Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 87106 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 449
Re: Mikron Hybrid
« Отговор #945 -: Април 20, 2024, 09:41:20 pm »
На такава почва си попаднал. Чернозем ли е? Тук дискриминацията не отхвърля видове метал, а служи точно за това да се намери къде най-добре дискриминира цветно-черно. В някои сухи и песъчливи почви и на 7-8 дискриминира добре в дълбочина. Другаде може да се случи и на нулата. Зависи и от проводимостта и от влагата. В инструкцията е обяснено.
Тази настройка е характерна при гъдулките... ;)

Неактивен niki3

• Старши потребител
  • Публикации: 397
« Отговор #946 -: Април 20, 2024, 09:50:05 pm »
Как така ти звъни камъните цвят? Или черно.... и как така дели при дискриминация  0 ?
Дава ги като камбана един широк сигнал познават се отива към желязото.Като първите монетари на времето който беха дълбоки в ръчен грунд.Дели много добре в дискриминация 0 и в дълбочина.
Който търси може и да намери!Който не търси нема как да намери

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1428
« Отговор #947 -: Май 04, 2024, 12:44:21 am »
След някои дребни, но много съществени подобрения, малко тестове с минерализирани гранитни камъни. Антената е 25х35см, но на дълбочина работи колкото досега беше 38х42см.
www.youtube.com/watch?v=PYy3y5rL0sA

Всчики VLF-и (вкл. мултичестотните) обръщат тотално цвета в желязо при тези тестове.
Дискриминацията на дълбоките сигнали също е мноооого подобрена. Засичат се с ясен цветен сигнал със "зона", без колебаене дали е цвят или желязо.
На другото излизане ще го заснемем. Днес заваля дъжд и не стигна времето :-[

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #948 -: Май 04, 2024, 10:00:36 am »
И още малко за особеностите на дискриминацията: www.youtube.com/watch?v=rJKFk226fnE
Всякакви ръждясали ламарини, консервни кутии, плоски железа и др. подобни се различават категорично.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3143
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #949 -: Май 04, 2024, 11:50:43 am »
Добре че не избързах да сменям сегашната 28-ца. Тая елипса е трепач.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 178
« Отговор #950 -: Май 04, 2024, 12:29:09 pm »
И аз чакам с нетърпение да я пробвам.

Неактивен yjasabg1

• Напреднал потребител
  • Публикации: 240
« Отговор #951 -: Май 04, 2024, 04:22:59 pm »
  За мен 28-та работи прекрасно,и голямата пеперуда слагам когато трябва,но 28-та е супер удобна и резултатна.Всеки според'' зависи''.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #952 -: Май 04, 2024, 09:39:14 pm »
И това не е "върха на пирамидата". Още подобрения ще има. Колкото повече се заяждат някои, толкова повече ме стимулират да ги усъвършенстваме.
Така че, благодаря на всички за критиките. Те също допринасят за успеха :)

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3143
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #953 -: Май 05, 2024, 12:23:15 am »
  За мен 28-та работи прекрасно,и голямата пеперуда слагам когато трябва,но 28-та е супер удобна и резултатна.Всеки според'' зависи''.

Моята  е прототип и има някои разлики от стандартните. Тая в тебе в някои неща е една идея по-добре.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 70
« Отговор #954 -: Май 07, 2024, 10:04:05 am »
Елипсата изглежда супер, кога се очаква да е в продажба?
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #955 -: Май 16, 2024, 11:23:06 pm »
Елипсата изглежда супер, кога се очаква да е в продажба?
Съвсем скоро.
...................
Обаче продължава да ми се "избистря картината" колко много хора не са в час с грунд баланса. Как точно и защо трябва да се прави...
Заради това заснех това кратко видео: https://www.youtube.com/watch?v=niqt8fXCMqg
Учудващо е как това просто и кратко действие затруднява някои хора. Обикновнео са такива работили с детектори с автогрунд, или с фиксиран от типа "включи и тръгни". Бях свидетел дори на крайни случаи като това да постави антената на земята и да върти копчето за грунд баланса наляво-надясно без да знае какво и защо го прави. И какво трябва да очаква да се случи  ???
Масова грешка която се прави от хора без опит е да не настроят съвсем точно баланса към земята и да елеминират остатъчния сигнал  като намалят прага. Което веднага води до намаляване на дълбочината и почват оплаквания, че детектора бил плитък и не е това което е показано. Но като излезем на полигона и направим всичко като трябва, изведнъж се оказва, че не е плитък и всичко е като е показано!
Ако баланса е поставен вляво от нулата (например баланса към земята е на 7, а копчето е постаено на 4) , ще има нисък тон от земята, при което този сигнал заедно с цветния сигнал от монетата в земята взаимно се елиминират и обикновено или няма реален сигнал от целта, или дълбочината е значително намалена. И обратно, ако е вдясно от нулата, ще имаме "негативна земя" , която буквално поглъща сигнала от целта. Затова е много важно баланса да е направен на точното място при възможно най- висок праг на звука "Threshold". Затова с грунд баланса и Threshold се работи едновременно!
Друга сериозна грешка която се допуска, заради незнание, е да се правят тестове и проби в места със смущения - стаи, дворове и др. Заради автонастройката на прага, при наличие на смущения прага е относително спокоен в сравнение с много други и не подскача "нервно" нагоре - надолу. Има ли смущения, появява се постоянен звук и прага трябва да се намали. Което обаче намалява и дълбочината. Заблудата на начинаещите е, че това е реално прага и това са възможностите на детектора. Затова от време на време се появяват нечии изказвания, че детектора не е това което е показано. Вчера имах подобен случай - тестват детектра в някакъв двор, прага не може да се вдигне на повече от 4 заради смущенията. Чувам във видеото което са ми пратили, че има огромни смущения, които странно как не им правят впечатление. В резултат детектора едва засича €1 на 18-20см и съм засипан с оплаквания, че няма дълбочина. Посъветвах ги да отидат някъде в гората или на поле далеч от града и пак да направят същите тестове... При следващото обаждане от полето се оказа, че вече засичат €1 на 50см. (при праг на 7) и всичко е както е било показано.
Не знам хората ли са станали по мързеливи или очакват детектора сам да прави всичко, но през 90-те години например, когато масово детекторите бяха с подобни настройки, не помня такива случаи и то при стотици ползватели. Не съм предполагал, че 2 копчета ще затруднят някого. И масово не се отварят и поглеждат инструкциите за работа.
Явно трябва да се набляга на автоматизиране :-X
И един бърз въздушен тест с 28х32 сонда: https://www.youtube.com/watch?v=ufiVkYU7tZM
« Последна редакция: Май 16, 2024, 11:26:19 pm от Mikron »

Неактивен hristo

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 108
« Отговор #956 -: Май 17, 2024, 02:49:08 am »
..."избистря картината" ...
Явно трябва да се набляга на автоматизиране :-X

Сакън, аман с това автоматизиране и дори "автоматичния праг", който има заради автонастройката на прага. Виждате, че пречи повече от колкото помага на хората, да се работи при смущения.

Таман си викам, че се върнахме пак в 90-те, като в необрано лозе със апарата ви дълбок с дискриминатор с 3 три копчета THRESH, DISC, GB и без екран. И вие решавате да го разваляте, язък за хубавия апарат. С който обръщаме/реголваме всичко останало още на две лопати дълбочина по битите места.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #957 -: Май 22, 2024, 09:37:19 pm »
Другата тема е невидима за гости, затова дублирам и тук - дискриминацията на денар и желязна плочка около 5х5см на 50см дълбочина.
https://www.youtube.com/watch?v=2VUmj8-7hA4
И само за сравнение - https://www.youtube.com/watch?v=9DP-3A1vOLo , тъй като знам, че има много фенове на Майнлаб, които са "изключително доволни", но само те си знаят колко излишни неща са изкопали, а колко са пропуснали, едва ли имат представа.
Това е в леката почва край морето. В добруджанския чернозем се сгъва до 22-23см за денар, докато във въздуха е около 35-36см. https://www.youtube.com/watch?v=efXIdQA2xVE
Мантикора е с една идея по-добре, но става по нервен като се усили, иначе и той ги бърка по същия начин.

Неактивен PetarP

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 39
« Отговор #958 -: Май 23, 2024, 02:33:12 am »
Само да вметна парк 1 и 2 са най плитките програми Нокса с две врътки ще хване денара без проблеми и ще мълчи желязото.Много са ви леки почвите.Пусни един деус 2 на тая почва аз ще ти кажа настройките да видиш резултата.Часам моята да пратиш да я видя какво може имам деуси,ноксове джи пи та и какво се сетиш

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #959 -: Май 23, 2024, 09:43:00 am »
Само да вметна парк 1 и 2 са най плитките програми Нокса с две врътки ще хване денара без проблеми и ще мълчи желязото.Много са ви леки почвите.Пусни един деус 2 на тая почва аз ще ти кажа настройките да видиш резултата. Часам моята да пратиш да я видя какво може имам деуси,ноксове джи пи та и какво се сетиш
На другите програми или изобщо няма сигнал или става много нервен. Там почвите са леки, но това е близо до морето и са доста солени. Още по леки са от другата страна на града, на запад. Там всички апарати работят много дълбоко.
Освен това, денара не лежи хоризонтално а е на 45°. Някои апарати, които могат да го засекат го просвирват желязо или е "тука има-тука няма".
Деус няма под ръка в момента. Всички около мен, които имаха Деуси се освободиха от тях.