Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 111711 пъти)

goro50, traper250, Mikron и 13 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен yjasabg1

• Напреднал потребител
  • Публикации: 244
Re: Mikron Hybrid
« Отговор #585 -: Февруари 11, 2024, 03:31:09 pm »
;)
Това пени Любо същото.Не е дебела монета.На 90 градуса я отцепва.Бангийте немогат да я хванат там легнала.На 30 см там само Е-трака я чува ,но легнала и едва едва ,абе може и да я подминеш.Почвата е гадна.Тецък чернозем 2 категория,нормален до слабо алкален,много клисав.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 121
« Отговор #586 -: Февруари 11, 2024, 04:07:22 pm »
Ще е интересно да се види как работи на черен пясък. Не на Сарафово, не на Крайморие, а на т.н. Евин Плаж в Бургас.

Неактивен comander

• Напреднал потребител
  • Публикации: 169
« Отговор #587 -: Февруари 11, 2024, 05:44:42 pm »
Ще е интересно да се види как работи на черен пясък. Не на Сарафово, не на Крайморие, а на т.н. Евин Плаж в Бургас.
Трябва да го направят да се грундира на феритен пръстен той е еквивалента на магнетита . Мъчихме го ама го пее в двете посоки,

Неактивен paunnetti

• Ветеран
  • Публикации: 876
« Отговор #588 -: Февруари 11, 2024, 05:55:48 pm »
Феритните пръстени са с различно " МЮ" в зависимост за какво се използуват.
Според вас кой от тях се доближава до магнетита.
Ето ви три феритни пръстени кой от тях се доближава
до магнетита. Поздрави.
« Последна редакция: Февруари 11, 2024, 06:10:06 pm от paunnetti »

Неактивен comander

• Напреднал потребител
« Отговор #589 -: Февруари 11, 2024, 06:14:12 pm »
Феритните пръстени са с различно " МЮ" в зависимост за какво се използуват.
Според вас кой от тях се доближава до магнетита.
Ето ви три феритни пръстени кой от тях се доближава
до магнетита. Поздрави.
зеления , но да е 7 см диаметър  .

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #590 -: Февруари 11, 2024, 06:20:54 pm »
А имат ли хората които ходят да търсят такъв ферит. Едва ли.
Значи трябва да е нещо достъпно за всеки. Поздрави. :)

Неактивен comander

• Напреднал потребител
« Отговор #591 -: Февруари 11, 2024, 06:34:42 pm »
Почва съдържаща магнетит се грундира на същото място . 

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #592 -: Февруари 11, 2024, 06:39:47 pm »
Почва съдържаща магнетит се грундира на същото място .
OK. Но как ако го нямаш ферита. Нещо не разбирам. Кое е същото място.

Неактивен comander

• Напреднал потребител
« Отговор #593 -: Февруари 11, 2024, 06:48:43 pm »
OK. Но как ако го нямаш ферита. Нещо не разбирам. Кое е същото място.
място на потенциометъра !

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #594 -: Февруари 11, 2024, 06:57:59 pm »
ОК. Разбрах. Но го обясни на тези които четът тук така че да те разберът
за какво става въпрос. Жив и Здрав. Поздрави.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1457
« Отговор #595 -: Февруари 11, 2024, 06:58:42 pm »
Трябва да го направят да се грундира на феритен пръстен той е еквивалента на магнетита . Мъчихме го ама го пее в двете посоки,
Хм, интересно ми е с какъв ферит сте го мъчили. Тук имам няколко вида и размера, всичките се "грундират". Ако не можем да изчистим ферита, то няма да може да се настройва и към чернозем. Фазовата разликата между ферита и чернозема е 4-5 градуса. А на чернозем правим основно тестовете и всичко е снимано там. Между ферита и магнетита също има няколко градуса фазова разлика!
Освен на ферит, се настройва към гранит, магнетит, почвата на Трапера от Странджа, която е супер магнитна и прилича на желязна руда. Също и към всякакви керамики и камъни, които са проблем за другите или най-малкото обръщат сигнала. Всичко това е заснето, чакам видеото да се качи...
В магазина има към 20 вида феритни пръстени, най-различни по размер и магнитна проницаемост. Повечето от тях са пробвани, не са проблем. Най-големия е ф 55мм. Утре ще пробвам и с него.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #596 -: Февруари 11, 2024, 07:09:38 pm »
Да докладвам резултатите от днес както обещах по-рано. Пуснах хибрида на тотално пребит участък - претарашен е няколко пъти с последния сигнум, и нокс 800, и на края с тези два детектора беше абсолютна тишина. Та сигнума със зор чуваше левче на 20см там, в същата дупка хибрида го чува перфектно до 35см - повече ме мързеше да копая, защото под 20см има много дребни камъчета и стават по-големи в дълбочина - тегаво за копане е, па исках и да преслушам терена за сигнали. Хванах точно 4 сигнала - всичките ги даваше смесени, дори и с така наречената вертикална идентификация пак не се изчистваха еднозначно - винаги имаше леко замазване - не знам може и аз да съм нещо крив и да не мога да го настроя правилно тоя апарат - все пак ми е първия такъв с врътки и без дисплей, и първи излет с него. Та реших да копая най-силния сигнал - той беше 50/50 черно цветно, от другите има два с черно включване от време на време - 70/30, но бяха доста по-слаби - демек трее се копа повече. Та с копането започна и псуването - до 30-35см бива, но надолу - ужас няма копане, много камъни. На 53-55см извадих полуразложена турска подкова - само половината беше оцеляла горе долу - 3мм дебелина беше останала, а  другата половина изядена тотално от ръжда. Тая дупка ми разказа играта - другата седмица ще взема авера с нокса - днес не можа да дойде, че си имал работа, и той не ми вярва като му разправях за какво иде реч - като покопае малко ще повярва. Явно май номера със заравяне на златна монетка в началото, за точно определяне на дискриминацията ще важи с пълна сила за този апарат. Иначе уреда си струва парите - все пак 4 сигнала са си 4 сигнала - направо не ми се вярваше. Започнах с тези настройки, като на два пъти ми се наложи да грундирам - последния път грунд баланса падна почти на 3.5. - там терена ставаше много каменист. Някой ако иска може да удари едно рамо ако съм сбъркал - все пак не минах първо през полигон да видя кое как ще го дава, а и не ме е срам да си призная ако съм сгрешил някъде.
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3172
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #597 -: Февруари 11, 2024, 07:23:00 pm »
Другия път можеш да копнеш една монета на педя и да регулираш дискриминацията. И задължително в земя, не отгоре на повърхността.На различни терени се получава +/- в положението на дискриминатора.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #598 -: Февруари 11, 2024, 07:29:18 pm »
Е аз пробвах с левче на 35см, но май ще е по-сигурно със нещо златно за всеки случай. Сега като се замисля следварително, ако бях тествал какво ще се чуе след като изкопах първите 20 см, сигурно нямаше да го копая тоя окоп, но на човек винаги му идва акъла в главата по-късно, когато има време за размишления, па и все пак исках да видя какъв ще ми е първия сигнал с този уред :) Като цяло не ми се вярваше че ще е чак толкова дълбок наистина...
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен comander

• Напреднал потребител
« Отговор #599 -: Февруари 11, 2024, 08:00:25 pm »
Хм, интересно ми е с какъв ферит сте го мъчили. Тук имам няколко вида и размера, всичките се "грундират". Ако не можем да изчистим ферита, то няма да може да се настройва и към чернозем. Фазовата разликата между ферита и чернозема е 4-5 градуса. А на чернозем правим основно тестовете и всичко е снимано там. Между ферита и магнетита също има няколко градуса фазова разлика!
Освен на ферит, се настройва към гранит, магнетит, почвата на Трапера от Странджа, която е супер магнитна и прилича на желязна руда. Също и към всякакви керамики и камъни, които са проблем за другите или най-малкото обръщат сигнала. Всичко това е заснето, чакам видеото да се качи...
В магазина има към 20 вида феритни пръстени, най-различни по размер и магнитна проницаемост. Повечето от тях са пробвани, не са проблем. Най-големия е ф 55мм. Утре ще пробвам и с него.
чак да сме го мъчили ,пратих ти снимка на ферита . Забелязах също че под някакъв  камък обърна сигнала за 10 ст , даваики го черен сигнал.