Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 138102 пъти)

0 Потребители и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 254
Re: Mikron Hybrid
« Отговор #555 -: Февруари 05, 2024, 02:55:27 pm »
Аз пък мисля , че теорията и практиката вървят ръка за ръка. Едното без другото не може иначе нямаше да сме стигнали този научно технически прогрес а щяхме да сме в каменната ера! ;)

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
« Отговор #556 -: Февруари 06, 2024, 09:05:54 pm »
Аз пък мисля , че теорията и практиката вървят ръка за ръка. Едното без другото не може иначе нямаше да сме стигнали този научно технически прогрес а щяхме да сме в каменната ера! ;)
   Прав си колега.Само че теорията би заинтересувала хора като Инжинера ,Микрона и другите колеги които се занимават с техническата част на тези машини,ремонтират правят нови и т.н.За тези които половин живот сме по къра не е много важно кое напрежение трябва да се подаде по по-друг начин за да стане по-добре.Интересува ни как работи и се държи готова на къра една готова машина,и колко струва.

Неактивен traper250

• Старши потребител
« Отговор #557 -: Февруари 06, 2024, 09:27:35 pm »
Грешиш колега , теорията не е само в електронните схеми и принципната работа на всеки един елрктронрн елемент. Теоретична част има много и в изучаването на машината почвата , познанията за минерализацията и орудеността , принципи и работа на апарата във влажна , алкална , солена почва и куп още неща , но просто не се досещаш , понеже явно си изучил доста за тези неща и апарата и всичко вече ти става машинално. Т.е. тя е навсякъде , както и практиката  та когато , човек си служи и с двете е най добре.  :)

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
« Отговор #558 -: Февруари 06, 2024, 10:30:04 pm »
Грешиш колега , теорията не е само в електронните схеми и принципната работа на всеки един елрктронрн елемент. Теоретична част има много и в изучаването на машината почвата , познанията за минерализацията и орудеността , принципи и работа на апарата във влажна , алкална , солена почва и куп още неща , но просто не се досещаш , понеже явно си изучил доста за тези неща и апарата и всичко вече ти става машинално. Т.е. тя е навсякъде , както и практиката  та когато , човек си служи и с двете е най добре.  :)
  Никъде обаче не нося уреда да меря киселинност-алкалност нито вземам проби за структорен строеж.Почвени проби правят в Пушкаров,там поне съм пращал повечето за анализ във връзка с едни по-специални насаждения.Имам доста богата представа от видове почви в БГ, но това не ми върши грам работа.Най вече ми се налага да упражнявам хобито в бързо променящ се почвен състав,засягал съм темата за почвените неудачи.Една машина се доказва в работа с резултати,тегло удобство здравина.Поне за мен е важно как ще работи Хибрида където ИБ бангий трудно работят и какъв ще е резултата. Над 70% от терените в БГ ,ВЛФ-те умират на 40% от това което показват във въздуха,а може и повече да умрат.За почвени проби на къра няма време, и друг колега не съм виждал с два три апарата и почвена карта.Може пък в това да е успеха,аз съм от старата генерация и знам така-Око да види но и ръка да пипне.Научната и техническата част си е за просветените технически в тоя бранш,за нас непросветените е къра,въпреки че и за там си иска познания-практика и мноооого късмет,последното е най-важно.Разсъждавам като практикуващ и клиент в този бранш.В другите дебати не участвам, тъй като имам много бегла представа от платките и схемите на тези машини.

Неактивен paunnetti

• Ветеран
  • Публикации: 876
« Отговор #559 -: Февруари 07, 2024, 07:45:32 am »
Здравей Стефчо. Исках да ти пиша на лични но са препълнени.
За пратката.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #560 -: Февруари 10, 2024, 05:05:48 pm »
Тестват си колегите. Equinox 800 vs Tarsacci MDT8000 vs AKA Smart Pulse. Хибрида не оставя никакви шансове на конкуренцията.

https://www.youtube.com/watch?v=2bip3HgoUyE
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен traper250

• Старши потребител
« Отговор #561 -: Февруари 10, 2024, 05:59:02 pm »
Тестват си колегите. Equinox 800 vs Tarsacci MDT8000 vs AKA Smart Pulse. Хибрида не оставя никакви шансове на конкуренцията.

На събора хибрида два часа в ръцете ми стигаха да разбера , че няма друга такава машина. За Тома неверниците нека пробват , нека видят и пипнат с ръцете си!

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #562 -: Февруари 10, 2024, 07:18:30 pm »

Както споменах няколко страници по-рано, хибрида бие търсачито отсякъде. Интересно ми е дали ще успее да се пребори успешно и с някой GPX5000? Утре мисля да го пробвам моя на малко терсене терен - сигнума ловеше левче на 20см със зор - ще пробвам да видя дали ще чуя някой сигнал изобщо. Със сигнума съм извадил 2-3 железа оттам, и повече сигнали не хванах, би трябвало да е чисто - минато е и със сигнум, и с нокс 800. Ако намери нещо, значи отвява категорично и сигнума.
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #563 -: Февруари 10, 2024, 07:27:33 pm »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Това за всички ли се отнася. :)

Неактивен traper250

• Старши потребител
« Отговор #564 -: Февруари 10, 2024, 07:55:11 pm »
Както споменах няколко страници по-рано, хибрида бие търсачито отсякъде. Интересно ми е дали ще успее да се пребори успешно и с някой GPX5000? Утре мисля да го пробвам моя на малко терсене терен - сигнума ловеше левче на 20см със зор - ще пробвам да видя дали ще чуя някой сигнал изобщо. Със сигнума съм извадил 2-3 железа оттам, и повече сигнали не хванах, би трябвало да е чисто - минато е и със сигнум, и с нокс 800. Ако намери нещо, значи отвява категорично и сигнума.
Не се и съмнявай въобще.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #565 -: Февруари 10, 2024, 08:03:39 pm »
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Това за всички ли се отнася. :)
Естествено колега, я остане некой самотен и се почват проблемите... :P

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #566 -: Февруари 10, 2024, 08:05:58 pm »
Прав си. :)

Активен Scarface83

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 76
« Отговор #567 -: Февруари 10, 2024, 08:13:10 pm »
Защо при всяко включване Хибрида трябва да се грундира отново ?

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #568 -: Февруари 10, 2024, 08:25:53 pm »
Цитат

Ако сигнума хваща левче на 20 сантима смятай че на това място резултата е предварително ясен.

Цитат
Защо при всяко включване Хибрида трябва да се грундира отново ?

Има го тоя момент, освен ако  е на  земя която не е супер лека и еднородна. Апарата е много силен и ако е набримчен докрай е нормално при пускане да го пипнеш. Има терени на които горния слой е един ( да кажем 30 см) долния е друг и ако мръднеш долния слой може примерно да дойде на по-малка дълбочина. Апарата ги усеща тея работи. Не е кусур а особеност с която човек трябва да е наясно.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #569 -: Февруари 10, 2024, 09:02:04 pm »
Както казва колегата по-горе, аз съм си от по-старото поколение - око да види, ръка да пипне, па после ще говорим. Досега на моя сигнум нито нокс 800, нито деус или нокта са успявали да му се опрат. Не знам, може и колегите със съответните апарати да не са имали късмет, или почвите където сме ги тествали да са по-благоприятни за сигнума, а може и моя сигнум да се е оказал изключителна бройка. В ценовия си клас, мисля че беше лидер, а и с многото видове антени за него е супер многофункционален - кеф ти самородки, кеф ти монети по ниви, или ливади, или дълбоки цели с дълбочинната програма. Със сигурност има и много по-добри апарати от него, но струват една торба пари. Хибрида със сигурност не е толкова широкоспектърен колкото него, но пък това предполага да е много по-добър на тегави терени, което всъщност е и основната му цел. Аз така или иначе по изорани ниви не ходя - предпочитам по-планински терени. Абе още се чудя дали постъпих правилно като си продадох сигнума, и го замених с хибрида - времето ще покаже.