Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 129869 пъти)

0 Потребители и 9 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1477
Re: Mikron Hybrid
« Отговор #570 -: Февруари 10, 2024, 09:33:22 pm »
Защо при всяко включване Хибрида трябва да се грундира отново ?
Според мен се дължи повече на факта, че колегата,  който тества апаратите май хваща за пръв път хибрида. В началото питаше къде е грунд баланса. Затова всеки път проверява и малко повече завърта копчето за грунда отколкото трябва. Просто не му е свикнал...
От друга страна е добре, че тества човек, който го хваща за пръв път. Вижда се че въпреки това, бързо се справя и резултата е налице. Не е нужно да го изучава и усвоява с месеци и да го настройва дълго време преди да тръгне да търси.

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 295
« Отговор #571 -: Февруари 10, 2024, 09:38:50 pm »
Както споменах няколко страници по-рано, хибрида бие търсачито отсякъде. Интересно ми е дали ще успее да се пребори успешно и с някой GPX5000? Утре мисля да го пробвам моя на малко терсене терен - сигнума ловеше левче на 20см със зор - ще пробвам да видя дали ще чуя някой сигнал изобщо. Със сигнума съм извадил 2-3 железа оттам, и повече сигнали не хванах, би трябвало да е чисто - минато е и със сигнум, и с нокс 800. Ако намери нещо, значи отвява категорично и сигнума.
Това ми харесва  :)  ... над Берковица имам набутан странично в бряг 1 лев на 20 см. Доста машини минаха – само двучестотните Екуинокс 900 и Спектра V3 го дават цвят ( с лек зор ) , като Спектрата бие нокса по стабилност на цифрите. Всичко друго ожелезява левчето на поразия  :-[   :'(   :'(   ,, приземяване другари‘‘ -  https://www.youtube.com/watch?v=dFNH0dWD-I4    пардон-ожелезяване ...

Неактивен неделя

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 87
« Отговор #572 -: Февруари 10, 2024, 09:47:25 pm »
Има го тоя момент, освен ако  е на  земя която не е супер лека и еднородна. Апарата е много силен и ако е набримчен докрай е нормално при пускане да го пипнеш. Има терени на които горния слой е един ( да кажем 30 см) долния е друг и ако мръднеш долния слой може примерно да дойде на по-малка дълбочина. Апарата ги усеща тея работи. Не е кусур а особеност с която човек трябва да е наясно.
Говорим конкретно за клипа, който си качил. Само Хибрида се налага да се грундира при всяко включване и то за две крачки напред и две назад. Нека Стефан обясни каква е тази особеност.И на какъв режим е включен Хибрида?
Иначе теста изглежда супер.

Неактивен неделя

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #573 -: Февруари 10, 2024, 10:01:08 pm »
Според мен се дължи повече на факта, че колегата,  който тества апаратите май хваща за пръв път хибрида. В началото питаше къде е грунд баланса. Затова всеки път проверява и малко повече завърта копчето за грунда отколкото трябва. Просто не му е свикнал...
Някяква друга трябва да е причината, защото  един и същи човек пробва трите апарата, а само Хибрида се вижда и чува , че трябва да се грундира отново. Не е "края на света", че губи настройка. Върлосът е защо?
« Последна редакция: Февруари 10, 2024, 10:11:59 pm от неделя »

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #574 -: Февруари 10, 2024, 10:18:31 pm »
Някяква друга трябва да е причината, защото  един и същи човек пробва трите апарата, а само Хибрида се вижда и чува , че трябва да се грундира отново.
Според мен е точно грундиран едва на края, преди последния тест на 40см. Преди това има макар и много малки отклонения от точния баланс, което не е толкова фатално, защото няма фалшиви сигнали при махове над земята. Въпреки това засича добре сигнала, и продължавам да мисля, че просто колегата не му е свикнал още.  Обикновено на едно и също място след като е настроен веднъж правилно, настройката си стои там, не я губи. Налага се да се прави отново само ако почвата се е променила.
Вече доста хора го имат и ако някой желае може да сподели дали и колко често се налага да прави баланс.

Неактивен неделя

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #575 -: Февруари 10, 2024, 10:26:14 pm »
Забелязва се тази особеност с грунд баланса и затова питаме. В цялост теста изглежда напълно обективен. А на какъв режим беше включен Хибрида?

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #576 -: Февруари 10, 2024, 11:12:24 pm »
Забелязва се тази особеност с грунд баланса и затова питаме. В цялост теста изглежда напълно обективен. А на какъв режим беше включен Хибрида?
Виждам, че е на Relic.
Но категорично няма такова нещо като губене на грунд баланса. След като е включен и веднъж настроен си стои в това положение на грунд баланса. Вече над година го разхождаме и тестване по гори и поля, няма случай сам да си измести грунда.
Тук във видеото се създава някакво грешно  впечатление, заради това че при всяко включване го проверява и размества насам - натам и то доста повече от колкото трябва. Вижда се че човека го хваща за пръв път и това веднага се снима... До някъде си е аматьорско изпълнение.
« Последна редакция: Февруари 10, 2024, 11:22:44 pm от Mikron »

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #577 -: Февруари 11, 2024, 12:13:52 am »
Има и една особеност, за която забравих да спомена. Колкото по сложна и минерализирана  е почвата толкова по тясна и стръмна е зоната на баланса. Малко да завъртиш и си извън баланса.

И обратно, при леките почви, зоната на баланса е забележимо по-широка. Въртиш и почти нищо (или едва-едва) не се променя.

Неактивен comander

• Напреднал потребител
  • Публикации: 169
« Отговор #578 -: Февруари 11, 2024, 12:42:15 am »
Би полярното излъчване трябва да е с грунд трак ,има как да стане но не са го описали.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 257
« Отговор #579 -: Февруари 11, 2024, 06:29:52 am »
Направих едно тестче на хибрида с 1-о пени на Виктория.На една страна изправена я хваща на 11 инча с дискриминация в гаден чернозем.Това са си 29 см без малко.Хваща я ясно и чисто на релик1, като апарата е спокоен.Колегите се сещат какво е това монета една страна на 30 см.Пенито е сравнително тънка монета,по тънка от 1лв, и я сложих почти на 90 градуса.Имам клипче,който иска му го пращам на тел да види.Мерих дупката с пимпойнтера ,който е 10 инча.

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 295
« Отговор #580 -: Февруари 11, 2024, 07:15:49 am »
Направих едно тестче на хибрида с 1-о пени на Виктория.На една страна изправена я хваща на 11 инча с дискриминация в гаден чернозем.Това са си 29 см без малко.Хваща я ясно и чисто на релик1, като апарата е спокоен.Колегите се сещат какво е това монета една страна на 30 см.Пенито е сравнително тънка монета,по тънка от 1лв, и я сложих почти на 90 градуса.Имам клипче,който иска му го пращам на тел да види.Мерих дупката с пимпойнтера ,който е 10 инча.
https://bg.ucoin.net/coin/united_kingdom-1-penny-1895-1901/?tid=40635  - това пени ?

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 497
« Отговор #581 -: Февруари 11, 2024, 08:26:33 am »
Би полярното излъчване трябва да е с грунд трак ,има как да стане но не са го описали.
;)

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #582 -: Февруари 11, 2024, 09:04:24 am »
https://www.youtube.com/watch?v=YRz5YJNutn0

Активен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 237
« Отговор #583 -: Февруари 11, 2024, 09:41:32 am »
То се вижда и разбира във видеото , че човека завърта потенциометъра с повечко ход , когато грундира апарата и от там по трудно нацелва центъра. Отделно Стефан каза , че , колкото по тежка почва толкова по финно и с по малък ход на завъртане става нацелването на златната среда. Другия момент е , че апарата се стартира и изключва след всеки тест за да не се смущават апаратите. При ново стартиране на апарата , при новото установяване на токовете по кондензатори и др. според мен е нормално минимално да избяга старата настройка на баланса особенно при по тежка почва , когато там се изисква мн. по финна настройка. Може би все пак това е цената , която плаща апарата за своята супер дълбочина и то с безупречна дискраминация.  И това за някой , ако е кусур  Ок.

« Последна редакция: Февруари 11, 2024, 09:45:43 am от traper250 »

Неактивен paunnetti

• Ветеран
  • Публикации: 876
« Отговор #584 -: Февруари 11, 2024, 02:29:41 pm »
Стефчо възможно ли е към титулярният потенциометър за грундбаланса да се добави
последователно още един но с много по малко съпротивление за финна настройка.
Доколкото виждам на панела има място. А най добре ще е ако има потенциометър
двоен един в друг но с различно съпротивление. Единят за грубо а другият за финно.
Просто си мислех.Поздрави. :)
PS: Сигурно си мислел по въпроса но нещо е попречило.
« Последна редакция: Февруари 11, 2024, 02:49:58 pm от paunnetti »