Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 367640 пъти)

0 Потребители и 21 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Ghostwheel

• Напреднал потребител
  • Публикации: 167
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1620 -: Септември 08, 2025, 12:09:18 pm »
На конкретното място за демонстрации на пълни възможности или сравнения с други апарати, нямаше никаква възможност. Къмпинга претъпкан с бунгала и бараки едно до друго, никакво място за тестове, само малки полянки между бунгалата с безброй боклуци и много смущения. Почвата суха и сбита, не може да се забие лопата. Отделно електрическите смущения, които даже и въздушни тестове не позволиха. Близкия плаж много малък и пълен с хора. Затова дори и състезание със скрити цели нямаше.
Намериха се ентусиасти които искаха да видят как работи апарата и решиха да изкопаят дупки на някоя от поляните наоколо извън къмпинга, обаче накъдето се обърнеш - археологически обект, а и главния път минава наблизо с непрекъснат поток от автомобили. Затова накрая решиха да не рискуват да станем медийни звезди.
За реални демонстраци и сравнения, ще направим отделно събиране специално за тази цел, на подходящо място, като се подготви полигон, където всеки да може да тества каквото иска и както иска. Има и много налични детектори за сравнения - GPX5000, Мантикор, Интроник, Търсачи 8000, разни Еквинокси и Сигнуми, и други, пък и всеки може да носи каквото реши.
Като се уточни место и време, ще съобщя допълнително.
И да не збаравя, че както виждам е много важно за някои какво пишело на платката, освен Микрон няма други надписи!
Значи не съм загубил нищо, че не можах да присъствам на този събор. Какво точно пишело на платката на детектора на мен лично ми е все тая - аз си купувам детектор с идеята да работи добре и да ми е кеф да си практикувам хобито, а не да го отварям да гледам какво има, или пише по платката.
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Активен Ghostwheel

• Напреднал потребител
« Отговор #1621 -: Септември 08, 2025, 07:22:57 pm »
Стефан нищо не споделя, от самото начало го представи за негова разработка.

Пак се почна...

По отношение на кой, как, и какво бил представил за собствена разработка дипломатично ще си замълча, защото ако си отворя устата ще стане грозна картинка.

Те твоите много работят, всички детектори продадени през първите 6-8 месеца са със сменени антени !
Нямам зор да продавам преди всичко да е 101% изчистено, не искам да правя микронски работи.

Първите детектори наистина имаха проблем, но не със самата антена, а със кабела. По-важното в случая, е че след като се откри проблема, се намери и решение - антените бяха сменени изцяло за сметка на производителя, без това да струва и една стотинка на клиента. Хората си купуват автомобили за по 200-300 хиляди, и там се случват скрити дефекти, та производителите правят сервизни акции за десетки хиляди автомобили - това наричам европейско обслужване. Та в случая "микронски работи" е по-скоро похвала - заради скапан кабел, който струва стотинки, Стефан сменя цялата антена - няма хън-мън, няма опити за замазване на очите на клиента. За което му правя евала.

Точно така, апаратите са различни .
 Това което показва Стефан за ''нов модел'' го имам от няколко месеца, разликата е че чиповете не са SMD, става за полигони и за неделни търсачи :)

Не знам кой какво има, и за къде ще става - това само времето и пазара ще покажат. Ние клиентите не сме чак толкова прости, наивни, и правени в дупе, та да се хвърляме като шарани на гола кука само по приказките на даден производител за неговите изделия. То ако човек ви слуша и вярва - за болшинството българските производителите става на въпрос - само неговите изделия са върха, и най-добрите. Конкуренцията е сбирщина от глупаци, некадърници, и мошенници, де искат само да вземат парите на хората.  Все си мисля, че Стефан е имал две години на разположение за доработки и подобрения на първоначалната схема на Емил, та ми е чудно как така я е дал на конкуренцията, и то преди месеци, при положение, че я пуска сега?
Нищо лично, но ми докривява като видя, че някой се опитва да каже на черното бяло, а аз знам че не е точно така. Има хляб за всички под небето, няма смисъл от заяжданици - който направи по-добър апарат, той съответно ще дръпне пазара към себе си. И те така...
« Последна редакция: Септември 08, 2025, 07:28:27 pm от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 405
« Отговор #1622 -: Септември 08, 2025, 07:36:48 pm »
Пак се почна...

По отношение на кой, как, и какво бил представил за собствена разработка дипломатично ще си замълча, защото ако си отворя устата ще стане грозна картинка.

Остави го да си мисли , че сме по тъпаци от него........аз също не ще си отворя устата щото се уморих от простотии! Нека времето покаже .......

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1616
« Отговор #1623 -: Септември 09, 2025, 02:43:46 pm »
... Та в случая "микронски работи" е по-скоро похвала - заради скапан кабел, който струва стотинки, Стефан сменя цялата антена - няма хън-мън, няма опити за замазване на очите на клиента. За което му правя евала...
Кабела не е лош, за по непретенциозни антени и по-слаби апарати става без проблем. Ползва се и на много други места. Обаче изискванията към антените за хибридите са огромни, много по сериозни отколкото за който и да е VLF и впоследствие се оказа, че не е бил най-добрия избор.
Антените на първите тестови прототипи бяха с такъв кабел и понеже се правеха много повече тестове за дълбочина и дискриминация на полигоните, отколкото на ход в полето, не се усети толкова много ефекта от неподходящия кабел. Едва когато първите бройки отидоха при хората и те излязоха на реално търсене на ход, започнаха да се проявяват недостатъците на кабела. Това беше през първите 3 месеца на 2024. От Март 2024 всички нови антени са с новия кабел, а от старите, на всеки който се оплака, антената му беше сменена с изцяло нова, около 40бр общо, което не е кой знае каква беда. Но пък има и такива които не пожелаха да си сменят старите антени...
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 772
  • миндил и железарка
« Отговор #1624 -: Септември 09, 2025, 04:55:10 pm »
Имам въпрос към Стефан и към Владо, нямаше ли възможност да се сложи като при gpx отделен тайминг за дребни предмети( монети), така щеше да стане универсален детектор.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1625 -: Септември 09, 2025, 05:54:24 pm »
Имам въпрос към Стефан и към Владо, нямаше ли възможност да се сложи като при gpx отделен тайминг за дребни предмети( монети), така щеше да стане универсален детектор.

Тези хибридни проекти са замислени да бъдат главно релик машини, при които се гони основно максимална дълбочина. След това дискриминацията, и на последно място остава чувствителността към много дребни цели. Не е невъзможно да се напраави, но доста неща трябва да се променят, не е само въпрос на промяна на тайминги, както е при GPX. В резултат ще е съвсем друга схема.
Може да пробваш варианта при Владо, той е по-монетарски тип, което предполага малко повече бързина и малко по-добра дискриминация, но голяма дълбочина и голяма скорост трудно се постигат едновременно.
По-голяма универсалност може да има дигиталния проект. Там вече ще могат да се избират различни тайминги, за разните типове цели и да се добие много повече информация за вида и харктеристиките на целта. Работим по въпроса...
« Последна редакция: Септември 09, 2025, 05:57:49 pm от Mikron »
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 271
« Отговор #1626 -: Септември 10, 2025, 05:25:50 am »
Кабела не е лош, за по непретенциозни антени и по-слаби апарати става без проблем. Ползва се и на много други места. Обаче изискванията към антените за хибридите са огромни, много по сериозни отколкото за който и да е VLF и впоследствие се оказа, че не е бил най-добрия избор.
Антените на първите тестови прототипи бяха с такъв кабел и понеже се правеха много повече тестове за дълбочина и дискриминация на полигоните, отколкото на ход в полето, не се усети толкова много ефекта от неподходящия кабел. Едва когато първите бройки отидоха при хората и те излязоха на реално търсене на ход, започнаха да се проявяват недостатъците на кабела. Това беше през първите 3 месеца на 2024. От Март 2024 всички нови антени са с новия кабел, а от старите, на всеки който се оплака, антената му беше сменена с изцяло нова, около 40бр общо, което не е кой знае каква беда. Но пък има и такива които не пожелаха да си сменят старите антени...    Не всеки знаеше от какво е точно проблема.Във времето стана ясно че самата антена не става.Връзвам кабела и до днес ,но си е нескопосана работа.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1627 -: Септември 11, 2025, 05:21:13 pm »

Днес минавах покрай близкия полигон и остана малко време за един бърз тест с целите в земята.
https://www.youtube.com/watch?v=Bs0LhB08QxM
Първо е денара на 35см (лежи под ъгъл 45°), след това желязо 5х5см на 50см дълбочина, после бобче на 30см, след това е денар на 40см, и накрая "дълбоката цел" - гърне с монети на 60см.
Разликата с досегашния хибрид (Смарта) е забележителна и най-вече в дискриминацията.
При чувствителност 7,5-8, т.е. 75-80% дори в Coins засича всички цели без проблем и с правилна дискриминация, без значение как се размахва сондата. Сега цветните цели са "по-цветни", а железните "по-железни".
Много осезателно това се забелязва при желязото на 50см. (0.23 мин). Докато Смарта го въртеше на моменти със смесени сигнали и се искаше повече опит докато човек определи дали е желязо или не, тук сигнала е категорично железен, без значение от къде и как се поднася сондата. Не е нужно предишното "опипване" и гадаене на по-дълбоките и трудни цели.
Има също сериозна разлика и при засичането на гърнето. Смарта го засича с ясен цветен сигнал или плътно над земята, или високо на границата на засичане, като на определени моменти го очерня малко и човек без опит може да се обърка. Тук както се вижда (на 1.20 мин) няма никакво значение на каква височина е сондата, сигнала винаги е ясен цветен.
Чувствителността е малко увеличена в сравнение със Смарта, но тук дори и при 75-80% както се вижда сигналите се засичат ясно и категорично.
Дори не се наложи да усилвам докрай.
Голямата сонда не съм снимал, но сигналите с нея са още по-силни и ясни.
Настройки:
GND BAL: 7
THRESH: 7
SENS: 7.5
DISC:6

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 405
« Отговор #1628 -: Септември 11, 2025, 06:22:13 pm »
Супер е машинката , но сега ще чакаме кюнеца да скиваме дали няма да иска да се прекъди мястото с тамян , да наръсиш малко пепел от изгорял нокът на петел оти иначе нема а фати дикиш. :P

Активен Ghostwheel

• Напреднал потребител
« Отговор #1629 -: Септември 11, 2025, 07:34:15 pm »
Тъй като съм гледал и други клипове от този полигон със стария хибрид, ако този апарат е на койнс, а не на релик значи чувствително превъзхожда първия хибрид в дълбочина. С първия целите се чуваха така на релик 2 ако не се лъжа - тоест докрай усилен апарат, а тука ако е на койн, би трябвало да е на около 60-70% от максимума на апарата или се бъркам Стефане? Отделно действително дискриминацията наистина изглежда доста по-категорична от стария при почти всичките цели(изключвам денара на 40см, защото той се хващаше перфектно и със стария). Сега остава само да кажеш кога ще се пуска официално в продажба, и колко кожи трее да се приготвят, за да имаме време да спестяваме от закуски ;)

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
  • Публикации: 293
« Отговор #1630 -: Септември 11, 2025, 09:06:54 pm »
 апарата е супер,Стефчо батерията напълно заредена колко часа издържа и ако може направи видео със шлаки и орудени камъни да видим как ги засича deep forsa и кажи цена със голямата и цена със малката сонда.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1631 -: Септември 12, 2025, 11:12:37 am »
Тъй като съм гледал и други клипове от този полигон със стария хибрид, ако този апарат е на койнс, а не на релик значи чувствително превъзхожда първия хибрид в дълбочина. С първия целите се чуваха така на релик 2 ако не се лъжа - тоест докрай усилен апарат, а тука ако е на койн, би трябвало да е на около 60-70% от максимума на апарата или се бъркам Стефане? Отделно действително дискриминацията наистина изглежда доста по-категорична от стария при почти всичките цели(изключвам денара на 40см, защото той се хващаше перфектно и със стария). Сега остава само да кажеш кога ще се пуска официално в продажба, и колко кожи трее да се приготвят, за да имаме време да спестяваме от закуски ;)
Да кажем така: чувствителността във видеото е на 75% (жалко че не заснех настройките). На Смарта са само 1 и 2, т.е ниска и висока чувствителност, а тук се регулира плавно от 0 до 100%
Цени: не по-високи от тези на Смарта (чиято цена малко ще слезе надолу) с вариантите за отстъпки както и преди.
Батерията е 7000mAh и издържа над 20 часа с едно зареждане.
До края на месеца едва ли ще е говово всичко на 100%. Вероятно през Октмоври, но точна дата няма как да кажа. Когато всичко е тук налично. Все още някои неща липсват за серийно производство.
Камъни и шлаки ще заснемем, но без проблем ги преборва по същия начин какво Смарта с подходящата за целта антена.

Активен Ghostwheel

• Напреднал потребител
« Отговор #1632 -: Септември 12, 2025, 03:43:59 pm »
Това за чувствителността е ясно - това е и основната причина да си продам стария хибрид, защото тука независимо от режима на апарата, може да я регулираш как ти е кеф спрямо терена, а не както беше на стария да имаш 4 фиксирани режима. Въпроса ми беше, че ако на клипа се търси в режим койн, когато се мине на релик би трябвало скоростта да падне, и респективно да се увеличи още дълбочината на търсене при една и съща стойност на чувствителността, или тогава чувствителността ще позволи да се увеличи повече, и пак ще имаме по-голяма дълбочина, отколкото на койн режим . Това за по-големи монети, и находки естествено на чисти терени. Защото гледайки клипа(то наживо е много по-добре да се добие ясна представа за разликите), ми се струва, че гърнето специално го хваща от по-високо, отколкото със стария хибрид - като да кажем, че разликата във височина на новия с малка антена е някъде между малката и голямата антена на стария хибрид, дори според мен отива по-скоро близо до голямата антена на стария. Ако разсъждавам правилно това би трябвало направо да скъса синджира спрямо другите апарати...

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1633 -: Септември 12, 2025, 10:36:10 pm »
Това за чувствителността е ясно - това е и основната причина да си продам стария хибрид, защото тука независимо от режима на апарата, може да я регулираш как ти е кеф спрямо терена, а не както беше на стария да имаш 4 фиксирани режима. Въпроса ми беше, че ако на клипа се търси в режим койн, когато се мине на релик би трябвало скоростта да падне, и респективно да се увеличи още дълбочината на търсене при една и съща стойност на чувствителността, или тогава чувствителността ще позволи да се увеличи повече, и пак ще имаме по-голяма дълбочина, отколкото на койн режим . Това за по-големи монети, и находки естествено на чисти терени. Защото гледайки клипа(то наживо е много по-добре да се добие ясна представа за разликите), ми се струва, че гърнето специално го хваща от по-високо, отколкото със стария хибрид - като да кажем, че разликата във височина на новия с малка антена е някъде между малката и голямата антена на стария хибрид, дори според мен отива по-скоро близо до голямата антена на стария. Ако разсъждавам правилно това би трябвало направо да скъса синджира спрямо другите апарати...
Този тест на полигона не беше планиран. Стана набързо, минавайки от там и детектора беше с мен. Затова не успях да се обадя и на kronos555, както му бях обещал.
Следващия път ще заснема всички настройки и как се засичат целите в различните режими и при различна чувствителност и дискриминация.
Разликата е точно толкова -  с малката антена засича целите колкото Смарта с голямата.

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
  • Публикации: 293
« Отговор #1634 -: Октомври 03, 2025, 09:49:29 am »
Стефчо  дееп форса като му направиш грунда налага ли се по често да го проверяваш по време на работа на по тежки почви,  защото гпито като го имах като го грундирам и вече така си работя през целия ден най много един два пъти да го проверя аз работех със GPXса на fixed защото при мен почвата е по лека и позволява,и друго по дребното злато сребро на по дълбоко чували го.