Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 249038 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1561
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1635 -: Октомври 03, 2025, 12:48:17 pm »
Стефчо  дееп форса като му направиш грунда налага ли се по често да го проверяваш по време на работа на по тежки почви,  защото гпито като го имах като го грундирам и вече така си работя през целия ден най много един два пъти да го проверя аз работех със GPXса на fixed защото при мен почвата е по лека и позволява,и друго по дребното злато сребро на по дълбоко чували го.

Ако грунда не се променя, няма никаква нужда от донастройване, а проверка винаги може да се направи по желание. Както при всяка друга машина с ръчен грунд баланс.
При Fixed, се използват режекторни филтри и тогава дори и да има малко промяна в почвата, това може да не се усети, освен ако грунда не излезе извън диапазона на тези филтри. Fixed е удобство, но си е "нож с две остриета", има шанс да се изтърват някои сигнали. Автотракинга пък може да отрязва най-дълбоките и слаби сигнали, които търсим най-вече, защото биват възприемани като промяна в грунда. Като това зависи от скоростта на автотракинга (колко често да проверява грунда) и какво ниво му е зададено.
Най-дълбок винаги е бил ръчния баланс, но има ли промяна в почвата, трябва и той да се мръдне.
Колко дребно злато и сребро? Тук съм снимал как се засичат по малки златни цели със Смарта ->  https://www.youtube.com/watch?v=Fp36gCjeAa0 Монетата е 14мм / 1,04гр. Обицата е точно 1гр.
С новия е с една идея по добре. А към сребърните цели чувствителността на тези хибриди по принцип е още по-голяма.
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1636 -: Октомври 03, 2025, 02:38:29 pm »

Очертава се една дружеска сбирка в комплекс Малка Черковна на 17-18 Октомври. https://vila.bg/complex-malka-cherkovna-3880.html
Комплекса е частна собственост и е изцяло на наше разположение. Собственика е наш съмишленик и предоставя цялата територия (около 100дка) за сбирката.  https://www.youtube.com/watch?v=ZC85eLH2SgY
На поляните които се виждат на снимките могат да се правят каквито искаме тестове и състезания. Ел. смущения няма, замърсявания с железни боклуци - умерено и не навсякъде.
Замисъла е на 18.10 събота да се направят тестове и сравнения на различни детектотри на полигон, където всеки да може да тества каквото и колкото иска, и както иска, а също и две състезания със скрити цели, за които има предвидени различни награди, като всяка награда е свързана с конкретна намерена цел, а не с томбола на случаен принцип. Най-голямата награда е един Smart Pulse. Освен това два нови Deep Force ще има на половин цена, ако някой ги хареса след демонстрациите, разбира се.
В комплекса има предвидени места за преспиване на 17.10, а вечерта е организирана вечеря (чеверме - агне), но също така всеки може да си носи каквото иска за ядене и пиене.
Местата за спане са в кръглите къщи на (снимките) и са ограничени, общо за около 67 или 68 човека, но доколкото разбрах още преди да сме обявили за сбирката, се е разчуло и вече почти половината са заети от желаещи да присъстват. Също така могат да се разполагат палатки и каравни, има предостаъчно място, собственика на комплекса позволява без никакъв проблем.
За записване за преспиване (до запълване на местата), телефона на колегата е: 0896973097 - Евгени.
Доколкото разбрах, цената за спане с включена вечеря (чеверме) е около 50лв на човек.
Всеки който желае може да заповяда. И дано времето не ни поднесе някакви неприятни изненади.

Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1637 -: Октомври 03, 2025, 02:56:51 pm »

Неактивен Владко_тарикатко

• Производители
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 264
« Отговор #1638 -: Октомври 03, 2025, 07:17:12 pm »
Жалко няма да мога да присъствам, на 18.10 ще съм в Слащен на Alieno day - https://www.facebook.com/watch/?v=682415754303375
Мерчев ще представя новата си кола и ще се възползвам да капарирам една !

Ще съм свободен обаче на 25.10 за ''Битката на Хибридите'', ще колим теле !

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 408
« Отговор #1639 -: Октомври 04, 2025, 07:34:53 am »
Жалко няма да мога да присъствам, на 18.10 ще съм в Слащен на Alieno day - https://www.facebook.com/watch/?v=682415754303375
Мерчев ще представя новата си кола и ще се възползвам да капарирам една !

Ще съм свободен обаче на 25.10 за ''Битката на Хибридите'', ще колим теле !
Още днес ще си пратя CV -то и кандидатствам за работа  при CEO  Ахмед Мерчев . панорамният изглед на училището вероятно е намек , че то ще е разширение на производствената площ на АЛИЕНО  ;) . в Слащен сигурно пекат по десетина вола на шиш  ;D  воловете пълнени с печени агнета , които са пълнени с яребици .а яребиците са пълнени с пъдпъдъци .НЕМА ЛАБАВО !

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
  • Публикации: 283
« Отговор #1640 -: Октомври 04, 2025, 05:15:03 pm »
Стефчо след тая сбирка дееп форса нямали да е във официална продажба че вече 6 месеца става го чакам.

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #1641 -: Октомври 04, 2025, 08:45:05 pm »
Стефчо след тая сбирка дееп форса нямали да е във официална продажба че вече 6 месеца става го чакам.
и аз го чакам ,акам , акам , акам (това е ехото от кухата ми кратуна ) .ако се наложи –и пеша ще дойда на кютека на хибридите  ;D

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #1642 -: Октомври 05, 2025, 05:34:06 am »
? някой от вас да познава или да е чул за Bah.Maistora – така се е ,,кръстил‘‘ във вайбър –аватара му е снимка на монета от 1 лев , 1992 год. номера му е 0895ХХ9146  ?
,,Изпратиха ми NOKTA fors gold за ремонт. Кабелът между дръжката (джойстика)  е имал проблем. Собственикът го дал на некомпетентен електротехник и сега е невъзможно да се разбере как се свързват осемте проводника от конектора с електрониката (10-пинов) към дръжката (джойстика). Възможно ли е да ми изпратите схемата на това окабеляване по цвят на проводника, както и кой пин от 10-пиновия конектор в платката е свързан с осем-пиновия конектор от малката платка в дръжката?‘‘ – това писмо пратих  на НОКТА , но те се правят на улави и йок помощ от тях .ако някой има този модел –собственика ще плати за помощта .за по-малко от 10 минути под мой контрол по телефона ще се разбере кой кабел къде отива.необходими инструменти – кръстата отвертка и мултицет с пискало .
« Последна редакция: Октомври 05, 2025, 05:39:39 am от zAt »

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1643 -: Октомври 06, 2025, 02:09:28 am »
Да, ще има. В първите места в списъка си...
Добавям и линк към снимките, заради тези които влизат като гости и нямат достъп до качените снимки директно във форума.

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 112
« Отговор #1644 -: Октомври 06, 2025, 10:37:49 am »
Гледам,че сте опалили пеща.Не бързайте да мятате агнето,че да не истине доде дойдем.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1645 -: Октомври 07, 2025, 09:07:23 am »
Гледам,че сте опалили пеща.Не бързайте да мятате агнето,че да не истине доде дойдем.
Като гледам колко много желаещи да присъстват се обаждат, май доста ще поработи пещта. Само едно агне доникъде няма да стигне ::)

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 286
« Отговор #1646 -: Октомври 08, 2025, 11:53:32 am »
...Само едно агне доникъде няма да стигне ::)

На гости сте, така че кой копа да си заравя дупките за да няма обидени и има и друга сбирка а организаторите да не берат срамове.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1647 -: Октомври 15, 2025, 07:36:48 pm »
Почти всичко вече е заето за 17-ти вечерта. Останала е само една свободна къща с последните 5 места. Така че, ако някой все още се колебае, сега е момента...

Неактивен zAt

• Старши потребител
« Отговор #1648 -: Октомври 15, 2025, 08:29:43 pm »
Почти всичко вече е заето за 17-ти вечерта. Останала е само една свободна къща с последните 5 места. Така че, ако някой все още се колебае, сега е момента...
;D  от  километри мирише на печено агънце  НО - този пост  е  продължение на   постовете  ми  - Цитат на: Калоян в Септември 30, 2025, 05:37:51 pm  и  Цитат на: avreliann в Септември 26, 2025, 09:14:42 pm . Админите и членовете на форума да преценят дали  да добавят  ,,пророк‘‘ пред  ника ми тука и ника ми да стане   ,, пророк   zAt ‘‘ . защо ? –  гледайте   мнооого внимателно  видеото !!! под 2 минути е , снощи го изплющяха по 7/8  TV -   https://www.tiktok.com/@mitko.mijenov.mit/video/7554758250856484118:-\   . Знам , че ще реагирате като упоени – демек НИКАК   ;D   ;D   ;D

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1649 -: Октомври 16, 2025, 01:02:30 am »
;D  от  километри мирише на печено агънце  НО - този пост  е  продължение на   постовете  ми  - Цитат на: Калоян в Септември 30, 2025, 05:37:51 pm  и  Цитат на: avreliann в Септември 26, 2025, 09:14:42 pm . Админите и членовете на форума да преценят дали  да добавят  ,,пророк‘‘ пред  ника ми тука и ника ми да стане   ,, пророк   zAt ‘‘ . защо ? –  гледайте   мнооого внимателно  видеото !!! под 2 минути е , снощи го изплющяха по 7/8  TV -   https://www.tiktok.com/@mitko.mijenov.mit/video/7554758250856484118:-\   . Знам , че ще реагирате като упоени – демек НИКАК   ;D   ;D   ;D
Любо, не се впрягай толкова много. Опитай да си по позитивен и гледай весело на всичко, че живота е много кратък.
Ето на мен например дори колата ми се радва като се качвам в нея: