Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 321964 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1598
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1755 -: Март 01, 2026, 01:47:54 pm »
Честита ви Баба Марта! 
Н е знам момчета , но от как продадох Хибрида човека почти всяка седмица ми звъни да се възхищава от апарата и резултатите му. Приятеля му , като видял Хибрида и му се присмивал , но в джендема оня станал кривоглед , а бил с Деус 2. Друго важно е , че там почвата не е толкова тежка и човека направо е спукал картофките , а и е младо и интусиазирано пишламе не , като мен....... :D С колегата направихме бартер с доплащане от негова страна за Деус 1 със оригиналните слушалки и 500 евро , кой то ще трябва да продавам скоро. Поздрави и много успехи ! :)
Хем, твоя е с най-стария софтуер (с по-лошата дискримиация) и по-слабите антени.
Вчера бяхме пак на полигона, с най-новия софтуер и с усилените антени, вече денара "се чува" до към 48см и това с перфектна дискриминация, при което дълбоките железа са си железа, без да ги върти или оцветява. На следващото ходене до там, ще взема да снимам малко...
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 382
« Отговор #1756 -: Март 01, 2026, 04:48:56 pm »
Аз му казах тази работа..... и , ако пожелае някой ден нали може да му го ъдейтнеш?

Активен Ghostwheel

• Напреднал потребител
  • Публикации: 163
« Отговор #1757 -: Март 01, 2026, 07:28:15 pm »
Правилно казваш, че на човек му трябва само здраве - всичко друго може да си го купим. Аз се надявам до месец-два да успея да си стъпя на краката окончателно, че ми писна да си вися вкъщи като сопол. Па после ще се заимам пак с хибридче, те дотогава може и цифровата версия да излезе - знае ли човек, само да сме живи и здрави...
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1758 -: Март 02, 2026, 07:07:57 pm »
Аз му казах тази работа..... и , ако пожелае някой ден нали може да му го ъдейтнеш?
Да, няма проблем. Ако реши нека се обади.
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен Valerian

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 31
« Отговор #1759 -: Март 04, 2026, 03:24:22 pm »
Хем, твоя е с най-стария софтуер (с по-лошата дискримиация) и по-слабите антени.
Вчера бяхме пак на полигона, с най-новия софтуер и с усилените антени, вече денара "се чува" до към 48см и това с перфектна дискриминация, при което дълбоките железа са си железа, без да ги върти или оцветява. На следващото ходене до там, ще взема да снимам малко...
Може ли повече информация кои са усилените антени?

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1760 -: Март 04, 2026, 07:28:45 pm »
Може ли повече информация кои са усилените антени?
Всяка, на която има такъв етикет:

Неактивен Valerian

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 31
« Отговор #1761 -: Март 05, 2026, 09:10:06 am »
Ок.Благодаря.

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
  • Публикации: 288
« Отговор #1762 -: Март 05, 2026, 11:19:51 am »
Стефчо каква е разликата тая антена със моята на мойта пише PTS tech тая по дълбока ли е,казваш че денарче се чува на 48см със тая антена ли се чува на толкова.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1763 -: Март 05, 2026, 12:30:52 pm »
Стефчо каква е разликата тая антена със моята на мойта пише PTS tech тая по дълбока ли е,казваш че денарче се чува на 48см със тая антена ли се чува на толкова.
Всички от новия модел са стандартно с такива антени, твоя също. Тогава още не бяха готови тези етикети.
48см е с глямата 38х42см. С по-малката е към 43-44см.

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 743
« Отговор #1764 -: Април 04, 2026, 06:31:45 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=L5C9TdyorsM

Сега вече ми харесва сепарирането на сигналите... :)
Ама това пърпорене от далечна(дълбока) зона не ми харесва... >:(
Е детектор без кусури няма... ;)

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1765 -: Април 06, 2026, 09:14:14 am »
https://www.youtube.com/watch?v=L5C9TdyorsM

Сега вече ми харесва сепарирането на сигналите... :)
Ама това пърпорене от далечна(дълбока) зона не ми харесва... >:(
Е детектор без кусури няма... ;)
Не знам какво пърпорене точно имаш в предвид, но ако дойдеш да видиш колко много детектори (масово всички VLF, дори и мултичестотните) засичат жялзото на 50см с хубав категоричен цветен сигнал, тогава може да поговорим за истински кусури. Всеки сам знае колко много железа е изкопал с VLF, включително и аз през годините. В момента с последните подобрения, тази грешка в идентификацията на дълбоките цели е сведена до минимум.

Неактивен nnasskoo

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 420
  • PULSE
« Отговор #1766 -: Април 06, 2026, 10:37:54 am »
Хората които имат хибрида може ли да споделят как свири ръждясалите ламаринки и как свири керамиката при грундирана земя.

Активен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3262
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1767 -: Април 06, 2026, 11:44:08 am »
Ако става дума за първия модел - при навирена дискриминация и неграмотно махане във въздуха гаранция че ще имаш проблем. Писано е вече в темата. За керамиките и камънаците също е писано. Някои керамики и камъни се чуват като сигнал, почти винаги като цвят. Същите обаче се чуват и със Сорекса и Майнелаба. Това при положение че са близо до сондата на повърхността. Ако изчистиш керамика и камънак правилното положение на дискриминацията отива на съвсем друго положение. За това проба в земята му е майката, и това го повтарям на всеки и не се отнася само до хибрида. Виж, ако има повече от един вид минерализиран камънак това е проблем. Хибрида не обича такива места.

P.S. - забравих да добавя че ако става дума за керамика или камъни които са много нарядко по-добре да ги чуваш. Риташ ги настрани и това е.
« Последна редакция: Април 06, 2026, 11:52:48 am от imperio »
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Активен Ghostwheel

• Напреднал потребител
  • Публикации: 163
« Отговор #1768 -: Април 06, 2026, 12:11:44 pm »
Хората които имат хибрида може ли да споделят как свири ръждясалите ламаринки и как свири керамиката при грундирана земя.

За стария хибрид мога да дам мнение, новия още не съм го хващал, но скоро и това ще стане. Та стария хибрид, някои люти камъни, при определени условия ги хващаше като цвят, но сигнала не беше рязък и отсечен, а имаше "веене" - демек продължителен цвят със затихване, няма как да се сбърка. Ако имаш много такива камънаци и грундираш по тях няма проблем - хващаш си сигнала какъвто е след това. Нокса на такива камъни беше щета - неможеше дори да се грундира като хората, а монета под такъв камък абсурд. Хибрида хващаше монетата на  половин дълбочина, но я хващаше. Кусура на стария беше, че настройката(iron bias) беше фиксирана в първите версии на апарата и там беше леко до късмет как ти е настроен iron bias-a(моя беше добре, или поне на терените който съм търсил са били подходящи за него), но пак със търкането плътно на антената в земята се дискриминираше в 90% от случаите достоверно. Доколкото знам старите хибриди, вече с новия софтуер го нямат този проблем - може да си регулираш въпросният iron bias заедно с дискриминацията, и всичко е както трябва.

П.П. Дълбоките периферни сигнали традиционно си ги свиреше черно, но след центриране се разбира точно какъв е сигнала. Повечето влф-и дори не ги отразяваха на тези дълбочини. Детектор без кусури няма.
« Последна редакция: Април 06, 2026, 12:18:31 pm от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1769 -: Април 06, 2026, 01:50:04 pm »
Каквито и мнения да бъдат дадени към момента, те ще са за първия хибрид. Подобренията които правих на някои от тях засягат част от електрониката, а не софтуера, тъй като няма достъп до него за да бъде обновен. Процесора е залят с много здраво лепило, и при опит да бъде отстранено, се разрушава платката на конкретното място и трябва цялата да се сменя. Същинската дискриминация зависи от софтуера, но на по-старите хибриди, не е възможно да бъде обновен, точно заради тази защита. Промяната в електрониката добавя само регулиране на Iron Bias, което в много случаи помага, но въпреки това дискриминацията не е толкова катогорична както е последния софтуер.
Новия модел, към момента само двама души в БГ го имат, и дори за единия не съм сигурен дали не беше с по стария софтуер, защото е от първите прототипи още от есента. Някой ден като се видим, трябва да му го презапиша. Новия модел има тази възможност за препрограмиране, въпреки, че процеосра отново е залят и защитен.
Утре един тръгва към Империо да го тества на неговите сложни терени с разни камънаци, да видим как ще се държи там и как ще дискриминира.
От скоро е в серийно производство и няколко вече има изпратени в чужбина. Засега отзивите са отлични, но може да споделя някои от тях малко по-късно.