0 Потребители и 9 Гости преглежда(т) тази тема.
Точно това е - реалната работа на детектора... С нормален грунд-баланс и нормален трешхолд...
Ники, това което си написал, е просто едно мнение, а мненията много често не отговарят на действителността. Особено когато човек няма и 5 минути работа или нулев опит с това за което дава мнение! И понеже си се впечатлил от видео, което няма много връзка с реалността, си мисля, че или продължаваш да си в отбора на заблудените, или предпочиташ да се правиш на такъв?!Въпросното видео е заснето от Сергей в отговор на друг руснак, който беше снимал видео в което представя Смарта, като много по добър от Интроника и де-факто се получи нещо като антиреклама на Интроника. Но истината, че и двата детектора са много добри в различни аспекти. Интроника е повече мултифункционален детектор, като ползва различни антени според целите които трябва да постигне. Равнопоставен е по дълбочина със Смарта, когато е с голяма антена 45см на 1+8 kHz. С другите антени изостава от Смарта в дълбочина. Например с антена 33см / 5+40 kHz засича денара на полигона в чернозема до около 33см, докато Смарта на 40см. Това умишлено не сме го снимали, за да не изглежда като антиреклама. Които 33см пак са превъзходен резултат, защото другите играчки (Еквинокси, Деуси и др. VLF) засичат там денара на около 22-23, максимум 25см. Изключние беше самно Търсачито (MDT8000), което го чуваше добре до около 30см, т.е. с поне 5-6 см повече от масовите играчки. Всички тези детектори са тук, ела на гости, ще те заведа на полигона на чернозема и сам пробвай колкото искаш, да видиш кой какъв резултат ще даде!С антена 7+60 kHz Интроника изостава много сериозно по дълбочина от Смарта, но тя е със съвсем друго предназанчение. Засича толкова добре дребни неща, че много малко детектори могат да се мерят с него.Сергей снима Смарта в Relic 1, а там дълбочина е 70% от максималната възможна. Отделен въпрос е че правят тестове с антена правена от тях, но тя е съвсем неподходяща за Смарта, с 2 КАРДИНАЛНИ ГРЕШКИ, за които ги предупредих предварително, но те си знаят своето, направили са я по подобие на антените за VLF (какъвто е и Интроника), а такива антени са крайно неподходящи за хибрида. Вече много пъти сме споменавали в темата, че има тънкости, които ако не се спазят, няма как да се получи стабилна работа на дълбоко. Сергей споменава във видеото, че не може да увели повече чувствителността и го тества в Relic 1, защото детектора не е спокоен в Relic2. Е, точно заради калпавата антена не може!!! Така, че само факта, че Смарта не е с оригинални антени, показва, че изобщо не трябва да се обръща внимание на такова видео!--------------------------------------------------------------------Стефане чест ти прави това, че поддържаш Сергей и реномето на интроника, но когато фактите говорят и боговете мълчат. Факт е че в това видео се опорочават възможностите на смарта, и той бива поставен в негативна светлина спрямо интроника съвсем целенасочено от Сергей. Ти хубаво го защитаваш, защото сте партньори, но истината е съвсем друга - смарта просто ще отнесе интроника на сложни терени при еднакви по големина антени като куцо пиле домат. Не е коректно все да си премълчаваме нашите хубави неща, и да хвалим чуждите, независимо от интересите на някои хора. Да смарта има недостатъци - перфектен апарат няма, но има и много предимства, а когато предимствата са повече от недостатъците човек може да си направи сметката реално за какво иде реч. Да интроника е многоцелеви апарат за разлика от хибрида, може да работи на всякакви терени, за разлика от хибрида, но в условията за които е проектиран хибрида, и задачите които трябва да изпълнява, интроника просто дава задна. Не казвам че интроника е лош апарат - напротив, дори навремето ако го имаше тука щях да си го взема него за ъпгрейд на сигнума, но той така и не се появи. Много мразя нагласените работи - направо ми бъркат в г"за. Единственото за което Сергей е прав по отношение на хибрида са кабелите на антените - на първите пеперуди са отвратителни - винаги трябва да привързвам кабела с велкро за стика, да не се мандахерца по стика, за да мога да работя спокойно. При елипсата това го няма - кабела е съвсем друг - по-дебел и гъвкав, и няма такива проблеми. Може и да съм случил на антена правена в петък/понеделник, защото с един колега трампихме антените за малко, и нямах такива казуси, че дори чувах малко по-добре дълбоки цели, пък колегата почна да се оплаква че апарата му станал по-неспокоен с моята антена. Но аз си свикнах с нея. Аз обичам да си казвам нещата както са, или както е казал народа - право куме в очи. Та теста на Сергей е всичко друго, но не и обективан. При настройките с които работеше на релик1 съм сигурен, че ако не беше с карбонов стик можеше да работи и на релик2. Отделно във въздуха на релик1 където апарата е по-бавен, размахваше желязото все едно че е на коин1, а апарата беше грундиран вече към земята. Че дори и по едно време интроника беше включен докато работеше с хибрида. Да не говорим как грундираше - пълна трагедия. Сигурен съм че си му обяснил туй-онуй как трябва да се работи с този апарат. Ако беше казал - "да хибрида е по-дълбок от интроника, но не става за орано, или замърсено. Не мога да дискриминирам така категорично с него, както с интроника. Не става за единствен и основен апарат, защото е тясно профилиран, за разлика от интроника, който е широкоспектърен" всичко щеше да е наред. Не беше джентълменско от негова страна да прави такива работи според мен,при положение че сте партньори. Ако сте конкуренция - иди дойди, там е "нормално" да се оплюва всичко и да се лее помия. Аз му написах че не е прав, а той дали ще си вземе бележка си е негова работа.[/size][/size]П.П. Стефане руснака който цитираш се е ориентирал доста добре според мен като за начало:Вопросов пока много, малое число найденых целей в целом . Но задатки хорошего прибора однозначно есть, вопрос в использовании инструмента по назначению и наработке практического опыта поиска чисто со смартом. Надо время и только потом получится понимать где кто круче и по каким целям. Опять же, смарт импульсник, что может сыграть в тех или иных ситуациях в его пользу, поэтому, пока смарт у меня я не пропущу возможности пройти интересующую локацию смартом после инка ибо всë может быть.Это всë была подводка к тому, что , для кого то смарт может оказаться более глубоким прибором по какому - спектру целей нежели инк. Для меня же инк лучший прибор, а смарт с GPX - два глубоких импульсника которые можно рассматривать как его альтернативу в тех или иных задачах. A вот в чем смарт лучше моего Инка я и пытаюсь выяснить и для Вас Всех и для себя лично. В любом случае сейчас смарт в тройке лидеров по крупным монетам и тем более по более крупным цветным целям.[/size][/size]
Цитат на: Mikron в Май 06, 2025, 04:16:58 pmСтефане чест ти прави това, че поддържаш Сергей и реномето на интроника, но когато фактите говорят и боговете мълчат. Факт е че в това видео се опорочават възможностите на смарта, и той бива поставен в негативна светлина спрямо интроника съвсем целенасочено от Сергей. Ти хубаво го защитаваш, защото сте партньори, но истината е съвсем друга - смарта просто ще отнесе интроника на сложни терени при еднакви по големина антени като куцо пиле домат. Не е коректно все да си премълчаваме нашите хубави неща, и да хвалим чуждите, независимо от интересите на някои хора. Да смарта има недостатъци - перфектен апарат няма, но има и много предимства, а когато предимствата са повече от недостатъците човек може да си направи сметката реално за какво иде реч. Да интроника е многоцелеви апарат за разлика от хибрида, може да работи на всякакви терени, за разлика от хибрида, но в условията за които е проектиран хибрида, и задачите които трябва да изпълнява, интроника просто дава задна. Не казвам че интроника е лош апарат - напротив, дори навремето ако го имаше тука щях да си го взема него за ъпгрейд на сигнума, но той така и не се появи. Много мразя нагласените работи - направо ми бъркат в г"за. Единственото за което Сергей е прав по отношение на хибрида са кабелите на антените - на първите пеперуди са отвратителни - винаги трябва да привързвам кабела с велкро за стика, да не се мандахерца по стика, за да мога да работя спокойно. При елипсата това го няма - кабела е съвсем друг - по-дебел и гъвкав, и няма такива проблеми. Може и да съм случил на антена правена в петък/понеделник, защото с един колега трампихме антените за малко, и нямах такива казуси, че дори чувах малко по-добре дълбоки цели, пък колегата почна да се оплаква че апарата му станал по-неспокоен с моята антена. Но аз си свикнах с нея. Аз обичам да си казвам нещата както са, или както е казал народа - право куме в очи. Та теста на Сергей е всичко друго, но не и обективан. При настройките с които работеше на релик1 съм сигурен, че ако не беше с карбонов стик можеше да работи и на релик2. Отделно във въздуха на релик1 където апарата е по-бавен, размахваше желязото все едно че е на коин1, а апарата беше грундиран вече към земята. Че дори и по едно време интроника беше включен докато работеше с хибрида. Да не говорим как грундираше - пълна трагедия. Сигурен съм че си му обяснил туй-онуй как трябва да се работи с този апарат. Ако беше казал - "да хибрида е по-дълбок от интроника, но не става за орано, или замърсено. Не мога да дискриминирам така категорично с него, както с интроника. Не става за единствен и основен апарат, защото е тясно профилиран, за разлика от интроника, който е широкоспектърен" всичко щеше да е наред. Не беше джентълменско от негова страна да прави такива работи според мен,при положение че сте партньори. Ако сте конкуренция - иди дойди, там е "нормално" да се оплюва всичко и да се лее помия. Аз му написах че не е прав, а той дали ще си вземе бележка си е негова работа.[/size][/size]П.П. Стефане руснака който цитираш се е ориентирал доста добре според мен като за начало:Вопросов пока много, малое число найденых целей в целом . Но задатки хорошего прибора однозначно есть, вопрос в использовании инструмента по назначению и наработке практического опыта поиска чисто со смартом. Надо время и только потом получится понимать где кто круче и по каким целям. Опять же, смарт импульсник, что может сыграть в тех или иных ситуациях в его пользу, поэтому, пока смарт у меня я не пропущу возможности пройти интересующую локацию смартом после инка ибо всë может быть.Это всë была подводка к тому, что , для кого то смарт может оказаться более глубоким прибором по какому - спектру целей нежели инк. Для меня же инк лучший прибор, а смарт с GPX - два глубоких импульсника которые можно рассматривать как его альтернативу в тех или иных задачах. A вот в чем смарт лучше моего Инка я и пытаюсь выяснить и для Вас Всех и для себя лично. В любом случае сейчас смарт в тройке лидеров по крупным монетам и тем более по более крупным цветным целям.[/size][/size] Много разумно оформен и точен коментар! Аз също съм на аъщото мнение след , като два пъти внимателно съм изгледал тънките моменти в клипа. Ясно е , че Сергей изопачава нещата незнам по какви причини , а този карбонов стик........всичко е ясно! Поздрави!
Стефане чест ти прави това, че поддържаш Сергей и реномето на интроника, но когато фактите говорят и боговете мълчат. Факт е че в това видео се опорочават възможностите на смарта, и той бива поставен в негативна светлина спрямо интроника съвсем целенасочено от Сергей. Ти хубаво го защитаваш, защото сте партньори, но истината е съвсем друга - смарта просто ще отнесе интроника на сложни терени при еднакви по големина антени като куцо пиле домат. Не е коректно все да си премълчаваме нашите хубави неща, и да хвалим чуждите, независимо от интересите на някои хора. Да смарта има недостатъци - перфектен апарат няма, но има и много предимства, а когато предимствата са повече от недостатъците човек може да си направи сметката реално за какво иде реч. Да интроника е многоцелеви апарат за разлика от хибрида, може да работи на всякакви терени, за разлика от хибрида, но в условията за които е проектиран хибрида, и задачите които трябва да изпълнява, интроника просто дава задна. Не казвам че интроника е лош апарат - напротив, дори навремето ако го имаше тука щях да си го взема него за ъпгрейд на сигнума, но той така и не се появи. Много мразя нагласените работи - направо ми бъркат в г"за. Единственото за което Сергей е прав по отношение на хибрида са кабелите на антените - на първите пеперуди са отвратителни - винаги трябва да привързвам кабела с велкро за стика, да не се мандахерца по стика, за да мога да работя спокойно. При елипсата това го няма - кабела е съвсем друг - по-дебел и гъвкав, и няма такива проблеми. Може и да съм случил на антена правена в петък/понеделник, защото с един колега трампихме антените за малко, и нямах такива казуси, че дори чувах малко по-добре дълбоки цели, пък колегата почна да се оплаква че апарата му станал по-неспокоен с моята антена. Но аз си свикнах с нея. Аз обичам да си казвам нещата както са, или както е казал народа - право куме в очи. Та теста на Сергей е всичко друго, но не и обективан. При настройките с които работеше на релик1 съм сигурен, че ако не беше с карбонов стик можеше да работи и на релик2. Отделно във въздуха на релик1 където апарата е по-бавен, размахваше желязото все едно че е на коин1, а апарата беше грундиран вече към земята. Че дори и по едно време интроника беше включен докато работеше с хибрида. Да не говорим как грундираше - пълна трагедия. Сигурен съм че си му обяснил туй-онуй как трябва да се работи с този апарат. Ако беше казал - "да хибрида е по-дълбок от интроника, но не става за орано, или замърсено. Не мога да дискриминирам така категорично с него, както с интроника. Не става за единствен и основен апарат, защото е тясно профилиран, за разлика от интроника, който е широкоспектърен" всичко щеше да е наред. Не беше джентълменско от негова страна да прави такива работи според мен,при положение че сте партньори. Ако сте конкуренция - иди дойди, там е "нормално" да се оплюва всичко и да се лее помия. Аз му написах че не е прав, а той дали ще си вземе бележка си е негова работа.[/size][/size]П.П. Стефане руснака който цитираш се е ориентирал доста добре според мен като за начало:Вопросов пока много, малое число найденых целей в целом . Но задатки хорошего прибора однозначно есть, вопрос в использовании инструмента по назначению и наработке практического опыта поиска чисто со смартом. Надо время и только потом получится понимать где кто круче и по каким целям. Опять же, смарт импульсник, что может сыграть в тех или иных ситуациях в его пользу, поэтому, пока смарт у меня я не пропущу возможности пройти интересующую локацию смартом после инка ибо всë может быть.Это всë была подводка к тому, что , для кого то смарт может оказаться более глубоким прибором по какому - спектру целей нежели инк. Для меня же инк лучший прибор, а смарт с GPX - два глубоких импульсника которые можно рассматривать как его альтернативу в тех или иных задачах. A вот в чем смарт лучше моего Инка я и пытаюсь выяснить и для Вас Всех и для себя лично. В любом случае сейчас смарт в тройке лидеров по крупным монетам и тем более по более крупным цветным целям.[/size][/size]
"Всичко, което чуваме е мнение, не е факт...Висичко, което виждаме е перспектива, не е истина..."Стефане и 10 минути да работя с тази гъдулка мнението ми ще е същото... Какво стана с новия модел - с него бих поработил 1 час...?
Стефане чест ти прави това, че поддържаш Сергей и реномето на интроника, но когато фактите говорят и боговете мълчат. Факт е че в това видео се опорочават възможностите на смарта, и той бива поставен в негативна светлина спрямо интроника съвсем целенасочено от Сергей. Ти хубаво го защитаваш, защото сте партньори, но истината е съвсем друга - смарта просто ще отнесе интроника на сложни терени при еднакви по големина антени като куцо пиле домат. Не е коректно все да си премълчаваме нашите хубави неща, и да хвалим чуждите, независимо от интересите на някои хора. Да смарта има недостатъци - перфектен апарат няма, но има и много предимства, а когато предимствата са повече от недостатъците човек може да си направи сметката реално за какво иде реч. Да интроника е многоцелеви апарат за разлика от хибрида, може да работи на всякакви терени, за разлика от хибрида, но в условията за които е проектиран хибрида, и задачите които трябва да изпълнява, интроника просто дава задна. Не казвам че интроника е лош апарат - напротив, дори навремето ако го имаше тука щях да си го взема него за ъпгрейд на сигнума, но той така и не се появи. Много мразя нагласените работи - направо ми бъркат в г"за. Единственото за което Сергей е прав по отношение на хибрида са кабелите на антените - на първите пеперуди са отвратителни - винаги трябва да привързвам кабела с велкро за стика, да не се мандахерца по стика, за да мога да работя спокойно. При елипсата това го няма - кабела е съвсем друг - по-дебел и гъвкав, и няма такива проблеми. Може и да съм случил на антена правена в петък/понеделник, защото с един колега трампихме антените за малко, и нямах такива казуси, че дори чувах малко по-добре дълбоки цели, пък колегата почна да се оплаква че апарата му станал по-неспокоен с моята антена. Но аз си свикнах с нея. Аз обичам да си казвам нещата както са, или както е казал народа - право куме в очи. Та теста на Сергей е всичко друго, но не и обективан. При настройките с които работеше на релик1 съм сигурен, че ако не беше с карбонов стик можеше да работи и на релик2. Отделно във въздуха на релик1 където апарата е по-бавен, размахваше желязото все едно че е на коин1, а апарата беше грундиран вече към земята. Че дори и по едно време интроника беше включен докато работеше с хибрида. Да не говорим как грундираше - пълна трагедия. Сигурен съм че си му обяснил туй-онуй как трябва да се работи с този апарат. Ако беше казал - "да хибрида е по-дълбок от интроника, но не става за орано, или замърсено. Не мога да дискриминирам така категорично с него, както с интроника. Не става за единствен и основен апарат, защото е тясно профилиран, за разлика от интроника, който е широкоспектърен" всичко щеше да е наред. Не беше джентълменско от негова страна да прави такива работи според мен,при положение че сте партньори. Ако сте конкуренция - иди дойди, там е "нормално" да се оплюва всичко и да се лее помия. Аз му написах че не е прав, а той дали ще си вземе бележка си е негова работа.П.П. Стефане руснака който цитираш се е ориентирал доста добре според мен като за начало:Вопросов пока много, малое число найденых целей в целом . Но задатки хорошего прибора однозначно есть, вопрос в использовании инструмента по назначению и наработке практического опыта поиска чисто со смартом. Надо время и только потом получится понимать где кто круче и по каким целям. Опять же, смарт импульсник, что может сыграть в тех или иных ситуациях в его пользу, поэтому, пока смарт у меня я не пропущу возможности пройти интересующую локацию смартом после инка ибо всë может быть.Это всë была подводка к тому, что , для кого то смарт может оказаться более глубоким прибором по какому - спектру целей нежели инк. Для меня же инк лучший прибор, а смарт с GPX - два глубоких импульсника которые можно рассматривать как его альтернативу в тех или иных задачах. A вот в чем смарт лучше моего Инка я и пытаюсь выяснить и для Вас Всех и для себя лично. В любом случае сейчас смарт в тройке лидеров по крупным монетам и тем более по более крупным цветным целям.
@pechkata - Ники, този път освен към масите с томболите и наградите от участниците, може и да се завъртиш и към полигона? Поне да видиш кое как е в действителност.
...Единственото за което Сергей е прав по отношение на хибрида са кабелите на антените - на първите пеперуди са отвратителни - винаги трябва да привързвам кабела с велкро за стика, да не се мандахерца по стика, за да мога да работя спокойно. При елипсата това го няма - кабела е съвсем друг - по-дебел и гъвкав, и няма такива проблеми. Може и да съм случил на антена правена в петък/понеделник, защото с един колега трампихме антените за малко, и нямах такива казуси, че дори чувах малко по-добре дълбоки цели, пък колегата почна да се оплаква че апарата му станал по-неспокоен с моята антена. Но аз си свикнах с нея...