Forum > Схеми и инженерни решения

Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)

<< < (2/342) > >>

Mikron:
Любо, колко от подводните детектори (особено за морето) са пулсаци? Май повечето?!
Във водата проводимостта не е ли най-висока?
На плажа - в прибоя, на мокрия пясък почти само пулсаци се ползват, с много малки изключения.
Но пък е абсолютно вярно, че те трудно (или въобще не) "чуват" много малки цели с ниска проводимост.

imperio:

--- Цитат на: zAt в Септември 15, 2023, 09:23:33 pm ---Блажени са верующите, защото  тяхно е царството небесно...( Матей 5:3-12 ) Пулсаците печелят дълбочина ( спрямо въздушен тест ) в терени , които магнита се облепва частици от почвата  (пясъка ) .Колкото е по-висока магнитната проницаемост ( по-силно залепва за магнита )-толкова по-голяма е печалбата – терена действа като магнитопровод и подобрява връзката между мишената и сондата .Обаче колкото по-висока е проводимостта на почвата –толкова по-голяма загуба на дълбочина ... и това засяга абсолютно всички технологии детектори . В геофизиката това е известно много отдавна и единственото спасение е много ниски работни честоти , което води до загуба на чувствителност за мишени с малки времеконстанти.Хибрид  може да бъде направен по много различни начини – колкото начините да откажеш цигарите  ;)

--- Край на цитат ---

Тъй де, сещай се  :) Какъв е смисъла да нарамя тоя пулсак в лека горска почва където обикновени тояги са силни та силни, освен да разчитам на категоричната дискриминация черно-цветно? Пролетта утрепах народа два дни с най-обикновена бандитка 1+. Беше ми изпаднала за малко време та я разкарах по поляните за разноорбразие, Няма майнелаби, няма ХР-та, няма няма фишери и клонингите им, работи си машинката като чук, с тая подробност че при променливи терени копчето за дискриминация се ползва и се връцка доста и се ползва като грунд баланс. Ти поне си в час, сещай се  8), Та тоя хибриден пулсак не ми трябва да си правя кефя по поляните покрай скарата с търсене на изплес за кеф. За това имам сорекса.  Тоя апарат ми трябва за оттдавна отписани места дето тоягите губят 40-50 процента от дълбочичната , и то с яко въртене на фазата в дълбокото. Пак се сещай, не си вчерашен.

zAt:

--- Цитат на: Mikron в Септември 15, 2023, 09:54:19 pm ---Любо, колко от подводните детектори (особено за морето) са пулсаци? Май повечето?!
Във водата проводимостта не е ли най-висока?
На плажа - в прибоя, на мокрия пясък почти само пулсаци се ползват, с много малки изключения.
Но пък е абсолютно вярно, че те трудно (или въобще не) "чуват" много малки цели с ниска проводимост.

--- Край на цитат ---
https://www.geokniga.org/bookfiles/geokniga-elektrorazvedka-tom-1.pdf  - В тази книга има всичко , което е необходимо за да ви накара да млъкнете ( когато говориш с мен ще мълчиш ! https://www.vbox7.com/play:7d527cb193   -3мин.29сек. ) не спорете с мен, а с автора на книгата...всичките тайнствени патенти , супертехнологии в металотърсачите отдавна се прилагат в геофизиката. За морската светена водица – на стр.166 и не само там- разглеждат и многочестотни системи , и МПП – метод на преходни процеси ( демек пулсаци ) –всичко...ма нема кой да чете...ефекта е безмилостен https://nauka.offnews.bg/skeptik/daning-kriuger-i-samochuvstvieto-na-nekompetentnite-121870.html

Mikron:
Любо, "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват". ;)

zAt:

--- Цитат на: Mikron в Септември 16, 2023, 10:36:24 am ---Любо, "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват". ;)

--- Край на цитат ---
Тъй де  ;), ма спецовете по фън шуи (feng shui ) в Сингапур съветват бизнесмените :,,никога не бъдете на първо място " . да не кажете , че не съм ви го казал , де :(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия