0 Потребители и 53 Гости преглежда(т) тази тема.
На трапа битката е предизвестена ,ще бъде надуване на балалайките без резултат.И на мен ми се ще другите ми апарати да бъркат толкова ,но само ми се ЩЕ.Без резултат.На колегите които не са бачкали с грундарки някогашни,само малко повече търпение и бачкане ако има къде.
Стефане мани го Николайчо, него прибора не го интересува. И в дома да му го занесеш все тая.Не е нормално това. Прилича на дефектен апарат. Ако при мен работеше така изобщо нямаше да се мъча с него на полето а щях да си карам със сорекса. Ако апарата е твой пращай го на Стефан, гаранция че ще има бърза и адекватна намеса. Има си апарата дискриминация, и за разлика от монетарките в дълбочина го няма досадното въртене на фазата. На хората с акъл това нещо отдавна има светна, прави ли ви впечатление че Любо Войнов заряза темата? За дълбочината няма да коментирам нищо.Малко съвети от моята камбанария. Хора, ако ви падне апарата за проби не чакайте "уау" ефект. Не го носете с пеперудата веднага на минерализация с десет вида различен камънак или в някой боклучарник. Това е много силен апарат който работи на ал-метал на границата на физичните закони и гаранция че ще имате проблеми. Пробвайте го първо на еднородна почва където апаратите губят дълбочина, и положете малко усилия да схванете философията на апарата защото това не е обикновена монетарка а пулсак. Скалата на грунда отразява степента на магнитност на почвата, колкото е по ниска толкова повече железни окиси има в почвата. Но това е за магнитност. Ако има проводимост или комбинация от двете грундирането може да е примерно на 6 но почвата е тежка и монетарките губят голяма дълбочина. Влажността на почвата също окзава влияние. Ако пък има минерализация и много и различен камънак е много възможно някои камъни да се обаждат, особено ако са близо до сондата. На такива места е много вероятно много от обикновените монетарки да мълчат на всичкия камънак. Играли сме го тоя цирк. На собствениците на монетарките бързо им замръзна усмивката като разбраха че апаратите са тихи на камъните, ама са тихи и на сигналите в земята. По отношение на грунда с тоя апарат интрига няма, моя от мързел го карам с пеперудата даже на такива места които искат смарт сонда че не ми се занимава със смяна. Под минерализиран дебел камък монета може да се обади с черно ( а за монетарките е пълна тишина) , дърпаш камъка с кирката и нещата си идват на място. Ако пък самия терен е минерализиран правиш грунд по от високо да изчезне сигнала на дърпане и при търсене оставяш аванс между сондата и земята. За смарт сондите мнения за сега не мога да дам защото моята е прототип единична бройка която има разлики от тези които Стефан прави в момента.За дискриминацията. Зарежете мързела и правете настройката със сигнал в земя. Моя на незамърсени места винаги го оставям с намалена дискриминация да свири цвят големи железа консерви подкови и прочее. Но това са страшно силни сигнали. На тях при проверка вдигам дискриминацията и веднага изчерняват. Ако е цветен сигнал при вдигането на дискриминацията никога няма да изчернее. Гаранция.
На каква честота работи хибрида?
Това значи ли че през 500uS работи ту едната ту другата бобинатъй като аннтената е DD. Поздрави. Лаишки въпрос.
Тук за честота не може да се говори в смисъла, който се влага обикновено при другите.Може да се каже, че е Time domain с период 500us.
Цифровите осцилоскопи с автонастройка могат да изиграят лоша шега в случаи като този Това че някои не знаят дори как да свалят правилни осцилограми може само да ме радва. Означава, че не само няма да могат да го копират (заради което са го купили), а дори няма да разберат как работи.P.S. Митак, с грешния човек си се хванал... този с видеото с отвертките , на което печката много се радва. Той явно дори не знае какво и как да гледа Между другото, 30ms са 33,33Hz а не 2kHz...А ако го смяташ и с почивките (както им казваш) става 430ms, което е 2,325Hz , още по далеч от 2kHz.
Естествено че се смята целия цикъл за определяща честота, измерването съм го направил с намотка през антената . Даже видео съм ти пратил и на керемидите как дава всичко коз зад тях.Незнам кои ще си играе да копира детектор тъка работещ.Но аз чакам да дойдеш и да ми покажеш на наш терен как работи.