Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 138204 пъти)

nikola.zhelev и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен PetarP

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 39
Re: Mikron Hybrid
« Отговор #885 -: Април 11, 2024, 10:48:06 pm »
Е, супер. Щом ще се прибереш скоро, тъкмо няма да се чака до Август.  Смарт антените са почти готови и след някой ден ще ги пробваме в лютите странджански джендеми. Така че, докато се върнеш до Великден, ще имаш и една такава подарък. Може и да затрябва някъде, защото с колкото хора от твоя край говорим, има доста противоречиви мнения. Някои споменават и за много леки почви, но и за места където други апарати здраво се озорват. Явно зависи кой по какви места и обекти ходи...
.

Ще чакам .Ако някой има желание да пробва машината да заповяда,след 05.05

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #886 -: Април 11, 2024, 11:20:26 pm »
От първата серия че има няколко  бройки с проблем е ясно, Стефан знае за какво става дума и няма апарат да не е обслужен. Даже и при мен се наложи бърза намеса. Като един от тримата дето хвалят апарата както казава колегата по-горе апарата няма да го хваля, само ще споделя някои констатации. Мисля че народа, даже старите търсачи малко са се разглезили и хептен са забравили какво е това да се учиш по трудния начин. Дето се  казва кръв пот и сълзи , ходиш по полето и бучиш като линейка а пари йок. Няма да забравя времето когато ми стовариха един от първите ийгъли в България. Няма интернет, няма инструкция, няма някой с опит да ти подскаже това онова. Сума време съм ходил върху парите, махаш с тоягата и нищо. И то по време когато господ ходеше по земята и пари имаше на всяка поляна. Хибрида е особен апарат, макар и машинка  с три копчета има различна философия от подобните му по отношение на контролите обикновени монетарки. Помня че първия ден когато го изкарах на поле още на втория час звънях 2-3 пъти на Стефан и накрая ми светна - проблема не е в апарата а в мен. И аз да си кажа честно очаквах някакъв " Уау" ефект, а се оказа че това е един отличен апарат ( и много продуктивен) със своите силни и слаби страни. И нещата си дойдоха на мястото. Там където и аз смятах че апарата е недоправен, видиш ли сорекса работи а хибрида хич го няма, впоследствие се оказа че пулсака  бере пари а сорекса както казват руснаците нервно пуши встрани. Хубав апарат е сорекса , никога няма да го махна, ама приятелчето дето го носи сега все вика пипни го че май не е настроен, е какво да му обяснявам, настроен си е апарата ама толкова са му възможностите. То и с деуса така. Работил деуса ама хибрида не ще. Хайде бе, няма логика. По форумите маса плюнки се изляха по фишер ф 75 че много въртял фазата, ами деуса? Понеже е апарата за 3 бона дай да му спестим критиката. Дайте да си кажем истината. Истината е че деуса независимо от вида на сондата върти фазата като ненормален дори малко земята да е шантава в зависомост от честота на която е настроен. Помня  когато деуса беше излязъл веднъж случайно докато се прибирам  срещам на улицата  една бивша форума звезда, която кара една друга хептем голяма бивша форумна звезда. Казават, отиваме да ти вадим солидите, хилят се хората весело им е , няма лошо. Вадете бре, да не са мои, полето е общо, само умната с деуса. Тогава едната голяма форумна звезда скочи от джипа и за 5 минути ми обясни как " аз на тая честота на оная ще ги скъсам". Празни приказки море, изнесе ми лекция какво е маталотърсач и как се търси. Викам си ще скъсаш на Марко макарите. Завалията . Той на където беше тръгнал аз от там се връщах и с очите си бях видял че с деус над 7 килохерца всичко жълто там отива в черното. Няма как да ги видя тея звезди пак и да им кажа че където лапаха мухите хибрида разцепи хастара на минзухарите.
« Последна редакция: Април 11, 2024, 11:30:13 pm от imperio »
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен неделя

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 91
« Отговор #887 -: Април 12, 2024, 12:04:44 am »
Апаратът определено има потенциал, но за момента е надценен.
 Защото:
 - тази цена е голяма за прототип, който има базови проблеми - има какво да се желае и като конструкция, и като захранване ,и като сонди. В смисъл, че има неизчистени проблеми на тези места.
 - дискриминацията е далеч от това , което се представя. Вертикална дискриминация, застъпване на сигнала, бързи махове- всичко това е за повърхностните сигнали, които са ясни, така или иначе. В дълбочина нещата се обръщат категорично и е по-добре да не се ползват въобще тези прийоми.
- апарата просто не млъква и не е за постоянна работа по този начин.
- тези параметри , представени на клипове, трудно ги достигаме дори въздушно. Ръждясала права лопата я засича на 90 см въздушно като чист цвят. За цвета е нормално, за разстоянието не е като за 2400 лв+. Въздушно, да подчертая! Явно не са постоянни показателите, но това е грижа на производителя. А тези, които са са го подкрепили, ще чакаме подобренията. Производителят е определено коректен. А критиките дано ги приеме приятелски и конструктивно.
« Последна редакция: Април 12, 2024, 12:35:47 am от неделя »

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
« Отговор #888 -: Април 12, 2024, 05:47:17 am »
Ще има събори и ще се види какво, и на кой не му достига.Ако донеса хибрида, ще го нося само с малката антена,мисля че е достатъчно.Ако Стефан ще носи няма нужда някой друг да влачи хибрид.Само една вметка да направя.Мисля че всички колеги знаят какво и как се прави тест за дълбочина, и как се работи на ход.Защо се смесват двете теми на едно место?В тестовете за дълбочина всички апарати са издути на макс с цел хващане на поставения сигнал.Тези настройки над траповете са си за траповете,както за хибрида така и за другите апарати.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #889 -: Април 12, 2024, 06:33:48 am »
Ръждясала права лопата я засича на 90 см въздушно....
Колко е голяма тази ръждясала лопата?
Вече на няколко пъти чувам от колеги , че дори лопата на рамото (на ход ) пречи. Апарата я засича и се чудят как да я носят. Някои дори споменаха за 2.2м за лопата с голямата антена. :o

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 765
  • миндил и железарка
« Отговор #890 -: Април 12, 2024, 07:42:19 am »
Мисля че апарата на колегата нещо не в кондиция, може да е от антената, а може и захранването. Последно като излизахме с един колега, голяма стебърна пара (реплика на някаква турска) я отлепи на 65см, а малка жълта паричка 1,5гр си я чуваше много добре на 32 см, при което неговия нокс 900 даже не даде индикация за сигнал. Според мен прати апарата на Стефан да го погледне.

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #891 -: Април 12, 2024, 08:43:01 am »
Мисля че апарата на колегата нещо не в кондиция, може да е от антената, а може и захранването. Последно като излизахме с един колега, голяма стебърна пара (реплика на някаква турска) я отлепи на 65см, а малка жълта паричка 1,5гр си я чуваше много добре на 32 см, при което неговия нокс 900 даже не даде индикация за сигнал. Според мен прати апарата на Стефан да го погледне.
Категорично подкрепям мнението на Неделя... ;)
Варналии сте - нормално е... ;D

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #892 -: Април 12, 2024, 09:22:41 am »
С антената едва ли. Досега не е имало неудачна антена, освен първите 5-6 кръгли 27-ци които бяха с неподходящ екран и ги спряхме, а всички бяха подменени на собствениците им с новите 22х32.
Добре е този детектор да дойде да го проверим, защото 90см за лопата е супер малко, при положение, че тук реално засичаме на 1м в земята гърне с монети колкото юмрук. Капачка от буркан се засича на 1м в земята и то в добруджанския чернозем където другите сериозно клякат, дори Интроника и GPX губят малко дълбочина... Не съм я снимал, тази капачка, защото едва ли някой се интересува от капачки.
Ако има проблем, по скоро е от батериите. По точно вградения контролер който следи заряда. Двама души се бяха оплакали от намалена дълбочина след време и се установи, че двете батерии не се зареждат равномерно заради този контролер. Ако двете батерии имат малко разлика, едната се зарежда все повече, а другата е все по-малко заредена, при което тази разлика с времето става все по-голяма. Докато в един момент детектора остава да работи само на една батерия. Но тя не е достатъчна, за да излъчи пълната мощност и дълбочината видимо намалява.
Това отдавна е оправено, сега всички нови батерии са със сменен нов BMS контролер, който следи и зарежда двете батерии едновременно и по отделно. Така се зареждат напълно и равномерно. Така, че този проблем е отпаднал като такъв, но ако детектора, за който става дума е от първите, възможно е това да е третия такъв случай. Затова е добре да дойде да го видим. Ако е заради батериите, BMS контролера се сменя за 10 минути и проблема се решава завинаги.
И въобще, ако някой от първите забележи намалена дълбочина, веднага да се обажда!

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #893 -: Април 12, 2024, 09:30:16 am »
Категорично подкрепям мнението на Неделя... ;)
Варналии сте - нормално е... ;D

Ники, не бъди толкова категоричен. Заповядай на събора, ще бъде в Чифлика на 14-16 Юни. Левски не е далеч от там.
Може и да си промениш мнението и да ти отпаднат съмненията :)

Неактивен pechkata

• Ветеран
« Отговор #894 -: Април 12, 2024, 12:15:19 pm »
Всяка година ходя на събора на Федерацията... :)
Не съм давал мнение за този детектор - търся му кусурите а те на са малко... ;)

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #895 -: Април 12, 2024, 12:26:07 pm »
Всяка година ходя на събора на Федерацията... :)
Не съм давал мнение за този детектор - търся му кусурите а те на са малко... ;)
Може ли човек да даде мнение за кусурите на един автомобил и за това как вози, в който никога не е сядал, да не говорим да го е карал или да се е возил?
Аз не бих давал мнение за нищо което не съм видял, пипнал, пробвал. Затова .... до събора.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #896 -: Април 12, 2024, 12:42:44 pm »
Стефане мани го Николайчо, него прибора не го интересува. И в дома да му го занесеш все тая.

- дискриминацията е далеч от това , което се представя. Вертикална дискриминация, застъпване на сигнала, бързи махове- всичко това е за повърхностните сигнали, които са ясни, така или иначе. В дълбочина нещата се обръщат категорично и е по-добре да не се ползват въобще тези прийоми.
- апарата просто не млъква и не е за постоянна работа по този начин.
- тези параметри , представени на клипове, трудно ги достигаме дори въздушно. Ръждясала права лопата я засича на 90 см въздушно като чист цвят. За цвета е нормално, за разстоянието не е като за 2400 лв+. Въздушно, да подчертая! Явно не са постоянни показателите, но това е грижа на производителя. А тези, които са са го подкрепили, ще чакаме подобренията. Производителят е определено коректен. А критиките дано ги приеме приятелски и конструктивно.

Не е нормално това. Прилича на дефектен апарат. Ако при мен работеше така изобщо нямаше да се мъча с него на полето а щях да си карам със сорекса. Ако апарата е твой пращай го на Стефан, гаранция че ще има бърза и адекватна намеса. Има си апарата дискриминация, и за разлика от монетарките в дълбочина го няма досадното въртене на фазата. На хората с акъл това нещо отдавна има светна, прави ли ви впечатление че Любо Войнов заряза темата? За дълбочината няма да коментирам нищо.

Малко съвети от моята камбанария. Хора, ако ви падне апарата за проби не чакайте "уау" ефект. Не го носете с пеперудата веднага на минерализация с десет вида различен камънак или в някой боклучарник. Това е много силен апарат който работи на ал-метал на границата на физичните закони и гаранция че ще имате проблеми. Пробвайте го първо на еднородна почва където апаратите губят дълбочина, и положете малко усилия да схванете философията на апарата защото това не е обикновена монетарка а пулсак. Скалата на грунда отразява степента на магнитност на почвата, колкото е по ниска толкова повече железни окиси има в почвата. Но това е за магнитност. Ако има проводимост или комбинация от двете грундирането може да е примерно на 6 но почвата е тежка и монетарките губят голяма дълбочина. Влажността на почвата също окзава влияние. Ако пък има минерализация и много и различен камънак е много възможно някои камъни да се обаждат, особено ако са близо до сондата. На такива места е много вероятно много от обикновените монетарки да мълчат на всичкия камънак. Играли сме го тоя цирк. На собствениците на монетарките бързо им замръзна усмивката като разбраха че апаратите са тихи на камъните, ама са  тихи и  на сигналите в земята. По отношение на грунда с тоя апарат интрига няма, моя от мързел го карам с пеперудата даже на такива места които искат смарт сонда че не ми се занимава със смяна. Под минерализиран дебел камък монета може да се обади с черно ( а за монетарките е пълна тишина) , дърпаш камъка с кирката и нещата си идват на място. Ако пък самия терен е минерализиран правиш грунд по от високо да изчезне сигнала на дърпане и при търсене оставяш аванс между сондата и земята. За смарт сондите мнения за сега не мога да дам защото моята е прототип единична бройка която има разлики от тези които Стефан прави в момента.
За дискриминацията. Зарежете мързела и правете настройката със сигнал в земя. Моя на незамърсени места винаги го оставям с намалена дискриминация да свири цвят големи железа консерви подкови и прочее. Но това са страшно силни сигнали. На тях при проверка вдигам дискриминацията и веднага изчерняват. Ако е цветен сигнал при вдигането на дискриминацията никога няма да изчернее. Гаранция.

« Последна редакция: Април 12, 2024, 12:49:33 pm от imperio »
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
« Отговор #897 -: Април 12, 2024, 01:13:10 pm »
На трапа битката е предизвестена ,ще бъде надуване на балалайките без резултат.И на мен ми се ще другите ми апарати да бъркат толкова ,но само ми се ЩЕ.Без резултат.На колегите които не са бачкали с грундарки някогашни,само малко повече търпение и бачкане ако има къде.

Неактивен pechkata

• Ветеран
« Отговор #898 -: Април 12, 2024, 01:29:19 pm »
Може ли човек да даде мнение за кусурите на един автомобил и за това как вози, в който никога не е сядал, да не говорим да го е карал или да се е возил?
Аз не бих давал мнение за нищо което не съм видял, пипнал, пробвал. Затова .... до събора.
Нямам мерак - не мога да класирам на цената му... :(
За мен "гроздето е кисело"... ;D

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #899 -: Април 12, 2024, 01:37:36 pm »
Стефане мани го Николайчо, него прибора не го интересува. И в дома да му го занесеш все тая.
На него като му чета постовете, всеки път се сещам за вица за гинеколога, който търсел проблеми там където другите намират удоволствие  :)