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 94173 пъти)

0 Потребители и 22 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1433
Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« -: Септември 13, 2023, 01:07:53 am »
Абсолютно вярно е всичко гореказано...с едно допълнение- живеем в информационно поле , има нещо като телепатия и групово поведение , идеи и духовно ниво в планетарен мащаб -,, де сите турци-там и гол Хасан'' - периода 1960- 1990 години ( грубо казано ) бе период на много нови идеи в изкуството -духовен подем ;) . сега са времена на упадък
Любо, за ей това говорихме днес: https://www.youtube.com/watch?v=Sa2mCV4V3GE
Понеже много хора ме питат (някои са го видели на събора, други са чули от трети и т.н.), го пускам тук, за да не отговарям на всеки по отделно.

Неактивен Владко_тарикатко

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 198
Re: Mikron Hybrid
« Отговор #1 -: Септември 13, 2023, 12:24:08 pm »
Любо, за ей това говорихме днес: https://www.youtube.com/watch?v=Sa2mCV4V3GE
Понеже много хора ме питат (някои са го видели на събора, други са чули от трети и т.н.), го пускам тук, за да не отговарям на всеки по отделно.

Във въздуха пари няма, като идваш на панаира докарай АКА-то да видим как ще хване гърнето и дали въобще ще го хване https://youtu.be/FFzBLWc-C3Y?si=0uNJkHFE3tz7EFEa .
Тая тоя терен има още няколко сигнала на които може да се пробва , меден съд 8см. на 80 см. и медна чиния 22см. на 110см .
Всичко това е заровено преди три години .

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 292
« Отговор #2 -: Септември 15, 2023, 04:45:39 am »
На 3мин. 50 сек. от видеото  се обажда един кълвач ( Уди кълвача   ;)   https://www.videoman.gr/bg/196477 ) , който явно е впечатлен от дистанцията на регистриране на лопатата ...

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3151
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #3 -: Септември 15, 2023, 06:33:39 pm »
Тест на хибрида с 45 см сонда:
https://www.youtube.com/watch?v=Op6oce9Xg_w

Вярно  че това е въздушен тест, ама това не е обикбовена тояга на индукционен баланс. Това е пулсак, и загубата на сигнала в земята е минимална или никаква. Друго е важно. Досега пулсаци съм виждал разни, но пулсак да дели толкова категорично цветно/черно не съм видял. И друго - сигнала на големите медни 5 копейки е повече от добър. Щото повечето пулсаци на такъв сигнал мълчат като партизанин на разпит.
Заредил съм се първи на опашката и чакам да излезе първата партида. Нищо чудно сорекса да остане за втори апарат като гледам как вървят нещата.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #4 -: Септември 15, 2023, 09:23:33 pm »
Тест на хибрида с 45 см сонда:
https://www.youtube.com/watch?v=Op6oce9Xg_w

Вярно  че това е въздушен тест, ама това не е обикбовена тояга на индукционен баланс. Това е пулсак, и загубата на сигнала в земята е минимална или никаква. Друго е важно. Досега пулсаци съм виждал разни, но пулсак да дели толкова категорично цветно/черно не съм видял. И друго - сигнала на големите медни 5 копейки е повече от добър. Щото повечето пулсаци на такъв сигнал мълчат като партизанин на разпит.
Заредил съм се първи на опашката и чакам да излезе първата партида. Нищо чудно сорекса да остане за втори апарат като гледам как вървят нещата.
Блажени са верующите, защото  тяхно е царството небесно...( Матей 5:3-12 ) Пулсаците печелят дълбочина ( спрямо въздушен тест ) в терени , които магнита се облепва частици от почвата  (пясъка ) .Колкото е по-висока магнитната проницаемост ( по-силно залепва за магнита )-толкова по-голяма е печалбата – терена действа като магнитопровод и подобрява връзката между мишената и сондата .Обаче колкото по-висока е проводимостта на почвата –толкова по-голяма загуба на дълбочина ... и това засяга абсолютно всички технологии детектори . В геофизиката това е известно много отдавна и единственото спасение е много ниски работни честоти , което води до загуба на чувствителност за мишени с малки времеконстанти.Хибрид  може да бъде направен по много различни начини – колкото начините да откажеш цигарите  ;)

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #5 -: Септември 15, 2023, 09:54:19 pm »
Любо, колко от подводните детектори (особено за морето) са пулсаци? Май повечето?!
Във водата проводимостта не е ли най-висока?
На плажа - в прибоя, на мокрия пясък почти само пулсаци се ползват, с много малки изключения.
Но пък е абсолютно вярно, че те трудно (или въобще не) "чуват" много малки цели с ниска проводимост.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #6 -: Септември 15, 2023, 10:37:26 pm »
Блажени са верующите, защото  тяхно е царството небесно...( Матей 5:3-12 ) Пулсаците печелят дълбочина ( спрямо въздушен тест ) в терени , които магнита се облепва частици от почвата  (пясъка ) .Колкото е по-висока магнитната проницаемост ( по-силно залепва за магнита )-толкова по-голяма е печалбата – терена действа като магнитопровод и подобрява връзката между мишената и сондата .Обаче колкото по-висока е проводимостта на почвата –толкова по-голяма загуба на дълбочина ... и това засяга абсолютно всички технологии детектори . В геофизиката това е известно много отдавна и единственото спасение е много ниски работни честоти , което води до загуба на чувствителност за мишени с малки времеконстанти.Хибрид  може да бъде направен по много различни начини – колкото начините да откажеш цигарите  ;)

Тъй де, сещай се  :) Какъв е смисъла да нарамя тоя пулсак в лека горска почва където обикновени тояги са силни та силни, освен да разчитам на категоричната дискриминация черно-цветно? Пролетта утрепах народа два дни с най-обикновена бандитка 1+. Беше ми изпаднала за малко време та я разкарах по поляните за разноорбразие, Няма майнелаби, няма ХР-та, няма няма фишери и клонингите им, работи си машинката като чук, с тая подробност че при променливи терени копчето за дискриминация се ползва и се връцка доста и се ползва като грунд баланс. Ти поне си в час, сещай се  8), Та тоя хибриден пулсак не ми трябва да си правя кефя по поляните покрай скарата с търсене на изплес за кеф. За това имам сорекса.  Тоя апарат ми трябва за оттдавна отписани места дето тоягите губят 40-50 процента от дълбочичната , и то с яко въртене на фазата в дълбокото. Пак се сещай, не си вчерашен.
Mikron металдетектори

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #7 -: Септември 16, 2023, 05:50:55 am »
Любо, колко от подводните детектори (особено за морето) са пулсаци? Май повечето?!
Във водата проводимостта не е ли най-висока?
На плажа - в прибоя, на мокрия пясък почти само пулсаци се ползват, с много малки изключения.
Но пък е абсолютно вярно, че те трудно (или въобще не) "чуват" много малки цели с ниска проводимост.
https://www.geokniga.org/bookfiles/geokniga-elektrorazvedka-tom-1.pdf  - В тази книга има всичко , което е необходимо за да ви накара да млъкнете ( когато говориш с мен ще мълчиш ! https://www.vbox7.com/play:7d527cb193   -3мин.29сек. ) не спорете с мен, а с автора на книгата...всичките тайнствени патенти , супертехнологии в металотърсачите отдавна се прилагат в геофизиката. За морската светена водица – на стр.166 и не само там- разглеждат и многочестотни системи , и МПП – метод на преходни процеси ( демек пулсаци ) –всичко...ма нема кой да чете...ефекта е безмилостен https://nauka.offnews.bg/skeptik/daning-kriuger-i-samochuvstvieto-na-nekompetentnite-121870.html

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #8 -: Септември 16, 2023, 10:36:24 am »
Любо, "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват". ;)

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #9 -: Септември 16, 2023, 08:09:44 pm »
Любо, "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват". ;)
Тъй де  ;), ма спецовете по фън шуи (feng shui ) в Сингапур съветват бизнесмените :,,никога не бъдете на първо място " . да не кажете , че не съм ви го казал , де :(

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #10 -: Септември 16, 2023, 09:40:51 pm »
Тъй де  ;) , ма спецовете по фън шуи (feng shui ) в Сингапур съветват бизнесмените :,,никога не бъдете на първо място " . да не кажете , че не съм ви го казал , де :(
Самия Сингапур е на първо място в света по стандарт на живот  :)

« Последна редакция: Септември 16, 2023, 09:59:40 pm от Mikron »

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #11 -: Септември 18, 2023, 04:31:43 am »
Те заради това са на първо място- защото техните бизнеси са на трето, четвърто място... НИКОГА НА ПЪРВО !

Неактивен yjasabg1

• Напреднал потребител
  • Публикации: 241
« Отговор #12 -: Септември 18, 2023, 10:31:12 am »
Дъра бъра.Пулсаците отдавна се доказаха с големите антени като бъркачи надълбоко.С уважение към вас които разбирате от електрониката.На практика отдавна се доказаха пулсаците.Така че освен положително отношение към този уред друго всичко е хейт.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #13 -: Септември 20, 2023, 07:24:29 pm »
Понеже знам със сигурност че има доста хора които се интересуват от Mikron hybrid, а Стефан е доста зает, да пусна някаква предварителна информация за да е налице за всички във форума. Стандартната комплектовка ще е с 27 см сонда. Освен нея ще има и още 4 вида - 36см, 38см, 45 см и една елипса 16х28см. Апарата е с много сложен софтуер, но управлението ще е изцяло аналогово и лесно в олд скуул стил. Първата партида се предполага ще е готова в началото на октомври , но за съжаление няма да бъде в голям обем и едва ли излизашни бройки ще стигнат за свободна продажба по магазините щото май всичко е резервирано. Цената още не е ясна но със сигурност апарата няма да е бюджетна машина. Снимки ще има при първа възможност.
Mikron металдетектори

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #14 -: Септември 21, 2023, 06:47:48 am »
Понеже знам със сигурност че има доста хора които се интересуват от Mikron hybrid, а Стефан е доста зает, да пусна някаква предварителна информация за да е налице за всички във форума. Стандартната комплектовка ще е с 27 см сонда. Освен нея ще има и още 4 вида - 36см, 38см, 45 см и една елипса 16х28см. Апарата е с много сложен софтуер, но управлението ще е изцяло аналогово и лесно в олд скуул стил. Първата партида се предполага ще е готова в началото на октомври , но за съжаление няма да бъде в голям обем и едва ли излизашни бройки ще стигнат за свободна продажба по магазините щото май всичко е резервирано. Цената още не е ясна но със сигурност апарата няма да е бюджетна машина. Снимки ще има при първа възможност.
:)По оскъдната стръв , която бе закачена на кукичката ( тестове във въздуха , където има само мухи и комари ) видяхме следното :
Дизайна е руска школа .
Не видяхме :
Тест на почвата –преходи почва – лют камък , почва –тухла ,почва –почва напоена със солена вода.
Тест на магнетит . дискриминация по времеконстанти.и доста други тестове – могат да се видят в геотеча , от Riss .Хибридите са ,,каймака‘‘ и по доста характеристики нямат конкурент. Но хората не са виждали такова животно досега и би трябвало да им се покажат предимствата ( поне така си мисля , може и да греша ) .на народа му омръзна маркетинговия подход ала Минелаб (тип приказки от 1001 нощ –показваме разфокусирано лицето на красавицата , покрито с фередже , НО тя носи и тъмни очила ;D ).трябва ни нова стръв , ново перце , замятане на въдицата с финес... ;)
Такива видеа биха накарали  доста народ да счупи прасенцето-касичка и да отпраши към магазина.