Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 359356 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 434
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1440 -: Март 14, 2025, 08:11:20 am »
Той не може да ти отговори макар че е от тестовата група... :(
Най голямо КПД съм постигал с Бандито 2 - на оран и след реголвача... ;)
А-ааа инжинере какво си захапъл у Геотеча Владо от София... ;D
...    Не съм го захапал ( а и не го познавам ), само му пуснах предупредителен пушек ( димен сигнал ) , за да не е толкова ентусиазиран и му подсказах как да действа, което се възприе като бъзик заради това - https://www.youtube.com/watch?v=7SWvm5VdSF0 (https://www.youtube.com/shorts/fXJkPqVV8jU )   , а и защото четат с предубеждение .Станимирката реве като Серенгьолска мечка , щото няма дискриминация на звуковия канал , а дели по стрелката .Дву( три )честотните машини  имат по-добра дискриминация навсякъде –включително в оран .Mиналата година ми казаха , че маска еденица е пребила по добив на сигнали в оране два деуса двойки ( което много ме учуди ) , но не знам дали е вярно .Ако е така , причината е калпав софтуер на деусите.Деусите може да обработват и три честоти без проблем.И понеже в геотеча един написа ,, Ha, ha, Bulgarian cooperation...‘‘( Ха, ха, българско сътрудничество... ) –ето ви една мъдрост, която чух преди много години -,, никога не се бий с поп ! –ръкавите на расото са много широки и не може да видиш къде са му ръцете...‘‘

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 778
« Отговор #1441 -: Март 14, 2025, 08:42:31 am »
Пробвах Еквинокс на орано с нмогото честоти не работеше добре - на единична честота работеше по добре... ;)
Маска 1 работи добре защото няма какво да и пречи - колкото по просто толкова по добре работи... 8)

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 434
« Отговор #1442 -: Март 14, 2025, 09:30:18 am »
на средноорудена почва , равен участък само екуинокс 900 и Spectra V3 ( на многочестотен режим ) даваха за цвят монета 1 лев , хоризонтално , в дупка на скат на 20 см дълбоко . поне десетина модела фабрични се провалиха –ожелезяват ! спектрата даже не и ,,играеха‘‘ много цифрите –представи се отлично!предполагам и на оране ще се държи добре.  когато се разработва апарат за оране , в ръката трябва да се държи парче керамика . има си чалъми ...

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 823
« Отговор #1443 -: Март 14, 2025, 01:13:35 pm »
Админа ако може да премести нашите дискусии в друга тема,че тука цапаме и не ми е удобно да дискутираме болни теми .

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3269
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1444 -: Март 14, 2025, 06:10:05 pm »
То въпроса тръгна от там как е хибрида на орано, за това нека остане така да не се загуби нишката. Понеже едновремено  съм имал и пробвал на дълбока оран в чернозем хибрида, сорекса, х-тера-про, а покрай втората купих от спортен интерес и една тера-елит може да се обобщи следното. Хибрида съм го пробвал със всички видове сонди но приемаме резултатите от 28 см сонда, така и четирите апарата са с горе долу с един вид сонди -27-28 см. Мокър терен. Чернозем с известна проводимост и минерализация между лека и средна. Хибрида бие монетарките за дълбочина с 30-40 процента. При настройка на дискриминацията примерно някъде на  3 която дава монетите 100 % цвят (това е за този терен, за друг подобен нещата може да са корено различни) заради големите въздушни джобове се получава към 30 процента фалш (грубо). Говорим търсене на ход без ритане и равнене на орането. А като сметнем че тоя апарат почти никой не го ползва със малка сонда а с големи, е ясно че в дълбоката оран не му е силата. Изобщо, от всички апарати най-добре се представи сорекса със сонда на 7 килохерца най-вече заради ходографа. Стига оператора да е в час. Чак ми беше чудно предвид това че тера-елит е многочестотник. Понеже Ники спомена за еквинокса склонен съм да му вярвам,  щото елита си е резнат еквинокс и показа горе долу същите резултати на кантар с обикновената тера. Елита на половината терени бие обикновената тера-про за малки нископроводими сигнали. На един куп места обаче на практика се оказа тера-про на една честота бие елита. Факт. На няколко места  идентификацията на дълбоките сигнали е по-добра стига добре да си преценил честотата. За това разкарах елита и  покрай хибрида за работа на изплес по боклучарниците оставих сорекса и тера-про. Но за новобранци препоръчвам да си вземат елита и да не се вкарват във филми с регулиране на честоти.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 449
« Отговор #1445 -: Март 14, 2025, 08:06:05 pm »
Колегата днес е тествал с голямата антена хваща на 50 см сребърно пръстенче
https://jumpshare.com/s/8wsnrmnQzp5oZcJ6Jqg7

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 772
  • миндил и железарка
« Отговор #1446 -: Март 14, 2025, 09:06:59 pm »
Деуса двойката на орано няма кой да го бие, за пръв път виждам машина която не обръща сигнала заради буците, в сравнение нокса на суха буца можеш спокойно да го прибереш в багажника и да пиеш една бира на чист въздух.

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 290
« Отговор #1447 -: Март 14, 2025, 09:48:50 pm »
  Пичове, защо ли си мисля че всички сте прави (кой по това време е седнал на маса да ме извинява). Според мен говорите за различни почви и за това са разминаванията. Все е черно, все орано (и тук има опции) ама... какво и какво има отдолу никой не споменава, от там вече и нивото на грунд и кой детектор какво и на колко може да дискриминира според околните фактори - минерализация, проводимост, акъл и подготовка на оператора.

Вземете организирайте нещо на ниво - хапка, пийка на полигон и тествайте при еднакви условия. Ако и всеки докара по кофа от терена който го интерисува (не се стискайте като носите моля)  то наличието на няколко детектора може да го светне кой би му свършил работа и с какви настройки.

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
  • Публикации: 292
« Отговор #1448 -: Март 14, 2025, 10:11:06 pm »
може ли някой да каже от тези който  ползват хибрида шлаките и орудените камъни дали ги свири цвят,защото мисля и аз да се оборудвам най скоро с един хибрид благодаря предварително.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 271
« Отговор #1449 -: Март 14, 2025, 11:53:57 pm »
може ли някой да каже от тези който  ползват хибрида шлаките и орудените камъни дали ги свири цвят,защото мисля и аз да се оборудвам най скоро с един хибрид благодаря предварително.
   Не знам при мен какви има,но не са големи,и присвирва яко на тях.Даже някой не ги провлача,а направо като цвят на 3,4 и пръста си ги пее.Но това не е голям участък.Пеперудата се държеше по стабилно над тях с една идея.Факт е че има такива, и ги пее.Този участък е в дунавската равнина не е по Балкана,и е определено възвишение в по-голямата си част необработваемо поради неравния хълмист терен.Интересен камъняк.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3269
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1450 -: Март 15, 2025, 07:53:51 am »
При мен проблема е когато минерализираните камъни са различни. Чистиш единия вид но все се намира някоя друга порода която се обажда. Това обикновено се случва в Балкана. Пак добре че района го познавам и знам къде не трябва да насилвам хибрида. Достатъчно места има където се доказва на 100%.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
« Отговор #1451 -: Март 15, 2025, 08:09:23 am »
 поне малко разлика нямали във звука между цвят и шлака със гпхса ги познавах на 100 процента и не ги копаех,мохарема пък ги дава само на едната страна и при другия мах ги изрязва.ако може Стефчо да направи едно видео ще съм много благодарен.

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 778
« Отговор #1452 -: Март 15, 2025, 09:32:35 am »
Шлаката е сигнал за златен отговор - ни бива да се изрязва от дискриминатора... ;)
Задължително се копае... :)

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1616
« Отговор #1453 -: Март 15, 2025, 09:49:05 am »
поне малко разлика нямали във звука между цвят и шлака със гпхса ги познавах на 100 процента и не ги копаех,мохарема пък ги дава само на едната страна и при другия мах ги изрязва.ако може Стефчо да направи едно видео ще съм много благодарен.
Сигурно зависи от шлаката. При мен я дава разлят сигнал (с ехо) и винаги се разбира че не е полезна цел. Ще я снимам.
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
« Отговор #1454 -: Март 15, 2025, 01:13:42 pm »
ок.Стефчо ще чакам видеото.