Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 180292 пъти)

0 Потребители и 9 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 597
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1500 -: Май 06, 2025, 01:14:50 pm »
Точно това е - реалната работа на детектора... ;)
С нормален грунд-баланс и нормален трешхолд... :)

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 108
« Отговор #1501 -: Май 06, 2025, 03:18:07 pm »
Доооообре ;D
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1509
« Отговор #1502 -: Май 06, 2025, 04:16:58 pm »
Точно това е - реалната работа на детектора... ;)
С нормален грунд-баланс и нормален трешхолд... :)

Ники, това което си написал, е просто едно мнение, а мненията много често не отговарят на действителността. Особено когато човек няма и 5 минути работа или нулев опит с това за което дава мнение! И понеже си се впечатлил от видео, което няма много връзка с реалността, си мисля, че или продължаваш да си в отбора на заблудените, или предпочиташ да се правиш на такъв?!
Въпросното видео е заснето от Сергей в отговор на друг руснак, който беше снимал видео в което представя Смарта, като много по добър от Интроника и де-факто се получи нещо като антиреклама на Интроника. Но истината, че и двата детектора са много добри в различни аспекти. Интроника е повече мултифункционален детектор, като ползва различни антени според целите които трябва да постигне. Равнопоставен е по дълбочина със Смарта, когато е с голяма антена 45см на 1+8 kHz. С другите антени изостава от Смарта в дълбочина. Например с антена 33см / 5+40 kHz засича денара на полигона в чернозема до около 33см, докато Смарта на 40см. Това умишлено не сме го снимали, за да не изглежда като антиреклама. Които 33см пак са превъзходен резултат, защото другите играчки (Еквинокси, Деуси и др. VLF) засичат там денара на около 22-23, максимум 25см. Изключние беше самно Търсачито (MDT8000), което го чуваше добре до около 30см, т.е. с поне 5-6 см повече от масовите играчки. Всички тези детектори са тук, ела на гости, ще те заведа на полигона на чернозема и сам пробвай колкото искаш, да видиш кой какъв резултат ще даде!
С антена 7+60 kHz Интроника изостава много сериозно по дълбочина от Смарта, но тя е със съвсем друго предназанчение. Засича толкова добре дребни неща, че много малко детектори могат да се мерят с него.
Сергей снима Смарта в Relic 1, а там дълбочина е 70% от максималната възможна. Отделен въпрос е че правят тестове с антена правена от тях, но тя е съвсем неподходяща за Смарта, с 2 КАРДИНАЛНИ ГРЕШКИ, за които ги предупредих предварително, но те си знаят своето, направили са я по подобие на антените за VLF (какъвто е и Интроника), а такива антени са крайно неподходящи за хибрида. Вече много пъти сме споменавали в темата, че има тънкости, които ако не се спазят, няма как да се получи стабилна работа на дълбоко. Сергей споменава във видеото, че не може да увели повече чувствителността и го тества в Relic 1, защото детектора не е спокоен в Relic2. Е, точно заради калпавата антена не може!!! Така, че само факта, че Смарта не е с оригинални антени, показва, че изобщо не трябва да се обръща внимание на такова видео!
--------------------------------------------------------------------

Реално мнение за възможностите на Смарта, може да се прочете тук - www.akaforums.ru от един от най-голените авторитети сред търсачите в Русия, който е с много опит и много извадени находки зад гърба си. Дори АКА при разработката на Интроника често се допитваха до него и му пращаха детектори за тестове и мнения! След доста обстойни тестове на Смарта в Крим, където почвите никак не са леки, мнението му е следното:

Прибор пришел с двумя катушками 11/12.5 " и 15/16.5", фото и видео прибора Вы уже видели и смысла расписывать сколько у него крутилочек нет))
А вот дальше пошли проблемы с прибором не связанные, но на прямую влияющие на тестирование- поднялась трава (((
Смарт прибор импульсный, адепты GPX утверждают, что тесты импульсников на яме смысла не имеют, поэтому смарт тестить я собирался на реальных целях в непотревоженном грунте. Но ранняя весна внесла свои коррективы и пока прибор доехал трава поднялась до не пикательной высоты. С момента публикации фото в стиле Дарьи Донцовой, я как порядочный тестеровщик таскался с двумя приборами - инком и смартом для перепроверки сигналов, намотал за это время страшно представить сколько км, но все известные мне места с крупным глубоким цветом оказались заросшими.
Решил я тогда покопать со смартом в режиме - " Выдеру всë, что шевелится " . Натянул верëвки, взял малый датчик, убрал в ноль дискрим и приступил. Впечатления такие : дискрим пока нравится - не было пока сигналов которые смарт определил бы как железо, а оказался цвет. Тут всë было чëтко - нахожу сигнал, более резкими и концентрированными движениями " обнюхиваю " его - если он продолжает озвучиваться черным - черный это и есть. Звук понятный, приятный, наушники конечно же только в плюс. Сигналы достаточно явные, не надо ловить эфемерные глюки, всë четко и понятно. Глубина на различные железки ( война, осколки , проволока сталистая кусочками) была ограничена глубиной вспашки при Союзе, поэтому самый крупный осколок( с фалангу большого пальца) лежал на глубине в два штыка фискаря, сигнал был чëткий, дискрим отработал и сомнений, что это железка не было. Этот же участок в том же режиме прошелся с инком с 13" 7/60 . В сравнении инк мелкие железочки видит лучше, но так и должно быть - Смарт не заточен под мелочь, его цели это высокопроводящий и " крупный" цвет, собирать с ним " чешую " не вариант, а вот что то типа рубля или пятака уже прям его цели, медная кастрюля - еще лучше. После инка, переставил на Смарт датчик побольше и опять прошелся по тому же участку - один осколок железа ( примерно 3 см на 0.5 см) штыка под два. Перепроверок не устраивал в тот раз - критерий " Взял / не взял с прохода". С цветными сигналами оказалась большая проблема, если они и были, то размер и слабая проводимость делали их не видимыми для смарта совершенно - дрыси цветной Вы с ним не накопаете точно))
Понравилось, что достаточно точно он определяет, где собственно копать - не надо выкапывать котлован , что бы понять, а собственно, в какой стороне цель.
Позже, на другом месте , удалось не долго походить с инком 18" 1/8 кГц, единственный " глубокий" сигнал оказался скрученной в рулетик , тонкой бронзовой пластиной. Рулетик был порядка 9мм в диаметре и длинной 3 см, что инк, что смарт взяли эту цель уверенно не смотря на достаточно тяжёлый грунт на глубине под два штыка. Пока что вот так грустно с глубоким " крупным "цветом.
На данный момент мои выводы такие : Смарт понравился, работать с ним понравилось, работать приятно. Прибор не предназначен для поиска мелких низкопроводящих целей . Его цели крупный высокопроводящий цвет. Что бы выяснить с какого размера начинаются его цели - надо больше практики, а с этим очень сейчас туго из-за травы. Если говорить о впечатлении - прибор явно стоит внимания и дальнейшего исследования возможностей.
Сразу оговорюсь, места у меня хоженые, за время тестирования смарта, сигналов инком, кроме мелких ( дробь, оловянистые семечки и тд) найдено было очень мало, всë, же что крупнее было- смарт увидел. При этом в спорные сигналы записалась и не его цель - размером с трояк Совецкий кусок слабопроводяшей бронзяхи. И дело тут не в размере, а в проводимости. Такого же размера медную или серебрянную монету увидел бы он четким сигналом легко.Со всеми , остальными сигналами он справился, как по мне, на отлично - в смысле, что видел не взирая на совсем не простые грунты и при этом дискриминация отрабатывала очень хорошо как по мне, а у меня всë, что есть в инке заточено на оцветнение и глубину. Смарт пока что дискриминирует очень и очень не дурно и при этом видит глубокие цели инка с 18" 1/8 кгц. Целей этих пока было не очень много, скажу, что очень мало, но тенденция мне однозначно нравится. И пока, что не было реально глубоких сигналов. Понятно, что 99.9% приборов двух сантиметровый кусочек гвоздика на грунте с амплитудой около 10 и проводимостью выше 25-30 под два штыка и не снился)), но смарт не только увидел, но и дискриминировал, как черное, ежели прям усердно совсем сигнал не над# ачивать с целью таки найти цветное что-то . Так и на инке( с моими настройками точно) и жпх это, будет скорее всего, цель подлежащая извлечению .
Еще приятный бонус - кусочек миллиметрового гвоздика миллиметров 5-6 длинной положенный сверху на сигнал " глубокий" его не убивает, как не убъëт его и дробина, что вполне реально для той же жипихи. Инк, кстати, с 18" 1/8кГц повторил тест.
Возможно, сложились несколько не правильные выводы относительно целей доступных смарту . Смарт не любит низкопроводящие мелкие цели. На сколько цель должна быть крупной и высокопроводящей для того, что бы смарт ее увидел я сейчас, по мере возможностей выясняю. Медные монеты, чуть более см для него уже цель вполне себе, серебро тоже. На целях же типа рубля, пятака и больше он уже специализируется, то есть это те цели где он сто процентов даст просра#ься 99% мд прома. Тягаться в номинациях " большое / глубоко" он должен только с инком и жпх. В виду того, что дискрим, пока что, отрабатывает к моему удивлению очень хорошо, то это даëт ему определëнные плюсы. Скажу , что изначально, я значительно более скептически относился к смарту, чем сейчас. Становится как минимум очень интересно.
Видел давеча яму халявную - в смысле глубокую и большую, действительно " Корова провалится"(с). В кармане была заготовленная заранее цель которая была хороша по двум причинам - высоко проводящая и размер интересный. Сделал ровный срез на ширину ямы - метра полтора и внизу выбрал полку, что бы край катушки не выходил на край ямы при тесте . Заложил циферблат (диаметр 7 см) на глубину метр +- пару см и ... закопали яму тк действительно корова провалится, а пи#деть будут на всех кто с лопатой. Закапывайте за собой ямы, господа, и на пахоте тоже...
После не кислой такой себе разминки, вернулся к тесту . Грунт замерить не дал склероз, однако места знакомые, поэтому высокая проводимость и добрая жменя магнетита обеспечены , бонусом шли сигнальные вкрапления, грунт реально сложный для глубокого поиска. Ну что сказать- в " Реликт 2" , с катушкой 15/16.5 "- берëт. Если использовать смарт по назначению - поиск глубокого цвета - на сигнал обратишь внимание обязательно при наличии хоть какого то опыта со смартом. Но уже близко к тому, что бы любители " бегать" , побежали дальше.
Инк с 18" 1/8 кГц не на стоковых настройках, на моих, дал более уверенный сигнал, но с теми же самыми ньюансами - бегающие будут бегать, а не глубоко копать .
Смысла сравнивать смарт с обычными " клюшками " всë меньше и меньше...
Одно можно утверждать на данный момент: Смарт Пульс - это уже по факту глубокий импульсник по целям средней проводимости и по высоким проводникам, в том числе и по монетам. Касательно глубоких крупных целей, именно здесь Смарт Пульс выстреливает на все 243%. Детектор прекрасно справляется на минерализированных и/или солёных (проводимых) грунтах без плясок с бубном. Прибор не сложен, можно сказать, даже аскетичен в настройках, т.е. практически включил и пошел.
Тесты продолжаются, выводы уточняются, перепроверяются...
Отсутствие способности анализировать полученную информацию находящуюся в открытом доступе + отсутствие желания немного подумать, привело граждан сопредельной станы к тому, что они сейчас имеют. Давайте не будем уподобляться им и подумаем.
-----------------------------------------
Что сейчас мы знаем о смарте из открытых источников и моих скромных усилий:
1) прибор лëгкий, что является неоспоримым плюсом в любой ситуации
2) исходя из различных видео, пусть не всегда правильно снятых, однако, мы можем увидеть, что смарт с относительно не большим датчиком 16,5/15 " берет различные цветные цели на большой глубине.
Я писал , что среди многих владельцев импульсных приборов бытует мнение, что в не потревоженном грунте имульсники показывают большую глубину, нежели на различного рода тестовых ямах. Исходя из этого и того, что рыть тестовую яму метра на полтора - два придется мне одному - страдать альтруизмом за свои деньги вместо того, что бы искать - желающих нет и того , что снимать на телефон сам себя я не могу во время теста, то от идеи тестовой ямы я пока, что отказался и решил искать реальные цели и на них пробовать смарт. Найти прям капец какое глубое, крупное и цветное в нынешних условиях крайне сложная задача, со времени появления смарта у меня на руках таких целей к сожалению не было.
3) смарт заточен под поиск монет и большого цвета на больших глубинах. Это в него закладывали , типа он в этом крут. Кто работал с мд, тот знает, что чем крупнее цель - тем глубже прибор ее возьмëт. И мы видим на различных видео всякие подносы, кубки и тд на которых смарт их глубоко берëт - смысла спорить тут нет. Так же могут очень мало приборов. Тк такие цели не разбросаны повсеместно, большинству любителей мд и мне, интересно как работает смарт по монетам .
4) исходя из того, что на моëм тесте смарт увидел циферблат семи см диаметром на глубине метр (+- пару см ), а это глубина в целом фантастическая очень для многих приборов, то смело можно предполагать, что рубли, пятаки и тд смарт будет доставать с глубин не подвластным владельцам хоббийных приборов. Монеты бывают разные и мне интересно, с какого соотношения "размер/глубина" у смарта пойдëт отрыв от общей массы приборов
5) исходя из моих тестов смарт не видит цели типа пуговок гирек, оловянистых тонких крестиков и тд. Почему? А потому, что крупняк хорошо видит , а значит дело в частоте, а это в своë время значит, что условный медный самовар или котëл, с равными катушками смарт может увидеть даже поглубже жипихи. Теоретически. А это уже интересно
5) Смарт видит под мелким металлом более глубокий сигнал. Это значит, что шанс найти с ним после жипихи или любой хоббийной клюшки возрастает, тк та-же дробина сверху, наглухо убила сигнал от глубокого и цветного для жипихи. Это тоже + ему в карму
6) у смарта присутствует не плохая дискриминация и дискриминирует он пока правильно. Зависит ли дискрим на пиковых сигналах от БГ я выясню
7) смарт импульсник, что даëт ему возможность работать на сложных грунтах, при этом я не заметил, что бы дискриминация на сложных грунтах ломалась. Что даëт неоспоримое преимущество перед большинством приборов
8) простота настроек , что тоже хорошо тк с его настройкой должны справится многие
Итого на данный момент вырисовывается достаточно интересный прибор способный уж точно собрать за основной массой приборов глубокие монеты, кубки, подносы и циферблаты)) при этом имеет некие преимущества даже перед GPX, и я не про теоретический казан на пару метров глубины + , а про дискрим и игнор мелочи.
Остаëтся , конечно, еще много вопросов : пашня, дискриминация на пашне, работа в среднезамусоренных местах , влияние бг на дискрим , влияние дискрима на пиковые сигналы, ГП и многое другое и я стараюсь по мере возможностей находить ответы на эти вопросы.
---------------------------------------
1) Предназначение смарта поиск глубокого и цветного на глубинах не предназначенных для почти всех мд, этим техническим заданием обусловлен выбор частот(ы?). Ответить более конкретно может Stiv, для меня, с практической точки зрения это не представляет никакого интереса тк повлиять на посковые характеристики этого прибора это знание не поможет. Там одна клавиша и пару крутилок - какая мне разница как он работает если я толком не могу влиять на настройки ибо он "вкл" и копай. Возможно какие то ньюансы могут всплыть при тонких подводах крутилок, но это еще не смотрел тк для этого нужна правильная яма и понимание влияния или отсутствия влияния тестовой ямы на смарт и импульсники в частности.
2) Количество копочасов проведенных с интроником у меня точно в тройке лидеров и эта тройка, в мягко говоря , большом отрыве от первых купивших, сколько бы они потом не ходили. Если коротко, то мой "кунг фу" круче " кунг фу" большинства. Такая вот самореклама, но она необходима для понимания, что я на смарт смотрю через призму интроника который глубже других интроников и работает с бо'льшим кпд по глубине в зависимости от условий и целей поиска, хотя всë как у всех без всяких секретных платок или еще кто что придумает)) Разобрался в настройках , много ходишь - лучше понимаешь = более глубокий инк
Так вот, я пока скептически настроен относительно того, что мой инк не увидел бы цель смарта. Хотя совершенно не исключаю такой возможности. Грунта разные, смарт по "циферблату" с датчиком меньшего размера был близок к инку с 18" 1.8 кГц, что даëт ему не плохие задатки . Вопросов пока много, малое число найденых целей в целом . Но задатки хорошего прибора однозначно есть, вопрос в использовании инструмента по назначению и наработке практического опыта поиска чисто со смартом. Надо время и только потом получится понимать где кто круче и по каким целям. Опять же, смарт импульсник, что может сыграть в тех или иных ситуациях в его пользу, поэтому, пока смарт у меня я не пропущу возможности пройти интересующую локацию смартом после инка ибо всë может быть.
Это всë была подводка к тому, что , для кого то смарт может оказаться более глубоким прибором по какому - спектру целей нежели инк. Для меня же инк лучший прибор, а смарт с GPX - два глубоких импульсника которые можно рассматривать как его альтернативу в тех или иных задачах. A вот в чем смарт лучше моего Инка я и пытаюсь выяснить и для Вас Всех и для себя лично. В любом случае сейчас смарт в тройке лидеров по крупным монетам и тем более по более крупным цветным целям.

« Последна редакция: Май 06, 2025, 04:21:28 pm от Mikron »

Неактивен pechkata

• Ветеран
« Отговор #1503 -: Май 06, 2025, 08:39:02 pm »
"Всичко, което чуваме е мнение, не е факт...
Висичко, което виждаме е перспектива, не е истина..."

Стефане и 10 минути да работя с тази гъдулка мнението ми ще е същото... ;D

Какво стана с новия модел - с него бих поработил 1 час...? ???

« Последна редакция: Май 06, 2025, 08:45:51 pm от pechkata »

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1504 -: Май 06, 2025, 11:57:44 pm »

Ники, това което си написал, е просто едно мнение, а мненията много често не отговарят на действителността. Особено когато човек няма и 5 минути работа или нулев опит с това за което дава мнение! И понеже си се впечатлил от видео, което няма много връзка с реалността, си мисля, че или продължаваш да си в отбора на заблудените, или предпочиташ да се правиш на такъв?!
Въпросното видео е заснето от Сергей в отговор на друг руснак, който беше снимал видео в което представя Смарта, като много по добър от Интроника и де-факто се получи нещо като антиреклама на Интроника. Но истината, че и двата детектора са много добри в различни аспекти. Интроника е повече мултифункционален детектор, като ползва различни антени според целите които трябва да постигне. Равнопоставен е по дълбочина със Смарта, когато е с голяма антена 45см на 1+8 kHz. С другите антени изостава от Смарта в дълбочина. Например с антена 33см / 5+40 kHz засича денара на полигона в чернозема до около 33см, докато Смарта на 40см. Това умишлено не сме го снимали, за да не изглежда като антиреклама. Които 33см пак са превъзходен резултат, защото другите играчки (Еквинокси, Деуси и др. VLF) засичат там денара на около 22-23, максимум 25см. Изключние беше самно Търсачито (MDT8000), което го чуваше добре до около 30см, т.е. с поне 5-6 см повече от масовите играчки. Всички тези детектори са тук, ела на гости, ще те заведа на полигона на чернозема и сам пробвай колкото искаш, да видиш кой какъв резултат ще даде!
С антена 7+60 kHz Интроника изостава много сериозно по дълбочина от Смарта, но тя е със съвсем друго предназанчение. Засича толкова добре дребни неща, че много малко детектори могат да се мерят с него.
Сергей снима Смарта в Relic 1, а там дълбочина е 70% от максималната възможна. Отделен въпрос е че правят тестове с антена правена от тях, но тя е съвсем неподходяща за Смарта, с 2 КАРДИНАЛНИ ГРЕШКИ, за които ги предупредих предварително, но те си знаят своето, направили са я по подобие на антените за VLF (какъвто е и Интроника), а такива антени са крайно неподходящи за хибрида. Вече много пъти сме споменавали в темата, че има тънкости, които ако не се спазят, няма как да се получи стабилна работа на дълбоко. Сергей споменава във видеото, че не може да увели повече чувствителността и го тества в Relic 1, защото детектора не е спокоен в Relic2. Е, точно заради калпавата антена не може!!! Така, че само факта, че Смарта не е с оригинални антени, показва, че изобщо не трябва да се обръща внимание на такова видео!
--------------------------------------------------------------------

Стефане чест ти прави това, че поддържаш Сергей и реномето на интроника, но когато фактите говорят и боговете мълчат. Факт е че в това видео се опорочават възможностите на смарта, и той бива поставен в негативна светлина спрямо интроника съвсем целенасочено от Сергей. Ти хубаво го защитаваш, защото сте партньори, но истината е съвсем друга - смарта просто ще отнесе интроника на сложни терени при еднакви по големина антени като куцо пиле домат. Не е коректно все да си премълчаваме нашите хубави неща, и да хвалим чуждите, независимо от интересите на някои хора. Да смарта има недостатъци - перфектен апарат няма, но има и много предимства, а когато предимствата са повече от недостатъците човек може да си направи сметката реално за какво иде реч. Да интроника е многоцелеви апарат за разлика от хибрида, може да работи на всякакви терени, за разлика от хибрида, но в условията за които е проектиран хибрида, и задачите които трябва да изпълнява, интроника просто дава задна. Не казвам че интроника е лош апарат - напротив, дори навремето ако го имаше тука щях да си го взема него за ъпгрейд на сигнума, но той така и не се появи. Много мразя нагласените работи - направо ми бъркат в г"за. Единственото за което Сергей е прав по отношение на хибрида са кабелите на антените - на първите пеперуди са отвратителни - винаги трябва да привързвам кабела с велкро за стика, да не се мандахерца по стика, за да мога да работя спокойно. При елипсата това го няма - кабела е съвсем друг - по-дебел и гъвкав, и няма такива проблеми. Може и да съм случил на антена правена в петък/понеделник, защото с един колега трампихме антените за малко, и нямах такива казуси, че дори чувах малко по-добре дълбоки цели, пък колегата почна да се оплаква че апарата му станал по-неспокоен с моята антена. Но аз си свикнах с нея. Аз обичам да си казвам нещата както са, или както е казал народа - право куме в очи. Та теста на Сергей е всичко друго, но не и обективан. При настройките с които работеше на релик1 съм сигурен, че ако не беше с карбонов стик можеше да работи и на релик2. Отделно във въздуха на релик1 където апарата е по-бавен, размахваше желязото все едно че е на коин1, а апарата беше грундиран вече към земята. Че дори и по едно време интроника беше включен докато работеше с хибрида. Да не говорим как грундираше - пълна трагедия. Сигурен съм че си му обяснил туй-онуй как трябва да се работи с този апарат. Ако беше казал - "да хибрида е по-дълбок от интроника, но не става за орано, или замърсено. Не мога да дискриминирам така категорично с него, както с  интроника. Не става за единствен и основен апарат, защото е тясно профилиран, за разлика от интроника, който е широкоспектърен" всичко щеше да е наред. Не беше джентълменско от негова страна да прави такива работи според мен,при положение че сте партньори. Ако сте конкуренция - иди дойди, там е "нормално" да се оплюва всичко и да се лее помия. Аз му написах че не е прав, а той дали ще си вземе бележка си е негова работа.

[/size][/size]

П.П. Стефане руснака който цитираш се е ориентирал доста добре според мен като за начало:

Вопросов пока много, малое число найденых целей в целом . Но задатки хорошего прибора однозначно есть, вопрос в использовании инструмента по назначению и наработке практического опыта поиска чисто со смартом. Надо время и только потом получится понимать где кто круче и по каким целям. Опять же, смарт импульсник, что может сыграть в тех или иных ситуациях в его пользу, поэтому, пока смарт у меня я не пропущу возможности пройти интересующую локацию смартом после инка ибо всë может быть.
Это всë была подводка к тому, что , для кого то смарт может оказаться более глубоким прибором по какому - спектру целей нежели инк. Для меня же инк лучший прибор, а смарт с GPX - два глубоких импульсника которые можно рассматривать как его альтернативу в тех или иных задачах. A вот в чем смарт лучше моего Инка я и пытаюсь выяснить и для Вас Всех и для себя лично. В любом случае сейчас смарт в тройке лидеров по крупным монетам и тем более по более крупным цветным целям.[/size][/size]
« Последна редакция: Май 07, 2025, 12:10:38 am от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 301
« Отговор #1505 -: Май 07, 2025, 10:28:50 am »

Стефане чест ти прави това, че поддържаш Сергей и реномето на интроника, но когато фактите говорят и боговете мълчат. Факт е че в това видео се опорочават възможностите на смарта, и той бива поставен в негативна светлина спрямо интроника съвсем целенасочено от Сергей. Ти хубаво го защитаваш, защото сте партньори, но истината е съвсем друга - смарта просто ще отнесе интроника на сложни терени при еднакви по големина антени като куцо пиле домат. Не е коректно все да си премълчаваме нашите хубави неща, и да хвалим чуждите, независимо от интересите на някои хора. Да смарта има недостатъци - перфектен апарат няма, но има и много предимства, а когато предимствата са повече от недостатъците човек може да си направи сметката реално за какво иде реч. Да интроника е многоцелеви апарат за разлика от хибрида, може да работи на всякакви терени, за разлика от хибрида, но в условията за които е проектиран хибрида, и задачите които трябва да изпълнява, интроника просто дава задна. Не казвам че интроника е лош апарат - напротив, дори навремето ако го имаше тука щях да си го взема него за ъпгрейд на сигнума, но той така и не се появи. Много мразя нагласените работи - направо ми бъркат в г"за. Единственото за което Сергей е прав по отношение на хибрида са кабелите на антените - на първите пеперуди са отвратителни - винаги трябва да привързвам кабела с велкро за стика, да не се мандахерца по стика, за да мога да работя спокойно. При елипсата това го няма - кабела е съвсем друг - по-дебел и гъвкав, и няма такива проблеми. Може и да съм случил на антена правена в петък/понеделник, защото с един колега трампихме антените за малко, и нямах такива казуси, че дори чувах малко по-добре дълбоки цели, пък колегата почна да се оплаква че апарата му станал по-неспокоен с моята антена. Но аз си свикнах с нея. Аз обичам да си казвам нещата както са, или както е казал народа - право куме в очи. Та теста на Сергей е всичко друго, но не и обективан. При настройките с които работеше на релик1 съм сигурен, че ако не беше с карбонов стик можеше да работи и на релик2. Отделно във въздуха на релик1 където апарата е по-бавен, размахваше желязото все едно че е на коин1, а апарата беше грундиран вече към земята. Че дори и по едно време интроника беше включен докато работеше с хибрида. Да не говорим как грундираше - пълна трагедия. Сигурен съм че си му обяснил туй-онуй как трябва да се работи с този апарат. Ако беше казал - "да хибрида е по-дълбок от интроника, но не става за орано, или замърсено. Не мога да дискриминирам така категорично с него, както с  интроника. Не става за единствен и основен апарат, защото е тясно профилиран, за разлика от интроника, който е широкоспектърен" всичко щеше да е наред. Не беше джентълменско от негова страна да прави такива работи според мен,при положение че сте партньори. Ако сте конкуренция - иди дойди, там е "нормално" да се оплюва всичко и да се лее помия. Аз му написах че не е прав, а той дали ще си вземе бележка си е негова работа.

[/size][/size]

П.П. Стефане руснака който цитираш се е ориентирал доста добре според мен като за начало:

Вопросов пока много, малое число найденых целей в целом . Но задатки хорошего прибора однозначно есть, вопрос в использовании инструмента по назначению и наработке практического опыта поиска чисто со смартом. Надо время и только потом получится понимать где кто круче и по каким целям. Опять же, смарт импульсник, что может сыграть в тех или иных ситуациях в его пользу, поэтому, пока смарт у меня я не пропущу возможности пройти интересующую локацию смартом после инка ибо всë может быть.
Это всë была подводка к тому, что , для кого то смарт может оказаться более глубоким прибором по какому - спектру целей нежели инк. Для меня же инк лучший прибор, а смарт с GPX - два глубоких импульсника которые можно рассматривать как его альтернативу в тех или иных задачах. A вот в чем смарт лучше моего Инка я и пытаюсь выяснить и для Вас Всех и для себя лично. В любом случае сейчас смарт в тройке лидеров по крупным монетам и тем более по более крупным цветным целям.[/size][/size]
Много разумно оформен и точен коментар! Аз също съм на аъщото мнение след , като два пъти внимателно съм изгледал тънките моменти в клипа. Ясно е , че Сергей изопачава нещата незнам по какви причини , а този карбонов стик........всичко е ясно! Поздрави!

Неактивен traper250

• Старши потребител
« Отговор #1506 -: Май 07, 2025, 01:54:26 pm »
Кюмбето пак му придимя някой маломощен транзистор в платките припявайки в бегвокалите на Владко! ;D

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1507 -: Май 07, 2025, 09:56:04 pm »
Сега е демокрация - всеки има право на грешки ;) Единствено да се изопачават фактите е лошо, па кой каквато тояга му е на сърце, с такава да брули нивите/баирите. Човек една душа носи и требе да и угажда, че иначе може да го напусне...

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1508 -: Май 07, 2025, 10:33:26 pm »
"Всичко, което чуваме е мнение, не е факт...
Висичко, което виждаме е перспектива, не е истина..."
Стефане и 10 минути да работя с тази гъдулка мнението ми ще е същото... ;D
Какво стана с новия модел - с него бих поработил 1 час...? ???

Абсолютно никакво значение няма мнението на човек, който не е усвоил детектора и не е разбрал на 100% какво може, да не говорим да не го е хващал в ръце поне да го пробва.
За мен много по важни са мненията на тези които постоянно го ползват, както и на такива като Петренко от Крим, който в последните два месеца навъртя много км с него и все още има някои неясноти и въпроси. Също са важни и мненията на дилърите, които общуват със своите клиенти и в началото поръчваха по 2-3 детектора, а сега по 20, 30 или 50 наведнъж. Какъв по-показателен факт от това?!

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1509 -: Май 07, 2025, 10:44:56 pm »

Это всë была подводка к тому, что , для кого то смарт может оказаться более глубоким прибором по какому - спектру целей нежели инк. Для меня же инк лучший прибор, а смарт с GPX - два глубоких импульсника которые можно рассматривать как его альтернативу в тех или иных задачах. A вот в чем смарт лучше моего Инка я и пытаюсь выяснить и для Вас Всех и для себя лично. В любом случае сейчас смарт в тройке лидеров по крупным монетам и тем более по более крупным цветным целям.

Този "тест", който са снимали е правен през Декември в Крим, почти на същите места където го тества напоследък и Петренко - местния авторитет, на който всичко що е излязло на пазара му е минало през ръцете. И както се вижда, мненията са доста различни.
Първия реален тест на терен който АКА правиха на Смарта, беше още през лятото, някъде през Август. Тогава беше с оригинална антена, направена както трябва. За съжаление после я нарязаха, за да видят как е направена и да направят своя по-голяма, но както както се видя, тя се оказа по-калпава.
Още тогава ми се обадиха и чистосърдечно признаха, че Смарта е по-дълбок за находки от Интроника. Тогава Виктор беше много силно впечатлен и даже му беше трудно да повярва че толкова прост на пръв поглед детектор може да е равнопоставен или дори за някой неща по-дълбок от Интроника. Казаха, че имат сериозен интерес да го произвеждат и продават в Русия. Виктор се канеше след това да му направи обстойни тестове и да напише подробни отзиви - ревю за него. Но за съжаление на 12 Септември внезапно почина и от тогава всичко се промени. Наследниците дълго се съдиха кой какво да докопа от активите и сметките на фирмата. Сега директор е брата на Виктор, с когото не се познавам толкова добре както с Виктор (с който освен партньори бяхме истински приятели), но какво и как ще продължи да се развива в АКА в бъдеще... не зная. Доколкото разбрах Сергей и някои други се отделят (или вече отделиха) в отделна фирма. И както вече споменах, след като се появи видео от друг руснак със сравнения между Смарта и Интроника, в което последния беше представен в доста негативен аспект, това явно ги е подразнило и е предизвикало заснемането на въпросното видео като отговор. Ако Виктор беше жив, нищо подобно нямаше да се случи.
Но както и да е, всичко това вече няма никакво значение. Смарта в този му вид скоро ще остане в историята. Към финала е подобрен вариант, с друг дизайн, с още по-голяма дълбочина, значително подобрена дискриминация, с двойно увелично време за работа и повече настройки. Но вече няма да е с марката АКА. Живот и здраве, ако всичко се получи както трябва, и не излязат някакви "подводни камъни", може и да има поне един прототип на събора край Ловеч на 31-ви Май.
@pechkata - Ники, този път освен към масите с томболите и наградите от участниците, може и да се завъртиш и към полигона? Поне да видиш кое как е в действителност.
« Последна редакция: Май 07, 2025, 10:52:05 pm от Mikron »

Неактивен traper250

• Старши потребител
« Отговор #1510 -: Май 07, 2025, 11:56:39 pm »
Цитат
@pechkata - Ники, този път освен към масите с томболите и наградите от участниците, може и да се завъртиш и към полигона? Поне да видиш кое как е в действителност.
Да бе , на Печката отдавна му е забранено да се доближава до Хибрида.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1511 -: Май 08, 2025, 12:17:59 am »
Интересно, че събора няма да е в Чифлик, но няма значение - ако не мине котка път сме там...

Неактивен pechkata

• Ветеран
« Отговор #1512 -: Май 08, 2025, 08:21:38 am »

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1513 -: Май 08, 2025, 10:33:43 am »
...Единственото за което Сергей е прав по отношение на хибрида са кабелите на антените - на първите пеперуди са отвратителни - винаги трябва да привързвам кабела с велкро за стика, да не се мандахерца по стика, за да мога да работя спокойно. При елипсата това го няма - кабела е съвсем друг - по-дебел и гъвкав, и няма такива проблеми. Може и да съм случил на антена правена в петък/понеделник, защото с един колега трампихме антените за малко, и нямах такива казуси, че дори чувах малко по-добре дълбоки цели, пък колегата почна да се оплаква че апарата му станал по-неспокоен с моята антена. Но аз си свикнах с нея...
Че как сме те пропуснали?  :o Мислех, че отдавна сме сменили антените на всички които имаха от тази серия, с този кабел.
Ако идваш на събора, обезателно се обади да ти дам една хубава антена.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1514 -: Май 08, 2025, 02:47:45 pm »
Fisher Pulse AQ vs AKA Smart Pulse
https://www.youtube.com/watch?v=cUVvfNSmPqI